ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 13

• 20 157
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Добро утро на всички и честити месечинки Heart Eyes  bouquet! Да ви се оплача- малката от снощи  ми виси като брошка на циците и така сме спали даже, та и сега даже ви пиша с една ръка Shocked
Много искам да дойда на срещата в младост, аз попринцип съм от младост 2 и мога да срещна някоя позната мама, но вече не живея в квартала и няма на кой да оставя малката ooooh!, татито на работа(предпочитам той да я гледа) Peace
Освен това да ви кажа колко ми е неприятно едно нещо...значи , живеем в къща, в съседния апартамент живеят дядото и бабата на моят мъж, като излизам им оставям малката да я гледат. До тук добре, има кой да гледа детето ще кажете, но всеки път като се прибера ги заварвам в нашия апартамент, обули на бебето още едни дебели чорапи, сложили шапка, преобърнали скрина на малката на горе с краката...и затворили кученце Ава милата в кабинета намъжа ми да не им пречи, а то милото куче плаче ли плаче...тя си щъка навсякъде в къщи без спалнята където спим и тримата Naughty
ПОЛУДЯХ направо....нарочно им оставям малката у тях, за да не влизат когато си искат у нас, мъжо също не харесва тая практика #Cussing out

# 736
  • София
Карелия, Михаела  си  измисли модела  на тортата , а Пепи я направи, мъжа ми ходи до Пловдив да я вземе  CrazyНо си заслужаваше , определено.

Фелисити, от нашта педка знам, че при малчовците разни вирусни могат да протекат и по този начин- в съвсем лека форма, до месец като продължителност.Дали при вас не е такъв случая?Ти махнала ли си потенциални прахови алергени - килими , пух, пердета, плюшени неща, ароматизатори?

# 737
  • Кърджали
Да си похваля бебчето ми - спа от девет до девет. Е заспа с доста мрънкане, чак се чудих какво още иска, и се събуди в 5 да яде... Но важното е, че спааааааа толкова много. Обаче на мен още ми се спи...и сега пак исе спи, ама защото не съм я сложила в люйлката се мръщи... Май ще я мятам там и да заспива....
В на в хола в момента е 30 градуса  #Crazy Снощи мъжлето сложи печка на дърва и веднега стана жега.В спалнята няма отопление засега, караме на принципа "каквото дойде от хола", вратите са отворени, и там е около 21 - 22 градуса. На мъжо му се виждат малко май, и мисли в големите студове да местим детското легло в хола и тук да спим....
Завиждам ви леко за спортната среща... Не че аз щях да спортувам, това не съм го правила никога. Аз дории от часовете по физкултура в училище бях освободена.... Н опък това не ми пречи да ви позавиждам...
Офф, не ми се стои в къщи.. Следобед май мятам дърва в печката, та да не загасне, обличам малката и навън... Само поне малко да се повиши тая температура навън..ВСе на 0 градуса си стои...

Хайде, малката заспа..Кой и е казал, че все в люлката ще спи  Mr. Green

# 738
  • София
[Фелисити, от нашта педка знам, че при малчовците разни вирусни могат да протекат и по този начин- в съвсем лека форма, до месец като продължителност.Дали при вас не е такъв случая?Ти махнала ли си потенциални прахови алергени - килими , пух, пердета, плюшени неща, ароматизатори?

Ели, нямаме килими, с вертикални щори сме, ароматизатори не ползваме, защото мъжът ми е доста чувствителен към всякакви такива неща..единствено остават плюшените пижамки и да сменя праха за пране  newsm78 от самото му раждане със Сано МАксима пера. newsm78 Все си мисля, че е някакъв вирус. В интерес на истината от края на септември и мъжътм е я хремав, я кашля...дали пък не си въртят някакъв вирус двамата, не знам, ама нали за тоа на педитата разчитаме - да го прегледа, преслуша, да вземе да даде адекватни препоръки...

# 739
Фелисити, , ако отидеш на алерголог пулмолог, много е вероятно на детето да бъде поставена диагноза белодробна алергия (ти ще кажеш дали е така след прегледа). В 90% от случаите според мен това става само с прекрачване на прага на кабинета, особено ако има симптоми като вашите.
Според мен педиатър, като вашия, който стресира толкова много родителите, без да има някакви доказателства, си е за смяна. В крайна сметка неправилната диагноза може да разболее здраво дете. Моят съвет е на първо място да останеш спокойна и да смяташ детето си за здраво, докато някой наистина не докаже, че това, което диагностицира е истина.
Аз съм имала ходене по мъките с години с децата, докато открия истинския доктор. Лекуваха ми ги неправилно с антибиотици за болест, която не се повлиява от АБ, включително и в специализираната белодробна болница в София Shocked Лекуваха симптомите, не атакуваха болестта. За мен това си е невежество в изключително разпространена форма в нашето здравеопазване, за огромно съжаление. На теб кураж  Hug

Линет, пропуснах да ти кажа -не мери температурата на детето след физическа активност (рев, сукане). За известно време слагай термометър и тогава, когато знаеш, че Бени няма проблем, за да си наясно с нейната нормална температура и в случаи като този, да не възникват питанки, термометъра ли е, що? Надявам се, че всичко е наред при вас.

