Тук мамите се чудят-момиче или пък момче ще е МАЙското дете! №5

• 26 886
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
aniK   бях писала в предишната тема.  Simple SmileМоя случай беше такъв. Епидуралната упойка действа за половин час, но тъйкато към края решиха че ще се наложи цезарово сечение сложиха за още половин час, докато подготвят операционата, а и можеше пък бебо да излезе. После в операционата ползваха пак системата на епидуралната упойка за да ме опоят кажи речи до декултето.

shandi радвам се че вече си спокойна, но друг път не се шашкай така напразно  Wink

NICOLEEE разпитай в аптеката или се консултирай с др лекар.

# 676
◦♥Toche♥◦. и мойта черта е започнала да се появява, а доколкото си спомням и Kremenaks мисля че беше също беше писала за нейната че се появила  newsm78

NICOLEEE аз съм ги ползвала с първата бременност, но беше към края и немога да ти помогна с друго освен да те посътвема като Tinaina да питаш в аптеката или друг гинеколог.

Аз искам да ви питам за чайовете, имам спомен че някой беше писал да не пием чай от мента  newsm78. Има ли и други които трябва да избягваме и защо ?
И друго ,имали друг който е фен на ройбоса и ще навреди ли ако на ден изпивам по едно чайче, имам впредвид този http://www.lechitel.bg/product.php?p=104 , в описанието пише че става за бременни, кърмачки и бебета, но ако някой друг го пие да сподели все пак.

# 677
Tani4ka*, доколкото помня ставаше дума за чай от жълт кантарион, а не от мента.

Аз също съм фенка на ройбоса, не точно на тази фирма, но съм му голяма почитателка., не мисля че ще навреди.

# 678
  • Sofia
Tinaina, аз помня, че някой беше писал за внезапно секцио към края, та затова се размислих за упойките. Спиналната нали е между различни прешлени от епидуралната, затова се замислих дали нашите доФтори не бодат 2 пъти  Thinking Или пък може в същия катетер да се влее друго  newsm78 Както и да е, дано не научавам, но ще питам, док все пак  Laughing
NICOLEEE, ти сама ли реши за свещичките? Точно с гъбите, ако не ти създават дискомфорт, паника не бива да има. Възможно е цяла бременност да ги лекуваш. Важното е на края, при раждането да ги изчистиш  Peace Доколкото знам, лечение се започва след 16г.с., за да се е образувала плацентата и да предпазва бебчето. Консултирай се с лекар, моля те!!!
Tani4ka*, за чайовете четох какво ли не - едва ли не само липовият е напълно "безвреден". "Вреда" е силно казано, тъй като ние правим леки запарки, не са някакви извлеци. По-скоро, ако обичаш някакъв вид, специално за него търси информация в нета  Peace За Ройбоса нищо не мога да кажа  Confused Аз лично, ако нещо не е 100% сигурно, го избягвам. Например не пия любимият си зелен чай. И с предишната бременност не пих. За сметка на това пък от 2-3 дни пийвам по 1/2 чаша много слабичко нескафе и то само з'то за кафето има много повече информация, която не ме плаши.

Аз още нямам линеа негра. С предишната ми бременност каточели по това време вече имах. Тя се маха след раждането  Peace

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 12:49 от aniK

# 679
Славчето ти от кой Ройбос пиеш ?

aniK запчвам да ровя в нета за инфо, то и без това днес на работа няма какво да се прави и като гледам май цял ден ще е така.
От скука  вече обядвах  , до към три-четири часа, ще съм овършала и плодовете, и до шест часа сигурно ще се чудя какво още да ръбам  Embarassed Като нямам работа и все гриза нещо .

# 680
Здравейте момичета, гледам че пишете  какъв чай може да се пие, ето един линк който може да е полезен:
http://209.85.129.132/search?q=cache:8E7wyTxOCPQJ:www.biberonbg. … ct=clnk&gl=bg

И аз още нямам линеа негра, бях чела горе долу кога се получава но съм забравила.

# 681
Tani4ka* , аз лично много харесвам , защото е със аромат на ванилия.

# 682
  • Русе
shandi ,много се радвам за теб. Hug
Ако нещо не е препоръчително за бременни,би трябвало да го пише на опаковката, ама пък наистина,де да знаеш.?! newsm78 Аз също много обичам чайчета и си правя най-различни.Вчера четох ,че невен не е хубаво да се пие от бременни,външно приложение може.
За гриповете и всякъкви болести аз следя мнението на д-р Михайлов,който е помогнал на маса народ да се лекува с минимално,малко химия.Ето ,какъв му е съвета за Свинският и другите грипове:

Мили дами!
Не се подавайте на провокации!
Помислете, за първия починал не се подчератва всеки път, че е наркоман. А наркоманите по принцип са със сринат имунитет. Ако започнат да тръбят зза всеки починал от вирусна пневмония например представяте ли си какво ще стане?
Ами ако започнат да обявявата всичките починали от ваксини? А те никак не са малко.

