Инициатива за закриване на домовете

• 6 632
  • 113
  •   1
Отговори
# 45
Добре де, акцентът в казуса "Тити Папазов осинови..." не е ли в това, че едно детенце в сериозен риск има своето семейство!? В случая (за мен) целта оправдава средствата!
Да не забравяме, че трябва да се избере онова, което е най-добро за детето!

Венециас, моля те, осиновени деца в риск или с вероятност да попаднат в рискова група, има и сред редовите осиновители. И не са изключение.
Радвам се за детето, дано расте в среда пълна с любов и внимание.
Не се радвам, че превърнаха едно неправомерно деяние в подвиг.

А сега дори говорим за "улеснена процедура"? На базата на какво?
На познаването й?!

Не ми пречи и дори не се ядосвам, просто е нелепо.

# 46
А да попитам - колко от вас, ама честно, биха осиновили бебе, с вероятност да е болно от СПИН?
Защото решаващите тестове излизат след като детето навърши година ...

Или предлагате детето да си седи в дома докато си уверим, че е здраво, пък после - давай

Хайде малко по-честно, а?

# 47
  • Вън от пространство и време
Бррръм, почти всички кандидат-осиновители предпочитат да осиновят колкото се може по-малко дете (ако може новородено) по много причини. Всички ние много добре знаем от личен опит какво означава и един ден прекаран зв институция за детето и как се отразява на неговото развитие. Но... просто си има въведен регламент, през който всички сме минали. И не бива да има изключения за никого.

За себе си мога да кажа - осинових по-големи от годинка деца защото такива ми предложиха. А такива ми предложиха, защото ако бях си ограничила исканията до новородено, може би и до сега щеше да чакам а съм майка от вече 4 години и половина. Не съм се уверявала че са в перфектно здраве преди да ги осиновя. Имаше проблеми и продължава да ги има.

Никой от нас не е сигурен колко здраво е детето, защото не знаем какви наследствени болести носи. В повечето случай бащата е неизвен и няма как да му се направи тест за никакви болести. Така че всички които осиновяват бебе под годинка с неизвестен баща си поемат риска според твоите критерии.

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 00:28 от Gankata

# 48
Ганката, много добре разбирам какво казВАШ и казВАМ.

Минала съм по същата процедура и много добре познавам регламента. И знам, че при такъв риск, няма начин да не ти съобщят... айде сега...

Пак питам  - на кой от тук списващите му стиска, ама се върнете към момента на първа среща с детето, а не сега, когато вече сте с деца и такива "печени" майки-осиновителки. Та на кой от тук списващите би му стискало да осинови бебе, което носи риска да бъде болно от СПИН?

На мен не ми стиска и сега...

Тити Папазов е минал през цялата процедура като поп. Да, вярно за конкретно дете..., но го осинови още докато имаше риска да е носител на вируса...

# 49
А да попитам - колко от вас, ама честно, биха осиновили бебе, с вероятност да е болно от СПИН?
Защото решаващите тестове излизат след като детето навърши година ...

Или предлагате детето да си седи в дома докато си уверим, че е здраво, пък после - давай

Хайде малко по-честно, а?

aз. и не само aз, бих осиновила дете с вероятност да бъде болно от СПИН, а и да носи в себе си HIV вирус.
и то след доказани изследвания.
които впрочем стават за няколко часа Wink
хайде стига с тези градски легенди.
знаем къде беше детето, знае се и коя е  биологичната майка. светът е едно малко село.
няма честно или нечестно. има законови разпоредби и заобикаляне на закона. който го е направил от обич и потребност, просто трябва да сведе глава.
и да си признае, че е сгрешил.
от любов.

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 04:30 от matakosmata

# 50
Ей, това са ми любимите потребители. Регистрират се и веднага започват да дават оценки. И много ги разбират нещата. Иначе никакви ги няма, когато трябва да помогнат или да споделят опит.

# 51
  • София
Я някой да ми припомни, Тити не го ли взеха детето след като се разбра, че няма СПИН? Преди това официалната версия май беше, че му били казали, че в дома на детето му е по-добре, докато не стане ясно за СПИН-а, де. Хайде стига градски легенди и глупости!

