ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 816
  • 741
  •   1
Отговори
# 180

Нали?  Grinning Само дето едни макарони на фурна съм направила дето не ми влизат в диетата, ама ще се жертвам в името на бебо. Laughing

# 181
  • София
... Аз ехограф ще видя чак преди да родя, очевидно...
Е, не ти ли се полагат поне 2?

Моята докторка ме гледа всеки път, явно е до желание от страна на лекаря който води ЖК, по принцип се полагат 2 ехографа, но реално никой не може да ги следи докторите, колко пъти са те гледали.

# 182
Да де, аз това викам че следващия ехограф ще ми е малко преди да ми дойде термина, колкото да го видят бебо на къде се е ориентирал. Преди като кървях ме гледаха по пет пъти без да ми искат пари, ама сега няма.

# 183
  • offshore & overseas
...но реално никой не може да ги следи докторите, колко пъти са те гледали.
Да де, ама мързи ли ги, за парички допълнително ли алчнеят, но доброволно рядко се навиват да правят ехографии заради сините ни очички. За познатите доктори не говоря, там е друга бира, ама аз моя не ща да го бъзикам, пазя си патроните, за специални случаи, дай Боже да няма такива.

Иначе смятам, че при съвременното развитие на техниката, един ехограф месечно пък не е кой знае какво, как па не им се откъсват от сърчицата тия пет минутки, да му се невиди! Пфуй, взех да се повтарям и потретвам. Така съм си, яхна ли метлата, се завъртам като развалена грамофонна плоча.

Аз не съм по ЗК и ми се полагат три за цялата бременност. Сега на 3-ти ще прося един (отврат!), ако сами не се сетят, де. Да видим дали ще изнаглеят да ми поискат пари. Crossing Arms

# 184
  • София
Добър ден!
Днес беше ден за голямо чистене, но поне къщата свети. В момента готвя и накрая ще се самопотупам по рамото, толкова съм доволна от себе си. И уморена.  Laughing
Честито на именниците!

Бобиш, аз първият път отекох по това време горе-долу, ама като казвам отичане си представяйте нещо много страшно. И то се получи като реакция към слънчево изгаряне, бяхме на риба и зверски изгорях. На другата сутрин като станах бях трудна за рисуване плюс като есктра и цялата ми уста беше в херпеси.
Въпреки това до последно изследванията ми бяха добри, имаше проблем само при самото раждане при търсенето на вените, друго не.
2-3 дни след раждането спаднах видимо.

Вабени, със сигурност мисля, че твоето бебе ще е към кило, моето беше 835гр. като това е размера за 25 г.с. според ехографа.

# 185
  • София
Май само мен и Съни9 ни гледат всеки на ехограф път безплатно.  Laughing Добре де, аз друго се чудя - нали на ехографа мерят бебето, как тогава разбират дали расте или не?  Thinking Иначе тоновете е ясно, че може и по друг начин.

# 186
По матката, Ника, по матката. Иначе не ги интересува колко точно голямо е станало бебето, явно.

# 187
  • offshore & overseas
Бе, по матката са преценявали преди, като не е имало ехо. Всички знаем, че това мерене на корема е едно към гьотери (тоест, не е сигурно какво точно се мери, уж е матката, де). А и на мен на предното ЖК (с Калина) дали 2 пъти са ми измерили корема... Надали.

# 188
  • София
Хубаво по матката, ама аз например ако се оставя на свободен режим с яденето, ще кача 30 кг. минимум и тогава да ги питам каква матка ще търсят из тлъстините. Mr. Green
Де да знам, аз съм малко раздвоена по отношение на ехографа, защото не съм 100% убедена, че е напълно безвреден за бебето или поне съм сигурна, че ужасно много се дразнят повечето бебета - сами сте виждали как си крият главичките и нервно се въртят по време на преглед. Но въпреки това се радвам, че ме гледа всеки път, защото ако има някакво забавяне/изоставане на растежа ще може да се хване сравнително навреме, или поне така си го представям.

# 189
Мен също ме гледат всеки път на ехограф.Но за да не е напълно безплатно а пък бременните да не роптаят че им вземат пари моя лекар си иска по 2лв за прегледа-викам поне по 5 да ги направи,че така звучи смешно два лева Grinning
Ама като се замислиш той каза,че има около 300 бременни по 2 лв ми ето ти ги 600лв чисти без данъци и недекларирани.

# 190
  • София
Пух, тук искат по 20-30 лв. за ехограф.  Mr. Green

# 191
  • offshore & overseas
...защото ако има някакво забавяне/изоставане на растежа ще може да се хване сравнително навреме...
Точно така е, Ника, при мен пропуснаха 1 ли, 2 ли, пъти и вече беше късно, не и фатално, слава Богу! Та сега затуй ще ги ръчкам, че явно си имам предразположеност. Дано не стане, но искам да съм сигурна -- нещо като третото ФМ (хохо, звучи като третото око Mr. Green).

Ако се хване навреме, има какво да се направи. То зависи каква е и причината, разбира се. Но колкото по-рано се хване, толкова по-лесно се установява. На мен Мазнейкова съвсем откровено си ми заяви, не знам от какво е, не съм те следила, мило момиче. Демек, не си си дала тука парите, ми прозвуча малко някакси. И добави, плацентата е изчерпана, и да се тъпчеш, и да не се, все тая вече.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 12:30 от Мяуче

# 192
Ами ехографа е безвреден, защото е ултразвук. Възможно е бебчетата като са малки да улавят тая честота на звука, която възпроизвежда апарата, а впоследствие всъщност цялата картина която се получава на екрана е от отражението на звука в твърди предмети, демек в бебето и каквото там има.

# 193
  • София
Добре де, аз друго се чудя - нали на ехографа мерят бебето, как тогава разбират дали расте или не?  Thinking Иначе тоновете е ясно, че може и по друг начин.

И на мен ми е странно, нали това е идеята на този ехограф, да се гледа дали се развива добре бебето.

# 194
  • offshore & overseas
Добре де, аз друго се чудя - нали на ехографа мерят бебето, как тогава разбират дали расте или не?  Thinking Иначе тоновете е ясно, че може и по друг начин.
И на мен ми е странно, нали това е идеята на този ехограф, да се гледа дали се развива добре бебето.

Анджек, но им се иска да е с/у крупни суми. Малко на търговия го обърнаха АГ бизнеса (тавтологията не е случайна).

Общи условия

Активация на акаунт