Разгледайте и това: http://lasombra-said.blogspot.com/2009/ ... st_01.html - за свинския грип 1976 год. в САЩ. 1 починал от грип, много от ваксини. Сериозна национална кампания с президента начело...

Преди да напиша препоръки искам да благодаря на Nelie! Дава една съвсем правилна насока.
Все едно дали е обикновен грип или свински или вирусна пневмония, на практика няма ефикасни конвенционални средства за тях. Това първо. И второто - по-важно, при вирусни заболявания и комбинацията вирус& антибиотик или химикали често се дава ход на ужасни реакции - от активиране на автоимунни процеси, водещи до развитие на диабет да кажем и дори до отключване на злокачествени процеси. Това е добре обяснено от хомотоксикологията, теория, създадена от д-р Рекевег. Ей,това е главното, което ме плаши - паническите действия за сваляне на температура на 1-2 часа с Парацетамол и пр., безмисленото използване на антибиотици.

И така, действайте с правилата за предпазване от грип и простуди:
1.Клеева тинктура - на първо място.
2. Енгистол - хомеопатичен препарат, ефективен и срещу вируси. 3 х 1 за профилактика, ако започнете да се разболявате, през 15 мин. по една таблетка първите два часа.
3. Осцилококцин - по една доза седмично.
4. По чаша морковен сок. Може да давате на бебетата от 3. месец още.
Тиква.
Това са чудесни източници на каротин.
Може да прибавите и аптечен каротин, по 10 мг дневно, 2 перли. И децата могат да получават тази доза.
Каротинът спомага за увеличаване количеството имуноглобулини А, които сътветно са отговорни за локалния имунитет на лигавиците.
5. Грипът и простудите започват от носа. Припоменете си - 5 капки клеева тинктура в 10 мл физиологичен разтвор. Много бързо блокира хремата.
6. Не спестявайте разходките каквото и да е времето навън. Само облеклото да е подходящо.
7. Следете краката да са топли.
8.Пийте системно чай от маточина. Има добри противовирусни свойства.
9.Приемайте по 1-2 г витамин С. Потиска размножаването на вирусите. Богат негов източник са шипките.Можете да приготвяте шипково вино. 200 г натрошени шипки, 1 чаша захар, до 3 л вода. За 3-4 дни на топло място. Получава се приятна, леко газирана безалкохолна напитка.
10. Заслужава внимание и ехинацеята като общо имуноукрепващо и противовирусно средство.

# 683
Привет на всички сладурани Simple Smile, сладки бъдещи и настоящи майски мами.
Най - накрая и аз се реших да се включа.Ама наистина няма изчитане това ваше писателстване. Simple Smile Simple Smile
Аз чета вие си пишете и така край няма  Joy Но вече успях и се включвам  bowuu
Да ви се похваля, че и аз съм сред майчетата , които очакват бебе през месец май и терминът ми е на 04.05.
При мен за сега всички изследвания са ок с изключение на урината, но доки ми изписа Уринал и се надявам всичко да е ок.

# 684
Мимак, поздравявам те за точната и добре систематизирана информация.  Peace
Снощи ние с мъжа ми също се ровихме в нета за инфо по въпроса с грипа и вирусните заболявания и след два часа четене и ровене си направихме същите обобщения, които си посочила и ти.
Ние сме големи почитатели на чая в къщи. Всеки ден запарвам по един чайник от билки, които берем през лятото в Родопите - риган, мащерка, мурсалски, мента, бял и жълт равнец и жълт кантарион. Отделно правя чай само от липов цвят, защото не искам да смесвам аромата му с други, тъй като много ми допада. Чела съм по отделно за всяка една от изброените билки и мога да кажа, че в умерени количества са изключително полезни и препоръчителни за деца и бременни.
Днес нищо не направих с гимнастиката, която бях планирала - лошото време ми понижи тонуса, а и главата ме боли от снощи още Sad

# 685
  • Русе
danly,привет! Hug
Слънчева и аз си падам по брането на билки и на гъби. Peace

# 686
лека бременност на всички маичета , хайде и аз да се запиша при вас , ние сме за 25.05.2010г.

# 687
Kenga, благодаря за бързото включване в списъка с мамчетата. Hug
Пропуснах само да кажа ,че ми е втора бременност.Виждам , че ги отбелязваш.
Имаме си момченце на 5 годинки , което ще стане батко  Grinning , живот и здраве всичко да е ок.  Simple Smile

# 688
  • Под кленовите дървета
Мимак, много точна информация. Заинтересува ме този д-р Михайлов, можеш ли да дадеш още статии или инфо за него? Има ли си сайт/

# 689
Славчето незнаех че има Ройбос и на тази марка чай, може да пробвам и него  Peace
След проучването ми в нета установих че спокойно ще си пия Ройбосчето през цялата бременност както и след това  Grinning

Мимак  благодаря за ценната информация, ще се запася и с моркови, те поне са полезни за гризкане в сравнение с други неща .

danly и dilqnkaa  добре дошли в темичката, пожелавам ви лека бременност и сладки бебчета май месец  Hug

Общи условия

Активация на акаунт