Ти какво сготви? Снимай, покажи! 51-ва тема

• 104 316
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Vesi nn   невероятно аранжирани ястия Crazy Elica 676    твоята скумрия също ме предизвиква,всъщност цялата страница е пълна с разкош Hug
У нас снощи ризото с гъби и пиле и кекс

# 706
  • Пазарджик/Лондон
Много вкусни неща видях Heart Eyes.

vangobi, може ли рецептата за празничният кекс с орехи и ябълки?

labrex , тези мъфинки , правени с  кайсии от компот много вкусни изглеждат - може ли рецепта?

От мен :

Боб с наденица на фурна:

И питка със сода, нея не я правих аз, а мъжът ми и голямата дъщеря, аз само участвах в процеса на печенето Heart Eyes:

# 707
Толкова съм пропуснала...с тия задачки.Опитах снощи да прегледам,ама така ми се доспа...
Пускам две-три снимки,и се връщам да чета,гледам и събирам рецепти...
салата -зеле

кекс с орехи

салата Лоло росо с моркови

Ястията бяха все обикновени,които съм показвала,затова не бяха удостоени със снимки!
До скоро...до след 12-15 страници!   Grinning   

# 708
  • София
Една погача за запис Wink

# 709
За днес менюто е пържена риба, пилешки бонфиленца с гъби на фурна, овесени хлебчета и плодове за подслаждане! Simple Smile

# 710

labrex , тези мъфинки , правени с  кайсии от компот много вкусни изглеждат - може ли рецепта?

Аелис, заповядай -  МЪФИНИ С ПЛОДОВЕ  bouquet

# 711
PURE ELIXIR ,а мозъкът на Айнщайн хареса ли ви?(пълнения карфиол) Grinning
Да,Лабрекс,    bouquet  bouquetза рецептата,хареса ни,получава се много оригинално като го разрежеш,обаче съм ни надценила и главата карфиол ни дойде множко,та остатъка префасонирах на запеканка със сос бешамел,също стана много вкусно. Peace

# 712
PURE ELIXIR ,а мозъкът на Айнщайн хареса ли ви?(пълнения карфиол) Grinning
Да,Лабрекс,  bouquetза рецептата,хареса ни,получава се много оригинално като го разрежеш,обаче съм ни надценила и главата карфиол ни дойде множко,та остатъка префасонирах на запеканка със сос бешамел,също стана много вкусно. Peace

И аз правя така понякога и рециклираните ми манджи стават страшно вкусни.  GrinningА бешамелът му върви на карфиола. Въображение да има човек.  bouquet

# 713
    МНого хубави неща сте направили и Погачата,и Содената питка,и Мъфините с плодове и Тартата тип Татан,и салатките.....,за рибите да не говоря....... Flutter Flutter Flutter
    Аелис,Кафе със сметана,бихте ли споделили рецептите на вашите питки? Simple Smile

# 714
  • София
През почивните дни
Печен миш-маш
туршия от люти чушки с грозде
и сурова туршия

# 715
  • София
и печен паниран карфиол

# 716
  • София
    МНого хубави неща сте направили и Погачата,и Содената питка,и Мъфините с плодове и Тартата тип Татан,и салатките.....,за рибите да не говоря....... Flutter Flutter Flutter
    Аелис,Кафе със сметана,бихте ли споделили рецептите на вашите питки? Simple Smile
Разбирасе Wink
Рецептата е моя инпровизация,но пък стана любима вкъщи Flutter
Аз меся в машината и после пека във фурната

Медена погача

1 яйце
50 гр разтопено масло
100 мл прясно мляко-30-35*
2 супени лъжици мед
1 ч.л. сол
брашно около 450 гр зависи колко е голямо яйцето.Замесва се меко тесто.Ако се меси в машина се добавя брашно до хубава топка
1 ч.л. мая
1 жълтък за намазване
сусам за поръсване

От всички продукти се замесва меко тесто.Оставя се да втаса на топло.
Аз разделих тестото на 3 равни части и сплетох плитка.Оставих погачата да втаса отново на топло и покрита, и намазах с жълтък и поръсих със сусам.Пекох на 180*

Ако се меси в машина меда се разтваря в топлото мляко Sign Exclamation Ако се меси ръчно,към млякото и меда се разтваря и маята Sign Exclamation

# 717
  • Пазарджик/Лондон
Селма , питката е съвсем обикновена , но много вкусна.

Разбърква се 1 яйце, добавя се 1 кофичка кисело мляко с 1 ч.л. сода , 1 ч.л. сол, 3 с.л. олио, всичко това се разбърква/ аз действам с вилица/, в тава с брашно/ малко повече от 500 гр. използвах при мен/ правя кладенче, изсипвам сместта и замесвам - не се меси много, колкото да стане еднородна смес, която да не лепи по ръцете и да се събира на топка.В тава , посипана с брашно слагам оформената питка и набождам отгоре съвсем плитко с вилица / да не се образуват мехурчета с въздух/.Пека на 180 гр. в предварително загрята фурна до зачервяване.Като я извадя, поръсвам с вода и я увивам в кърпа за 10 мин.Същата питка я правим за Бъдни вечер, но без яйцето Wink.

Много е лесна и вкусна, но не е така мека и пореста , като питките с мая, по - сбита е, но е с една прекрасна хрупкава коричка и се изяжда на момента Heart Eyes.

кафе със сметана, много вкусна изглежда питката ти, ще се пробва  bouquet!

Лабрекс, благодаря ти за рецептата за мъфинките Hug!

# 718
  Аелис,Кафе със сметана,благодаря ви! Hug
   И двете рецепти са ми съвсем нови.Нито съм правила погача с мед,нито съм пекла подобна содена питка.... Rolling Eyes
   Време е да опитам. Wink

# 719
леле какви вкусотийки  отново сте спретнали, поздравления за което   bouquet

от мен - картофена салата с маслини, риба тон и сирене чеддар

Общи условия

Активация на акаунт