ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 162
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
vi_ga , аз, честно казано, винаги съм била страшно доволна от отношението на целия персонал там. Не съм се съмнявала, че правят всичко по силите им, но просто се оказах твърде сложен случай  Sad... А що се отнася до дланите, и при мен пише за тях, но - че са сухи, което е самата истина  Laughing

Бърти, изглежда наистина подробна епикриза са ти дали.

А качеството на ембрионите е описано така: 
общ брой ембриони с добро качество - еди-колко си,
брой ембриони с фрагментации >50 % - еди-колко си,
ембриони с бавен темп на делене - толкова и толкова...

Аз мисля, че това не носи никаква информация освен че Щерев мислят, че еди си колко си ембриона са били с добро качество. На мен ми казаха, че нашите ембриони са най-добрите, които техните ембриолози са виждали!! (значи биха записали и в епикризата така ако си бях поискала), но проф. Кахраман като видя снимките каза - това не са добри ембриони. Аз й казах, че са ми казали, че са отлични и тя каза - вероятно са отлични за тази клиника, сигурно това е най-доброто, което те могат да постигнат, но за нас не са добри!

Но не се тревожете, не мисля, че е кой знае каква ценност всички тези стари изследвания. Тях ги интересува най-основно този списък с изследвания, които тев началото изискват чрез Кюбра.

Miho_She, то за моите ембриони въобще не пише, че са хубави  Sad - от всичките 6 опита и цяла камара ембриони имам само 1 с добро качество, другите все са или бавни, или с фрагментации  Close Аз затова и явно не успявам да ги захвана  newsm78 ...Та подозирам, че проф. Кахраман ще се хване за главата, щом види, че и според "нашите" критерии съм зле с "материала"Thinking Но дано имат решение и за такива като мен  Praynig

# 556
  • софия
Burty, ти си получила някакво VIP обслужване от Щеревите. Моята епикриза беше смехотворна

Тц,тц напредват явно-вече и епикризи издават, макар и смехотворни.На мен ми дадоха ксерокопие от нивата на естрадиола по време на стимулациите за двете ми инсета и едното ИКСИ и резултатите от тестовете за хепатит, спин и сифилис.Даже ниво на пролактин и резултат от цветна снимка не пожелаха да ми дадат.Иначе като отношение на персонала- забележки никога не съм имала и аз

# 557
Каква ЦС, там нямат рентген?

Иначе по принцип имат добра организация с достъпа и часовете, но постоянно вдигат цените, а персоналът... Пред очите ми  лаборантката съобщи на един мъж, че спермата му за нищо не става, ей така в коридора. На мен ембриоложката ми заяви, че няма оплождане в едно стайче, където докторките се бяха събрали да клюкарят и да се кикотят. А това, че пазят като квачки изследванията е направо скандално. Но това си е социалистическия подход в медицината. И в Малинов ми се облещиха сащисани, че си искам ЦС, точно както Оливър Туист, когато си е поискал допълнително.

# 558
  • софия
Каква ЦС, там нямат рентген?

Иначе по принцип имат добра организация с достъпа и часовете, но постоянно вдигат цените, а персоналът... Пред очите ми  лаборантката съобщи на един мъж, че спермата му за нищо не става, ей така в коридора. На мен ембриоложката ми заяви, че няма оплождане в едно стайче, където докторките се бяха събрали да клюкарят и да се кикотят. А това, че пазят като квачки изследванията е направо скандално. Но това си е социалистическия подход в медицината. И в Малинов ми се облещиха сащисани, че си искам ЦС, точно както Оливър Туист, когато си е поискал допълнително.

Правилно-там ми беше хидротубацията, не цветната снимка PeaceА пазенето на изследванията си е направо подсъдно, още съжалявам, че тогава не вдигнах един хубав скандал, но не ми беше до това за съжаление

А имате ли инфо тази нова сестра в Мемориал Фатма като Сабрие ли ще работи на смени или все пак са назначили някой с български, който да помага на БГ двойките?

# 559
  • Sofia
Момичета, luce,

Ето това са сайтовете за краткосрочни наеми на апартамент/студио, които гледам за престоя ни в Истанбул. Това са все в района на Taksim, макар че Sisli или Kağıthane са другите два съседни квартала и може би ще търся и там. Но май Таксим е най-популярния от трите и вероятно има най-много места за разходка и др. В Шишли пък се намира вторият по големина мол в света!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Това трябва да се види  newsm71

В тези сайтове има много хубави и луксозни апартаменти, през нормални, до доста мизернички, така, че явно за всеки джоб може да се намери нещо.

www.taximhome.com
www.istanbulapt.com
www.studioflats.info
www.flatsinistanbul.net

# 560
добро утро, момичета  Hug

Аз тези дни имам толкова работа, че успявам само да ви прочета по диагонал  Embarassed. Тъкмо си кажа - ето сега ще се се включа и вече сте на друга тема  Laughing

Много се радвам, че ще ме изпреварите всички с първичните прегледи  и започване на стимулации, като гледам часовете ви. Е,не че не ме "засърбяват петичките" да запраша по-рано, но няма как - в края на септември сме на сватба, после нашата, нали помагам в един фонд за деца без родители и сега е усилен момент покрай първия учебен ден, пък и вчера разбрах, че ще има доста да се превежда, но както и да е, да не спамя.

Исках само да кажа, че много се радвам за всички, които са се запътили със сигурност вече към Истанбул, дано скоро започне темичката да се пълни с още по-добри новини.

Аз ще ходя скоро да си се пробвам да си взимам нещата  от Малинов. Чакам сега малко лудницата да премине. Ще е голяма борба, знам, но ще се борим докрай  Peace

Като ви четях за качеството на яйцеклетките, някак все повече започвам да се замислям, че и на нас ще кажат, че сигурно съвсем не са толкова качествени както казват докторите  newsm78 То това си го мисля откакто пробвахме ЕЦ. От четири пъти само един замразен стана. Имах един кух фоликул, после нещо не им хареса как се дели, после пък ме изпуснаха с презряла яйцеклетка  newsm78.Е, ще се види.

Miho_She , много благодаря за сайтовете за апартаментите.  Hug Hug

Извинете за дългия пост, но да си кажа сега преди работа, че после не знам дали ще мога пиша.

Много  Hug Hug Hug на всички   bouquet  bouquet

# 561
Здравейте, момичета. Miho_She, благодаря ти за отговора.  bouquet
Тези дни ще ходя да си правя кръвните изследвания дето Кубра ги иска за първичния преглед, проверявах кое какво е. Доколкото разбирам искат изследвания за Хепатит B, C, Спин, Рубела, Пролактин. Тези неща са ясни. Hemogram пълна кръвна картина ли е? Как точно се нарича това изследване на български?
Предварително ви благодаря за отговора.

# 562
  • Sofia
Здравейте, момичета. Miho_She, благодаря ти за отговора.  bouquet
Тези дни ще ходя да си правя кръвните изследвания дето Кубра ги иска за първичния преглед, проверявах кое какво е. Доколкото разбирам искат изследвания за Хепатит B, C, Спин, Рубела, Пролактин. Тези неща са ясни. Hemogram пълна кръвна картина ли е? Как точно се нарича това изследване на български?
Предварително ви благодаря за отговора.

И аз много се лутах по това какво е Хемограма. В крайна сметка направих ПКК + ДКК (диференциално броене на левкоцитите), преводх го и го изпратих на Кюбра да потвърди това ли искат и тя каза ДА, това е.

Но аз мисля, че Хемограма е просто пълна квърна картина, защото има някои ПКК, които включват над 10-15 показателя и други, които имат по-малко. Според мен пусни най-разширената ПКК, която има в лабораторията + ДКК, за да си спокойна. ДКК е не повече от 5 лв.

# 563
Много ти благодаря, Miho_She.  HugСега разглеждам ценоразписа на една местна лаборатория и виждам, че предлагат ПКК, също така и диференциална кръвна картина. Втората включва:ДКК и диференциално броене). Предполагам, че е по-разширена от обикновената кръвна картина.
Аз ще ходя на първичния преглед сама, без мъжа ми и съответно ще си нося само моите изследвания. Той не е в БГ и няма как да стане. Някой ходил ли е на първичен преглед поединично? Ако да, имаше ли някакви проблеми?

# 564
Жълта роза, аз ще ходя по този начин на 20.09. и също се притеснявам, но все пак не виждам защо би могло да е проблем. Помеже ще съм само за преглед не смятам да си правя вирусологичните изследваня и ПКК, а само хормоните. Miho_she, някой гледа ли ти ги другите изследвания?
Другите, които са ходили на първичен преглед на какво мнение са?

# 565
 Жълта Роза,каквото като си сама не смятам ,че ще е проблем така или иначе ти си носиш изследванията и спермограми ..)))))Искам да ви попитам преведохте ли си всички изследвания които носите на английски.. newsm78

# 566
  • Sofia
Жълта роза, аз ще ходя по този начин на 20.09. и също се притеснявам, но все пак не виждам защо би могло да е проблем. Помеже ще съм само за преглед не смятам да си правя вирусологичните изследваня и ПКК, а само хормоните. Miho_she, някой гледа ли ти ги другите изследвания?
Другите, които са ходили на първичен преглед на какво мнение са?

Vi_ga, да гледаха ми вирусологията. Те попълват там един картон за всяка двойка (на лицето слагат снимки и на двамата) и в картона предполагам, че си има вирусологична част. На мен ми попълваше д-р Ачет и явно беше пропуснал някои неща и после сестрите и Кюбра ме питаха имам ли това или онова (явно гледайки картона виждаха че липсва) и аз им ги показвах.

Не мисля, че е проблем да се отиде без мъжа. На мен ми искаха още в първия миг акта за граждански брак, носете го преведен.

Лулу, аз бях превела цялостно най-основните - епикризи от операции, препоръки и заключения. Иначе тези които са само изследвания превеждах върху самия документ това, което не е на латиница и е важно и с маркер бях маркирала важните неща - дата, име, хормон, резултат, референтни граници. То това е което ги интересува.

# 567
Miho_She,благодаря ти мила,а ти като отиде на първичния какви хормони беше пуснала..)))

# 568
  • Sofia
Miho_She,благодаря ти мила,а ти като отиде на първичния какви хормони беше пуснала..)))

Бях пуснала всичко, което те искат - онзи списък на Кюбра, който и luce е включила в нейното обобщение (т.е. Prolactin, TSH, FT4) + LH, E2, FSH, Progesteron, Tеstоteron, FT3. Аз имах стари Глюкоза и Инсулин, които доктора също записа. Искаше Тестостерон за мъжа. Привлече му вниманието и записа генетичните и част от имунологичните, нямаше никакво време да чете подробните и според мен много старателни анализи и заключения на доц. Конова.

# 569
за всички поздравления за хубавата тема и дано се изпълни само с положителни емоции. чета и следа редовни всяко инфо, но имам голяма молба за тези които заминават скоро за прегледи да питат:
може ли сама да отида на преглед?
и има ли вариант да се прави процедура при тях без акт за брак, т. е. изключение? / тук има много сериозна причина да не подписваме/. съгласни сме да се подпишем на каквото и да е, че след това няма да имаме никакви претенции към нищо, що касае този документи и допирните му точки със закона и правилата на играта при тях.
ще съм благодарна на всички за помощта.
между другото съм помолила за помощ за квартира и ако наистина моите познати решат нещата бихме могли да се редуваме  и да я ползваме всички. говоря за прилично нещо на приемлива цена в близост до болницата. ако някой нещо може да помогне по въпросите ми вече, може и на лични да не спамим.

Общи условия

Активация на акаунт