Тук мамите се чудят-момиче или пък момче ще е МАЙското дете! №5

• 26 876
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
dilqnkaa dankly ДОБРЕ ДОШЛИ  Hug

aniK не доки ми ги предписа миличка,но той по принцип е специалист по АГ болести,а аз се записах при него за водене на консултациите до края,но не знам дали не прибързах ....както и да е,прочетох на няколко места ,че трябвало след 16 г. с. да се употребяват лекарства и малко се стреснах-иначе не бих поела риска да се само лекувам по време на бременност  Rolling Eyes   Stop

# 691
Благодаря ви момичета за топлото посрещане!!!  bouquet

NICOLEEE, и на мен моя доки ми каза , че за момента все още не може нищо да ми даде.Наистина след 16седмица.
А ти при кой си?Извинявай вече ако си го писала, но то толкова писания изчетох докато се включа че може и да съм изключила  Embarassed

# 692
  • Русе
http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=8&sid=108e425f85357 … 8d42fd92a44d4ce49  -Eто тук пише доктор Михайлов! Има и библиотека ,но може и лично да се обръщате  към него. Peace
dilqnkaa Hug

# 693
 Hug, добре дошли нови мами Simple Smile

Tani4ka* , опитай го, досега всеки, на който съм го дала го е харесал Simple Smile Може би заради аромата Simple Smile

# 694
Здравейте момичета! Много трудно успявам да ви прочета - та вие сте като машинописки, а малкият ми пумпал вкъщи не е много навит да остава без внимание! Но аз се заинати, прочетох ви и сега ще се опитам да се включа малко.
Аник, не съм спец по упойките, но епидуралната и спиналната освен по различното местоположение на слагане се различават и по продължителността, при епид. мисля, че се слага нещо като катетърче, а при спин. не, епид. е на по-малко разкритие, така че при евентуална нузда от секцио вероятно ще ти влеят допълнително.
Не искам да звуча наставнически или нещо подобно, но кг по време на бременност не са нещо, което лесно се поддържа - всичко зависи от организма и как той приема промените в него. Първата бременност първия триместър не качих нищо, след това ядях само салата на обед и качвах по 4 кг, така че не прекалявайте, т.е не яжте като за двама, но и не го мислете чак толкова - аз качих 20 кг и наистина много ми беше гадно, след раждането се разделих с 10, но другите 10 си ги мъкнех с мен доста време(кърмя и нямаше как да се подлагам на строга диета), докато в един момент организмът ми не започна сам да се освобождава от ненужното. Е, не успях да се разделя с всичките, защото забременях, но няма нищо по-хубаво от това да гледаш едно сладко личице, което грее в усмивка. Винаги съм се поддържала във форма и тези кг не са ми по вкуса, но има време за всичко!
За възглавниците за кърмене-аз също имам, но почти не я ползвах - наъ-добре и досега се кърмим легнали на спалнята и сгушени един в друг.
Аз малко се унесох, но днес ми е дошла музата!

# 695
danly - при д-р Живко Жеков в окръжна,а ти?

# 696
NICOLEEE,  аз съм при д-р Юлиян Николов в Градкса Болница.
Нямам още някакви по специални впечатления от него , но ще видим.Внимателен и обясняващ ми изглежда за сега , дано и за напред да е така.Първата бременност ми я следеше Цветкова, но сега е много натоварена и има повече от колкото трябва бременни, та не им обръща много внимание май.Иначе си бях свикнала да ходя при нея и за профилактични прегледи, но сега като не може не може  Simple Smile

# 697
Kuco_pate,ти май си новичка в нашата темичка ?! или аз не съм те засичала  newsm78
Както и да е.Лека бременност и да нацелуваш малкото бебяе от лентичката ти.Много е сладък,да ти е жив и здрав  Heart Eyes

# 698
Здравейте и от мен, мили майчета!
Много пишете и тъкмо успявам да ви изчета и после не ми остава време да пиша, но съм в течение с темичката ни  Grinning

Добре дошли на новите майчета!
Д-р Михайлов наистина дава много добри съвети за лечение, освен хомеопатично и на билкова и природна основа - често съм правила разни сиропи за кашлица по негови рецепти, клеевата тинктура използваме и ние удома. Много са полезни съветите му. Сега четох за Арника, която помагала за по-лесно раждане и възстановяване от раждането, та като наближи времето, живот и здраве, сигурно ще я взема.

