Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 664
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
По повод коледните костюмчета се прецаках зверски, щото поръчах това за скромната сума от 16 паунда. Но пък за сметка на това е от mothercare  smile3533

аз това го купих от Лондон още преди 2 седмици...много е хубаво, а и сравнение с тези от Джъмбо не може и да става smile3502

# 721
Киша къде зачезна бре жена  Hug Поне от две-три седмици мрънкам, че ми липсваш. Обаждай се от време на време поне да не те мислим. И между дрогото свършили са онези неща, които аз си купувам от теб  Confused .

# 722
Бубченце, Дели е много сладък и изобщо не прилича на разрушител
Ехе, Ягодке, къде ме върна с тези барбарони – много ги обичах като малка. И да определено като си спокоен за детето си и по-ефективен  иначе все умът ти е на 2 разделен
СиСиТу, бързо да се оправяте Hug. Представям си колко зле ти е било. Добре, че все пак те е видял доктор  и че снимка си си направила.
Нане, честито пролазване. Много са сладки дечурлигата като защъкат лазейки Heart Eyes
Дони, леле лоша работа с портомнето. Знам колко е ужасно чувството. Sad
Павлина  - в Бъкстон сме, но ще караме детето до там, сравнително близо ми е до работата.
Днес записахме Шушона в Лапино от февруари. Ходихме и видях градината – е много ми хареса – просторно, много чисто, хубав двор и най-вече е извън София и мръсотията. Има камери, може да се набюдават децата. Работното време е от 8,30 до 18,30. Таксата е 610 лева + 200 лева за транспорт, ако ще ползваш микробусчетата на детската градина. За микробуса се оставя и столче за кола. За по-големите зимата има ски училище, лятото тенис и плуване -  тези уроци се заплащат допълнително. На вратата има контрол от медицинско лице – болни деца с хрема и кашлица не се допускат. Лятото работят – няма ваканция. Яслената група е от максимум 10 деца за които се грижат медицинска сестра и две възпитателки. Имат собствена кухня – изнася се седмично меню. В случай, че не искаш детето да яде определени неща – се носи писмена бележка и се съобразяват – например мляко или яйца и т.н. Ако имаш възражения към менюто се допуска и да се носи храна от вкъщи – педполагам готови пюрета, които се дават сутринта на възпитателката. Това за яслата. За детската градина не знам как е. Всички групи са разделени една от друга в различни помещения. Менюто с храната изглежда ок, със сигурност говорих обаче да се дава плод за десерт вместо каквъвто и да е сладкиш със захар – казаха че е ок това. На децата се носи 1 чифт дрехи за преболичане + памперси и пижама за следобедния сън. За по-големите има занимания по английски и български език. Занимават ги с пеене, рисуване разказват им исория на музиката и изкуството. За по-големите стимулира се носенето на играчки от вкъщи с цел научаване за споделяне с другите деца.
Това в общи линии. Аз останах много доволна

Хубава вечер от мен  bouquet

# 723
Добро утро!
За мен хич не е добро обаче. От две нощи не мога да спя. Сънувам кошмари как се връщам на работа, пък закъснявам, пък по пътя се сещам, че съм забравила да нахраня Никола и да оставя на майка ми купоните за детската кухня. В задръстване съм и куп подобни простотии. Ох, много го преживявам. Ми то незнам просто как ще се оправя да ходя на работа. Сутрин трябва сигурно в 5 ч. трябва да ставам, че да мога да се оправя, пък да наглася и дзверо.
В този смисъл БейбиБои, аз не бих отбила заради тиймбилдинг с колегите. Ако бяха други хора сигурно щях сериозно да се замисля, но точно заради моите колеги - не. Предпочитам Никола да ми вдига кръвното вкъщи, отколкото да им гледам намусените физиономии и да слушам за световната икономическа криза. Ама незнам твоето чувство какво е.

Гери, стискам палци с 2 ръце и 2 крака на Петенцето. Да я нагушаш и нацелуваш много.

Еспа, браво за детската градина. Жалко, че ми е много далече, иначе и аз бих се възползвала. Много ми хареса това, което разказваш. За тези условия парите си заслужават според мен.

Дониииии, много гадно ма жена. То с това недоспиване до там се стига. На парите майната им, кофти е с документите, че голяма разправия пусто. Ама здраве да е, сега с Бубчето трябва да пийнете по 2-3 за утешение на душата.

СиСиТу, представям си какво е трима болни.   Hug

Дария пролази. Мисля да направя пролазник. Mr. Green Joy
Joy Joy Joy
А, честито  hahaha Заспужава си да почерпиш  hahaha

Хайде до после, че Никола май иска да с..е.

# 724
здравейте,
гледам, че коментирате частните ясли...и аз миналата година доста разпитвах за това и да ви кажа и моето мнение.
Дари ходи на такава от вече 1 г и 2 месеца, таксата е 510лв вече като тук влизат всичко без дрешки за преобличане макар и да имат и оборотни, ако се наложи, памперси ..За транспорта- аз специално не исках да има или да ми лашкат детето в задръстванията- затова гледах да е наблизо и затова ми се струва неоправдано скъпо да се дава над 500лв- те вече съвсем прекаляват и не че не можем да си го позволим, но е прекалено...иначе се грижат добре за децата и поне не работят досадните лелки от едно време, а млади момичета Peace
Евгени е приет в държавна ясла и мисля да го пусна към април месец...само не знам как ще се справя с лелите и менюто, което често пъти е филия с маргарин #Cussing out

# 725
  • Ловеч
И аз да кажа неща по въпроса за яслите- майка ми работи в детско заведение и в менюто липсва филия с маргарин - това са екстри за деца които не ядат нищо.
Наистина не разполагат с кой знае какви продукти, но се оказва че се купуват на двойно по- високи цени от тези в момента- явно в общината някой помага на някой да си пласира стоката-особенно плодовете и зеленчуците.
За частните явно всичко е ок само ,че тук на село такова чудо няма и слава богу защото заплата ми е 500 лв и ако ще я давам за ясла по - добре да си го гледам аз и да съм на минимална-както казва Бубченцето неблагородно завиждам на тези които имат повече пари Joyно такъв е живота.
Важното е да сме здрави и щастливи! Хубав ден от мен  bouquet

# 726
Киша, я сподели коя е яслата на Дари  Simple Smile

Еспа, честито му на Сами! Ние с Митко също много я харесахме тази Лапину (на снимки де, не сме я виждали на живо), само не знам... Драгалевци... Митко работи в Изток и това е най-близката ни точка до Драгалевци. Но пък той предложи дори да го кара дребния и да го прибира, та не знам, може да направим едно пробно с колите  Laughing. Та като нищо Сами и Кало да се окажат съкилийници Wink  Laughing.

Зола,  Hug Браво за свалените килца! Искаш ли да ти дам от моите малко, че да наваксаш?  Twisted Evil  Hug

Още не се знае дали ще оперират Петя. Дано се размине!!!  Praynig

А Кало тая нощ ни изуми. Събуди се по някое време с хленчове, които прерастнаха в неутешим рев. Ама така да рева...  Sad С абсолютно нищо не можех да го успокоя, дори телефонът и ключовете ми не свършиха работа  Shocked Мислех си да викаме Бърза Помощ или да ходим до Пирогов.. Ама някак се успокои най-сетне и заспа. Тая сутрин същата история. Да е зъб - чесахме венци, мазахме с кремче, тц..; да е корем - не се свива; да е сън и да не може просто да се успокои - и двата пъти ли  newsm78. Просто плаче Sad. Ей сега се връщаме от док.. Нищо му няма. Само някакви съмнения за херния или преплитане на червата, но пък педи каза, че ако е това няма да спре да реве. А още щом запалих двигателя, той млъкна и си поспа добре в колата. Ако се повтори - да дам Панадол, мине ли до половин час, значи не е корем.. Ако е корем - марш в Пирогов... И така, ще тръпнем сега в очакване да видим какво ще се окаже. Наоплаках ви се! Айде, хубав ден!

# 727
Дони, наистина много гадна история!  Sad  Hug Дано мъжът ти да изкара повечко парички, та  по- бързо да  прежалиш изгубените!
Ягодке, благодаря за рецептата! Питката изглежда много апетитна  newsm22 да видим само кога ще запретна ръкави.  cook  Grinning
Да кажа и аз за детските градини! Гого ходи в държавна
тук на село такова чудо няма  
, но и да имаше частна дг, ние пък не можем да си го позволим, тъй като аз работех за под 500 лв. Често следя менюто и има доста добри неща, например овесени курабийки. Плод се дава към 10 часа , а не на обяд след храненето. Който може да си позволи частна градина , О'k. Не мисля обаче, че всички държавни са лоши. Но... нещо много се размислих по темата.
Сладурче, явно много преживяваш тръгването на работа и по- точно оставането на Никола. Дано по- бързо и безпроблемно влезеш в новия ритъм , за да си и по- спокойна.
Още не се знае дали ще оперират Петя. Дано се размине!!!  Praynig
Дано!  Praynig

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 13:08 от pepi_slanchogledche

# 728
Добро утро!
А аз си поръчах днеска това
 http://www.next.co.uk/shopping/boys/newborn/4/1 Голям кеф, нямам търпение да дойде... Grinning

Дони, Hug съчувствам ти много! Адски гадна ситуация!

Еспа, тази детска градина ми звучи страхотно, това с камерите е страхотна екстра.
На мен градините са ми малко болна тема, защото тук са ужасни. Нормалните градини се заплащат-по около 700 паунда на месец и освен това са пълни с индийчета и какви ли не още...Аз не че съм расистка, ама на някои етноси много им куца личната хигиена. И на всичкото отгоре се чака по една година за място в що годе приличните. А за частните градини, какво да ви кажа...скоро коментираха в пресата парадокса, че известна частна градина в Лондон струва 20 000 на година, колкото е и таксата за година в Оксфорд Laughing

И да ви питам случвало ли ви се е такова нещо- снощи както спеше малката и започна да повръща. Ама много! Докато не изкара всичко не спря. И после като я изкъпахме си заспа! Няма температура, настинката й мина, никакви нови храни не е поемала...може ли да е от зъбите? Или да й се е претоварило стомахчето?

Охх,този пост го пиша от снощи...

# 729
говорих с Гери, изписали са ги, няма да оперират Петя. Друга е диагнозата, само ще я наблюдават. Гери ще разкаже повече. Не им е бил лек престоя, но лекарите са били много отзивчиви и загрижени.

# 730
говорих с Гери, изписали са ги, няма да оперират Петя. Друга е диагнозата, само ще я наблюдават. Гери ще разкаже повече. Не им е бил лек престоя, но лекарите са били много отзивчиви и загрижени.

Чудесно, че няма да има операция!  Grinning Дано не се влошава, каквато и да е диагнозата  Praynig

# 731
много  Hug Hug Hug за Петя и Гери и една почерпка по повод първият имен ден на Катерина...
черпя ви с прекрасната и усмивка Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 732
Еспа, звучи ми като яслата на племенничката в Шейцария. Там таксата е двойна (към 1200лв.), но пък е 1/3 от минималната заплата  Rolling Eyes (тук държавната е 1/6 от мин. заплата, но за сравнение и дума не може да става). Тя ходи от 7 месечна. Там и кихащи и кашлящи ги приемат, с капките и сиропите. Но майките нямат право на болничен и затова. Е, може би ако е по-болно детето има вариант.
И това за камерите хич не е майтап, но според мен са по-нужни в държавните ясли.
Дано Сами свикне бързо и останеш доволна!

Лорини, честит празник   bouquet

# 733
Еспа, благодаря за инфото!

Само дето за мен е необяснимо как държавната ясла работи от 7,00 до 19,00 часа срещу 40лв, а частната срещу 600лв. е от 8,30 до 18,30??? Това означава, че аз няма как да ползвам тази екстра, защото моето работно време започва в 8,30, а съпругът ми започва в 8,00. Айде с вечерния час може би бихме се оправили, ако избегнем задръстванията... #Cussing out

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 15:30 от pavlina_k

# 734
Ох цял ден не мога да седна за 2 минути спокойно. Сега е у мен и се борим, кой да натиска клавиатурата.

Дони,  Sad, мнооого гадно това, ей мисля те цял ден. Аз честно казано, толкова пари никога не нося. Повече от 20 лв - не. Дано с това се размине и замине, и повече да нямаш подобни емоции  Tired.

Мойто дете отказа мойте манджи   Crazy. Три дни ми виси на цоцито денонощно, чак нямам толкова кърма, за да го нахрани. Днес се молих в кухнята да ми сипят малко храна, че не купих купони и те добре, че се смилиха лелките там. Та ги благославям цял ден. Не съм допускала, че ще е толкова махнаджия на храната. Той още от едно време си имаше претенции за пюретата и сега продължава.                   

Аз съм много за частните ясли и градини. За съжаление, не мога да си помисля за такава на този етап  Tired. Ако имам достатъчно пари бих го дала веднага, макар че пък моят мъж е типичен пролетарий в това отношение и за него частните градини и училища били "много не-знам-какви-си". Но, ще си остана само с мерака .... и вероятно с чакане по опашки за записване  #Cussing out. Честно казано от половин година го мисля това с яслата, защото ще трябва да се връщам на работа  Tired, както повечето от нас разбира се.
Еспа, направо "завидях" за тази ясла на Сами.
Много се радвам за Петя  Hug.
Лека вечер от нас.

Общи условия

Активация на акаунт