Плуване за деца - къде в София?

• 296 259
  • 829
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Треньор се заплаща само ако е за нидивидуална тренировка. Груповата тренировка /от 4 до 6/ деца е включена в картата.

# 586
На нас ни казаха съвсем различно нещо. Но дори и така да е картата е безумно скъпа и цената може да се избие само ако се ползва центъра всеки ден. Има и съботно - неделни пакети и делнични, но пак са ужасно скъпи и честно казано за мен лично не си заслужават.

# 587
  • София
Здравейте,

Някъде мернах информация че в 150 СОУ в Дружба басейнът е отворен и има два или три клуба, които провеждат там тренировки, но сега не намирам инфото отново.

Някакви отзиви за там - какво е състоянието на басейна, съблекалните?

# 588
  • София
Здравейте! Смятам, а и трябва, да започна да плувам, свободно, в БСФС и ми се ще да водя голямото ми момче (почти на 8 год.) с мен. Той не може да плува (трябва да започнат плуване от училище, но там засега чакаме...) и затова ще трябва да е с треньор. Бихте ли препоръчали някой, към когото да се насочим? И координати евентуално, защото нищо не намирам.

# 589
  • София
Здравейте! Смятам, а и трябва, да започна да плувам, свободно, в БСФС и ми се ще да водя голямото ми момче (почти на 8 год.) с мен. Той не може да плува (трябва да започнат плуване от училище, но там засега чакаме...) и затова ще трябва да е с треньор. Бихте ли препоръчали някой, към когото да се насочим? И координати евентуално, защото нищо не намирам.

Ненова .

# 590
  • София
Може ли някакви координати, за да се свържа предварително и да се уговорим с въпросната Ненова или трябва да я търся на място?

# 591
Може ли някакви координати, за да се свържа предварително и да се уговорим с въпросната Ненова или трябва да я търся на място?
Звъннете на спортната палата, телефонът е в нета, питайте кои са учителите в удобното за вас време.
Синът ми плуваше миналата година при Ненова, сега е при Ани Лазарова, ако не се лъжа за името, защото Ненова има само следобедни часове. Каза, че и при двете му харесва. При Ненова беше по-скъпо, 11 лв занятие и басейн, при Лазарова е 8 лв занятие и басейн.

# 592
  • София
Ripple, благодаря ви. Ще звънна със сигурност, просто исках някакви насоки за треньори, за които да питам при обаждането.

# 593
Има 4 или 5 треньора, аз лично, съм гледала да му е удобно времето. Имат и индивидуални занимания, но там не съм проверявала нещата. Успех!

# 594
  • София
Здравейте, да побутна малко темата и ако може да попитам за информация Wink
Моето дете (3г) ще почва скоро плуване от детската си градина в басейн Спарк (там ги водят веднъж в седмицата). Тя е доста болнава (проблем с 3-те сливици) и често е с проблемен нос. Разбрах, че водата е солена, а морския климат много добре й се отразява на носа (пролетта, лятото и есента) като ходи по нашето черноморие.
Въпроса ми е какво да очаквам? Ще зачестят ли разболяванията? Тъй като почва от другия месец, той не е топъл месец предполагам, че не е най-подходящото време за старт, но ме увериха, че много добре ги изсушават и ги обличат децата след тренировката...
Ако не може да взема въздух добре от носа (тя има ужасния навик заради всички проблеми да диша главно от устата), това проблем ли ще е за тренировката (предполагам че децата на 3г не плуват особено, а по-скоро играят във водата).
Навсякъде чета само за ползи от спорта, тя много обича водата, но никъде не прочетох за нейните проблеми и как плуването би се отразило или проблемите й как биха се отразили те на плуването. Все пак я записах главно, защото водата не е хлорирана, но имам леки задръжки откъм чистота. Не съм чела достатъчно, но дали този метод за пречистване е също толкова добър, колкото и стандартните методи? Има ли по-голям риск от бакериална инфекция примерно?
Благодаря предварително за отговорите.

# 595
Никак няма да се отрази на детето и проблемите му. Няма да се подобри, няма и да се влоши. От веднъж седмично нито научаване, нито закаляване предвиждам. Дано да се забавлява. Ще се научи да диша през носа. Все пак преценките кога да пускате детето според състоянието му ще бъдат ваши.

# 596
Глупости. Дъщеря ми ходи на плуване точно веднъж седмично и има сериозен напредък. Треньора й предвижда след до 5-6 занимания да започне съвсем сама да плува. В момента плува със съвсем малка дъска и се гмурка. Упражняват дишане.

Детето ви е малко, но смятам, че ползите ще са видими.

Отделно виждам сериозно подобрение по отношение честотата на заболяване.

В този ред на мисли искам да на благодаря на този(не помня кой беше), който препоръча Руслан Русев.  bouquet

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 10:14 от Анонимен

# 597
Бис, детето е на три с градинска група. Децата бързо се научават да не потъват, но да плуват и да изпълняват добре указания, ще трябва малко повече време. Пиша го като родител на дете с отстранена много проблемна трета сливица, отити, бронхити и всички останали чудодейни екстри. Започна тренировки на 6 годинки в група с деца, които бяха по-големи от безценната ми, тръгвайки няколко седмици по-късно от останалите. След 5-6 тренировки беше превалила в плувните умения половината от групата в басейна. Накрая заради болести (треньорката даде назад след пневмонии на две от децата и спря да ги пуска в големия басейн), пазене и други организационни причинни, останаха само 5 посещаващи деца. Склонното към боледуване мое дете си боледуваше, но и ходеше да плува при по-леки състояния. Обгрижването около изсушаване на коса обаче си беше на семейството. Не пазим извънредно, но се съобразяваме с клиничната ни картинка. Не е да нямам представа за какво пиша. Климатолечението ни е почти целогодишно. Дано водата да помогне и на детето на Brayda, но положението винаги е зависи.  Peace

# 598
  • София
Аз определено не очаквам да почне да плува, а просто да се забавлява, да развива моториката си, да развия обичта й към водата, координацията, вестобуларния апарат и белите дробове. Тя почва с морските бани от юни месец в морето и до септември включително доста често се къпе, много й харесва, но не иска да се отпусне самостоятелно във водата.
Със сигурно се страхувам да не охремевява по-често от сега, защото и сега трудно ни се събират две цели седмици на градината.
Тя не боледува сериозно (отити, бронхити, ангини), а просто хрема, дълга, влачеща се хрема с почти постоянно следене от унг. Най-често проблемите са ни зимата, когато въздуха е студен и тя го диша от устата, небните й сливици са постоянно уголемени и като се възпалят (което става уникално лесно), запушват каналите нагоре и от там носа и айде - хрема.
Благодаря много за мненията, ще пробваме и ще дам след това отзиви какво се случва. Не очаквам да боледува по-малко, но силно се надявам да не боледува повече. Тя има огромно желание, а аз все още не съм сигурна, дали този спорт е най-добре за нейното състояние. Лекарите се изказаха положително.

Ако й харесат заниманията, ще я водим по-сериозно, за нас това не е проблем.

# 599
Бис, детето е на три с градинска група. Децата бързо се научават да не потъват, но да плуват и да изпълняват добре указания, ще трябва малко повече време. Пиша го като родител на дете с отстранена много проблемна трета сливица, отити, бронхити и всички останали чудодейни екстри. Започна тренировки на 6 годинки в група с деца, които бяха по-големи от безценната ми, тръгвайки няколко седмици по-късно от останалите. След 5-6 тренировки беше превалила в плувните умения половината от групата в басейна. Накрая заради болести (треньорката даде назад след пневмонии на две от децата и спря да ги пуска в големия басейн), пазене и други организационни причинни, останаха само 5 посещаващи деца. Склонното към боледуване мое дете си боледуваше, но и ходеше да плува при по-леки състояния. Обгрижването около изсушаване на коса обаче си беше на семейството. Не пазим извънредно, но се съобразяваме с клиничната ни картинка. Не е да нямам представа за какво пиша. Климатолечението ни е почти целогодишно. Дано водата да помогне и на детето на Brayda, но положението винаги е зависи.  Peace

Аз също не е да не знам какво пиша. Дъщеря ми е недоносена. Със съответните последствия. Постоянни бронхиолити, а като порастна ларингити и бронхити. Крехка е и на 6 г. е 19 кг. Откакто се занимава трайно с плуване има сериозен напредък и разреждане на разболяванията. Плуването ни е препоръчано от поне 4-ма лекари, вкл. и алерголога и и пулмолога. Отделно Сандански поне два пъти годишно. Освен това увеличи апетита.  

Това, че детето е на 3 г. дори е плюс. Може на тази възраст да не се научи да плува самостоятелно, но водните занимания ще развият дробовете, кординацията, занимания в група, повече самостоятелност и още ред други неща. А когато дорастне ще започне да плува сама доста по-лесно.
Естествено, че обгрижването е на семейството.

Brаyda дъщеря ми е със същите характеристики за сливици и хрема. Увеличена 3-та сливица. Зимния сезон сме постоянно на противоалергично.

Общи условия

Активация на акаунт