# 740
Момичета може ли да ни препоръчате нещо за много суха кожа newsm78 От няколко дни на беба кожата е толкова суха че чак се бели на парченца. Насочила съм се да я водя на кожен лекар,но искам първо да пробвам да сменя козметиката. Мажа я с Бюбхен Софт-лосион,но няма ефект. Ако започна да мажа цялото тяло с олиото ,вместо само гънките дали няма да е по добре newsm78

# 741
  • София
Да честитя днешните месечинките на бебоците. Да са здрави и да даряват мама и тате с много усмивки и радост.
Сиско точно питах къде се изгуби. Беше толкова редовна докато бяхме бременни и изведнъж изчезна. Много сте хубави на снимките.
Като казахте за алергени се сетих, аз какво ги върша. В стаята на беболинка от както се е родила не се използват никакви препарати за почистване, само чиста вода, включително и за мебелите и килима, но пък в другите стаи си чистя с пронто и тем подобни, а тя не си стои само в нейната стая както се досещате, та какво е моята работа, като кучето на нивата дет се вика. Ароматизаторите ги махнах от всякъде, но с препаратите си е беля работа. Да не взема да й отключа някоя алергия. Вие чистите ли с препарати?
Мама на Александра мажи целия бебчо с олио, сезона вече е подходящ, но козметика не мога да ти препоръчам, убедих се, че е много индивидуално, според мен сменяш докато откриеш вашата козметика.

# 742
Лилчо, препоръчвам ти да мажеш със зехтин, той е подходящ за всякакъв вид кожа Mr. Green Беленето може и да е от това, че бебето расте, нормално е.

# 743
Лилчо, препоръчвам ти да мажеш със зехтин, той е подходящ за всякакъв вид кожа Mr. Green Беленето може и да е от това, че бебето расте, нормално е.
А зехтина как се преварява??? И всеки ден ли трябва да преварявам или е в седмицата 1 път?

# 744
На водна баня, около 20-30-40минути, така и не намерих категорично колко, не мисля че е от голямо значение. Зехтина не завира, да знаеш. Преваряваш си количеството еднократно,аз съм с едно шишенце от 250 мл от раждането и имам още доста. Не се разваля.

Някой да пусне тема, че съм стъпила на 51 стр. Миласара, къде си?

# 745
На водна баня, около 20-30-40минути, така и не намерих категорично колко, не мисля че е от голямо значение. Зехтина не завира, да знаеш. Преваряваш си количеството еднократно,аз съм с едно шишенце от 250 мл от раждането и имам още доста. Не се разваля.

Някой да пусне тема, че съм стъпила на 51 стр.
Много ти благодаря,ще пробвам задължително Hug

# 746
Благодаря за чиститките - честито и на нашите астрални близначета    Hug

На Катя дудката й вече е почнала да става като лишейчета - Помислих,че със Судокрем минава ама не.Пак си е така и вече незнам какво да я правя.Оставям я и голичка от няколко дни но това чудо не минава- ужасно е.

# 747
Здравейте!Благодаря за подкрепата и милите думи,но и аз като всяка майка изпадам в ужас от подобни нередности!
TANI80 и при вас ли е така?Чувала съм за асансьорни тестеси.Дано да са такива.Те си бяха слезли.Какво им стана не знам?Лекарката каза,че ще чакаме.Дано да се оправи от самосебе си,че не знам!  Cry

Да питам:Бебоците ви по колко пъти се будят нощем?

bouquet

# 748
  • София
Медула,тук съм,тук съм.С най-голямо удоволствие бих я пуснала,но,както стана ясно,аз тези неща ги правя без да знам как.Нещо се изпускам,ама ,явно от възрастта,става неволно Wink hahaha

# 749
Лени, на мен ми беше леко неудобно с потничето, което бях сложила, за да поддържа бюста, защото вече се е разтегнало и не става за нищо. Явно ще трябва да си купя някое по-стегнато. Мисля тези дни да отскоча с бебе и количката до един спортен магазин наблизо, за да видя какво предлагат. Определено имам нужда и от някакви леки маратонки, че с тия нищо не става.

Марулка, с кеф ще се присъединя към среща в Младосткия Аутлет... а както говорихме, можем пак да я направим спортна, само че с боулинг, ако бебоците не се сърдят на шума.

Линет, без паника... Температурата меря и аз като теб с биберон-термометър, но имам едно на ум и ако температурата на детето отива към 37, я меря и в дупето с електронния (там вадя 0.5). Един ден специално си играх да проверявам дали обикновенния електронен дава същите показания като живачния и при мен нямаше проблем - показа една и съща температура. Иначе в дупето е много лесно, слагаш детето по коремче, разтваряш леко бузките на дупето и пъхаш около сантиметър накрайника на термометъра. Преди това си го намазваш с малко масажно олио, за да влезе по-лесно. Калина дори не разбира какво става. Как е сега Бени?

Деянова, общо взето се буди веднъж (в 12 или в 3 за ядене), зависи, кога си е легнала преди това. После рано сутринта 6-7 и т.н.
Мама Мише, за да не влизате в пререкания, не можете ли по някакъв повод да смените ключалката и да пропуснете да им оставите ключ (примерно, много е сложна и има само четири ключа, от които не може да се вадят дубликати)... виж сега каква схема ти измислих. Ама не може да си влизат, когато си поискат.
Пепче, как така ти е отказал твоя мъж?! Shocked Че, ако не може да го гледа събота или неделя, ти кога ще си почваш??? Кажи му, че има публично порицание от мен.
Фелисити, абе вашето педи наистина много прекалява... Но според мен постъпвате правилно като водите малчо за още консултации, все пак не може детето да ходи с хреме и кашлиша сума време и от нищо да не минава. Само, както ти е казала Медула, внимавайте с леченията, че някои може да са по-вредни от самите болести.
Сиско, няма проблеми Hug Срещата в Принсес аутлета, зад ХИТ.
А4, дано всичко е наред с беб... кажи после какво са казали лекарите.
Сафо, малката страшотно се е маскирала. Shocked
Ели, тортата е разкошна... браво на Михаела за модела.

Общи условия

Активация на акаунт