Бебевалежът се увеличава , а Ноември приближава - 46 тема

• 23 411
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Върнах се от записа. Всичко си е наред. Но нали съм си загори тенджера и се прибрах преди 30 мин. и направо притреперих от глад това ми се случва за 2 път.
Елист куклите са невероятни. Да са ти живи и здрави
За водата нищо незнам. Само знам че докато е на кърма не е необходимо да се дава вода но и за това има време.
Писихриси не се притеснявай че не си ме разбрала, важното е че аз те разбрах  Hug.
И аз си имам болки като при цикъл ту отпред ту отзад на кръста и то направо си е като разпъване.
Относно плацентата миналия месец ми беше 2 степен и доки  каза че е нормално за 8-мия месец. Сега предполагам трябва да е към 3-та степен все пак термина наближава.
Ама верно че групата от Т.К. още не са се появили. Аз ако нямах ангажименти след записа щях да се видя с тях. Нали Щерев и Т.К. са едно до друго но все пак ангажимента е поет предварително.
Сега ви оставям отивам да полегна малко че се изморих

# 136
Wassilena забравих да ти благодаря за отговора за Полижинакса.Не мислех че е толкова неприятно поставянето на тези глобули.Да не би аз нещо да не съм се справила с поставянето им?Разтекоха се ужасно,много е неприяно и се чудех дали има някакъв смисал  след като незнам какво остана от тях. УФФФ че тъпи въпроси задавам,но наистина не съм ползвала тези чудесии до сега и бях много неприятно изненадана.
 Вече прекалявам  днес.Извинете ме!!! newsm03 newsm03

# 137
elektra_86  ставаме 2 със седалищно бебе. И на мен док. ми каза мин.седмица че е с дупето и няма шанс да се обърне, а и беба върви едричка вече е към 3200. И даже на документите са ми записали че е седалищно. Ти къде ще раждаш и ще ходиш ли предварително да предупредиш или ще чакаш да настъпи момента и тогава? Разпитвам те понеже не съм на ясно как стоят нещата. Моята док. ми каза ч епри първи симптоми веднага да тръгвам към болницата за да не се мъча и аз и направо да им казвам че бебето е седалищно за да могат да действат на момента.

# 138
Честито на askim и nellinka! Да са им живи и здрави бебчетата и много да ги радват!
Elist, радвам се, че сте добре и сте се прибрали. Малките принцеси наистина са прекрасни!
Milady, и аз съм така. Към 30-31 седмица ми казаха, че плацентата е започнала да старее. След 2-3 седмици вече беше почти трета степен и водите са малко. От тогава ходя всяка седмица на тонове - ако те са наред няма проблем и бебчето е добре. Аз забелязвам, че бебка започва малко по малко да изостава (досега винаги вървеше с 10-ина дни напред), но важното е, че продължава да си расте. При мен също не можаха да открият причина за бързото остаряване на плацентата - нито съм пушила, нито съм употребявала алкохол -  само у нас си лежа, т.е. не съм и в задимена среда. Но лекарите предположиха, че е от много лекарства, които пия от самото начало (с хипертиреоидизъм съм, високо кръвно, допълнително аспирин и т.н.). Важното е, че успяхме да стигнем дотук и вече сме на финалната права, така че не се притеснявай! Малко още ще удържим!
dilandii, зрелостта на плацентата се вижда на ехограф.

# 139
ИМАМ ОГРОМНОТО УДОВОЛСТВИЕ ДА СЪОБЩЯ ЗА ЕДИН НОВ МЪЖ В НАШИТЕ РЕДИЦИ

ИВА Е РОДИЛА НА 25-ти В 23,05ч. АЛЕКСАНДЪР с тегло 3150гр и 49см. дължина

РАЖДАНЕТО Е БИЛО БУКВАЛНО ЗА 15-20 МИНУТИ

Само шивачката е била неопитна и са я зашили и разшили два пъти, но иначе всичко е наред. Малкият бил гладен постоянно  Laughing - нали е мъж все пак .

Ще чакаме включване скоро от самата Ива

# 140
КРЕМИ - групата не се запи, а се ОЯДЕ  Blush - пържени картофки, палачинки с камара сметана и сладолед и гигантски парчета торта - типично бременско хапване - само не разбрах ти къде се покри - не посмях да ти звънна за да не си тръгнала да раждаш  Mr. Green

# 141
Моята преди 2 седмици си беше втора степен, бебо си расте каза гинеколожката миналата седмица, а утре ще видим до къде е стигнал с растежа...
Бебето се мъчи ако е по голяма степен, но пък щом расте и наддава няма нищо притеснително...
Милейди, не знам защо се получава при теб това остаряване на плацентата , но не се притеснявай, ако не се лъжа и на Стелито и бяха казали нещо такова преди доста време , а още не е родила, а я ЧАКАМЕ  Mr. Green Mr. Green
Може и да се задържи така до края  Hug
Относно водата нямам претенции за меродавност...Като забременях и чух, че вече не се гледат месеците, а седмиците на бебоците бях изпаднала в "безтегловност" и не знаех къде се намирам... а сега си плувам в "свои води" ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green така че всяка новост ме интересува живо и ако това е правилното, няма проблеми да се съобразя с това ...
Що се отнася и до храненето и там пада голяма , чуденка ... Захранването преди време беше от 4 месец сега е 6 -8 а дочувам че във Франция било от годината  #Crazy #Crazy newsm78

Каквото и да изберете важното е БЕБЕНЦАТА ДА СА ДОБРЕ И ДА НАДДАВАТ ... ДА СА ЗДРАВИ И УМНИ  Peace  Heart Eyes

Да и е жив здрав и щастлив бебчо Александър на мама Ива и да я радва постоянно!!!

# 142
 smile3501Честито на Ива,да е жив и здрав малкия бебок и много да радва цялото семейство smile3525
Най-сетне отново си имаме мъж в редиците  Mr. Green след толкова жени Mr. Green

# 143
  • София
Ето ме и мен  Hug

ЧЕСТИТ ЮНАК НА ИВЕТО   Hug ОТ СЕДМИЦА ГО ЧАКАМЕ   Mr. Green

Креми: Crossing Arms е така щеше да е хубаво да се видим. Честита датичка за секцио Simple Smile

Както винаги на мен ми се отразяват форумските срещи страхотно, защото ние Ноемрийки сме си готини  :crazy:

[b]ЕЛИСТ: [/b] МИЛО МАМЧЕ, КАК ГИ ЧАКАШЕ ТВОИТЕ ЗВЕЗДИЧКИ  Mr. Green А СЕГА СА В ПРЕГРЪДКИТЕ ТИ Hug МНОГО ГУШКИ ОТ НАС.

Милейди[/b] и моята плацента от две седмици е втора към трета....и най-вероятно вече трета...не съм ходила на ехо пак, само на тонове Wink А както Клодия е писала в началото на ОКтомври на Стела и казаха, че едва ли ще издържи и 10 дена....е вече сме края на Октомври  Mr. Green спокойно мамче, ще си гУшкаш здраво бебе и няма да се удавиш на брега Naughty

# 144
Привет от мен!
Честито бебче! Живо, здраво и засмяно!
Днес бях на консултация. Бебчето върви дребно (което ме успокоява донякъде, че няма да ме тормози при раждането), плацентата ми е със зрялост 2-3 степен, което също не ме впечатли с оглед срока на бременността ми. Вече всяка седмица ще ходя за следене на тоновете на дечко. Доки предполага, че ще пренося детенцето, но аз не съм на същото мнение... Вчера имах неболезнени контракции, а днес, още преди да се прибера ме боли срамната кост и коремът ми е камък. Все още не е отминало, но ... Ще поживеем и ще видим.
Милейди, относно зрелостта на плацентата, при условие, че бебчетото ти върви напред, мисля, че не бива да те тревожи. Тове е мое мнение. Ако нещо не беше наред, лекарят сам щеше да предприеме тактика.
За водичката - в АГ-болница Варна не дават вода. Води се "Болница - приятел на бебето" и не се дава вода на новородените. Така съветваме и майките. Разбира се има и такива, които са твърдо убедени, че вода трябва да се дава и дават. В това няма нищо лошо. Смятам, че е въпрос на манталитет и разбиране. Глюкоза дават в болницата. Задължително жълтеницата, макар и физиологична, трябва да се проследи от педиатър. Ако се наложи да се продължи т.нар. "лечение" с глюкоза у дома, лекарят при изписване дава съвети и споменава точно това, като дава и рецепта за глюкозата. Но не бива да е на своя глава.
Мое решение е, че вода ще предложа, но ако не се възприеме, няма да дам. По-склонна съм да не давам, докато кърмя, отколкото да предлагам. От моя скромен опит с новородени в болницата (в периода докато давахме вода, че имаше и такъв), бебчетата пиеха жадно, когато млякото не им стигаше. Когато са при майките си не е така, шишенцата се връщаха често пълни.
За сънищата - все ме питат дали не съм сънувала бебето си. До скоро не бях. Но напоследък доста често сънувам мое или чуждо бебе. Сънувах, че брат ми преоблича малчо, сънувах, че той си има. Най-пресните сънища са, че изродих една жена и оправях бебето и. Беше странно. Аз просто минавах покрай родилната зала, а там нямаше никой.  Жената явно раждаше и аз и помогнах. После го изкъпах и така. Пол не видях. Нощес сънувах, че се возим ние тримата (вече) в колата на път за някъде си. Малчо беше в столче за кола (естествено), което обаче не беше наше. Аз пеех заедно с радиото , а то милото така ме гледаше с едни голеееми кръгли сини очи, че за малко не се влюбих ... Пак не разбрах пола! Иначе първият път, когато сънувах бебе, то беше мъж и то голям!  Laughing Следващите ми сънища бяха за момичета, а от там насетне нищо.
Днес майка ми беше с мен на консултацията и т. като тя е много любопитна какво е бебето, се примоли на доки да каже. Добре, но пъпната връв си стои между краката и само по вътрешни полови органи се опита да определи. Сега майка ми е с идея напред! Аз ще се правя на герой! Да видим дали и мен няма да умори пустото любопитство! newsm78
Хайде, аз да спирам, че докато си изпиша химикалката вие цели 10 нови отговора сте сътворили!
Приятен ден на всички! И да внимавате в картинката! Heart Eyes

# 145
  • Пловдив
Кло хубаво остави датата. Дано някой я запълни.

Ива да ти е жив и здрав мъжа - айде вече и мъжете да почнат да излизат Simple Smile    bouquet

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 16:59 от xelita

# 146
Честит малък мъж на мама Ива! Да е жив и здрав и много щастлив!  smile3525
А така, стига са се срамили мъжете в нашата темичка, че и без това са  малко  Mr. Green

Стволови клетки - много инфо търсих и четох де що намерих, в крайна сметка решихме да не пазим. По-скоро обмисляме да ги дарим.

# 147
... айде вече и мъжете да почнат да излизат Simple Smile
Хайде дееее  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
П.С. Аз обнових малко снимчицете с нещата за нашия Адриан   Heart Eyes ако ви се гледа,може да разгледате  Peace като това е всичко,няма повече....е не съм снимала едноцветните бодита,блузки,ританки и т.н., Blush но те не са интересни  Flutter  Цъъък

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 16:50 от Boyannа

# 148
ЧЕСТИТИ НОВОПОЯВИЛИ СЕ БЕБЕНЦА!  ylinfant ДА са живи и здрави и много да радват мама и тате smile3522

Аз съм си вкъщи и утре и в четвъртък заминавам да си чакам реда в болницата!Подредила съм стаята,скринчето,лепнала съм на огледалото един списък за мъжо-като тръгва да не забрави нещо newsm53,че не се знае колко ще е ошашкан Rolling Eyes

# 149
Добър .... вечер, като гледам как се е затъмнило навън!

Аз съм ок - бебчо си се е закотвил и не мисли скоро да излиза!

ЧЕСТИТ НИ МЪЖ, МАМО ИВА - ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!

Хриска - Аз си мисля, че е тапата, душко! Ама то е време вече Simple Smile

Милейди - В 30-та седмица ми казаха "Ооо, плацентата е 3-та степен", аз се стресирах сериозно, защото тогава беше наистина рано... Като ми гледаш лентичката.... прави си изводи Simple Smile

Мария - Простете, че ви "предадох" днес, но трябваше да отида до доки! Живи и здрави, ако др седмица сме още 2 в 1 обещавам да не "изневерявам"  Naughty

Е, това е за сега! Целувки и до по- късно!!!

Общи условия

Активация на акаунт