ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 860
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Ехооо... здравейте, влизам на отчет, че отдавна не съм писала.   bouquet

Преди няколко дни бях на ЖК, всичко е наред, каза ми че си имаме бебче вече близо 1 килограмче, което е много - по принцип по разни таблици дават около 700-800 гр. за 25-26 седмица. Малко се поуплаших, че върви по-голямо, защото аз съм си дребничка и не знам по-нататък какво ще бъде, но всичко е относително, все пак по-добре да върви напред, отколкото да изостава. Пък и може да не е измерено съвсем точно. Оплаках се, че имам болки под гърдите и АГ ми каза, че така ще е и по-зле ще става, защото матката ще расте още, притискат се ребрата и органите. И понеже не съм от по-едрите, даже повече ще ме боли отколкото други жени.
Засега, бебчо се е настанил седалищно, но има още време...
За килограмите съм вече +13, което си е много за мен и се успокоявам, че той организмът си знае работата и не може само на корем да качвам, трябва малко и по д-то и бедрата да натрупам...  Mr. Green  
За ехографа - всеки път ме гледат. ЖК-то ми не е по здравна каса, плащам си всеки път по 20 лв. , но поне съм спокойна след прегледа. Когато ходих на ФМ при Балев и й казах на моята АГ, че съм ходила на ФМ, тя ми каза: "че защо, аз всеки път ти правя един вид ФМ, оглеждам органите, меря дължина, кг. на бебчето..." , което си е така.  Thinking

Искам да питам софийските момичета нещо: Къде и при кого на ФМ в София препоръчвате да се отиде? Сестрата на мъжа ми наскоро разбра, че и тя е бременна и понеже в техния град няма добри специалисти, ще ходи до София в 10-12 г.с.  Аз съм чувала добри отзиви за Марков и Томова, но моля и за вашето мнение по въпроса.

До варненските момичета: Ходите ли някъде на училище за родители? Иска ми се да посетя няколко лекции, както и тези, които се организират в МОЛ-а от "9 м" и гледах, че на 29.10. има, но не съм се записала.

Танче, и аз съм като теб, твоя "калибър" и те разбирам напълно. Едно е +10кг. на 150-160см и друго е на 170см   Mr. Green
Бръмби, харесва ми режима (не диетата) ти! Преди да забременея бях на протеинова диета (Дюкан) и се чувствах много добре, беше ми много лесно да спазвам, ама сега не мога да се мобилизирам и това си е - все залитам по сладкото и тестяното. А и месо хич, ама хич не ми се яде, а по принцип съм си месоядно  Grinning

Оф, още много неща имам да пиша, ама трябва да излизам... Цунки на всички ви   bouquet

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 15:45 от Amica

# 226
  • Бургас
Привет!

За лекцията в сряда - там съм.  Peace До Химическото в 9.30ч.

Днес имах час при моя доФтор, замъквам се аз до кабинета и какво да видя  Shocked - бележка.... Нямало да работи днес, поради неотложни служебни ангажименти. Уффф. След малко ще му звъня да видим за кога ще преместим часа.

За докторите - аз ходя при двама, при един по ЗК, при друг - на частно. Този по ЗК даже още не ме е гледал на ехограф, чудя се кога ли смята да го направи. Ще взема да го питам следващия път, като отида.  Thinking

Кг-те не знам колко са, последно като се теглих, преди около седмица и половина бяха +7-8, уплаших се и вече не искам да се качвам на кантара.  Laughing
Беб го усещам, не постоянно, най-често сутрин и вечер. Но не мога да кажа, че рита силно, даже според мен е леко, едно такова побут-побут. Не знам, като чета вашите бебчовци как ритат и почвам да се притеснявам...

Честити хубави новини на всички, били на преглед!  Hug

А на всички именици - да им е живо и здраво името!  Hug

# 227
  • София
Готино, скъпо е, разбира се, аз ще раждам със секцио и цената е още по-висока.
Обаче си имам предпочитания към вида болница, в която ще раждам, писала съм и по-напред, че предпочитам малка болница, плюс това сина ми е роден във Вита и знам какво е, харесва ми. Ако бяха ремонтирали родилното на ОБ навреме, щях там да раждам с кеф с/у 550 лв., а с останалите да си купя мечтаната сушилня за дрехи.  Laughing Mr. Green
Най-важният въпрос обаче остава открит до 27.11 /третата ми ФМ/ и това е как са бъбреците на бебето и дали ще има нужда от специални неонатологични грижи след раждането. Ако има нужда от Неонатология ще раждам в болница, която има такова отделение, разбира се, без да проявявам капризи и претенции.

Амика, общо взето добрите и известни лекари са трима - Марков, Томова и Димитрова. При Марков става малко трудно с часовете, защото е много натоварен. А, и режима за бременни е на Бръмби, аз съм на друг.  Laughing

# 228
  • България/Германия
Amica, честито за хубавите новини!

Мимита, и моето бебче не рита силно. Иначе го усещам доста често, мърда се, побутва ме, но истински шутове, от които коремът ми да се разтресе, че и да подскочи, съм усетила само няколко пъти. А и още не съм се будила от движенията на бебчо. Не знам дали това, че го усещам по-леко, има връзка с предната ми плацента или просто бебокът е по-кротичък.  newsm78 Но не вярвам, че има причина за притеснения.  Hug

# 229
Здравейте мацки!!!
Честит празник на именниците. newsm51
Искам бързичко да ви се похваля.Бях в петък на ФМ.Засега бебка е добре за което много се радвам.Ще съм мама пак на момиченце февруари живот и здраве.Много съм щастлива.Исках да си споделя радоста и с вас.
Пишете за женските консултации че си плащате всеки път.Защо така немога да си обясня.Аз като ходя на ЖК личната ми дава талон които важи 45 дена и с него посищавам гинеколога два пъти.Той всеки път ми пуска изследване кръв и урина безплатно.Не плащам никаква потребителска такса,защото бременните са освободени от нея и на всяка ЖК ме гледа и на ехограф.Просто немога да се начуда на вас защо ви взимат всеки път пари.Не би трябвало ако сте здравно осигурени.
Целувам ви!!! lovekiss

# 230
Ника,   newsm47  опс, нещо съм объркала, връщам се да редактирам.
Благодаря ти за отговора за докторите  smile3525

# 231
Идвам на отчет от "Фемина".
Щастлива съм да съобщя, че този път ще съм МЪЖКА мама.
Ставам за пророк. newsm44
Моля, да ме оцветите и да ми сложите синьо  stork-boy.
Бебокът е супер, тежи 509 грама и отговаря на 22 седмица и 1 ден.
Беше се наял, напил, смучеше си пръста и дори услужливо се завърташе, за да види лекарката, каквото е необходимо. Grinning
Задна плацента, въобще...всичко е на 6.
Доволна съм от прегледа, д-р Врагалева обяснява всичко най-подробно. Peace

Иначе, на женската консултация ме гледат всеки път на ехограф и ми дават снимка.
Лекарката си работи със здравна каса и не ми е искала никакви пари за екстри, с изключение на едни 2 лв. при първия преглед за регистрация на бременна. newsm78
Нищо друго не мери - ни килограми, ни корем, като изключим едно мерене на тумбака при първия преглед и това беше.
Не ме интересува особено, защото така или иначе, с бебо всичко си е наред.
С килограмите засега съм +5, схващания нямам, нито контракции - абе, късметлийка отвсякъде. Sunglasses

# 232
Привет и от мен! От сутринта ви чета, цял уикенд пак не сте се спряли  newsm10

Сега ще се опитам да се включа и аз по темите, които сте обсъдили...гледам за ехографа си говорите, аз ходя на ЖК по ЗК и съм много доволна от моя лекар за сега (д-р Тотев за мамите от ПЛовдив). Всеки път ме гледа на ехогр., нищо не плащам, но не ми и казва кой знае какво де. На ФМ си ходя при други лекари на частно, самия той ми ги препоръчва. Пускал ми е два пъти до сега ПКК, веднъж изследване за антитела ( - Rh фактор съм) и ми даде направление за хематолог, съмнения за таласемия, които май ще се потвърдят от това, което каза хематоложката в петък. В края на седмицата пак ще пускам изследвания за тази таласемия, та дано да се окаже малкия дявол, че те са много разновидности  Weary. А днес ще ходя на нещо като ФМ, ама без час и "финансов ангажимент" (така се изрази док  smile3503), за да види само дали стомахчето и наистина е малко или просто предния път на ФМ не е била глътнала достатъчно течност.

Иначе така като ви чета, май всичко си ми е нормално - подути глезени, дискомфорт при спане, болки в някои органи чат-пат, киселиниииии, липса на всякакво желание за секс, а отгоре на всичко и кошмари снощи имаше. По-добре да не споделям кошмара, че тръпки ме побиват ....

Честито на именниците!

аз от няколко дни искам да попитам нещо, ама не мога да се осмеля...  smile3506, губи ми се една мама, която беше доста редовна - radost ^^... някой знае ли нещо за нея, не знам защо така съм се притеснила, а може да е на меден месец момичето и аз така да си вкарвам филми....ама поизпуснах доста теми, таа....
хайде, че се самозабравих и аз пък после що толкова бързо ги свършваме темите.....
поздрави и целувки   love001

# 233
  • София
Виви77, честито ти момиченце!
Коте, на теб честито ти момченце!

Мушмулке, пиши после как е бебка със стомахчето. Дано всичко е наред!  Hug

# 234
До варненските момичета: Ходите ли някъде на училище за родители? Иска ми се да посетя няколко лекции, както и тези, които се организират в МОЛ-а от "9 м" и гледах, че на 29.10. има, но не съм се записала.
Танче, и аз съм като теб, твоя "калибър" и те разбирам напълно. Едно е +10кг. на 150-160см и друго е на 170см   Mr. Green
Бръмби, харесва ми режима (не диетата) ти! Преди да забременея бях на протеинова диета (Дюкан) и се чувствах много добре, беше ми много лесно да спазвам, ама сега не мога да се мобилизирам и това си е - все залитам по сладкото и тестяното. А и месо хич, ама хич не ми се яде, а по принцип съм си месоядно  Grinning

Amica, аз вече няколко пъти ходя в мол-Варна на лекциите на "9 месеца". Последният път бяхме с megelina и се записахме за 29.10. Не е проблем да дойдеш и без предварително записване. Мисля, че няма да те върнат. Поне мен предния път ме пуснаха без проблем. Ще се радвам да дойдеш.  Hug  Тъкмо ще се съберем повече февруарски мами.  Wink Ако искаш можем да си разменим телефонните номера на лични и да се чуем преди да започне лекцията, за да се намерим и познаем.  Laughing
Пък за храненето- и аз съм фен на тестяното, само такова ми се яде. Откакто съм забременяла съм яла пилешко цееели 2 пъти... Представете си! Е, старая се поне мляко, плодове и ядки да хапвам редовно, но все ме избива на тесто. Шоколадът го избягвам заради киселините, така че със сладкото проблем нямам.

# 235
Здравейте мами и от мен  Hug  vivi_77  аз си плащам всеки месец по 30лв,на всяка ЖК,като всеки месец ходя по 2 пьти,и всеки пьт АГ-то ме гледа на ехограф,обяснява ми вси4ко,мери ми килограмите,обиколката на корема,дава сним4ица на бебка,здравно осигурена сьм,но доколкото знам здравната каса поема 2 ехографа само,и крьвните изследвания,ако не се льжа,затова си плащам,по ми е спокойно,ина4е за изследванията,крьв и урина ,които се правят на всеки триместьр,нищо не плащам,тя моята АГ ми дава направление и с него отивам в лабораторията.
Amica не се притеснявай за теглото на бебка,важното е да е жива и здрава и вси4ко с нея да е наред,ако има нещо нередно,тя лекарката ще те уведоми  Hug  аз когато бях на Фетална при Томова и я попитах за теглото на бебка,тя ми каза,4е си е нормално да е жива и здрава,излишно се притесняваме понякога.   Grinning
И 4естит празник на именниците днес  newsm67    Hug

# 236
Здравейте мами,бях на жк.Бебо расте и  всичко е наре.Докторката каза,че е прекрасен и си е наред.
Аз  ходя на частна жк-плащам пакет в който влиза  всичко което трябва.Каквито изследвания са необходими-редовните и извънредните ако е необходимо.От 6-ти месец ме иска на 2 седмици и всеки път има ехограф-мерене на всякакви показатели,доплер,тонове,мерене кг.,кръвно.В цената влиза и фетална и биохимичен и всички кръвни-не само тези които се пускат по здравна ами всички възможни.Страшно съм доволна и като сметнахме с една приятелка излезе,че не е много по-скъпо отколкото по здравна защото ако си по здравна почти всичко си поемаш сам,което пък води до компромиси от вида"абе и без това ще мина".
А за обстановката в кабинета и отношението нямам думи-перфектно.Освен това не обикалям по различните лаборатории за всяко нещо-нямам грижа за нищо-те си взимат каквото и трябва-кръв де- и си яносят където трябва.

# 237
Привет и от мен..аз днес си взех от клиниката бележка ,с която ми разрешават да пътувам със самолет,така ме е страх..ама ще го преживея някак си Shockedа иначе нямам търпение,утре сме при Марков,най-после да видим бебчо дали ще се покаже и дали всичко си му е наред,и най-после да го видим младеж ли е,девойка ли е Grinning

# 238
Забравих-простете-
Честит имен ден на всички именници.
А някой питаше за специалист фетална-Доц.Томова е много добра-при нея ме прати моята гинеколожка за щателна фетална заради съмнения разни по сърцето на бебето.

# 239
  • Бургас
Xcat, честити ти сини гащи, а на vivi77 - розови!  Hug

На моя доктор му се наложило да замине извън града, та консултацията се отлага за четвъртък.

...
Мимита, и моето бебче не рита силно. Иначе го усещам доста често, мърда се, побутва ме, но истински шутове, от които коремът ми да се разтресе, че и да подскочи, съм усетила само няколко пъти. А и още не съм се будила от движенията на бебчо. Не знам дали това, че го усещам по-леко, има връзка с предната ми плацента или просто бебокът е по-кротичък.  newsm78 Но не вярвам, че има причина за притеснения.  Hug

Мда, и моята плацента е предна. Хихи, и аз си мислех, че моят беб е просто по-кротък. Дано да е така!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт