Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява измерването на корема по време на бременност?
Какво е Percutafta emulsion крем и за какво се използва?
Какво представляват контракциите по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява измерването на корема по време на бременност?
Измерването на корема по време на бременност се извършва за оценка на растежа на плода и проверка дали бременността протича нормално. Обикновено се извършва с мека лента и се отчита в сантиметри. Нормалните мерки са +/- 2 см от броя седмици, като това е общоприето. Важно е обаче да се отбележи, че измерването на корема не е единственият метод за оценка на развитието на плода и често се комбинира с ултразвукови прегледи и други медицински изследвания.
-
Какво е Percutafta emulsion крем и за какво се използва?
Percutafta emulsion крем е предназначен за употреба по време на бременност, за да предпази кожата от образуване на стрии. Той поддържа еластичността и хидратацията на кожата, което може да помогне за намаляване на риска от стрии. Въпреки това, неговата ефективност може да варира при отделните хора и резултатите са индивидуални.
-
Какво представляват контракциите по време на бременност?
Контракциите по време на бременност са усещания за стягане в корема, които могат да бъдат болезнени или неудобни. Те обикновено се появяват в по-късните етапи на бременността и се считат за нормални. Подготвителните контракции, известни също като контракции на Бракстон-Хикс, помагат на матката да се подготви за раждането. Въпреки това, ако контракциите станат силни, чести или болезнени, е важно да се консултират с лекар. Ритниците са усещането за движение на бебето в корема, докато контракциите са физиологични явления, които могат да причинят дискомфорт и болка. Важно е да се консултирате с лекар, ако изпитвате болка или дискомфорт. Контракциите по време на бременност се усещат като напрежение в долната част на корема, като матката става твърда. По време на леген, тя изпъква в тази област. Това усещане е свързано с напрежение и твърдост на корема.
-
Какво представлява измерването на височината на матката по време на бременност?
-
Какво представлява магнезиевият препарат и за какво се използва по време на бременност?
Готиноф, направи консулт в най-кратък срок с още един лекар, но потърси специалист, не знам кожен ли или гинеколог ще трябва да се търси.
Предполагам, че ако и да изчезнат, нещичко остава, та затова е по-добре бебето да не се докосва до този "канал" (само предполагам).
Аз си лежа повече ,че от вчера това стягане на корема ме притеснява, днес съм по добре само дето ходя до тоалена през 15 минути
Само дано всичко е наред че последният път едната артерия беше със спазъм , пък и аспирина ми намалиха малко така че ще ми е малко притеснено .

! Мег Райън я харесвам много от малка и нищо лигаво не виждам в нея
му отговаря за момиче, но и с Райчо беше така, а пък накрая момък се оказа.