110 американски тенксгивинг пуйки маскирани като хелоуински тикви (+ 1 бременна)

• 37 196
  • 752
  •   1
Отговори
# 690

ооо, не така на бързо, моля! снимки чакаме утре Simple Smile, за днес наздраве, да ви е здрава!

# 691
Оооо и аз помня стената ..че как ! Много вълнуващ момент ! И Чаушеску когато го свалиха си спомням и думите на баща ми  Heart Eyes " гледай ,гледай ,че е исторически момент и някой ден ще разказваш че с очите си го видяла" ...20 години кога излетяха...

Купих си днес пеперминт чай че ми се пие от сума време чай и не смеех да пия никакъв,викам си пеперминт е най-безопасен...да ама не - оказа се че в нета 50% казват да се пие  от бременни , другите против  ooooh!....е много мерси за гуугъла ,аз си изпих една чаша...егати писна ми ,това яж онова не яж  Rolling Eyes...

Кюбит...да кажеш после за ориза,ами той и кафявия е много труден за готвене и много ме обърква , затова се израдвах на киноата че се готви баш като ориза и ми беше лесно.

# 692
Вики маслото от ментата предизвиква контракции ( води се маточен стимулант), затова не се препоръчва за бременни, не знам при чая как е, но по-добре не рискувай Peace

# 693
Вики, аз не обичам кафяв ориз. Не ми е вкусен, но дивия е страшно ароматен. Дано да е естествено, а не подправки някакви, които нямам.
Чай от мента не бих пила, но и не си прави стрес за една чаша.

Лени, остава и Цонка да се похвали, че днес там е опитала киноа.  Joy

Тино, даммм, с цели 20.  Whistling Аз не съжалявам обаче. Дори не съжалявам, че години наред седях в България, вярвайки наивно, че нещата ще се оправят. Защото имах избор. Как да е...

Препоръчвам покрай събитията един прекрасен, прекрасен филм 12 (2007) на Никита Михалков - най-грандиозно успешния римейк на филм на всички времена според мен. Някак си подходящо ми се струва на фона на настроението в темата. Гледайте го, но не и ако не сте гледали оригинала 12 Angry Men (1957).

# 694
Аз не съм гледала оригинала. Не ми попречи да съм зашеметена, обаче. Гледайте го, дори и без да сте гледали оригинала.
 Следва да попитам: да гледам ли оригинала сега?  Laughing

# 695
20 години кога минаха, все едно беше в4ера. от у4илище ходих до Изто4на Германия, няколко месеца преди стената да падне и посетихме за няколко 4аса Западен Берлин...И двете 4асти бяха друг свят...а мъжа ми е бил в Германия няколко месеца след падането на стената, още си пази пар4е  цимент от нея.
Времена пълни с надежда, отдавана загубих вяра...друга тема.

Заговорихме за онова време и ми напомни за свекър ми, който завел 87-ма младежки отбор по футбол за приятелски ма4 в СССР. Полицията ги придружавала навсякъде, а един от руските игра4и, до последно се молел свекър ми да го вземе за зет Laughing Свеки отишла да пазарува за сувенири, имало голяма опашка пред магазина, но полицаите се предредили, 4е да не 4ака, а тя умряла от срам.
---------
Преди няколко месеца открих Yerba mate 4ай и от тогава само такъв пия. Много добре ми действа, но има натурален кофеин и май не е подходящ за бременни.

Ще се пробва тази киноа, 4е злоядите у дома предпо4итат кафяв ориз пред белият, но мал4о не ми отпуска толкова време да му бая докато се свари.

# 696
  • WA, USA
Вики, аз пиех витамини за бременни с екстракт от мента против гадене, много добре ми се отразяваха. Най-добре питай акушерка в какви количества е разрешено и безопасно.
10-и ми беше вълнуващ преди, сега се чувствам супер откъсната от тази реалност. Не мога да повярвам че са минали цели 20 години.

# 697
Честит имен ден на Ангелина на Агент! Здрава и щастлива да расте и да радва мама и тати!
Момичета я кажете тази киноа под какво име да я търся в магазините тук?
За чая от мента аз много го харесвам, но като бях бременна някъде четох че не е хубаво да се пие и не го пиех, та съвета ми  е да се избягва, но една чаша едва ли ще навреди newsm78

# 698
Момичета я кажете тази киноа под какво име да я търся в магазините тук?

Ами под името киноа- quinoa

И аз не се вълнувам по темата 10-ти..и спомени нямам, била съм на 6  Laughing . Абе помня по новините за някакво кожено яке на Петър Младенов, че говориха, беше нещо ключово това кожено яке, само това си спомням, а наш'те твърдят, че няма такова нещо. Та, ако някой си спомня нещо за кожено яке, нека сподели, че 20 години живея с тази мистерия  Laughing

# 699
Мерси Кларет Peace а за коженото яке и аз не си спомням била съм 9 годишна Crazy

# 700
  • Boston, MA
Много мисля напоследък по въпросите за падането на стената и нашата "промяна". Аз завършвах гимназия тогава. Спомням си, че имахме учител, който ни казваше, че поне 10 години ще ни трябват, за да се оправим. Струваше ни се абсурдно, мислехме, че за няколко месеца нещата ще си дойдат на място. Ей ни на 20 години по-късно. Тъжно ми е. Искам децата ми да знаят за това минало, затова се подготвям да събирам неща, които да мога да им показвам, когато са по-големи (може и наивно да мисля, а те изобщо да не се интересуват...  Sad)

Стела ми припомни за Йоско... яд ме хваща и спирам.

# 701
Вмъквам се във темата ви с новинка, ако ви е интересно:

Института за изучаване на древния свят към НЙ Университет представя "Изгубеният свят на стара Европа" (изложба, лекции, кинопрожекции и музикални изяви от Румъния, България и Молдова) от тази сряда до април догодина.

http://www.nyu.edu/isaw/

# 702
Честито на Ангелина!   bouquet

И аз не се вълнувам по темата 10-ти..и спомени нямам, била съм на 6  Laughing . Абе помня по новините за някакво кожено яке на Петър Младенов, че говориха, беше нещо ключово това кожено яке, само това си спомням, а наш'те твърдят, че няма такова нещо. Та, ако някой си спомня нещо за кожено яке, нека сподели, че 20 години живея с тази мистерия  Laughing

Клеърет, това не беше ли свързано с репликата " Танковете да дойдат", когато влизаше ли, излизаше ли от парламента?  Помня, че точно тоава май беше облечен с такова. Или греша?

Кюбит, мерси за препоръката! Аз много харесвам 12 angry men  и не знаех, че има нова версия, ще погледна непременно!

Аз още си пазя в БГ камъче от Берлинската стена...

# 703
# 704
Честито на Ангелина!   bouquet

И аз не се вълнувам по темата 10-ти..и спомени нямам, била съм на 6  Laughing . Абе помня по новините за някакво кожено яке на Петър Младенов, че говориха, беше нещо ключово това кожено яке, само това си спомням, а наш'те твърдят, че няма такова нещо. Та, ако някой си спомня нещо за кожено яке, нека сподели, че 20 години живея с тази мистерия  Laughing

Клеърет, това не беше ли свързано с репликата " Танковете да дойдат", когато влизаше ли, излизаше ли от парламента?  Помня, че точно тоава май беше облечен с такова. Или греша?

Да и после беше казал че не е казал "  танковете" а Станка (как и беше последното име ) да дойде  Joy

----
Ами да май ще се въздържам от ментовия чай , а какъв мога безопасно да пия мислите?

бенс...йерба мате  пиех много в Аржентина ,то там си е като кафето сутрин ,даже си бях донесла специалната чашка и сламка(или как му казваха) ,но то там е малко като японския чай ,направо си е изкуство да знаеш как точно да го пиеш....беше много интересно,отдавна не съм го вкусвала обаче.

Общи условия

Активация на акаунт