ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 773
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • България/Германия
Здравейте мамчета,
Връщам се от преглед и съм доволна. Бебче е добре, много беше сладичко как се прозяваше, но пак не поиска да се покаже напълно. Беше си стиснало крачетата и не ги размести. И ново двайсе - миналия път доки каза 70% момче, а сега 70% момиче. Направо нямам думи - душичката още от сега ни разиграва. Mr. Green Не се учудвам много, като знам и двамата с мъжа ми какви сме инати Wink Но се радвам, че всичко с малкото човече е наред, пък най-късно при раждането ще разберем какво е.  Grinning
Май е малко мъничък - около 600 гр., но доки каза, че е в норма.  newsm78
Единственият проблем е, че тестът за глюкозна поносимост (така ли се казва?  newsm78 ), който ми направиха, показа леко завишени стойности, та трябва да се проконтролира по-внимателно и съм малко притеснена, но се надявам да не се окаже нещо сериозно.
Докладвах и сега се връщам да ви чета.   bouquet

# 436
  • offshore & overseas
...имуностимулатор, който се оказа ужасно горчиво хапче и не питайте как съм го убедила да го поеме...
Няма да те питам, давала съм и аз на моя дзвер миналата година. Насила, разбира се, с помощта на който е под ръка...
...никакво ходене на градина поне 3-4 седмици за да премине вируса през всички деца...
Shocked Shocked Shocked Ще си се гледате двамката, лошо няма. Тъкмо ще дойде време за Дядо Коледа и подаръците, въобще за зимните тържества. Grinning
Мяуче, засега и аз се убеждавам, че сравнително здравите деца в бебешка възраст явно боледуват по-сериозно в градината...
Ахам, никой не е защитен, разбира се, всички дечковци ще преминат по един или друг начин през вирусчо (или той през тях). Crossing Arms

flowerofdreams, дано всичко при теб си влезе в норма (глюкозата най-вече), а ти спокойно, диаметърът BPD е основният фактор във формулата за теглото, та ако главичката е малка, или с различна форма, очаквай да изчислява с 10% по-малко.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 11:40 от Мяуче

# 437
Здравейте и от мен!
flawerofdreams радвам се,че бебо е добре!На раждането ще се покаже няма къде да иде Grinning
Нека болните дечица да оздравяват,че хич не е хубаво да се мъчат така малките душици Praynig
Ако има и големи болни те също!
Радост честита ти квартирка!
Велв права си,аз като ходех на работа бях много по-организирана,сега се успокоявам,че има време и така минава деня Simple Smile
Маги много е вкусен този сладкиш,да почеприш после!
Далче и мен ме притеснява това къпане,още повече ако не е паднало пъпчето нали не трябва да се мокри и не знам как ще го опазим.И рязането на ноктите ми е проблем,но една приятелка каза,че е най-добре докато бебчо спи.Абе ще се справим,няма къде да идем Grinning
На всички мамчета които са на прегледи днес късмет! Hug

# 438
  • София
Ами на мен вече взе леко да ми се прокрадва идеята да ходи възможно най-рядко тази зима. Наистина боледува тежко, ето и сега кашля като магаре, миналият път пък 3 седмици не можа да му мине един прост сопол. Добре, че съм си вкъщи, иначе не знам какви гимнастики правят работещите майки.

# 439
  • София
Пух, пъпа общо взето може да се мокри, не трябва да се кисне. После хубаво забърсваш, слагаш една антибиотична пудра /изписват ти я от родилното/ и всичко е наред. Повечето пъпове падат още в болницата, на моят син му падна на 23-ия ден, много му беше дебел.

# 440
  • offshore & overseas
Далче и мен ме притеснява това къпане,още повече ако не е паднало пъпчето нали не трябва да се мокри и не знам как ще го опазим.И рязането на ноктите ми е проблем,но една приятелка каза,че е най-добре докато бебчо спи.Абе ще се справим,няма къде да идем Grinning
Пъпчето не е проблем, дори да се намокри, няма страшно. Калинкиното падна още в болницата и беше зараснало, та не съм имала драми. Ноктите аз още ги режа по време на сън. Вече не се страхува, ама се инати жестоко, дава донякъде и после дърпа -- не е работа. За подстригване да не говорим, там също действам нощем по потайни доби. Laughing Докога ще е тъй не знам...

# 441
  • България/Германия
Цитат
За подстригване да не говорим, там също действам нощем по потайни доби. Laughing Докога ще е тъй не знам...[/color]

Joy  Joy  Joy  Joy  Joy

# 442
Ника,Мяуче благодаря ви за информацията.И за други неща ще питаме,няма да ви оставим на мира Grinning Само да не станем досадни Thinking
Леле Мяуче представих си те по нощите с ножица в ръка и постригваш Халята hahaha То на теб сигурно хич не ти е смешно де...

# 443
  • Burgas
И на Моника пъпа падна в болницата,за рязането на нокти сме нямали проблем като малка,като порасна започна да вика,че на краката я боляло и нямала да дава да й ги режа,пък и в градината не проверявали за нокти на краката.

# 444
  • София
За ноктите - мен ме беше страх само първия месец. От тогава му ги режа без проблем, с ножица за кожички /тези острите с извития връх/. Известно време му ги режех в заспало състояние, откъм годинката започнах в будно, защото установих, че от страх да не го порежа не смее да мръдне и дори се оказа по-лесно когато е буден.  Laughing
За подстригването също никога не е било проблем - от 6-месечен го минаваме с машинката, плака само първия път, после вече знаеше какво е. Мъжа ми ходи почти само нула номер и малкия като го види с машинка в ръка и той се реди за подстригване. Crazy
Иначе имам една приятелка с дъщеричка - точно като вас, Мяуче, детето стана на 3 и сега дава фризьор да я подстригва и да и се режат ноктите в будно състояние, та и при вас може малко да е останало.  Grinning

# 445
  • София
Привет и от мен! Hug
Гледам говорите си за градини и боледуване - охххх, болната ми тема...имам чувството, че тези градини са само развъдник за бацили, вируси и различни гадинки, но са необходимо зло... Rolling Eyes Няма дете,  което да е ходило на градина и да не се е тръшкало поне от градинските сополи...което е най малкото зло... Close
Габриелиното пъпче падна вкъщи на 7-мия ден, но докато падне ми изкара акъла, защото един ден докато и сменях памперса се разкървави жестоко, при което аз изпаднах в несвяст... Crazy...да видиш как кърви коремчето на бебето ти.... Shocked...просто не бяха го хванали хубаво със щипката и на едно място не беше изсъхнал добре. Но с пудра и промивки зарасна и падна самичък.
По между другото още е при мен, не смея да го хвърля... Whistling

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

# 446
  • София
Ааа, и на сина ми пъпа е вкъщи.  Peace Не си давам момчето никъде аз.  Mr. Green

# 447
  • София
Привет и от мен!Ей не мога да ви изчета бре.Заринала съм се тук от закиснати тенджери и тигани и докато ви изчета стана утре.Като казах закиснати та се сетих-за мамите ,които обичат да си загарят тавите и тенджерите:купувате си едно шишенце Зебра, български препарат на фирмата Згурия,струва около 1.50лв.Също така едно домакински ръкавици,че без тях е страшно иииииии загаряте колкото искате  Laughing После намазвате тавата/тенджерата ,оставяте да поседи 30мин,плакнете обилно и идвате да се похвалите колко чисти съдове имате.Няма грешка препарата,не мирише на нищо,обещавам ви,но Ръкавиците са задължителни.
Сега да честитя добрите новини на тези ,които ги имат и да пожелая на боледуващите да оздравяват бързо.
Илианче,лек път мила и приятна почивка в Гърция.Там е готино в момента,майка ми онзи ден се шегуваше ,че и при тях (тя е на о.Родос) били пуснали парното,ама така го били набичили,че изгоряла  Grinning .
Някой беше писал ,че му изтръпват ръцете..........аз съм така от две седмици.Осовено сега като лъскам и чистя по цял ден,нощтно време не се спи направо,будя се от болка.Утре съм на ЖК и мисля да споделя с док.Стискайте палци да са излязли резултатите от ген. лаборатория за вродените тромбофилии, че ми е свито под лъжичката.По този повод да ви питам.....миналата седмица като ходих при Марков бях 22сед. и 4 дни , а беб беше 380гр и 28см.Той каза че е в норма, но като гледам какви размери имат вашите се чудя не е ли малко мъничък сладкиша ми?  newsm78

# 448
  Привет и от мен!
Аз днес съм си вкъщи,реших че няма да ходя на работа-нещо се опитвам да се раболявам Sad Кихам,носа ми тече,очите ми парят  ooooh! ,засега обаче нямам температура слава богу.Ще си стоя днес вкъщи на чайчета и фрешове пък дано ме подмине грипа  Praynig
 На всички молни бързо оздравяване

# 449
  • София
Ааа, и на сина ми пъпа е вкъщи.  Peace Не си давам момчето никъде аз.  Mr. Green
Е да, ама мойта щерка е вече на девет години... Blush

Общи условия

Активация на акаунт