Бродирана красота - Гоблени 66

• 120 523
  • 689
  •   1
Отговори
# 240
Билянка, в Мечо пух има в повечето случаи контур, но ето ти едни сезони които са само с кръстчета, можеш да разгледаш и други
http://chifligarska.gallery.ru/watch?ph=0Os-bKL4L отключвам ги за малко за да ги видиш, ако искаш мога да ти ги изпратя и на имейл. Те са много лесни за изпълнение, аз съм правила два от тях

# 241
  • UK/София

wesi.i.gogo , pepen, благодаря!Много са хубави, явно наистина шиенето на гоблени е заразно. Hug

[bdaniela_ch][/b], явно съм изпуснала моментът с очтключването, не мога да ги видя.

Ще съм много благодарна да, ако не те затруднява да ги изпратиш на bkalanova@yahoo.com !

# 242

[bdaniela_ch][/b], явно съм изпуснала моментът с очтключването, не мога да ги видя.

Ще съм много благодарна да, ако не те затруднява да ги изпратиш на bkalanova@yahoo.com !

Странно аз не съм я заключва още, сега и Пепен ми каза че не може да влезне нямам идея защо е така, но ето  виж как изглежда единия ушити

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 13:19 от daniela_ch

# 243
  • Варненска клюкарка
шие се на аида 14, бяла, кръстат бод, друг няма, 1 към 1. аз лично не бих го шила, твърде много цветове и единични бодове, някой само го е прекарал през някаква програма
Простете невежеството ми,но какво означава,че само е прекаран през програма?Има ли това някакво значение за крайния резултат?

# 244
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

... Даже, се сетих, че можех да правя и рибена кост, но само можех, сигурно съм била на не повече от 10г.

Понеже виждам, че всички сте много мили и отзивчиви ще помоля, ако може за някоя елементарна кръстата схема.Цветя, или някое животинче(Мечо Пух или подобно).Александър седи до мен като си бодя пръстите, нещо да се радва като гледа.

Когато шиете по схема как подбирате конците?Виждате цветовете и купувате подобни конци, или използвате такива налични?

този е много лесен, няма специално бодове, конците може да се купят по ключа или да се използват остатъци Simple Smile аз съм избирала от купа с остатъци и мисля, че не е зле  Hug

ето ти "рибената костWink да си я имаш ако ти потрябва 

и ни в клин, ни в ръкав да се похваля  Mr. Green при мен пак е Коледа  Party за трети път тази година  Sunglasses

# 245

шие се на аида 14, бяла, кръстат бод, друг няма, 1 към 1. аз лично не бих го шила, твърде много цветове и единични бодове, някой само го е прекарал през някаква програма
Простете невежеството ми,но какво означава,че само е прекаран през програма?Има ли това някакво значение за крайния резултат?
има.
Обикновено крайният резултат се различава много от оригиналната картина.
По размито е, сякаш гледаш картината през сълзи да речем:)
Да не говорим ,че много често започналият да шие по схема, получена  чрез прекарване на дадена картина през програма за дизайн на гоблени няма нерви да види какъв ще е крайният резултат:)

# 246
Момичета, пропуснах- поздравявам всички учители, преподаватели, будители с днешния празник  bouquet Еминав, благодаря ти!
Биляна, Galle74, благодаря! Гобленът ми е оригинална комплектовка.
Биляна, единственото изключение когато си нагласям цветовете и ползвам наличностите е, когато гобленчето е малко и цветовете са не повече от 10. При по-големите гоблени се придържам към ключа /легендата/, която неизменно съпровожда схемата. Евентуално заменям цвят, само ако имам възможност да сравня наживо цвят от една марка с друг, или като ползвам надежден каталог. Има доста електронни преобразуватели на цветовете от една марка в друга (т.нар. кенвертори)- виж на 1-ва стр., но риска да се получат цветови отклонения е съвсем реален. Аз лично обърках цели 2 гоблена, преобръщайки ДМЦ- в Анхор, осляняйки се на тези конвертори и затова позицията ми е така крайна. Предпочитам да шия с оригиналните цветове.
Goody, страхотен цвят! Те такова само нямам, моето великденче е кармазъ Grinning

# 247
Прасчо,аз също шия бистрото в момента ще ми е интересно да видим коя първа ще го завърши  Party

# 248
  • София /Абсурдистан
[
Goody, страхотен цвят! Те такова само нямам, моето великденче е кармазъ Grinning
Аз имам 2 коледничета, ама и двете се кармазъ Mr. Green
Goody, ако идваш на към София, да ни донесеш по една чепка от твоето коледниче  Hug

# 249
Прасчо,аз също шия бистрото в момента ще ми е интересно да видим коя първа ще го завърши  Party

didi4ka, на мен някак не ми е интересно кой ще го завърши пръв- аз във всички съревнования печеля последното място   Animal SnailJoy
Проблемът е, че винаги карам най-малко 5 гоблена паралелно. По изключение тези два дни ших само бистрото. Но поне ще знам че с някого ще си правя компания Hug Ти на какъв етап си? Покажи, ако може Praynig
Ох, нарекла съм си коледничето- великденче, ама лейдито ме е залупила с тоз' цитат; иди че го оправяй сега Crazy Joy

# 250
Абе момичета, как шиете с ламе? От няколко дни се мъча над един ореол на малка иконка и ми скъсва нервите. Става красиво, но непрекъснато се оплита. Реших да си уплатня времето в болницата с нещо малко и да сменя единия цвят с ламе, но започнах да съжалявам. Става бавно, но пък резултата ми харесва. Ако има някакъв трик, моля да ме светнете!!!

# 251
  • в една мансарда точно под звездите ..........
skrejanka7777  за ламето съм чела преди да се използва да се натърка с малко сапун, но не съм го пробвала! И мен ме чака доста ламе в "Казанската Св. Богородица" на Солария, но резултата ще си заслужава!
Успех! И да кажеш има ли ефект със сапуна!
  bouquet

# 252
  • Плевен
Абе момичета, как шиете с ламе? От няколко дни се мъча над един ореол на малка иконка и ми скъсва нервите. Става красиво, но непрекъснато се оплита. Реших да си уплатня времето в болницата с нещо малко и да сменя единия цвят с ламе, но започнах да съжалявам. Става бавно, но пък резултата ми харесва. Ако има някакъв трик, моля да ме светнете!!!
Първо прочети тука  Grinning
http://www.krestom.ru/articles/articles-p20.html

Това и още няколко такива съм ги шила по този начин ,като след вдяването по гореописаният начин накрая на конеца правя възелче /то почти не се забелязва /  WinkЕ и от време на време пускам конеца да се отвърти /дано ме разбираш/ Rolling Eyes

# 253
  • София
Аз го ших, като преди това минах конеца през кърпичка с омекотител. Сравнително лесно ми беше, нямах проблеми.

# 254
  • Benelux / Varna
Ламето го ших- миналата година  в Казанската богородица на Солария, а там е ужасно много. Трика беше да се завърже конеца за ухото на иглата- малко възелче,колкото да минава през дупката,така конеца не се изхлузва и не се оплита. Не съм го мазала със сапун.
Skrajanka, защо си в болница? Бързо оздравяване ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт