Работа в Кол-Център - Против ли сте и защо?

• 56 659
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
Косъма ми се изправя като  чета. Понеже Жоза преди време спрягаше едни 3 хилки, та се поинтересувах и аз, нямах представа за какво става дума. Викам си егати седиш си и си говориш по телефона с олигофрени и междувременно си пишеш в мамата.  Контактнах една позната, бивша колежка отишла в такова чудо тя и вика 1000 лв бруто.  Rolling Eyes Сега виждам, че работата е и як гърч.  Ако имате нерви за такъв тип работа защо не почнете брокерчета в някоя фирма?  Не дават 1000 в. сигурни, но пък има възможности за неограничена печалба.

# 46
За студент е супер. После това ще Ви отвори много врати, които сега са затворени. Има страхотни места, на които ще правите луди пари.

# 47
Далка, затворило ми е много повече врати, от колкото ми е отворило.
Със сиви пълно с хелпдескове от студентските години, в момента не ме искат за друга работа, която би ми била по-удовлетворяваща и която също бих могла да върша.
От рикрутърските фирми за каквото и да подам, все ми се обаждат, че...не ставате за тая позиция, ама искате ли да работите в хелпдеск. Ми не ща, ама явно няма кво. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 11:39 от Еовин

# 48
Аз също работих известно време съпорт. Според мен работата е подходяща не само за студенти, но и за майки с малки деца. Много лесно си нагаждах смените според ангажиментите покрай детето, нещо невъзможно за сегашната ми длъжност. Заплащане, колектив и отношения на преките ръководители бяха мн. добри. Това, което ме отказа е, че започнаха да влаят глоби като майски дъжд. Когато си потърсих правата ми казаха"Все някой трябва да е глобен, този месец жребия е бил за теб. Не, че не си вършиш работата." 

# 49
...
Палмира, не само на теб е досадно, но на хората това им е работата!
В Европейските държави, дори на секретарите е записано: "ако се обаждате за да ни продавате нещо, или да правите проучване - не ни звънете, не се интересуваме!" Засега у нас не е така, но и това ще стане!  Peace

в европейска държава съм Wink . не съм се сетила да си го запиша това на секретаря  Wink .

# 50
Косъма ми се изправя като  чета. Понеже Жоза преди време спрягаше едни 3 хилки, та се поинтересувах и аз, нямах представа за какво става дума. Викам си егати седиш си и си говориш по телефона с олигофрени и междувременно си пишеш в мамата.  Контактнах една позната, бивша колежка отишла в такова чудо тя и вика 1000 лв бруто.  Rolling Eyes Сега виждам, че работата е и як гърч.  Ако имате нерви за такъв тип работа защо не почнете брокерчета в някоя фирма?  Не дават 1000 в. сигурни, но пък има възможности за неограничена печалба.
Глупости на търкалета, никога не съм спрягала 3 000 лева, а темата беше за ОТВЛИЧАНИЯТА на печелещи над 3 000 лв.
Ако е с 1000 бруто, тогава е само с английски явно и в някоя малка компания. Зависи и КАКВО точно съпортваш.И за кого работиш.

Правде-давай с тебе да напрайм един профсъюз, познаваш ме от сума време, познавам те, давай да обединяваме колегите. Laughing

Сега-сериозно.
Моята цел е да натрупам компютърни познания и след като имам някакво необходимо,по-сериозно ниво, да задълбая в нешо профилирано техническо. Това е.

# 51
  • София

99% от хората, които познавам за заработвали в кол-център като студенти  Mr. Green
Не е приятна работата, но е само за пари. Навремето обаче плащаха. 2003 бачках в
такъв и вземах 400 $ + бонуси (тогава 400$ бяха около 700лв). Всеки е започнал от някъде..
а от кол-център след това трудно може да си намериш по-кофти място.

За парите - заставам зад Жо - 1000лв бруто е само с английски или български, но може и да е
по-голяма фирмата. Например Мтел и Глобул по толкова дават  Crazy С 2 езика 1000лв + е нетно  Peace

# 52
Офф топик-Рейни, липсваш ми бееее, и много работи там ми липсват. Tired

# 53
  • София
Офф топик-Рейни, липсваш ми бееее, и много работи там ми липсват. Tired

И аз малко офф, за последно...
Идвай си тук  Hug, не стана ли време за смяна на местоработата вече? Преместиха и онова до спорт депото
в бизнез парка... все пак малка промяна  Joy hahaha

# 54
Не съм против, много е подходяща за студенти и за хора, които не ги притеснява или дори специално търсят работа на смени  Peace
Не мога да преценя доколко с аизгодни условията, които са ти предложили, аз лично бих заложила на заплата или почасово заплащане, не на процент от продажбите

# 55
Не съм против, много е подходяща за студенти и за хора, които не ги притеснява или дори специално търсят работа на смени  Peace
Не мога да преценя доколко с аизгодни условията, които са ти предложили, аз лично бих заложила на заплата или почасово заплащане, не на процент от продажбите

В телемаркетинга е много сложно с почасовото заплащане! Да не кажа почти не възможно, все пак и работодателя печели основно от продажбите!  Peace

Жози  Hug

# 56
Оо супер, много съм доволна от дискусиите  Hug Hug Hug Помагате ми   bouquet

В смисъл, че обичам да обхождам нещата от всякакви гледни точки и вие ми давате тези, за които не съм се сетила  Peace

Засега почвам ... обучавах се по сценариите, сега ще се обучавам по програмата, с която ще звъня на клиенти. Не знам дали е несериозно, може и така да е ( Ео ), обаче тооооолкова ме кефи, че всичко става от вкъщи  Laughing голям кеф е - взела съм си котката и кафето и си говоря, записвам .... и съм САМО аз - обучението не е на конферентен разговор, шефовете ни обучават и говорят с нас ПООТДЕЛНО. Питам всичко - дори току що ми разясниха едни супер интересни неща, които няма НИЩО общо с работата  Mr. Green Понеже уча ПР ме интересуват и попитах - и независимият консултант ми отговори супер подробно, не ме прекъсна - това няма връзка и не ти помага за работата, друг път ще го говорим - засега съм възхитена от отношението му - нищо, че е независим консултант  Sunglasses

А и фирмата има офис - само че не ме карат да ходя до него - това имах предвид- което си е облекчение за мен, трябва да сменям поне 2 транспорта до там и то да си плащам билетчетата, защото картата ми е само за метрото ( по принцип само с него пътувам  Mr. Green)

Сега въпроса с парите - наистина не знам, като гледам има огромни заплати в сектора, ама нали ги плащат, защото са наели 1 човек и го гърчат 5 дена по 8 часа - и му дават над 1000 лв . Като намерят 5-6 човека за по 4 часа за 5 или по-малко дни в седмицата, да се сменят, естествено, че няма да дават по 500-600 на всеки - ми те ще фалират, бре  Flutter Макар че аз ИМАМ твърдо заплащане, колкото и смешно-символично да е то (2 лв на час, а % е 5%-припомням) И та тъй ...

Годността на оператора слабо ме интересува ... съвсем друго мисля да работя, още догодина може да замина на разменни начала в чужбина, ако не - ще съм спряла да ходя толкова по лекции и ще си търся място в сериозна фирма в областта на ПР-а, защото искам да навляза в тези среди ... и не ми е болка, колко ще ме скапват за 4 часа на ден.

С две думи - започвам оптимистично  Praynig Мисля, каквото и да стане - да го споделя - т.е. ако има един кол център, който не е със зверски лоши условия и оферта за работа - да се знае . Ако е поредният, който "засмуква" глупаво студентче след студентче за жълти левчета .... също да се знае  Mr. Green
Айде бегам, че имам онлайн-уговорка за след малко  Laughing

# 57
Иксах още нещо да питам - извинявайте, че така дългичко ...  Blush

По повод тежестта на изходящите обаждания и мнението ( което споделям), че е черна работа.

Ще продавам абонаменти за вестници и списания ( всички вестници и списания на немския пазар). Обучиха ме да питам първо четет ли - ако ми кажат не, затварям. Ако ми кажат да - предлагам условията, ако не искат абонамент, питам защо и като ми кажат - затварям. Т.е. не искат от мен да гърча хората по телефона и да ги докарвам до състояние на ярост и псувни  Flutter

Освен това ме увериха, че телефоните, на които ще звъня, са закупени от адресен брокер ( нов термин за мен) - т.е. тези хора, давайки данните си на адресния брокер са иамли впредвид, че такива като мен могат да им звънят ( Факт е, че в Бг не е така - не съм си давала съгласието да ме търсят, а те са ми взели телефона от някъде и ме тормозят...) И аз няма да бъда много псувана, а по-скоро ще случвам на хора ..... Та въпроса ми е - има ли логика в тези приказки, или са нещо "стандартно", с което замазват погледа на начинаещ оператор в кол център ( Щото аз ги питах - и те ся кв'о, кате ме напсуват, аз какво ...) newsm78

# 58
Виж...да не те отчайвам, но в повечето случаи започват да крещят и псуват още преди да попиташ дали четат Mr. Green
Само като кажеш Добър ден, обаждам се от.... и те прекъсват и се почва.  Crazy

# 59
Ох, това с четенето е разбиващо. Laughing
Но като се има предвид колко емиграция има в Германия-може би има резон.

Аз също бих се хванала за такова нещо, надомно, от вкъщи, но не за 2 лева на час.
Нишо не се изисква, само един софтуер да се инсталира, и това е, знам го.
И да си го правя, когато мога.
Такива разработени проекти имахме едно време и яка база данни от постоянни клиенти, и вскчо разбиха.
Яд ме е. От мене ставаше добър продавач. Tired

Апропо, на мене АДСЛ а ми го продаде една девойка по телефона.Така че.....

Общи условия

Активация на акаунт