Чайчета и аз сега пия доста, витамини вземам - най-вече витамин С, давам и на малкия, дано да успеем да се предпазим от тези върлуващи вируси Praynig

Приятна вечер на всички ви желая и ще гледам по-често да се включвам Hug

# 699
  • След завоя в дясно
Привет и от мен Бърборанки
Добре дошли и на новите попълнения в нашите стройни (засега Wink )редици. welcome
Toche аз още я нямам тази линия, но имам петънца по лицето дребни са пък и още не ми е избледнял тена от лятото и не се забелязват много Crazy
Tani4ka и другите момичета внимавайте с Мечо грозде предписват го при инфекции на пикочните пътища, но е абсолютно противопоказен за бременни. Докато бременеех първия път си бяхме в Бг за малко и получих някаква инфекция и "доктора", който е един от най- известните в нашия град ми го предписа, добре че съм Тома Неверни и винаги чета опаковката- нямам думи просто. След това случих на доктор но това е друга тема...
Winnie- голямо разискване пробуди с тази ваксина Laughing При нас ще я има в наличност от другата седмица, покрай малкия доктора го спомена вчера. Ще ти изпратят писмо- покана. Но може и директно да им звъннеш и ги попитай.
Явно вашата болница е изключение щом ви казват пола Grinning в повечето я няма тази екстра. Доколкото знам имаш право да ги осъдиш, ако ти дадат погрешна информация и си връзват гащите по този начин. Аз мисля да ходя на частно, та да знам дали да се впускам в розови покупки или ще износваме от баткото Mr. Green

# 700
zdraveite otnovo i ot men!!!i az sum ot novite maicheta deto chakat bebo:)))mnogo ste beee,i az se zatrudniavam da vi hvana kraia, ama mnogo sa gotini temichkite:) mislia che v tova vreme ako ne se podkrepiame niama koi da se zagriji za nas( v durjavata imam predvid!) kolkto do gripa, dnes d-ra go pitah kakvo da vzimam za imunitet(che me hvana strah i men ot teia svinski i drugi istorii) a toi vika: samo vit.c vsiaka sutrin raztvorim, nishto drugo ne triabvalo da se vzima kakto i vaksini...sklonna sum da se suglasia s nego ama pak si e opasno de, vseki den sum sred hora:(

pozdravi na vsichkiiii:))))))))))

# 701
Ей....мамчета.... Hug
Почти изписахме и тази тема,браво на нас  Simple Smile
Аз отивам малко на кафенце с една приятелка и после съм си в нас на топло Simple Smile
Лека за сега от мен  Wink

# 702
Здравейте и от мен. От първата тема чета, но не съм се включвала, а докато се наканя вие изписахте пет теми. На 28 години съм, от Варна, първа бременост с термин 20 май.

# 703
Имам въпрос към Санди и Слънчева. Момичета трябва да си пускам ТАТ, МАТ и ТСХ. Направление за ендокринолог ще взема, но възможно ли е той да ми даде бележка за тези изследвания и да платя по-малко в лаболаторията. Защото до сега всеки път ги пускам, плащам си и с резултата отивам при ендокринолога.

# 704
Имам въпрос към Санди и Слънчева. Момичета трябва да си пускам ТАТ, МАТ и ТСХ. Направление за ендокринолог ще взема, но възможно ли е той да ми даде бележка за тези изследвания и да платя по-малко в лаболаторията. Защото до сега всеки път ги пускам, плащам си и с резултата отивам при ендокринолога.
Синя птичка, антителата не са по здравна каса и си ги заплащаш всеки път, ТСХ може да се изпише по здравна каса, така че си  поискай направление за това изследване, ФТ3 също може по ЗК, но ФТ4 - не!!!! За мен няма логика в това кое се покрива по ЗК и кое не, но ................................. това е положението. Просто няма да коментирам - Българска работа!
Успех с изследванията Hug

Общи условия

Активация на акаунт