ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 690
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте мами, опитвам се да ви изчета от 2 часа, а ме нямаше само един ден.
Честито на мамите узнали пола на бебетата си, а на мамите които са болни или с болни дечица от сърце пожелавам бързо оздравяване.
 По повод отглеждането на момчета мога да изкажа мнение, защото моето си го гледах почти сама, трудното идва чак в пубертета но то и при момичетата е същото, така че ще помагаме с каквото можем.

# 571
  • offshore & overseas
За брадавиците нищичко не знам, но ми звучи притеснително. Sad Готиноф, направи консулт в най-кратък срок с още един лекар, но потърси специалист, не знам кожен ли или гинеколог ще трябва да се търси. newsm78 Предполагам, че ако и да изчезнат, нещичко остава, та затова е по-добре бебето да не се докосва до този "канал" (само предполагам).

Относно болничините, разбира се, че не е задължително да са от ЖК-то, защото заболяването може да няма връзка с бременността, това по принцип, но ние тук говорим за фиктивен болничен, а такъв най-лесно се издава от наблюдаващия гинеколог (или ЖК-то, то понякога се припокрива). На мен първият ми принудителен болничен с Калина беше издаден от ЖК, за 7 дни, вторият от Пиргов с диагноза пиелонефрит, третият пак от ЖК-то. Просто работодателят ме притисна да взимам неплатен отпуск, което, сещате се не ми беше твърде изгодно, та се наложи да правя акробатики.

# 572
  • някъде тук
Здравейте  Hug Аз  си лежа повече ,че от вчера това стягане на корема ме притеснява, днес съм по добре само дето ходя до тоалена през 15 минути  Rolling Eyes незнам дали бебока не се настанил така че притиска нещо ,защото го усещам да мърда ниско долу като подритне направо едва стигавм до тоалетната, пия си нош - пато и магнерота  а утре сутринта съм на преглед и ще си кажа всички болежки дано няма нищо притеснително , чакам го този преглед с нетърпение защото съм на Доплер заради кръвотока и след като го направи док превключва на 4D и ми прави малко показно как е бебешока пък и снимка ще си имам актуална Simple Smile Само дано всичко е наред че последният път едната артерия беше със спазъм , пък и аспирина ми намалиха малко така че ще ми е малко притеснено .

Интересно ми е за забелването при момчетата,днес ще попитам сестра ми как беше при Иво че съм забравила.

На рали честита Мома  bouquet
Готиноф и аз мисля че трябва да направиш още една консултация.

# 573
  • София
Добър ден!
Ралмин, честито момиченце!
Готиноф, и аз не знам нищо по въпроса.
Съни скай, болничния когато е така за няколко дни се отразява на майчинството, ако излезнеш в непрекъснат до края не се отразява. Иначе са ти казали - от личния може 7 дни, после или трябва да се явиш един ден на работа /или един ден да си пуснеш платен отпуск/ и пак може за още 7 дни, или да те прати на комисия и да ти го удължат със същата диагноза за още 30 дни. Най-чисто обаче е от гинеколога.

Сколасах най-накрая да се цопна пред компютъра. Пазарувахме, готвя мусака в момента, пере се втора перална и занимавам детето.  Crazy
Моето зверче кашляше ужасно много тази нощ. Въпреки, че спим в различни стаи и между нас е хола, пак го чувах как се дере. Много гаден вирус, да се пазите.  Hug

# 574
Велв, благодаря ти, мила  Hug! Пуснах ги да се свалят и двата. Нещо хубаво ми се гледа, смислено. И аз не знам точно какво, но харесвам филми от рода на "Да срещнеш Джо Блек", "Тетрадката" много ме разчувства, "Правилата на балната зала" (той е с танци и е доста стар, но ми е любим), "Флашданс" също, този филм с Мег Райън и Том Хенкс .... "Безсъници в Сиатъл" и т.н.
Съни Скай, от личната можеш да си вземеш за ОВИ - не вярвам да ти откаже. Иначе от гинеколожката можеш да взимаш за неща, свързани и застрашаващи бременността ти.
Сашкова, хубаво е, че имаш грамотни съседи все пак  Joy
Светле, поздравления за добрите резултати   bouquet. Като му дойде времето, тогава ще го мислиш раждането  Wink
Готиноф, за съжаление нищо не знам по въпроса, но ще стискам палци да се справиш с проблема  fingerscrossed
Ралмин, честита ти мома  stork-girl
Бела  fingerscrossed и на теб за прегледа
Ника, да оздравява бързо синчето, а ти внимавай да не те пипне и теб!
На мен вече ми е крайно време да яхна прахосмукачката, че мина деня, ама хич не ми се подхваща  Tired

# 575
Уф, това забелване много страшно ми звучи  Sad мъжа ми още не знае , но мисля той да поеме това задължение Mr. Green нали уж е уролог по професия  hahaha

Абе много ми е странна тази реклама на космодиск с бременното майче  newsm78 според мен има опасност от контракции... а как ме боли  Sad

# 576
  • Бургас
Анджи ,Мег Райън е класика,харесвам нейните филми.....ама почти всеки на който съм я препоръчала  не я харесва и казва ,че е много лигава....  newsm78
Аз съм на вълна 6-ти сезон на д-р Хаус.....   tv
Благодаря ви много за отговорите за болничните.
Ника,това не го знаех ,че ако е непрекъснат не се отразява,а е много важно да се знае. Благодаря ти  Hug

# 577
Здравейте, момичета! Аз съм се запалила по един сериал и нали изпита ми е по информатика, не ис давам много зор да чета ами запям мухите. Два дена не съм влизала и сте изписали света. После ще чета, че мамка му и сериал, много е готин. Знам че ще питате кой е и си казвам от сега че после я съм влязла, я не - The Tudors. Има го в замундата. Препоръчвам с две ръце.
Готино, тия брадавици се казват кондиломи и се причиняват от папиломния вирус. Няма някакво специфично лечение, освен че се горят по различен начин - с лазер, с киселина и с кво ли още не. При теб щом са се появили пак, много е вероятно мъжа ти да е носител и наново да ти ги предава, макар че не е изключено и при горенето да не са ги премахнали напълно и сега да рецидивират. Пак ще ти ги горят, някакво друго лечение няма, а и да има не е подходящо сега като си бременна, а за раждането е ясно защо трябва да е със секцио - да не се зарази бебето като минава през родовия канал. Съветвам те да не се панираш, няма страшно, да изгориш сега каквото може, а живот и здраве след раждането и като минат лохиите задължително отиди на гинекологичен преглед да не се окаже, че имаш и вътрешни и вече от там нататък какво лечение ще предложат нямам представа.

# 578
А гледам че масово се оплаквате от болките. Да ви кажа че при мен позаглъхнаха, та да имате надежда. Явно че се обострят на периоди. И изчезвамммм.....

П.П. Аз моя шушон няма да го обрязвам. Твърдо. Ще го науча да поддържа добра хигиена.

П.П.П. Понякога, късно е чадо за йога! Влазаме в седмия месец, дето се вика - ще вземем да родим. Хич не са им леки упражненията, дори тези за бременни, а за дишането може и вкъщи да си го практикува човек. Grinning

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 12:09 от Бръмби

# 579
  • York
Дубрутру!
Бръмби, от 3 месеца се опитвам да разбера къде има и всеки вдига рамене.  Ще си продължа с моята гимнастика - 3 пъти в седмицата по 10 - 12 км ходене.  Laughing

Не можах днес да стана за лекцията. Голяма съм поспалана, когато няма кой да ме притеснява.  Mr. Green

# 580
Анджи ,Мег Райън е класика,харесвам нейните филми.....ама почти всеки на който съм я препоръчала  не я харесва и казва ,че е много лигава....  newsm78
Аз съм на вълна 6-ти сезон на д-р Хаус.....   tv
Благодаря ви много за отговорите за болничните.
Ника,това не го знаех ,че ако е непрекъснат не се отразява,а е много важно да се знае. Благодаря ти  Hug

Точно нацели предпочитанията ми, Съни  Peace! Мег Райън я харесвам много от малка и нищо лигаво не виждам в нея  Wink. А д-р Хаус, няма да коментирам, фаворит!
Аз съм си свалила доста френски филми и от вчера си ги гледам. На тази вълна съм сега.
Бръмби, ще го сваля да видя за какво иде реч.

Обрязване не предвиждам и аз  Grinning. Не бих го направила, а мъжа ми, ако чуеее хахах е тогава страшно ще стане най-вероятно  Mr. Green.

Ралмин, честито момиченце!

При мен болките и стяганията отново са на дневен ред. Явно наистина е на периоди! Много ми се излиза, но гледам да се ограничавам напоследък, че не ми се хваща грипа. То си е почти епидемия вече. Навсякъде всеки кашля и киха, ужас! Пазете се!!!

# 581
Привет отново!

Тъкмо се връщам от преглед.
С бебо всичко е наред. Отговаря си на седмиците. Рита, шава из корема на мама и все така не ще да се показва мома или момък ще е. Док каза че пулса Two Hearts му отговаря за момиче, но и с Райчо беше така, а пък накрая момък се оказа.

Пратиха ме и на уши нос и гърло. Нямам възпаление на ушите, но гърлото мие още доста зачервено и ще смуча хапчета за него. Дано да се оправи по бързо, че много гадно ме боли.

# 582
  • Бургас
Ралипо   Hug
... То си е почти епидемия вече. Навсякъде всеки кашля и киха, ужас! Пазете се!!!
Моите колеги в офиса са така....и сега си мислят ,че не е обикновен грип,ами че е свински и цял ден днеска четат какви са симптомите му,начини на заразяване и лекуване ...  ooooh!
Райче ,стискаме палци бързо да ти мине гърлото,хапвай повечко мед.

# 583
Райче като се роди ще се покаже,къде ще иде Grinning
Дано се оправяш бързо!
Съни ако имаш възможност си оставай вкъщи и си почивай Hug Има време ще работим!

# 584
  • Бургас
Пухче благодаря ти !  Hug
Май май натам отиват нещата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт