Ти какво сготви? Снимай, покажи! 51-ва тема

• 104 316
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Добър вечер,предварително се извинявам за дългия ми пост  bouquet
Искам да получа съвет от по опитните,днес в Метро имаше форми за мъфинки но ми се видяха мнобго плитки и широки,та питанката ми е,може ли някой да ме насочи каква да си купя и от къде?И ако може и хартиените формички да ме светнете от къде да взема Praynig
И аз влезнах да разгледам тортените предизвикателства,и съм изумена ,ако може да кажа че на Кари колата е фантазия Hug
И от мен малко папкане от вчера,а за днес само снимка от процеса на слагане на туршийката не остана временце за друго.
бобец с наденбичка
люти чушлета
кексче и разрезче от него

Приятна вечер  bouquet

# 691
Както винаги тук е страшно вкусно и красиво и въпреки че все по-рядко показвам нещо ви чета и разглеждам редовно  smile3501 newsm20

От мен една "Есенна" салатка
Яйчено руло с кайма
Пиле фрикасе за малката госпожица
И една торта

# 692
 Ах, какви вкусотии има тук!
 Искам да ви покажа тези дипли с мед и орехи и да благодаря на sem22 за рецептата. Това лято ги опитах в Гърция и много ми харесаха. Сем, благодаря, много вкусно!

# 693
  • Географският център на България-Габрово

А ще може ли рецептата за тази торта моля

# 694
Честит празник на Народните будители. bg
У дома...   lalalala
Мекички със сиренце и сладко от ягодки.

Супа пиле

Пържени картофки с беконче и колбасче .

Кюфтенца по чирпански .

Лека вечер!

# 695
dunia53 тортата си е моя измишльотина, комбинация между различни рецепти и се получи това):
Блата: 6 яйца, 180 гр захар, 160 гр пресято брашно,2 ванилии. Разбивате белтъците на твърд сняг. Жълтъците се разбиват на пухкав крем със захарта и ванилиите. Прибавяте бавно белтъците, като бъркате леко с дървена лъжица. След това ръсите от пресятото брашно. Изсипвате в намаслена и посипана с брашно форма. Печете на 150° около 40мин на първото ниво на печката.
за крема:1 л прясно мляко, 200 г масло, 180 г брашно, 40-50 г нишесте, 400 г захар. Млякото се кипва в касерола с 400 г захар, като се разбърква с помощта на бъркалка. Прибавят се 180 г брашно и 40-50 г нишесте, като продължава да се бърка. След като изстине кремът, се разбърква с 200 г масло.
Разрязвам блата на две сиропирам и мажа с крема, отгоре и отстрани украсих с разтопен шоколад и орехи. Това е!!!

# 696
Момичета, страхотно е при всички.
Аредхел, страхотни хачапури.
Линдита, тортата изглежда бомба, и аз искааааам  Mr. Green
Гелева, млякото с ориз ми е един от любимите десерти, отдавна не съм правила, мерси за подсещането.
Ягодка, много вкусно изглежда у вас.
Хлебарка, тортата изглежда невероятно
Мариета, виждам че и ти си правила картофките, много са готини, нали?
Катуолк, кремчето изглежда вкуснооооооо
У нас днес купчинки

Лека вечер на всички

Този кокосово шоколадов мус изглежда невероятно, както и тортата Наполеон, само дето не разбирам много много руския. Има ли я някъде написана на БГ или инглиш?

# 697
Печена скумрия:

Варени картофки:

Порция:  Grinning

Тортата изглежда страхотно,vesi_nn

# 698
  • Географският център на България-Габрово
Ах, какви вкусотии има тук!
 Искам да ви покажа тези дипли с мед и орехи и да благодаря на sem22 за рецептата. Това лято ги опитах в Гърция и много ми харесаха. Сем, благодаря, много вкусно!

Διπλεσ са специфични за област Пелопонисо , и по специално за Каламата.По каква рецепта са правени ако може да я напишеш моля, защото се изисква специална машина за разточване на тестото.

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 23:20 от dunia53

# 699
Веси, страхотни препечени мечета   bouquet
и както винаги тук отново има за четене няколко страници, изпъленни с вкусотии. Поздравелния   bouquet

При нас набързо печени сарнели с масло

тиквеник

и печена тиква

Хубава седмица, момичета   bouquet

# 700
dunia53 , рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9465340#msg9465340
 Аз ги точих с точилка и някой разпъвах после с ръце. Аз опитах дипла на Касандра и по мои спомени вкуса беше същия.
 Ау, Пеп4о не си падам много по гъбите, но тия сърнели бих опитала.

# 701
  • пак на Рив Гош
Пак вкусно тук! (добре че смуча бонбон виолетка  Laughing)
Амарето, много интересно изглеждат тези дипли! Предполагам и че са вкусни  Laughing И от мекичките на Вяра_ан няма да откажа  Grinning
Веси_нн какво има в есенната салатка? Разпознах макарони, сирене и салам... на първо разглаждане.
Тracy, те Крисче и Лабрекс да кажат, но ми се струва че поне първите няколко поста от линка за тортата са от този сайт - Cool Desserts. Ама май Наполеона го няма там...
Крисче, страшна торта! Тебе покрай хлебопекарната ще вземем да те загубим... ето вече и ника си смени  Laughing Като каза за маковото руло, се сетих, че в един блог попаднах на едно такова, бяха го нарекли "Руло от Източна Европа" - като две сплитки, леко усукани и разцепени по дължина, едната с мак, другата май с лешници беше ... копирах си рецептата в очакване на по-добри дни ... ама изглеждаше страхотно!
И аз да похваля тортата на Кари от предизвикателството Grinning И да отбележа завръщането на Ягодка  Hug

Аз както вчера бях на вълна баници, днес станах на вълна тарти:
Тарта тип Татан/Татен с тиквички, чушки, прясно сирене и качамак:

Бриошова тарта с райска ябълка, която нещо не ми допадна като вкус. Едно че тестото не бухна (май маята ми беше кофти), второ стоеше суховата и като добавим сипкавостта от райската ябълка - не мога да кажа, че я причислявам към кулинарните си успехи.

Лека вечер и спорна седмица!  Grinning

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 23:44 от Роца

# 702
Роце, събираш ми очите  Crazy    bouquet

хелоуински поздрави на празнуващите, и един тиквен пай готвен бавно и сниман набързо Mr. Green  :

# 703

Така е, ходя насам-натам, а сега ще седя по нощите да чета, гледам и да се облизвам пред монитора. Уж почивни дни, пък...........

Aredhel, апетитно хачапурче!   bouquet Верно, че не става много, сега ще пробвам още една рецепта на тая вкусотия и, ако се окаже сполучлива, ще я напиша. И сладкишът със смокини изглежда чудесно! Heart Eyes  bouquet

PURE ELIXIR , много ми хареса идеята ти за мързеливия вариант на купчинките. Ще го пробвам непременно!  bouquet А мозъкът на Айнщайн хареса ли ви?(пълнения карфиол) Grinning

vesi_nn , ти като Медора, направо рисувате с храните, много красиво!  bouquet

tracy_t, линкът, който бях дала е ТОЯ, харесай си нещо, ще ти преведа. А няма да се учудя, ако някъде има рецептите и на английски, вече всичко така се е омешало.

Много, много вкусотии и красота, поздравлениия, момичета!  chef  bouquet

Понеже ходих по гости, само едни мъфини с кайсии от компот направих.

# 704
Роце, събираш ми очите  Crazy    bouquet

хелоуински поздрави на празнуващите, и един тиквен пай готвен бавно и сниман набързо Mr. Green  :

Кремче Ванилия   моля за рецептата на тиквения пай  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт