Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 11

• 73 714
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Ох, ЕАА, благодаря за съвета, уж се старая да не пускам натрапчиво едно и също.
Всъщност въпросното филмче е гледала не повече от 3-4 пъти.
Скоро не го е гледала, но така здраво са се запечатали моменти от него в съзнанието и, че днес отново го разиграваше.  Tired
Не просто повтаря фрази, а разиграва цели сценки.
Пък на двора какъв замък е построила от клони, камъни и други подръчни средства... ooooh!
С малко повече фантазия, и на мен започва да ми прилича на замъка от 'Барби и трите мускетарки". Mr. Green  И точно там си умира да разиграва филмчето.

Иначе отдавна се старая да ограничавам телевизор и компютър, защото съм забелязала, че се изнервя, особено при по-продължително гледане.

Благодаря на всички ви, момичета! Да знаете, че не ми беше лесно да се изтипосам там, ама щом е за благото на децата ни - готова съм на всичко.
А днес бях избрана за председател на организацията, която създадохме и за която вече ви разказвах. Чака ме доста работа, но наистина се надявам децата ни да имат един ден по-лек живот!

# 541
Момичета пускам трета тема за аутизма!
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Num … mp;sb=5&part=

Ще направя всичко възможно да се чете леко и приятно!

bouquet

# 542
  • София
Разбира се всеки може да препрати линк на поканата до хора, за които смята, че събитието ще бъде полезно.

EAA, благодаря за споделената информация!    bouquet
Аз уведомих колегите си от Логопедичен център и мисля, че
ще има достатъчно желаещи. Самата аз ще присъствам с удоволствие.  Hug

# 543
Много се радвам
EAA, благодаря за споделената информация!    bouquet
Аз уведомих колегите си от Логопедичен център и мисля, че
ще има достатъчно желаещи. Самата аз ще присъствам с удоволствие.  Hug

Sophsan, коментара ти ме радва много. Подготвяме конференцията с много старание и никакъв опит и никак не е лесно, но всички сме убедени в голямото значение на събитието и това ни помага да вървим напред, а положителната оценка прави всичко много по-лесно  Hug

Ох, ЕАА, благодаря за съвета, уж се старая да не пускам натрапчиво едно и също.
Всъщност въпросното филмче е гледала не повече от 3-4 пъти.
Скоро не го е гледала, но така здраво са се запечатали моменти от него в съзнанието и, че днес отново го разиграваше.  Tired
Calathea, аз не мога да определя дали тази игра и поведение е проблем, но дори да е фиксация от специалистите знам, че от всяка фиксация може да се извлече голяма полза и да се надгражда на базата на големия интерес на детето. Така, че в никакъв случай не унивай, а използвай този интерес, за да постигаш целите си. Simple Smile

# 544
  • Пловдив
Аз много съм се интусиазирала за тази ДАН КОНФЕРЕНЦИЯ. Смятам да се запиша за участие. Има ли интерес от някой друг от темата. Да се организираме за ходенето...

# 545
  • София
mama mariana, аз 90% смятам да ходя. Утре планирам да платя таксатата, да не остана без място Simple Smile А дано да са здрави всички около мен, за да отида в неделя.

Момичета искам да ви питам нещо, което прочетох в темата на Дорка в дир-а, а може и Дорка да ни каже. Става въпрос за това:
"На едно място бях чела, че при късна диагностика едно дете или
юноша, не може да се оправи само с диета.
Пишеше, че 90% от децата, които са диагностициранио до втората си година
могат да се оправят само с диета.
Около 40% от децата, които са диагностицирани на около две години и половина могат да се оправят само с диета,
и само 10% от децата диагностицирани след третата им година могат
да се оправят само с диета..."

Ето от тук - http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=budeshtimaiki&Number= … ;part=17&vc=1

От къде е това изследване? От една страна е много важно да се комуникира с майките, така че след 20 месечна възраст да разнообразяват менюто на детето /да не е предимно хляб и мляко/, от друга страна над 3 годишна възраст 10% от децата се подобряват само с диетата, малко ми се вижда. Но така или иначе това са като 3 стълба - работа с детето, храна и подходяща социална среда, където детето да трупа опит.

# 546
  • София
Танче, идеята на ДАН лекарите е насочена повече около изчистване на тялото от тежки метали.За целта те си имат медикаменти, и то сериозни и агресивни.Диетата е част от процеса на чистене на тялото, но ДАНовете вероятно не идват да ни карат да почваме диета, а да ни предложат детоксикация.Не прави съпоставка с Моралес.Неговите продукти за изчистване са "процока" в сравнение с тези на ДАН лекарите.Цените също  Wink

Знам колко важно е ДАН лечението за много майки, и го уважавам.Желая ви успех момичета, и се радвам, че успяхте да се свържете с ДАН  Peace

# 547
Ами аз да ти кажа откъде това изследване  hahaha

Аутизъм се диагностицира след 3тата година, защото при по-ранно заподозряни проблеми при детето само 5 до 10% от децата развиват аутизъм.
Не е коректна статията, защото не може да се говори за диагностицирани деца под 3 години. Дори и да има съмнения за аутизъм при толоква малки деца те имат над 90% шанс да нямат аутизъм.

Затова доколко е коректно да се говри, че диетата  помага при по-малки деца е много съмнително. Като и без нея повечетодеца под 3 години ще се възстановят newsm78

# 548
  • Пловдив
Катина сори за тъпия въпрос, но какво
Цитат
"процока" в сравнение с тези на ДАН лекарите.Цените също  /quote]е .
Какво точно за цените имаш предвид newsm78. Иначе аз искам не толкова да почна още утре някаква нова терапия, но искам да разбера механизма по който посредством храненетое се подобри състояниетона детето....

# 549
  • София
Имам предвид, че Р.Моралес работи за жълти стотинки в сравнение с истински ДАН лекар.Подгответе се за това  Naughty.
"Процока" е "паток" или слаба ракия - оня киселяк, който тече като се изпече ракията и го пият само истинските алхолици  Mr. Green

# 550
Мислех да пиша нещо по темата,но се отказах.Няма смисъл.
Имам предвид, че Р.Моралес работи за жълти стотинки в сравнение с истински ДАН лекар.Подгответе се за това  Naughty.
"Процока" е "паток" или слаба ракия - оня киселяк, който тече като се изпече ракията и го пият само истинските алхолици  Mr. Green
... smile3501

Ако не е истина не е и лъжа,или поне така са ме учили навремето Confused

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 20:09 от rainov

# 551
Съжалявам за това което редактирах,ползвам два браузъра и единият от тях ме подведе като не ми показа последните два постинга.

Иначе аз искам не толкова да почна още утре някаква нова терапия, но искам да разбера механизма по който посредством храненетое се подобри състояниетона детето....
Много са относителни нещата.
Зависи от генетична предрасположеност,от кръвната група,от това дали храната ще е от магазин или домашно производство,дали през това време детето боледува и се използват лекарства или хомеопатични средства,водата,мястото на живеене и др. и др.

# 552
  • София
Деси, прави си, че аутизъм е трудно да се диагностицира преди 3 години. Но се виждат маркери за изоставане и просто си мислех, че ако родителите положат повече усилия за разнообразяване на храната и да е по-чиста, заедно с другите терапии, ще е добре. Все пак може би ще си спестят тръшканията.
Аз и преди съм казвала, че слагането на диагнози рано стресира родителите. Ако ти кажат "работи усилено с детето, за  предотвратиш...", ще си много по-мотивиран, отколкото ако ти кажат "детето ти е...", ще загубиш поне една година в отричане.

А за конференцията нямам приповдигнати очаквания, нямам и лошо мнение,  искам да получа впечатления от първа ръка. Лично за мен е по-интересна частта с колитите. Аз съм "участващата в обучения и конференции", всеки си има особености  Simple Smile. В събота съм на обучение "Монтесори за родители" с водещ Росица Кунева, дипломиран монтесори терапевт.

# 553
Цитат

На едно място бях чела, че при късна диагностика едно дете или
юноша, не може да се оправи само с диета.
Пишеше, че 90% от децата, които са диагностициранио до втората си година
могат да се оправят само с диета.
Около 40% от децата, които са диагностицирани на около две години и половина могат да се оправят само с диета,
и само 10% от децата диагностицирани след третата им година могат
да се оправят само с диета. В САЩ много се дължи на ранната диагностика.
Имам чуството, че желязо-дефицитната анемия играе голяма роля във
влошаването на състоянието на тези деца в периода от втората до третата
година!
Въпреки това, има примери на 8 - 11 годишни деца, които се
оправят само с диета и витамини!

Най-старата версия на Bang-Bang, не знаех че е на Далида -
http://www.youtube.com/watch?v=DtnvtFKSjUs&feature=related

Това е пълният цитат Laughing
И на мене ми се виждаше малко, мисля, че
го бях чела някъде из руските сайтове, но не си спомням точно къде,
като че ли беше в сайта, където е историята на Денис.

# 554
Относно коментарите за цените на DAN лекарите - недоумявам какво ги поражда Simple Smile В България няма такива лекари и само силно желаещите са  "застрашени" от тях, а що се касае до лекторите, поканени на конференцията - те отдавна са достигнали прага на човешките си възможности и по тази причина не приемат нови пациенти и "за съжаление" не могат да бъдат обвинени в лов на пациенти и самореклама, идвайки да четат лекции.
За мен основната полза от тази конференция е получаването на повече информация относно биохимичните процеси и симптоматиката на гастроинтестиналните проблеми при нашите деца /или с други думи образованието на родителите/ и да се надяваме, че тя ще успее да заитригува и специалистите - особено гастроентеролозите и лекарите, занимаващи се с метаболитните проблеми, защото това би значело много, за всеки, който може да получи направление за тях от личния си лекар.
За мен е важно да имаме информация, а пътя всеки избира сам!

Общи условия

Активация на акаунт