Бебевалежът се увеличава , а Ноември приближава - 46 тема

• 23 408
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • София
ЧЕСТИТ МАЛЪК МЪЖ НА МАМА ИВА!! Да е жив и здрав и много-много послушен!
днешната срещичка беше много приятна, както винаги! иначе тоновете са ок, но за 2ри път лекарката се хваща с мен на бас че ще е момче заради по-спокойните тонове, та може и да има изненади на финала  Laughing
иначе за плацентата - в 32 седмица и на мен ми каза лекарката че е 2ра степен, сигурно вече е и 3та, но каза нищо притеснително просто да се следи по-често, а тоновете са просто прекрасни!

Хриска  Hug, ти ли ще си следващата? стискам палци мила всичко да мине бързо и безболезнено!

Елист, пу-пу-пу да са ти живи и здрави принцеските!  Hug

Анитка, стискаме ти палци!

иначе мен снощи малко ме болеше коремчето и се чудех дали това ще  да е - ама като си легнах и ми мина... но точно така да не бърза бебка, че до края на седмицата имам вече планувани ангажименти. Wink.. и не обичам да си променям плановете в последната минута, така че ...  Mr. Green

П.С
Стеле, виждам че си писала.. как мина прегледа?

# 151
Честито мъжле на Ива!

Стеле, защо си ходила при док?

# 152
  • София
ЧЕСТИТО СИНЧЕ НА МАМА ИВА. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО ДА ИМА  bouquet

# 153
elvireste - Всичко ок. Гледахме да няма увита пъпна връв около вратлето - няма, пу пу... Нищо повече! Доки ми се смееше, че нямало ли да раждам вече, имала съм някакви си 5 дена до термин, да не съм се излагала... Ама човечко инат! Simple Smile

Хриска - ами заради снощните контракции, ама нищо няма

# 154
Да й е честит малкият мъж на мама Ива! Да е жив и здрав и да носи само радости на родителите си!!!    bouquet

Хрисси, и моята тапа изглежда по същия начин - слузеста и кафява. Точи се вече втори ден. Предполагам, че като излезе цялата, тогава ще започнат контракциите или ще текнат водите.

Елист, страхотни са малките принцеси! Толкова мънички и сладички..., разтопих се от умиление докато гледах снимките  Heart Eyes

За плацентата - нямам представа стара ли е, млада ли е... Утре съм на консултация и ще питам докито  Flutter

За даването на вода - мисля да не давам, поне първите месеци докато не установим трайни навици в кърменето. После като наближи захранването, може!

# 155

Хрисси, и моята тапа изглежда по същия начин - слузеста и кафява. Точи се вече втори ден. Предполагам, че като излезе цялата, тогава ще започнат контракциите или ще текнат водите.

Ааа, добре  ooooh!, че нещо ми се вдигна адреналина с тая тапа. Simple Smile

Елвиресте, ходи ли на лекцията днес?Интересно ли беше и колко струваше?

# 156
  • София
Ива, честит ви Александър!    bouquet

Кики, Мария, аз днес свърших още в 10 ч. със задачите в Тина Киркова и после уж за малко мръднах по задачи и се отплеснах. Нали съм касиерка на нашата яслена група, ходих да пазарувам с една друга мама разни помагала и материали за децата. Щях да звъня, ама се отплеснах. Много ми е жалко, кога пак ще ходите в ТК, за да ви се лепна този път със сигурност  Mr. Green

Мария, какво каза професорът?

# 157
  • София

Елвиресте, ходи ли на лекцията днес?Интересно ли беше и колко струваше?

Хриси, тя лекцията беше вчера всъщност  Hug, да, ходих, струва 26 лв и беше 3 часа. да, много интересна беше, ти знаеш че елена така поднася увлекателно информацията.... мисля, че определено ще ми бъде от полза. плюса на такава лекция че сме 10 човека и можеш спокойно да задаваш въпроси...
мен утре не ме чакайте в бейби мола, че точно тогава ми е консултацията, пък и може би ще ми е последната така че няма да я пропускам  Laughing , но за петък ако нещо непредвидено не се случи мисля да отида до ЦУМ

# 158
Хилооооуууу  Mr. Green
Привет сладуркиии много прегръдки от мен за всички новородени и техните мами  Hug Бъдете здрави и имайте прекрасни мигове заедно!!! Hug Hug
Ще ме извините но нямам възможност да ви изчета ,но минавам да ви нагушкам виртуално всички и да кажа здравей като за последно от мен и пупата,че после ще е от мен и едно малко мишле което ще се гушка в мен Wink

Момичета смениха ми датата от 30ти на 29ти,така че в четвъртък живот и здраве ще е щастливия момент.Дам заедно със Светлето ще сме в един ден живот и здраве  WinkУспях да се докопам до нет преди прекрасния ден,че тук правят някакви ремонти от електрото и няма да мога утре да пиша.Немога да кажа че не се притеснявам,нормално е.Но като си помисля че вече няма да има ритничковче в пупата ми,но пък ще мога да го гушкам,че животът ми ще се обърне на 360..толква е вълнуващо и някак си странно това неизвестно..

Утре и бъдещия тати ще дойде,каза че е подготвил в къщи всичко за да посрещнеме малчо в новия си дом.И той се вълнува толкова Wink

Ами трябва да ставам вече,извинете ме че писах само за себе си,но наистина нямам възможност да ви изчета и да се включа по текущите теми.Много ми липсвате и много ви прегръщам.Пазете се и леко раждане  Hug Hug Hug Надявам се като се прибереме в Сф. да крадна нет и да ви пиша ..а до тогава всичко да мине добре..и не забравяйте да се усмихвате!!!

# 159
Честитои бебешоци на Аским, Нелинка и Ивето да са живи, здрави и много да радват семействата ви.  bouquet

Ние с милото днес се утрепахме от чистене, но поне почистихме основно целия етаж. Утре съм на консултация, дано вече да ме спират за секциото, че направо вече ме тресе. Аз за всеки случай ще си взема чантата пък каквото решат.

Лека вечер.

# 160
Здравейте,

Минавам на бързо да надзърна и да ви кажа, че много ми липсвате  Hug

Честито на всички нови мами, да са им живи и здрави бебчовците!!!

Елист, много са сладки двете куклички. Да ги нацелуваш от мен  Hug За свиването на матката на мен ми биеха инжекции с окситоцин. От тях нямах болки, но от време на време минаваше по някой лекар, който ми натискаше корема, за да "накара" матката да контрахира - тогава беше голямата болка. (Да уточня, че матката и беше преразтегната, затова ми правеха тази процедура. Мамите, на които им предстои секцио да не се стряскат). Как се справяш с кърменето? Ние сега пробваме разни пози за едновременно кърмене, че като се събудят и двамата става голям цирк  Crazy

За подсладената водата - и лекарите в болницата и педиатърката изрично ми забраниха да давам. Преварена вода давам с лъжичка след ядене и то, когато не са заспали по време на кърменето.

Мамите с опит ПОМАГАЙТЕ - Емил много го мъчат колики. Давам му капки Лефакс, но няма ефект  Cry Пробвахме и чай от копър, но педиатърката каза да го спрем.

# 161
  • София
yani4ka_83, един нестандартен метод за борба с коликите е сешоарът - хем затопля приятно, хем бучи и приспива  Peace

# 162
kremito - професорът - на преклонна възраст човека - каза че като нямам в момента на раждането видими мехурчета не се налага секцио - аз не знам защо малко се поразревах пред него - сигурно хормони - няколко пъти го питах дали е сигурен, че няма риск........после говорих и с докторката и на финала решихме да си чакаме да тръгне нормално раждане и тя ми обеща много обстоен преглед на ситуацията и ще решим на място. Според професора ако всяка жена която някога нещо е имала я режат, то няма да има нормални раждания. Дано  решението  е правилно . До тогава много ще се пазя от настинки и сополиви хора. Ще се тъпча с фрешчета за да не ме хване нещо и ще се надявам всичко да мине добре.
Ще ти дърпам ушетата на теб. Аз също към 9,30ч. свърших с професора и после се мотах из мола 2 часа да убия времето до тоновете. Иначе на запис съм в петък от 12,15ч.

МИЯ - много ще стискаме палчета и ще чакаме да съобщиш чрез някой добрата новина. Hug

за плацентата - и при мен зрее по-бързо. Докторката ми препоръча два пъти седмично тонове и направихме и доплер, за да се види как е кръвотока към плацентата. Ако тези две неща са в нормата и не намаляват водите, няма опасност за бебетата. Аз затова пих накрая и магнерота - не заради контракции , а за по-добро кръвоснабдяване. Така че не се шашкайте излишно.

# 163
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Да й е честит малкият мъж на мама Ива!
Да е жив и здрав малкият Александър!

# 164
ЧЕСТИТО НА МАМА ИВА! ДА И Е ЖИВО И ЗДРАВО МОМЧЕТО!  bouquet

ЕЛИСТ много са сладки малките принцески! Просто да ги схрускаш! Да са Ви живи и здрави! Hug

МИЯ стискам палци всичко да мине спокойно и да е наред! Praynig

Лека вечер от мен и да спинкате тая нощ Ви пожелавам! Peace

Общи условия

Активация на акаунт