ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 783
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Добро утро момичета,
нещо напоследък рядко влизам в форума покрай този ремонт ,ама нищо. . . .
Поразгледах за какво сте си писали и да ви кажа на тези които имат запек може спокойно да пият Дуфалак редовно,и ходенето до тоалетна ще се нормализира - гарантирам ви го.Аз го имах този проблем през цялата първа бременност и сега само до края на 3-тия месец (слава богу) Praynig.

Килограмите за съжаление май за всички са проблем ,но повечко плодове и зеленчуци и си мислете за други работи ,не за вкуснотийй ки и така може и по-малко да хапвате.

Честито на мамите разбрали пола на бебоците.

АМОРЕ и ние бяхме в децката педиатриа преди година -Георги тогава ми беше на 2 и малко и не беше пил антибиотици ,тогава ми вдигна за 2сек. 40 градуса и си изкарах акъла ,съблякох го гол докато дойдат от дежурния център и понеже не можаха да поставят диагноза ни пуснаха направление с пнемония и ни  водиха през целия ни престой от 6 дни с пнемония ,нищо че нч снимката от дробчетата му нямаше и следи за пнемония,но поддържаше  много висока температура 5 дни и трудно спадна гадта newsm48.Милото ми момченце така се изтормози ,особенно когато дойде момента с абокатите ,и понеже те ти го взимат и не дават да си с него докато му слагат абокат - 3 сестри не можаха да го удържат.Той ревеше вътре ,а аз отвън пред кабинета . . . . .
Надявам се да ви минава бързо и да забравите за тези емоции Hug

много целувки на всички и повече усмивки и не мислете за крампи ,отоци ,манйи- радвайте се на мъниците които разстът в нас и горе главите . . .  Heart Eyes

# 421
добро утро, момичета!
Аморе,Налика, бързо оздравяване на вас и на дечицата, че то нали казват, че като е болно детето и мама боледува с него. Племенника ми и той всяка зима е на АБ, ама там и баба му (т.е. моята майка) донякъде е виновна, щото от бебе го гледа на много топло. Те живеят на село и се топлят на дърва и познай....изнежиха го детето.
ilianakirilova, честито за розовките гащи...
хубав ден на всички!

# 422
Добро утро Heart Eyes
ilianakirilova,
Честито момиченце - много се радвам, че всичко е минало добре Hug stork-girl
Мяуче ,
Аз вчера бая ви се зачетох с Ника какви лещи и манджи правите, мъжообмен и размери на гащи Mr. Green Mr. Green и си се подхилквам, а бях сложила на фурната дюли с тикви да опека...И така, чета си аз и накрая замириса из кухнята Joy Та   бегом да извадя тавата, счупих две чинийки и цялата се оклепах  Joy Направо прасенце за чудо и приказ:) Въобще не е лесно човек да си е вкъщи и да се организира ooooh!
Да не забравя да ти честитя пералнята - със здраве да си я ползвате:)
AMORE,
Давай по-бързичко да се оправяте с детенце - стискам палци бързо да ви мине Hug
Цитат
dorotey's
Хора сега така ми се схвана крака , 4е ревах като малко дете   Забравила съм какви болки са   Кажете какво се прави 

dorotey's ( а и за другите мами с крампи),
Аз да споделя моя опит Embarassed Понеже съм си темерутче и не искам да взимам каквито и да е лекарства, попрочетох за магнезия и крампите и унверсално средство е парченце (натурален) шоколад Whistling Аз така или иначе съм си пристрастена към хубавия шоколад, но пък засега схващания нямам:)
Сега звъннаха на мъжа ми, че днес няма да е на работа, та ще ме замъкне малко на разходка до Халите newsm68 newsm44
Един слънчев ден на всички и после пак  ще си ви чета, а ако не загоря нищо, мога и да драсна Joy Joy

# 423
Добро утро и от мен!
Първо да поздравя всички с добри новини и после да пожелая бързо оздравяване на болните!Да мине като на кученце! Hug Hug Hug
Мяу,със запека и при мен беше страшно положението и нищо не помагаше(аз от повече от 3години съм със запечен стомах и се е случвало със седмици да не се виждаме с големия бял телефон),но му хванах цаката и ще я споделя с теб,пък дано ти помогне.Поне 2 пъти на ден прясно мляко и след него сочен плод(вчерашната доза например ми беше фруктово мляко ягода и малко бяло грозде) и полекичка започва да се нормализира ритъма.Така стигнах от 2-3 седмици не ходене до всеки ден ходене,като това го прилагам от края на третия месец,че ме хвана шубе да не направя пак натравяне на кръвта,че сега е лошо не само за мен ,а и за малкия ми мъж.
Здравословното хранене ще го оставя за след края на бременността и по този повод се обличам за разходка до баничарницата!

# 424
Добър да бъде денят ви днес,момичета!
Виждам слънчице навън,става за разходки!
Ние с Тони си се гледаме у дома,решавам да не ходи на градина!
Де да знам,може наистина да не е от градината,но от май до края на септември не беше ходил на детска и веднъж не се е разболял!А сега,щом тръгна и веднага-почна с хрема,суха кашлица и ниска температура-до 37,8 и уж поразмина,после пак наново,кашлицата се усили и в четвъртък педиатърката като го преслуша,ни изстреля към Пулмологията!Направиха му снимка и ни приеха с такава диагноза-пневмония!Знам,че понякога го пишат заради клинични пътеки ит.н,но какво да ви кажа-нямам нерви и не ми се играе със здравето на детето!Три пневмонии за година ,дано се е свършило с тях!Февруари и май,а сега пак!Този път не беше с висока температура поне,че предишните само аз си знам какво ми беше,обикаляйки болниците с дете с 39,8 след загубата ,която съм преживяла!
И може да си права,Мяуче,че по-пазените деца повече боледуват!Аз уж не го изнежвам,кален е,чорапогащник слагаме само в най-големите студове,не треперя над него,но все се притеснявам и се вглеждам във всеки симптом!Но и много ми се събра!Миналата зима освен пневмониите изкара и един мнооооого тежък отит,с парацентеза/пробиват се ушетата,за да се изчисти гнойта/,абе кошмарно беше!Всичко,което ми се случи,ме направи по-внимателна към здравето му,незнам...Дано да ми е здрав вече,така или иначе,не работя,живот и здраве февруари и без това щях да го спра да ходи там,нека от сега си седи вкъщи!Нещо не ни върви с тая детска градина!Или поне май сега не ни е момента за нея!
Стига съм ви досаждала с нашите болести!Да минават само дано!
Радвам се за всички,установили момченце или момиченце имат в коремчетата!Радвам се и че сте добре!
Сърцебиене и аз си имам понякога,особено след храна,незнам защо!А и нощем понякога!
Сърби ме всичко,мажа се и се почесвам!
Вчера получих първият по-силен ритник,бях се сгънала да преобличам Тони и девойката явно се ядоса,че съм я сгънала и притискам така!
Крампи още не съм получавала.С предишните бременности ми се случи един-два пъти за всяка,сигурно няма да ме отминат!
Но ми изтръпват крака и ръце,особено като вися повечко пред компютъра.
За запека-повтарям се,но-две кивита сутрин на гладно са моето спасение-а имайте предвид,че съм с хроничен запек и съм пила сена с години!
Килограмите ми са 5 засега,но аз тръгнах от безумно много и дори тези са ми вповече!Чувствам се като мечка,задъхвам се,тежко ми е,но какво да се прави!Ограничавам се,гледам да наблягам на плодове и зеленчуци ,но си имам своите прегрешения-шоколад и подобни,а тази сутрин така се изкуших с една баничка като Мяуче!Но ще компенсирам през деня с нещо леко!
Имам и малко притеснение-в болницата отгоре на всичко се подхлъзнах в банята и паднах-леко,но си седнах с цялата тежест на дупето!Нищо притеснително след това,бебка рита,понаболява ме понякога,но то и преди си беше така!Как мислите,да се разходя ли да ни погледнат дали всичко е наред?

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 12:00 от AMORE

# 425
  • offshore & overseas
Бобиш, при мен и това не помага, аз се храня вече доста по-разнообразно и освен баниците, друг грях общо взето нямам (приемам ги с боза, та тя понякога върши работа). И плодове ям, и манджи (супи и т.н.), и овесени ядки (ако има нещо, което помага, това са те), обаче на тоя етап нищо не дава ефект. И кафенце вече пийвам, абе, не би трябвало да се запичам.

