ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 799
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мяу, честити ти пералня и първа крампа /дано да е и последна, крампата, де/!
Аз вече всеки ден имам, но на лявата ръка.  Laughing Пръстите ми се чекнат болезнено в различни посоки, лошото е, че съм и левичарка и седя като труп докато мине /установих, че минава по-бързо ако опъна пръстите някъде и не им давам възможност да се гърчат както решат/.
И ще се окаже права Мяу, че корема горе-долу отговаря на седмиците, защото на последната консултация ми беше 25 см, бебето също отговаряше точно на 25 г.с. Леле, накрая 40 см. ли трябва да бъде? Страшно ми звучи...

# 136
  • София
А, разбрах какво е крампа...благодаря Ника!

Аз такива "схващания" както им викам аз си имах и от преди, особено на пръстите на краката като се протегна...но рядко.

# 137
  • София
Каролина, тези на пръстите не ги смятам и аз за страшни. Много са страшни, когато изтръпне прасеца, закономерно се случва през нощта и много боли.  Mr. Green Crazy Дължат се на липса на магнезий, което ми напомня да си изпия хапчето.  Laughing

# 138
  • София
Оооо, да да имала съм я и тази екстра, и се събуждам посреднощ като  Crazy докато се оправя...  ooooh!
Сигурно два, три пъти по време на тази бременност...незнам дали трябва и аз да пия тогава магнезий...? newsm78

# 139
Ника, това с прасеца ми се случваше често преди да забременея. Нощем, докато спя, изведнъж усещам жестока болка, сякаш ми се опъва някаква жила в прасеца. Изправях се седнала в леглото и почвах да плача. Мъжо се е виждал в чудо с мен. И така- няколко минути. Нищо не помага. Казаха ми да се боцвам с игличка, уж отпускало. Странното е, че откакто съм бременна не съм имала никакви такива преживявания...  newsm78 И слава Богу!

# 140
Забравих да честитя на дамските мами и на Мяу за пералнята и първата крампа... Да са ви честити, момичета!  Hug  bouquet newsm51
Относно ритниците- мойта кокона е много шавлива. Преди риткаше основно вечер късно и сутрин рано, но сега и през деня се изявява. Засега още усещането е приятно, не изпитвам болка.

# 141
  • София
Каролина, не е лошо да споделиш на консултацията тогава. Мен заради крампите ми е увеличен магнезия от гинеколога в момента. Peace

# 142
Хайде и аз да се "похваля" с ново неразположение...От 3, 4 дни като легна на една страна и ме заболява понякога високо горе, около ребрата, белия дроб предполагам. И то винаги от страната, на която съм легнала. Притиска ли го нещо, какво ли...Случва ли ви се? Като се поизправя веднага ме отпуска.
Иначе крампи досега не съм имала, пу пу.
Мяу, честита пЮралня, както казва Емо  Laughing Да ви служи вярно дълго време. Дано да ти е за последно крампата, че е гадничко, предполагам.
Разбойникът ми доста рита и то по цял ден, но така ми е по-спокойно.
А мъж ми така ми се радва, ако знаете  Heart Eyes, действително липсата ми му е повлияла, както и неговата на мен. То било хубаво да си полипсваме малко, за да си припомним някои нещица хихи...

# 143
  • София
Рали, мен от известно време ме понаболява точно под дясната гърда. Нещо е притиснал мъника, но се успокоявам, че ще ми мине, ей го де е февруари.  Laughing Hug За лежането настрани ви казах, че не му е удобно и има претнции, с чиста съвест си лежа и спя само по гръб.
Аз също обичам с мъжа ми отвреме навреме да се поразделяме, но нещо откакто съм бременна се чувствам закотвена, добре, че той се спасява понякога за известно време. На мен лично това ми действа много освежаващо!

# 144
Добро утро ,дами!!!
Аз отивам на лекар и ще ви замоля за по едно стиснато пал,че първо доки да е добре и да е на работа и второ за мен си ,че имам едно-две притеснения.Като се прибера ще мина на отчет.
Честито на момичешките майки!Ще се покажат мадамите,то с толкова господа...
Да кажа за крампите-нямам и съм много радостна от факта,но никога не е късно.
Вчера се скарах за пръв път на мойто дете!Съсипа ме от ритници!Виждаше се как ми се повдига кореме на места като се засили и вкара някой шут и честно имах чувството,че като по детските филмчета-първо си завърта крачето докато не го навие и после БААМ,право в моя корем!Е,като му се скарах,колкото и да е странно,се позаслуша малко и престана,та си мисля ,че ще може цивилизовано да се разберем.
Желая ви най-прекрасната и изпълнена с положителни емоции седмица!!!!

# 145
Добро утро и от мен.Аз също отивам на жк,да видиме какво ще каже докторката.Успех bobi6ana.Като се върна ще докладвам.Желая ви приятен ден и успешна седмица.

# 146
Добро утро !

Бобиш, стискам палци, успешна консултация  Hug!

nalika
, на теб също , чакаме добри новини, за отчет !

Приятен ден и успешна седмица на всички  Flutter!

# 147
Добро утро и от мен!
И аз да пусна едно отчетче за протокола! В събота нали бях на 4D! Много съм доволна от прегледа и лекарката една учтива и спокойна! Всичко ми обясни и не беше трудно да видя какво се случва с бебчето! Вече сме 520г. в 22 седмица! Също каза че сме с доста дълги бедра! Прегледа беше поне 35мин., но само в началота видяхме за малко личицето, след това като забучи главата, накъде ли не се въртях, ама не се показа!
И така, това е в общи линии! Пожелавам хубаво утро и ползотворен ден!!!

# 148
  • York
Боби, Налика, очакваме добри новини  Peace

Да се отчета и аз. Вчера бях на преглед. Все ходя в интересни дни и интересни часове. Да се чуди човек на доктор ли отивам или на среща  Mr. Green
Моята госпожица се развива съвсем нормално. Отговаря си за седмиците и най - важното, че едната т.нар. "кистичка" е изчезнала. Сега трябва да изчакам търпеливо и другата.  Ако запазела тези темпове на развитие, трябвало да се роди около 50см и 3 кг.
Доки каза, че е време да започна да пия витамини и да си направя задължително изследване на хемоглобина и белтъка, че започнаха да ми се надуват глезените.  ooooh!
Другото, което спомена, е че никак не е добре задържането на газове и нередовното изхождане, а и двете ме спохождат от няколко дни. Имало някакви прахчета с "Д" (забравих как се казваха  Joy), които не били вредни за бременни.

Имам чувството, че забравих да кажа нещо, но ще го допълня ако се сетя евентуално по - късно  Mr. Green

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 08:41 от ponqkoga

# 149
  • Бургас
Добро утро и от мен !

Ралмин,а пола казаха ли ти?
Бобишана и Налика късмет !!!
На всички останали успешна седмица !!!
Аз с тая смяна на времето снощи си легнах още в 8 и 30 и съм заспала....
Има ли определен период в който бебчето се обръща,всмисъл застава си в позиция с главата надоли или си е строго индивидуално?? Даже май може и да не се обърне,ама това е друга тема.
Усмивкиии  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт