Отговори
# 240
  • Sofia
Тези мобилни оператори как може от всичко да изкарват пари ...  #Cussing out Не е честно, нямат ли сърца се питам?!?

Мило Детенце, честит Имен ден! Бъди здраво и се радвай на живота  Hug

# 241
Хайде имате и от мен едно рамо. Надйавам се един ден да може всички тези операции да се прават в България, трябва ни само техника. Иначе е една много мъчителна борба за всяко едно дете

# 242
Тъй като съм от Варна и съм лежала с бебето ми в същата болница, където са 'лекували' а Анджи ще споделя съвсем на кратко преживяванията ми там. За съжаление знам много истории подобни на моята..
Детето ми беше прието на 40 дни с неустановена дихателна недостатъчност, по стар български обичай започнаха лечение с антибиотици, един, втори, трети, четвърти. Успоредно с това започнаха хиляди травмиращи изследвания в търсене на проблема. НИЩО. За две седмици детето ми се стопи в ръцете ми, не можеше да се храни, а после и да диша сама.... Казаха ни да се надяваме на чудо. Последва лечение в чужбина и знаете ли какво ми казаха докторите, когато ни посрещнаха - 'Вие доктори в Б-я нямате ли?' Всичко, с което бяха 'лекували' дъщеря ми беше неправилно, погрешно и неизползваемо от 15-20г. Направиха почти рутинна операция на дъщера ми и тя слава богу се оправи! НЕ благодарение на българските доктори, НЕ в държавата, в която плащаме осигуровки и данъци, и на която уж сме граждани!
В чужбина се отнесоха към детето ми като най-важното и положиха най-добрите грижи за нея, така както се отнасят към всички деца!!

Да помогнем на Анджелина да живее, тя е толкова важна, колкото всяко от нашите деца! Убедена съм, че в Германия ще и помогнат!

# 243
Хайде имате и от мен едно рамо. Надйавам се един ден да може всички тези операции да се прават в България, трябва ни само техника. Иначе е една много мъчителна борба за всяко едно дете
дотогава няма да остане и един, който даже да иска да отиде на преглед. Не е причината в нямането, а в нежеланието и незнанието. Нямам друго обяснение. Не може иначе да ни се чудят и да се маят, все едно сме....не знам...и африканските болници казват, че били по-добри от нашите.
Нашите лекари и в Либия отидоха, и там скандал последва ( не ми се спори кой крив, кой прав по тази тема), но  е факт, че хората имат все по-малко доверие на нашите лекари.

# 244
Леле, плашите ме за болниците в България, едно време слушах че само техника сме нямали, иначе докторите били супер. Една минимална здравна застраховка в Германия струва 300 еur на месец, това е около половин минимална заплата. В България е доста под 50% на минималната (май?) и не знам какво здравеопазване може да се очаква за без пари....

# 245
A за човешкото отношение към пациентите  също ли са нужни пари?
Да не викаш на болните деца в отделението и да не им слагаш абокат, защото щяло да стане възпаление и да ги бедеш по 5 пъти на ден? И за това ли парите са причина? Абокатите ги има, но по шкафовете!

# 246
  • София
Леле, плашите ме за болниците в България, едно време слушах че само техника сме нямали, иначе докторите били супер. Една минимална здравна застраховка в Германия струва 300 еur на месец, това е около половин минимална заплата. В България е доста под 50% на минималната (май?) и не знам какво здравеопазване може да се очаква за без пари....

Значи не искам да подхващам темата дали лекарите получават само пари от здравно осигурителните вноски "или още нещо" и от самите пациенти, защото не му е мястото в тази тема пък и разговора ще стане нескончаем.

Между другото, когато заплатите станат такива каквито са в Германия бъдете сигурни, че и ние ще отделяме по 50 % от тях за осигуряване. за сега обаче освен да храним политици- мародери трябва да си храним и децата.

Друго се питам обаче. Чета тука за различни случаи за погрешни лечения. Всяко лечение завършва с епикриза в която се описват какво е правено. Твърди се, че след това чуждестранните лекари доказват погрешността на лечението. В колко от тези случаи обаче е потърсена съдебна отговорност на тези лекари ? Но и това е друга тема и не му е мястото тук.

# 247
  • Варна
Честит имен ден и от мен, мъничка Анджи! Пожелавам ти много здраве и щестливо детство! Моля се за теб и за твоите мама и татит, че и на тях хич не им е лесно! Praynig Praynig Praynig

# 248

Друго се питам обаче. Чета тука за различни случаи за погрешни лечения. Всяко лечение завършва с епикриза в която се описват какво е правено. Твърди се, че след това чуждестранните лекари доказват погрешността на лечението. В колко от тези случаи обаче е потърсена съдебна отговорност на тези лекари ? Но и това е друга тема и не му е мястото тук.
Az знам за няколко смъртни случая вследствие на очевадни лекарски грешки и небреженост, за които се заведоха дела, но стигнаха до задънена улица. Лекарският съюз са егати сектата! Непробиваеми!
Както и да е, това на всички е ясно и за съжаление хора като родитрелите на Анджи е оправдано огорчени да не искат ( да ги е страх) да се върнат в БГ и да оставят детето си на нашите лекари.

# 249

Az знам за няколко смъртни случая вследствие на очевадни лекарски грешки и небреженост, за които се заведоха дела, но стигнаха до задънена улица. Лекарският съюз са егати сектата! Непробиваеми!
Както и да е, това на всички е ясно и за съжаление хора като родитрелите на Анджи е оправдано огорчени да не искат ( да ги е страх) да се върнат в БГ и да оставят детето си на нашите лекари.
да допълня, тъй като майка ми и дядо ми по4инаха не от липса на техника, а от лекарска неграмотност.
искахме да заведем дело, но ни казаха, 4е няма смисъл, само ще си похар4им парите, а въпросният лекар най-много устно предупреждение да полу4и.

мъжа ми има приятел, 4ийто брат е по4инал по лекарска грешка, не само, 4е лекаря не работи и никога няма да работи като такъв, но болиницата е платила обезщетение на семейството. парите няма да върнат 4овека, но поне покриват разходите от болници , ле4ения и тн на семейството.

# 250
Бенс това няма да се случи в Бг и след 100 г . Там няма правосъдие,закони не се спазват .

Monda права си ,за отношението не са нужни пари , малко са останалите доктори които наистина са "лекари" , уви  Sad

А държавата и разни мобилни оператори как не ги е срам ,първо да се взема ДДС и второ половината от останалото да отива за оператора . Безумие  ooooh!

# 251
  • София
ПРЕДЛАГАМ ТЕМАТА ЗА КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ АКО Е НЕОБХОДИМО ДА Я ИЗВЕДЕМ ОТДЕЛНО ОТ ТАЗИ, ЗА ДА НЕ РАЗВОДНЯВАМЕ ТУК ДИСКУСИЯТА !

# 252
Чета и не мога да повярвам, за поредното детенце нуждаещо се от помощ на което държавата обръща гръб  #Crazy
Не веднъж съм се парила от всеможещите и всезнаещи български лекари Tired Все ми се иска да вярвам ,че нещата са обратими и след всеки случай ,като този надеждите ми се стопяват
Важното сега е малката Анджи да се оправи и насочвам на там надеждите и молитвите си Heart Eyes
Ще помагам и финансово с каквото мога  Peace

# 253
  • На планетата Земя
И аз съм с вас. Дано се събере скоро нужната сума.

Пуснала съм линк към страницата на Анджи в моята работа и в работата на съпруга ми. Дано хората се отзоват.

Praynig Praynig Praynig

# 254
Още в началото когато постъпихме в отделението в Варна ни казаха да не търсим друга алтернатива на вън,тъи като лечението било по немски протоколи.Но ние продължихме да се интересуваме и след 10 дни като излязоха изследванията от генетиката пак изпратихме допитване до Германия,кадето ни отговориха че излекуване се постига единствено с трансплантация.За уточнение ако сега бяхме в България,малката щеше да почне тежък курс химиотерапия след това да чакат рецидив/отново поява на ракови клетки/,отново да я вкарат в ремисия и едва тогава трансплантация с чужд донор.тъи като братчето не става за донор.Това разбирасе без това хапче така необходимо в неиния случай.В България детето щеше да бъде обречено,поредния случай''опитно мишле''.Благодаря на вас на стечение на обстоятелствата и на Бог,че в момента сме в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт