Какъв прах за пране използвате?

• 129 288
  • 500
  •   1
Отговори
# 135
  • Казанлък of all places
Есекс. Тайд.Ариел. В този ред на честота на потребление. И с уточнението - за бели и за силно замърсените дрехи на мъжете у дома.
Омекотявам с с един немски омекотител, дето му забравих името- СУлфан или Сулфилан, утре ще видя.
Цветно пера с течни препарати и гелове, изрично от странство.
Red: Softlan се казвал

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 12:04 от angelina.bgk

# 136
Ползвам само турски Ариел  и Персил за бяло и цветно пране.Омекотителите също са турски и по нищо не отстъпват на Ленорите особенно последния,който е с парфюм и е безбожно скъп.

# 137
 Пера с гръцки Ариел, който е доста по- евтин от тукашните, но когато няма как да ми донесат в момента купувам Бонукс- доволна съм, не съм най- впечатлена, но не е и лош. И Тайд съм купувала, харесвал ми е , но ми идва малко скъпичък. Омекотител използвам Ленор- и черния, и новите с парфюм...в момента много съм си харесала розовият и вече подред няколко пъти си го купувам. За петна Вениш- определено съм много доволна, а бях доста скептична когато го купувах.

# 138
Вени, чакай, чакай! Grinning
Говорим за различни неща с теб. Това, което наричаш "компктен" няма нищо общо с това , което аз коментирам. Онези концентрати са с доза 70 грама. Много по-концентрирани от сегашните евро-компакт. За мен евро-компакт и сега не е концентриран. Купи един немски прах 1,3 или 1,5 кг за 20 дози/ в Пловдив има на две-три места/ и сравни изпирането. Преди 7-8 години за тях говорех.
Може ли да ме светнеш на ЛС кои са и къде ги има и колко струват?

# 139
За бяло и за цветно пране Joy

# 140

това е и моят омекотител Wink

# 141
  • Казанлък of all places
Към специлистите имам въпрос - какво не му е наред на Есекс-а? В смисъл, защо не е популярен?
За бяло , от опит говоря, дава много добри резултати. Цената му не е лоша. Въпреки това ни маркетинговата му стратегия като хората, ни дистрибуцията. А се произвежда в България ...

# 142
Имаш от мен един отговор:
Eсекс бе най-купувания прах в периода 90-та -  98-та година.
Тогава се произвеждаше в Гърция от фирма Ролко-Бианил.
Чрез представителя си тук - Бейт, те владееха 70% от пазара.
Ариел, Омо бяха в миманса и се внасяха от фирми на араби. Персил нямаше.
То много неща нямаше, а цените в края на периода бяха вече с три нули отзад.
Постепенно навлязоха веригите супермаркети, промени се търговията, а прахът / малко нелегално / започна да се произвежда тук.
В момента марката Есекс в Гърция е продадена на Проктер енд Гамбъл.
А тук фирмата загуби гръцката подкрепа и няма ресурс за дистрибуция, маркетинг и т.н. Не може да се бори с мултинационалните, а и веригите й извиват ръцете за отстъпки доставки т.н.. Клиентитките вече не го търсят, влияят се от рекламите и марките и ще го забравят...
Иначе прахът за бяло е наистина добър за цената си.

# 143
  • Казанлък of all places
На мен определно ми липсва. И Омо ми липсва. Все още намирам Есекс-а,де, и добре,че бялото ми пране не е преобладаващ процент !:)
Благодаря! Hug

# 144
Наистина беше страхотен прах Омото Peace

# 145
Към специлистите имам въпрос - какво не му е наред на Есекс-а? В смисъл, защо не е популярен?
За бяло , от опит говоря, дава много добри резултати. Цената му не е лоша. Въпреки това ни маркетинговата му стратегия като хората, ни дистрибуцията. А се произвежда в България ...
[Съгласна съм с Дедо, с Есекс-а се получи нещо като "подмяна на вота"

# 146
Вени, аз пък, в  магазина, от който пазарувам, не виждам вече неконцентрирани. Дори Ариела  от 10 кг стана  8, а е за 100 пранета. Някой би ли ми казал, 8 кг турски прах за колко пранета е?

# 147
Извинявам се за тъпия въпрос,но за едно пране каква доза прах за пране слагате?Аз слагам на око,но един път праха е бил малко,друг път слагам по-много...

# 148
Ами  лично аз винаги гледам дозировката на оригиалната опаковка / не на превода!/ и ползвам мерителна чашка.

# 149
Ами  лично аз винаги гледам дозировката на оригиалната опаковка / не на превода!/ и ползвам мерителна чашка.
Точно,че нямам мерителна чашка,а на праха(ариел) пише някакви милилитри и не мога да схвана .. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт