Бебевалежът се увеличава , а Ноември приближава - 46 тема

• 23 419
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте... Пишете темите толкова бързо, че аз лично нямам време да ви изчета! Rolling Eyes

Вода - аз не съм давала на дъщеря си докато я кърмя, след като се отби и започна да е на адаптирано мляко и давах водя и тя си пиеше, а докато бяхме на кърма не искаше да пие, пробвала съм я, но и няма нужда, защото кърмата съдържа вода и според мен те задоволяват нуждите си... Няма смисъл да се тъпче и с вода... Това е моето мнение, като вече раждала жена и отглеждаща детето си сама...  Peace

Шоколада - и на мене страшно, много  ми се яде, вчера съм изяла една кутия шоколадови бонбони "Сезони"  Blush. Но аз и не се възпирам, ядът ми се какво да правя, и наистина напоследък много ми се яде сладко... Blush Laughing И си хапвам какво да правя!

Започвам и аз вкъщи да си почиствам, малко по- малко, защото всичко е в прах, пода в трохи... Бебата ако ни изненада, ще завари кочинката вкъщи... Последно на мен лекарката на 20-ти октомври, като бях на преглед ми каза, да отида сега на 31-ви направо в родилното отделение, там да направим запис на тоновете и евентуално, ще ровери за разкритие и ще решаваме какво да правим... Аз се чувствам добре, но имам чувството, че наближава момента, защото ми се повръща (обаче не са киселини), а първият път като раждах, всичко запозна именно след едно повръщане, без дори да имам редовни контракции. И сега всеки път като се усетя, че ми се повръща все си мисля, че всичко започва!  Rolling Eyes Лекарката каза, че според нея няма да изкарам до термиин,а първата ми дъщеря се роди 8 дена по рано от термин. Тя казва, че по принцип, ражданията си приличат (е има изключения), така, че може да е като сестра си... Незнам в очакване съм по всяко време, както всички  вас  Peace.

Това е покрай мен... Съжелявам, че не се включвам честичко, но нямам възможност, понякога само ви попрочитам... Лек и хубав ден на всички, изпълнен само с хубавки новинки!  Heart Eyes

Честити бебенца на всички родили, мами! Да са ви живи и здрави рожбите !  bouquet  bouquet  bouquet

# 91
  • Пловдив Белащица
Арпи, вода смятам да предлагам. Ако му се пие на детето ще давам, ако не му се пие - пак ще предлагам  Laughing, ама без да упорствам де. Смятам водата да е като за каката - филтрирана през Брита и после преварена, задължително неподсладена, от самото начало. Като ще спазвам правилото на около час преди хранене (доколкото може да се определи при хранене на поискване) да не предлагам вода. Или по-скоро ще предлагам час, час и половина след ядене.

Кузманка и аз съм стигнала до този извод наблюдавайки жените раждали по два пъти около мен. Или раждат рано, или доносват/преносват. Значи щом и лекарката ти го е казала, не са си мои измишльотини, а правилно съм забелязала. А хората около мен ми се смееха. Защото от началото им казвам, че това бебче ако не го пренося, то поне ще си го понося до края почти.

Деси, разби ме със съня ти. Особено пък и Пъци да роди  hahaha

# 92
  • София
Добро утро сладурани!

Честито на Нели! Дано бързо да измислят име за бебораната   bouquet

Имам си дата за секцио - 09.11.09, с надеждата, че бебчо дотогава само ще тръгне и ще си избере рождения ден   Много се радвам, че моето доки пак се нави да ми запише дата за секцио непосредствено преди термин, тамън бебока ще е напълно готов. Моля да ме отбележите на първа страничка   bouquet

За жалост килограмите този път са ми в повече, +20, което много ме изненада, ама… Шоколад и всякакви сладости ям здраво, затова сигурно съм на тоя хал  ooooh!

Мариетка, браво, не остана да си гушнеш бебка вкъщи!

Елист, чакаме снимките!

Който днес ще ходи до ТК, искате ли да обядваме като ви минат часовете за тонове, че аз свърших със задачките там? Не знам дали има подходящо заведение наоколо? Ако измислите нещо, звъннете ми моля (Мария ми има номера)

Вода смятам да давам, по малко, преварена изворна Девин или чешмяна от кана Брита  Peace

Целувки и хубав ден!

# 93
Честито на Нелинка! Да е жива и здрава принцесата!  bouquet

# 94
Ехааа, още едно бебе... каква радост!
Честито на мама Нели!   :   bouquet:

За шоколада - никога не съм си падала по сладкото, но от няколко дни направо се побърквам. Оня ден като се залепих на витрината за сладки неща в Била, моя мъж не можа да повярва. Намазах веднага една кутия Линд.  Mr. Green Това май е от малкото капризи относно храна, които съм проявявала по време на бременността ми, но си мисля, че няма да е последния.  Laughing

За водата - още не знам, не съм наясно кое е правилно, затова ще ви следя за мнения.  Peace

Снощи си взех топъл душ и като ме заболя ниско долу корема - ужас, все едно ще ми идва. Същата болка. Но като полегнах малко ми мина. През нощта се събуждах много пъти. То не бяха киселини, пишкане... сънища всякакви, включително това, че вече съм родила и си гушкам бебка (беше много сладка  baby_neutral ) и усетих, че пак ме наболява по този начин. Чудя се дали са контракции, а не ми се втвърдява корема?!  newsm78 Представям си като почнат истинските контракции, как ще боли... Whistling
Със свекито се разбрахме да отида в тях и да си оправя дрехите на бебка там. Ще ги изпера, изгладя, да са готови, а тя след като родя ще ги занесе вкъщи си ги подредя, както искам. Май постигнахме някакъв консенсус по въпроса. Тя всъщност е много готин човек. Просто много се притеснява за мен и беба, аз трудно забременях и много ме пази през цялата бременност.

Е, аз се отнесох... ще ме извинявате  Mr. Green

Много хубав ден, мамита!!! И айде чакам още бебенца сладки  newsm30 , а родилилите мамита да качват снимки!

# 95
 Цели четири бебета!

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ СЛЪНЧИЦА НА МАМА ОМАНА, ВЪЛКАНОВА, АСКИМ И НЕЛИНКА!!![/color]

Боянка, много сладки нещица си приготвила.Браво за леглото.
 Кло, благодаря за темичката. Ленка и Арпи, а на Вас за готината закуска.
 Мариета, радвам се, че скоро ще гушкаш малката Дианка.
 Елист, чакаме снимчици.
 Васи- много сте сладки.Жалко, че не можах да се снимам с Вас.

За водата, четох, че докато се кърми бебето не се предлага. И аз незнам все още как ще постъпя.

# 96
Аз смятам да не давам вода. И на дъщеря ми не давах, почнах чак като я захраних. По принцип тук отричат даването на водя на малки бебчета поне първите 3 месеца.
Стелету, щом не си родила, значи не са били истински контракции.  Laughing По-голям анализ от това не мога да направя  Wink , но явно момента съвсем е наближил. Днес е термина на една моя приятелка и тя е така от вчера, но беба си седи на топло и не мърда, но до довечера има време.

# 97
  За водата-аз мисля да давам по малко,неподсладена,но не съм сигурна и аз дали ще се престраша да давам НЕпреварена.Васи,заинтригува ме с тази"Брита"-нещо ми звучи познато,но може ли повече инфо?!?
За сънищата-много се радвам,че ви подхвърлих тази темичка,че да се успокоя,че не съм само аз!Ама Деситка направо ме разби с нейния сън!!!javascript:void(0);
Билянка-сори че не съм разбрала правилно проблема ти-дано си ок и без повече болежки!
Стеле-още сте 2 в 1,а.Записвай се тогава по-честичко,че само те мислим.
Айде,аз отивам да си чистя цветята,че съм ги позанемарила напоследък и са доста прашасали,пък трябва и да ги поразместя,че да се разшири за сгъваемата кошарка.
Ей,сега като пиша и се сетих-нали многото саксийни цветя в детската стая не са проблем,че аз имам цял цветарник с 8 саксии и още 4 големи???Дано въпроса ми не е глупав,но досега не съм се сещала за това?Ако не е хубаво от сега да им мисля място/то не че много има къде да ги местя/УФ!

# 98
pisihrisi, колкото по-малко цветя, толкова по-добре. Ако искаш провери, кои са отровни и алергени и тях ги махни. За калата, дифенбахията и фикуса съм сигурна, че са вредни  Peace

# 99
pisihrisi, колкото по-малко цветя, толкова по-добре. Ако искаш провери, кои са отровни и алергени и тях ги махни. За калата, дифенбахията и фикуса съм сигурна, че са вредни  Peace

Мдам! Във форума имаше цяла темичка по тоя въпрос. Не е хубаво да има цветя в стаята с бебето, първо защото някои от тях могат да причинят алергии, и второ, защото други изсмукват кислорода, като фикусът например. Мен ако питаш, направо ги премести всичките в друга стая, тераса, коридор...  Peace

# 100
 Ей, мацки открих "лек" против безсънието.Снощи пих червено вино, дори нямаше и чаша и цяла нощ съм спала като пън.

Писихриси- за цветята и аз знам, че не е хубаво да има цветя, там където спи човек, камо ли бебе.

# 101
За водата - на мен ми казаха да давам малко с лъжичка, не с биберон...

Цветя.... Имам едни малки (3 на брой) плюс кактус-малък... Дали да ги махна.
Ако ги сложа в друга стая Куре ще ги изпасе (е, без кактуса)...  newsm78

# 102
Здравейте момичета!

От няколко месеца ви чета, но с тази работа все отлагах да започна и аз да споделям с вас радостите, които ни се случват. Малко трудно ви изчитах, но сега си почивам само и се реших най-накрая Simple Smile Термина ми е на 8 ноември и чакаме едно прекрасно момченце . От Варна съм и съм решила да раждам в Майчин дом - нормално.

Steletu: Вчера към 2.00 ме почнаха едни контракции през 15 мин, но болят като при цикъл и така цяла нощ.Тапата почна да се точи, но на сутрина се разредиха, а и аз бях на консултация следобед. Лекарката каза, че съм с 2-3 см разкритие, но докато не станели на 10 мин, постоянни, да болят повечко и да са с продължителност на повече от 30 сек,  да не се притеснявам и да си чакам . Прибрах се аз след прегледа и като ме почнаха пак едни контракции, само че през 3 мин, за по 20- 30 сек, в продължение на 2 часа и повече даже и се побърках дали да тръгвам към болницата. В крайна сметка изчаках, защото пак не ме боляха достатъчно силно и докато приготвях багажа съвсем зачезнаха . Днеска бебо си рита все едно нищо не се е случвало вчера. Поразпитах аз мои приятелки, родили скоро . Та било нормално първите см разкритие да са с контракции и да болели по-слабо от очакваното. Остава ни само да чакаме , защото според тях най -много до седмица и ще сме родили Simple Smile

# 103
Знаех си аз!Мерси за инфото на всички.Кала имам само от тези дето ги дават като алергени,но и на другите ще им търся май други места.Ама пусто в тези гарсониерени кутийки де да ги дявам???Пък като се сетя колко подарих и уморих това лято!!!Сега поне бройката е по-малка!

# 104
  • Пловдив Белащица
...Васи,заинтригува ме с тази"Брита"-нещо ми звучи познато,но може ли повече инфо?!?
...
Ей,сега като пиша и се сетих-нали многото саксийни цветя в детската стая не са проблем,че аз имам цял цветарник с 8 саксии и още 4 големи???Дано въпроса ми не е глупав,но досега не съм се сещала за това?Ако не е хубаво от сега да им мисля място/то не че много има къде да ги местя/УФ!

По първия въпрос -

По втория, аз попринцип знам, че не е хубаво да има цветя в стаята, в която се спи. Какво остава, където са малки човечета. Кактусът до компютъра, че изсмуквал вредните лъчения ли, какво беше, но знам, че е полезен, когато има компютър в стаята. Но все още не съм се навила на бодливци из нас.

Таня, ти дай малко от твоите снимки, където сме вътре снимани (нали ти снима). Аз пусто когато да ставаме се сетих, че щях да снимам и за това така на бързо, без да съборазя светлината.
А за "лека" против безсъние, остава да подейства поне още един път  Wink Laughing

CRLN, добре дошла в отбора.

Общи условия

Активация на акаунт