ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 829
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Мяу, аз предния път бях качила 25кг, а чаветка се роди 2600. После като се измерих на кантара щях да получа удар - само три кг бях смъкнала с раждането. Четох преди че си писала, че плацентата ти е била калцирана, и при мен това беше причината. Плацентата ми беше като талпа, аз я видях после, но така и не ми казаха от какво се е получило така. Те всъшност и затова ме предизивкаха да раждам по-рано, защото я видяха на ехото и казаха, че няма кво да го чакат това бебе да порасне, защото с тая плацента няма да порасне.

# 196
  • София
Направо се ядосвам, да ви кажа, нищо не му пречи на който и да е доктор да я свърши тази работа, буквално за 3 минути - моят мери бедро, глава и корем, гледа плацентата, пуска да чуе и види сърцето и ми принтира една снимка. Попълването на данните в картона после му отнема повече време от ехографията.

# 197
  • До Балкана
И мен ме гледат всеки път като ходя ЖК! И се чудя аз така откачам след 2 седмици, представям си да не ме гледат! Да ми е живо и здраво докторчето! Hug

# 198
Направо се ядосвам, да ви кажа, нищо не му пречи на който и да е доктор да я свърши тази работа, буквално за 3 минути - моят мери бедро, глава и корем, гледа плацентата, пуска да чуе и види сърцето и ми принтира една снимка. Попълването на данните в картона после му отнема повече време от ехографията.

Това е положението, како Минке!

# 199
  • offshore & overseas
Аз бях качила 7-8 кг. (сега ще туря поне 10, ако мога, па да видим). Така и не разбрах какво и защо.

Все тая, нищо не им коства наистина на спецовете, но сигурно ще си поискат пак 30-така (в моя случай).

Това е положението, како Минке!
Понякога ми се иска да им тегля една мнооого тежка сръбска майна до девето коляно #Cussing out, ама се въздържам (остава си наум) -- не съм такъв човек, вие ме видяхте. Joy

# 200
  • София
Аз от 11 качени първият път в болницата оставих 8. Сега наддавам повече, да видим как ще приключа.

# 201
  • София
Да кажа на момичетата, които искаха да раждат в Окръжна болница, за съжаление няма да ни се отвори парашута, моята докторка подържа връзка с тях и ми каза, че ремонта ще продължи до Април.

Сега почвам да проучвам докторите в Майчин дом, ако някои може да ми помогне със съвет за там ще съм му благодарена!   bouquet

# 202
  • offshore & overseas
...да видим как ще приключа.
И сега така, мисля. Laughing

# 203
  • София
Мяу, от твоята клавиатура в Божиите уши! Laughing
Съни, аз вече се насочих към Вита.  За МД има тема в Здравния, можеш да попиташ там.

# 204
Мен ме гледат всеки път на ехографа и всеки път си давам по 25лв.....а и доктора всеки път пуска 3д,така че съм happy.
Не знам ако пропусна един месец ехото сигурно ще се побъркам Thinking
А иначе 3броя ли ми се полагат от здравната каса??

# 205
  • София

Съни, аз вече се насочих към Вита. 

Там е много добре, ама 1400лв, за раждане нещо много ми идват, 500-600 е нормалмо според мен.

# 206
  • offshore & overseas
А иначе 3броя ли ми се полагат от здравната каса??
Два за нормално протичаща бременност. Иначе не знам. Thinking

# 207
Понеже не гледат всеки път на ехограф бебето на ЖК, затова и повечето мами ходят отделно при своя си лекар да ги гледа на частно или си плащат просто като ходят на консултации. Много е тъпо, ама това е...
На ЖК ми мерят и на мен матката, иначе с беб си се гледаме в Шейново като ходя веднъж месечно срещу заплащане. Аз съм ок така, важното е да сме спокойни.

И аз мисля като теб, но на някои лекари това много им се вижда, явно.  

# 208
И мен ме гледат всеки път на ехограф абсолютно безплатно, за което явно трябва да съм благодарна...
Относно килограмите, вече съм с 11-12 отгоре ( от 48 на 59-60 кг), което за минималния ми ръст от 158 см си е доста май. Още ми е странно, че вече не съм онова слабоватичко момиченце, дето тежеше 40 кила с мокри гащи, ама сигурно се свиква. Надявам се да не качвам много оттук нататък и да раста основно на корем, защото досега беше точно обратното- напълнях само като цяло, а коремчето ми е много малко. Ама съм отпрала едно дупе, едни  bombs, едни крака... Не ви е работа!  Laughing Дано след раждането да си върна предишната форма... Пък ако ли не- поне ще съм щастлива пухкава мама.  Wink

# 209
  • York
Кристинче, това часна практика ли е?
Мен ме гледат всеки път на ЖК, но ехографа ми е набор почти  Laughing За сметка на това, никога не ме теглят или мерят  Laughing Аз си го правя у дома и сама се червя на резултатите на кантарчето  Embarassed
Другия доктор, при който ходя ми прави само ехографски преглед, като ми обеснява всичко което се вижда на монитора.
Отделно и при Балев бях на две ФМ и в 30-та седмица на трета.

От гледане не мога да се оплача. Дано всичко на финала да е нормално  Party

Общи условия

Активация на акаунт