# 52
Колко поста трябва да си набера, за да получа легитимност...
Партийните книжки кой ги раздава тук   -

Тити Папазов е започнал процедура по осиновяване конкретно за това дете далеч преди да е ясно здраво ли ще бъде или не... Да, очевидно не е съвсем по правилата, но съм убедена, че това дете не е имало голям шанс другаде ...

Ама чудни сте - чудни.... hahaha страшно сте си повярвали....

матакосмата, какво би ...  е едно, какво си..... е друго! Ти като попълва завлението за осиновяване, написа ли, че нямаш претенции за здравословно състояние? И не познавам детето ти, но с тия демонстрации в подписа ти, какво и на кого доказваш... главата си слагам, че не е от етноса, който така плакатно харесваш.

Кудкудяка, Фоксче вие двете сладуранки? Какво писахте за здравословното състояние... Колко са ви големи децата, та така бързо сте забравили от къде сте тръгнали и какви страхове тресат кандидат осиновителите ...

# 53
брррррррррррръм, кефиш ме, щи звънна hahaha
титьо, излагаш се бе кака..........

# 54
Има един номер с много 23-ки в него, мато, да ти го дам ли?

# 55
Само да припомня, че сериозна стъпка към осиновяване означава подадена в съответния окръжен съд молба и потвърдена в първото съдебно заседание/Защото и такива случаи има, прекратяване на делото поради оттгляне на молбата от кандидат-осиновители /
Към този момент, на първото с.з. за Титивото бъдещо дете вече беше  известно, че детето не е вирусоносител.
Към посочения момент бях отдавна в регистрите, много добре си спомням случая.

# 56
Има един номер с много 23-ки в него, мато, да ти го дам ли?

нема сми да се набутвам Wink аз го харесвам принципно човека, видях го веднъж как се разплака по телевизията........
всички знаят, ама бръм си мисли, че доматиту с колците го ядем. нейсе.
важното е, че влетя в темата свежо, сприятели се с нас за секунди и се шегува другарски Mr. Green

ти пък какво разбираш от правни неща, светкавица hahaha виж бръм колко е сведущ по въпроса. да се поучим.
хайде стига съм спамила. имам важни дела.

# 57
Е, ясно е, че единствените капацитети по осиновяванията са списващите тук.... къде ти

Пак да попитам...Като си попълвахте завлението за осиновяване, написахте ли, че нямате  претенции за здравословно състояние?

# 58
не казваммммммммммм. дай 5 лева и щи кажа.
и останалите ще изпортя. най-вече кудкудяка и фокса. общо 12 лева, правя ти отстъпка 3 кинта. промоция.......

и щото обичам точните неща, да питам.........

да попитам - колко от вас, ама честно, БИХА осиновили бебе
матакосмата, какво би ...  е едно, какво си..... е друго!

последно..... newsm78 чети си моля те поне собствените постове по-внимателно.
питаш, отговарям ти. кво не ти харесва.........

и за да не се охарчваш, ще ти кажа за мен. в претенЗиите за детето писах, че искам да е потомка на наполеон, ама не ме огря.

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 18:07 от matakosmata

# 59
  • Вън от пространство и време
Пак да попитам...Като си попълвахте завлението за осиновяване, написахте ли, че нямате  претенции за здравословно състояние?

А ако някой е написал доказателства ли ще искаш, за да повярваш?

Ето ти една тема за да видиш, че и непопулярни в медиите личности, с много по-малки финансови възможности осиновяват деца в риск и то след като са им били предложени по каналния ред.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373447.0

Има и други такива тук. Ако искаш да прочетеш - върни се назад по страниците.

А и много хора осиновяват деца, които се водят с "баща неизвестен", т.е. сперматозоидът може да е бил носител на най-различни болести. За тях какво ще кажеш?

А щото видях че и нежелания етнос спомена, може би и там си имала претенции и си мислиш, че всички сме ги имали....

Общи условия

Активация на акаунт