ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 849
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте момичета,
Току що се прибрах от лекции,че имам 'дупка' ,но после пак трябва да ходя... Tired

Почвам подред на прочетеното:

Мяу,как така контракции?!  ooooh! А аз се радвах на шкембото...И все пак защо е подуто само от едната страна(затова помислих,че е бебето) ? Не контрахира ли цялата матка?  Thinking И честита пералня !  Hug

Моето бебе е много шавливо,но никога не ме е боляло нещо.
Рали,и аз се замислям да се поизнеса за малко,че да си залипсваме и ние!  Heart Eyes
Понякога,браво за хубавите новини,дано и другата кистичка изчезне.
За ехографите- аз съм се виждала с моя доктор 2 пъти до сега (2-я път извънредно).Първия път само ме записаха акушерките за следене-доктор не съм видяла.На второто ми ходене в болницата вече се видяхме и  ме гледа,третият път беше на раждане и не го изчаках и сега чак на 23 ноември ще ходя. #Crazy

# 211
  • offshore & overseas
Сега отворих на първа страница и погледнах колко много мами има за 14 февруари, предишния ми термин. Направо не е за вярване! Mr. Green
...Мяу,как така контракции?!  ooooh! А аз се радвах на шкембото...И все пак защо е подуто само от едната страна(затова помислих,че е бебето) ? Не контрахира ли цялата матка?  Thinking И честита пералня !  Hug
Ми, колкото и странно да е -- така изглеждат контракциите -- матката се свива и "застава" на една страна, когато си в легнало положение (това са подготвителните, за болезнените не съм сигурна, те май не са видни).

Бебето евентуално ще можеш да го видиш как застава, като попорасне, ама надали, аз така и не я видях Калината преди, пък не е да речеш, че се тресях от сланина (ама те май заемат цялото налично място тогава) Laughing. Като те ритне (или пипне), може да се види нещо като малка издутинка. Grinning

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 12:57 от Мяуче

# 212
  • София
Taka.........привет и от мен!Хубава и успешна седмица на всички,на пук на скапаното време!
Стискам палци до посиняване, за всички,които са на прегледи!Идвайте после бързо на отчет,че и без друго не ми е добре дясната ръка и изтръпва.
Честито на всички именяци,родени и неродени още!Да са ви живи и здрави,много да ви радват, а неродените бързо да растат,че догодина да можем да ги намачкаме и нацелуваме на тоя ден!Леле ,ако знаете как ми се иска да е февруари вече и да се появи малкото човече........Как му се каня да го нагнявя,нацелувам.......вече ме сърбят съцете,честно.Баща му и той точи лиги.......А пича не му пука,рови като кокошка у мен,бърка навсякъде с тия шиляви пръсти и някой път така боцка....Ма да го питаш какво тършува любопиткото.Понякога имам чувството че съм глътнала успоредка (пък не помня точно кога) и нашия като се метне отгоре.....голяма веселба му удря, а мен ме е гъдел.Но да ви кажа честно имат си някаква мъжка приказка с баща си,защото като си сложи ръката на корема ми и то спира да рови или пък рови точно под ръката му и я следи като се мести newsm78 Мъжка му работа!
За УЗИто и мен ме гледат всеки път ,но аз не виждам,че монитора е завъртян на др страна и само док и мъжо виждат, но пък не казва подробности,само казва че е ок и за седмиците си отговаря.Добре че ходя платено на ФМ да разбера колко е голямо и колко тежи.Апропо, Марков каза да ида и на 3та ФМ заради оня проблем с кръвоснабдяването на матката.Някой друг ще ходи ли?
Леле олях се,ще ме прощавате,ама на воденица съм правена явно!

# 213
Танче, не се притеснявай за килограмите. Сигурна съм че после ще ги свалим, защото сега са от хормоните, ама много кофти е да се гледа човек такъв в огледалото. Sad Абе аз вече започнах да ревнувам мъжа ми ти разни приятелки. Те опънали едни крачка като газели, а аз съм като слон, как на човек да не му минават такива неща през главата? Като се има предвид и от кога не сме правили секс, те ти ги 2+2...

# 214
Пух, тук искат по 20-30 лв. за ехограф.  Mr. Green
Аз за това казвам,че направо е смешен с неговите 2 лв!Просто с това да спечели някой лев ама да  не е пък нагло и да взема по много се излага.Абе малък град това е.
Танче и аз съм като теб-на крака и на дупе го докарвам,но на корем хич ме няма.Все едно съм си хапнала повечко.А пък кг сигурно вече съм+8;+9

# 215
Кристинче, това часна практика ли е?
Мен ме гледат всеки път на ЖК, но ехографа ми е набор почти  Laughing За сметка на това, никога не ме теглят или мерят  Laughing Аз си го правя у дома и сама се червя на резултатите на кантарчето  Embarassed
Другия доктор, при който ходя ми прави само ехографски преглед, като ми обеснява всичко което се вижда на монитора.
Отделно и при Балев бях на две ФМ и в 30-та седмица на трета.

От гледане не мога да се оплача. Дано всичко на финала да е нормално  Party

Аз вече чисто се обърках!!
Значи като разбрах,че съм бременна си избрах док. , които работи със ЗК.Всеки път си плащам по 25лв, за което получавам ехограф(минимум30мин., снимки и вече 3 дииска),кръвно ми мерят, килограми, всеки месец кръв и урина и май това е Thinking
Като глеадам вие ходите на две места...ама аз явно не съм разбрала нещо и си ходя само при него.
Няма значени, важното е всичко да е наред.
До миналия месец бях +2кг, ама този месец съм качила още един(така, че вече съм +3).
Аз бях активен спортист близо 10год. и сигурно за т'ва не мога да кача много килограми,а си хапвам не е да се лишавам Thinking

# 216
Кристинче, въобще не би трябвало да плащаш, щом твоят работи със ЗК. Аз мислех че ходих някъде на частно...

# 217
Кристинче, въобще не би трябвало да плащаш, щом твоят работи със ЗК. Аз мислех че ходих някъде на частно...

Хмммм.. хуабва работа!!
Другият път ще го разпитам "почему так"???