Но ти си била запечена от три години, а аз от 33 поне (до 1 годинка не знам как съм била, после се започва с нередовния стомах). Хубавото е, че мен вируси от типа "морски" мнооого рядко ме хващат (няма логика, но е факт), както и всякакви дезинтерии, просто адски резистентен гастроинтестинален тракт. Crossing Arms

Аз също поревах на влизане в болницата, но нямаше как -- просто не се намери кой да сложи с-мите и абоката на Калина и да я наблюдава у дома, а тя взе да си повръща АБ-то, от което може би не е имало нужда, и сериозно се уплаших... В болницата се чувствах прекрасно, аз и друг път съм го казвала, с едно две изключения в пиковите часове, бях силно подпомогната от персонала и имах усещане за сигурност. Отделно, че си полежах и отпочинах и се нагледах на ТВ, а вкъщи щях да съм на нокти.

Все пак, на никого не пожелавам такава почивка, щото тя е предхождана и следвана от доста неприятности, но каквото рекъл Господ, в крайна сметка.

# 426
  • Burgas
Добро утро и от мен.Мойта бебека от няколко дена стана много активна,снощи може би около 1час се мяташе из корема,риташе,даже каката си сложи ръчичката и я усети,сутринта пак от 6 часа е започна да рита,но все още я чувствам много ниско долу,вече няма ли да се качва нагоре.

# 427
Добро утро мами! HugДокато ви изчета свят ми се зави #Crazy.
Първо да честитя на Илиана за розовата кукла stork-girl,и после да пожелая успех на всички преглеждащи се днес Peace,и аз като вас много наблягам на тестеното,дори днес съм решила да правя един сладкиш,който се казва"Жадна Монахиня"(много е вкусен),общо взето си хапвам всичко без да се ограничавам от нещо,единственото ми притеснение е че ям много мед,а не е хубаво сега да прекалявам с него(ама пустите филийки като ги замажа) Grinning.
И аз имам често сърцебиене,което е нормално разбира се за хора в нашето състояние,и корема ме сърби,но по страшното е че ми тежи,но тъй ще е още 3 месеца Thinking
Да подсетя,че утре в мола е лекцията на списание"9 месеца",който желае от Варненките да заповяда preggo

# 428
  • До Балкана
Добро утро и от мен! Честито на разбралите пола, а болните мами и дечица, бързо да влизат във форма пожелавам!  Hug Знам, че е смехотворно, тъпо и незнам още какво, уверена съм в това, но ви моля да ми кажете как се къпе това бебе. Защото 2 нощи се будя от кошмари как изтървам бебето във водата, как му удрям главата в батерията на мивката и се будя от неистова паника и разревана. Търсех да видя из нета някакво клипче за да визуализирам и да се спре с този ужас, но не намерих. Просто ми трябва вербализация, за да си представя и да се спре с това моето под/съзнание.  Embarassed Съжалявам за глупавата си молба, но нито имам кой да ми покаже, а като питам ми казват ми в легенчето бе или във ваничката, а за мен тов анищо не означава.  Blush Лек ден ви пожелавам!  bouquet

# 429
Хелоуууууу на всички  Hug

Днес това слънчице вещае хубаво време.Жалко само, че съм на бачкане. Момичета възползвайте се и за нас  Peace
Е три страници четох за манджи и определено да ви кажа рано сутрин не ми подейства добре.В моомента съм озверяла от глад  Rolling Eyes Embarassed

Радост, радвам се, че се завърна сред редиците и най-вече, че всичко при теб е наред.Честита ви нова квартира   bouquet
Аморе, съчувствам ти мила, защото знам какво преживяваш.Миналата година Ванеса изкара пневмония и бяхме една седмица в болница Sad Е по-кошмарен период в живота ми не беше имало до този момент. На нас твърдо ни отказаха дом.лечение.Както и да е.Надявам се бързо да се оправите  Praynig

И аз се присъединявам към групата на запечените стомаси  Sick Нап-последък е тежко положението.Незнам как да се лекувам давайте съвети.  newsm78

Мяуче, радвам се, че пере пералнята  Laughing
Честито на разбралите пола   bouquet

Dallcheto, подхващаш бебчето с едната ръка от към коремчето и го подлагащ под струята а чешмата.С другата ръка го измиваш. Незнам дали ти ги обясних правилно.

Оставям ви засега.По-късно пак ще надникна да ви изконтролирам Joy

Че

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 10:38 от vabeni

# 430
  • offshore & overseas
Далче, можеш и на мивката -- не е страшно. Просто го хващаш смело и действаш -- постепенно ще влезеш в ритъм. Само трябва в коритцето да сложиш кърпа или стойка, за да не се хързулне и верно да се удави, макар че те и затова си имат инстинкт, нали девет месеца са живяли под вода, рибоците. Joy

Айдеее, страшно ти помогнах, но важното е да си спокойна и уверена. Ако ти не си, дай на мъжо. Mr. Green Аз от ден 1 къпя без проблем, но отстъпих на Лъвю, за да участва и той в отглеждането, че инак всичко на моите плещи лягаше. Трябаваше и още задачки да му измисля с Калината тогава, но по-добре късно, отколкото никога...

П.П. И аз да си запиша тук първото сърцебиене. А от вчера не мога да дишам хубаво. На мен това винаги ми е било приоритет номер 1 -- да ДИШАМ, може и от зодията да е, нали сме с въздушна стихия везнарките. Та сега съм безмозъчна и с главобол. Я да изляза малко на терасата да се опитам да глътна малко по-дълбоко. Whistling

# 431
  • Burgas
Далче, Моника като беше бебе я къпехме заедно с татко й,той я държеше аз сапунисвах и изплаквах,на мен например ми беша много трудно да я държа,За това сега ще си купя анатомична ваничка със стойка за да ни е по лесно.Видях,че си от Сливен да те питам при кой лекар ходиш на ЖК и при него ли смяташ да раждаш и в коя клиника,защото може да раждам в Сливен.

# 432
  • До Балкана
Благодаря ви, схванах в общи линии и намерих едни схеми тука из нета. Важното ми беше да се успокоя, защото съм зле с главта вече! Blush
Ани, ЖК ми води д-р Пенков и при него мисля да раждам точно в частната клиника Ева, която е много популярна сред бургазлийки и жените в региона. Ако имаш някакви въпроси не се притеснявай ще отговарям. Следващата седмциа съм на ЖК и спокойно мога да разпитам допълнително за всичко. Специално моя доктор много го търсят, защото казват че бил много добър, особено в секциото - не мога да кажа от опит, а от мнението на много жени, които са ходили и раждат при него.
П.П. И аз да си запиша тук първото сърцебиене. А от вчера не мога да дишам хубаво. На мен това винаги ми е било приоритет номер 1 -- да ДИШАМ, може и от зодията да е, нали сме с въздушна стихия везнарките. Та сега съм безмозъчна и с главобол. Я да изляза малко на терасата да се опитам да глътна малко по-дълбоко. Whistling[/color]
Вчера и аз получих докато се прибирах от работя и имах чувството, че ще умра. Много гадно беше, но добре че милото и Чери ме посрещат, за да ми вдъхнат кураж!  Heart Eyes

# 433
  • Burgas
Благодаря Далче,писах ти на лични   bouquet

# 434
  • София
Здравейте, мацки!
Ние сме си вкъщи 3в1, баткото е болен. Сутринта го водих на лекар, изписа ни антибиотични капки за носа, сироп за кашлица и имуностимулатор, който се оказа ужасно горчиво хапче и не питайте как съм го убедила да го поеме.  Laughing Погледна му и гърлото и каза, че вижда ужасен секрет да се стича, но иначе засега нищо сериозно. Общо взето май точно този грип е гаден, естествено никакво ходене на градина поне 3-4 седмици за да премине вируса през всички деца.
Мяуче, засега и аз се убеждавам, че сравнително здравите деца в бебешка възраст явно боледуват по-сериозно в градината. Ето сина ми - не е имал и хрема досега през живота си, но откакто тръгна на градина май е бил здрав общо 2 седмици максимум.
Далче, за къпането няма да се плашиш. Първия месец го къпахме нашето момче на мивката, че не му беше паднал пъпа и не трябваше да се кисне в корито. После му падна и започнахме в корито, като купихме един хавлиен шезлонг - много удобно нещо, бебето не се пързаля и за сам човек е много удобно да го къпе. Откакто се задържа на краката си го къпе мъжа ми под душа прав.

Аз запек нямам и няма и да имам, въобще никога не съм имала, де. Сутрин си пия по едно кафе и ми действа идеално.

Общи условия

Активация на акаунт