Бръмби благодаря ти за просветлението Hug
Айде аз да изчезвам....че всички планове ще ми отидат:)

# 218
  • offshore & overseas
Кристинче, въобще не би трябвало да плащаш, щом твоят работи със ЗК...
Абе, не е съвсем така, нали това си говорим. Naughty Полагат й се два обикновени ехографа за цялата бременност по ЗК (говорим за нормално протичаща бременност, което кой и как го решава, е друг въпрос), останалото се заплаща (или не се прави).

(Подсети го доки поне за тези двата, Кристинче! Crossing Arms)

Виж, ако има абонамент някъде, трябва да провери какво включва, ама тя си е по ЗК. На мен ми се полагат 3 ехографа съгласно "абонаментния план", обаче тука няма нормална, няма патологична бременност. Някой беше казал, че има 2 тарифи и в Шейново, ама де го тоя някой, да го питам сега. Whistling

# 219
  • York
Кристинче, като гледам така, твоята ЖК е като тази в Майчин дом - Варна. Правят ти това, което ти се полага по ЗК (излседванията + 2 ехографа) и за всичко останало си плащаш.  http://www.maichindom-varna.com/article.php?ref=art_prices

Да кажем, че отидеш 12 пъти за цялата бременност, ето ти 300 лв отгоре.

В крайна сметка, важното е да си спокойна и всичко с детенцето да е наред.  Peace

Да добавя само, че реших като за начало да не купувам количка, а да ползвам останалата от племенника ми. Чак лятото ще купя нова. Снаха ми ми даде едно яке за студените дни, в което се надявам да ми се съберат задните части и тумбака  Joy Joy

# 220
Абе с тия доктори направо умирам да се дразня и аз. Знаете за премеждията с мойта луда лелка и словесните ни борби всеки път.  #Cussing out Ама като гледам май всички или поне повечето се правят на ущипани за нещата, които се полагат по ЗК.
И мен досега са ме гледали по ЗК само един път на УЗ, когато се записвах.Един път са ми пускали кръв и урина и един път секрет (след неколкократно изискване от моя страна) въпреки, че ми се полага и то 2 пъти #2gunfire Сега ми остава да се преборя за кръвната група и хепатита.
А си мисля ако наистина неможеш да си позволиш да ходиш на частно какво правиш  newsm78 newsm78 newsm78
Седиш си 9 месеца в някакво недоумение какво изобщо се случва с малкото същество и дали е добре. Ей тая ЗК излезе голяма мафия.

Много се ядосвам, но.........

За кг. не се ядосвайте мацки.Колкото толкова, какво да правим.Важното е децата да са живи и здрави пък после ще му мислим.

# 221
  • София
Момичета, сетих се в общи линии какво ми забрани доктора да ям, когато бях отекла предния път - кафе, кола, сметана, колбаси, сол като цяло, всякаква синя храна - патладжани, тъмно грозде и сини сливи, шоколад.

# 222
  • България/Германия
Здравейте мами,

Честито на всички празнуващи и стиснати палци за хубави резултати от прегледите днес.

Тук в Германия се полагат три пъти УЗИ по ЗК при нормална бременност. Мен в началото ме гледаха всеки път безплатно, докато имах кървене, но откакто нещата се нормализираха, дори веднъж док ми заяви директно, че този път няма да ме гледа, а аз така се шашнах как така няма, че не се и сетих да питам дали мога да си платя, за да ме погледне. Е, оказа се, че за допълнителен ехограф се плащат 30 евро и понеже при следващия преглед не ми се полага ехограф от ЗК, ще се "възползвам" от платения ехограф. Но и аз ужасно се дразня, защото ако не питам за много неща, изобщо не ми ги казват и обясняват, дори и резултати от изследвания не ми дават и като питам за тях: "Всичко е в норма, ако има проблем, ще ви се обадим, за да се назначи подходящо лечение."

Аз също мисля да ползвам количката на племенничката, която също е зимно бебче (16.01.2008), а и още нищо не съм купила за бебчо, но мисля чак накрая.

Нашият кантар още е развален, та и представа си нямам колко килца съм качила от последния преглед и ще видим в сряда дали няма да се изненадам "приятно". Последната седмица два пъти карах мъжа ми да ходим в McDonald's, а по принцип толкова мразя junk.  Sick

# 223
Sunny9
Аз съм  при С.Георгиев от МД- добър лекар е!
Вита също ми допада, но и на мен ми се струва скъпичко.
За момента си мисля за Шейново-понеже е почти сигурно  че ще съм секцио, на втори план оставям Вита

Ника
Не ти е скъпично 1400 за нормално раждане-само гушките да им пълним Sad

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 14:13 от gotinoff

# 224
  • Бургас
За мамчетата от Бургас, лекцията е в сряда ,ако искате да се чакаме на старото място в 9 и 30?
Пишете кой е за,да знаем колко човека ще сме .  Peace
Значи,в сряда, 28.10.2009г. , на спирката на ул.Булаир /автобусни линии 211 и 12 /, до Химическото чистене  от 9 и 30 .

Общи условия

Активация на акаунт