Гука, не спира, АПРИЛчето сладко, за радост на мама и татко.

• 22 278
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Не знам дали да обвинявам оризовата Милупа за запека, че докато давах само нея бебата си пълнеше пампите всеки ден, а като почнах с тиквата тогава стана ситуация. Някакси точно обратно на всякаква логика... newsm78
А като се обадих на педи да питам какво правим и тя: ами дай овесена вода, нищо че има глутен, то обривите ако са й утихнали в момента....    #Crazy Ама че история. Мамасита, ти с какво оправи положението?

Явно си е индивидуално. Първия път направих една неделна почивка и малкият изкара само на кърма.

Един път положението се реши с пюре тиква и авокадо, а един път беше доста зле и му дадох няколко капчици зехтин.

Сега гледам да има редовно круша.

Ачо яде по малко и мераклийски. Кърми се на поискване, и по нощите. Сутрин почва от около 7 часа да се насуква. След това като му се слегне храната около 9-9:30, предлагам някакъв вид каша с малко кърма и плод. Отиват около 60 грама.

На обяд, докато аз обядвам, го занимавам с нещо зеленчуково, от което той хапва по 40 грама.

Вечер правя нещо като супичка с повече кърма- и от него 40 грама, докато гледа татко как яде.

От време на време- парченца плод.

Яде глутен, защото успя да си поиска трохички хляб.

В тоя ред на мисли се чудя какви количества храна трябва да изяжда, за да се стигне препоръчителното 85% кърма-15 % друго?

# 571

Честита 7ма месечинка на Томчо-Бонбончо на Енигма!
Честит 4ти рожден ден на сладура на Девик!
Както и на Даниел честито раждане да е здрав и да радва мама и тати!Моя братовчед е роден на 13ти ноември - много добър и хубав човек е Peace А за скорпионите да не чувам лоши думи Naughty, че овните са многооо по-по-най Mr. Green

Вчера Дидито си провери главата дали е по-здрава от крака на масата и много ме е яд точно до нея бях Crossing Arms и се прасна и като му удари един рев ooooh! и май и стана цицинка на челцето  Tired дано да не посинее снощи беше само леко подуто и леко червено Whistling
Днес ще търсим да увием краката на масата в хола с дунапрен или нещо друго меко, че да няма повече такива изпълнения(Поем вече знам за какво говореше с блъсканията и ударите Tired при вас как е?)
Варненки пожелавам ви приятна среща и искаме снимки bowuu

# 572
мимето80, при нас е същото- нищо не се е променило. Пере си главата във всички ръбове, колкото и да го пазя все ме издебва в момент в който за секунда не го поглеждам...обачееее....има страх вече от ръба на леглото и дивана  Mr. Green...застава накрая му и започва зверски да пищи докато не го сваля на земята. Крака на столове и маси, решетката на кошарата и др такива съм увила в чаршафи и др платове, защото всичко дунапренесто биваше наръфвано със зъби и имаше липсващи парченца(само два зъба има  Crazy) Явно е период...а и докато не се научат че от ръбчетата боли няма да се опитват дори да се пазят... новото ни 20 е че не иска да е в проходилката, а до нея...изправя се по нея бута я и си обикаля така....кръст не ми е останал да вървя подире му защото понякога се проходилката се плъзга на едната страна рязко и той тупва със всичка сила. За ццинките- аз го мажа веднага с малко олио и до сега почти не са ни се появявали.... Дано бързичко да й отмине на сладката Диди и много да я нацлуваш по уфф-чето от нас със Сами.

# 573
Ей само да знаех за олиото  Embarassed мерси много Поем Hug и ти го нацелувай малкия палавник от Дидито и мен Heart Eyes

# 574
Миме, Поем, Диди и Сами май са за каски  Thinking Поем, какво стана с конкурса?

Честита месечинка на Тома!!!
И рожден ден на сина на Девик!!! 
  bouquet

Аз вчера така се оплетох, че вместо месечинката, честитих на Викито имен ден  hahaha Joy baby_neutral
Бях страшно уморена и реших да легна по-рано, но Миша пък реши да реве почти цяла нощ, така че тати успа за работа, а аз цял ден съм пак като ударена по глава. Сега опитах да гушна топличка Миша и да поспинкаме сладко заедно, ама такъв рев удари, явно не иска моята компания  Crossing Arms

Момичетаааа, докога са тези нощни хранения?! Аз вече сдавам багажа  Tired През деня Миша суче ,ама някак повече за успокоение и вместо вода, която предлагам, но която отказва. ПРез ноща става някакво вселенско ядене на 2-3 часа, все едно цял ден детето гладува. Пазя сънчото на тати, затова не давам на Миша на пореве и да заспи гладна, но не знам, дали това няма да остане като навик и през години? Какво мислите?
Иначе нашия режим през деня е: 12.00- зеленчуково пюре; 17.00- каша с плодово пюре + сучене 4 пъри през деня и толкова през ноща... Сутринта още не правя попара, защото докато се освестя след бурната нощ, Миша пак заспала  Simple Smile

Снимки в Солун не съм правила много, че излизах ме вечер, а на тъмно нищо не се вижда. Но ще кача по-късно някоя-друга  Simple Smile

# 575
мамочка, за конкурса не са се обадили...държат ни в напрежение...ама щом не са писали до сега едва ли ще стане нещо. А за среднощното хранене и мен много ме вълнува точно въпросът който си поставила
Цитат
не давам на Миша на пореве и да заспи гладна, но не знам, дали това няма да остане като навик и през години? Какво мислите?
при нас е същата работа, ама и по на често  ooooh! до час и половина издържа, повече НЕ  Tired Аз подремвам докато го храня, но какво ще правим когато приключим с кърменето...ще ставам посред нощ да правя мляко ли  newsm78 ...ами когато порастне още  newsm78

Цитат
Миме, Поем, Диди и Сами май са за каски 
за каски не знам дали е Самуил, но с удоволствие бих го вързала с каишка...от онези дето през гърдичките минават...за дребните кученца...гррррррррррррррр

# 576
Мамочка ние не сучем, но ще ти кажа нашия режим
4-5 сутринта яде 180мл АМ
8-9 пак 180млАМ
12 зеленчуково(местно)пюре и след 30мин 180мл АМ
4 каша със 170мл АМ
към 6-7 плодово пюре
преди да заспи към 9 яде 180мл АМ
През нощта се върти много и аз и бутам бибката и така до към 4 сутринта, по някой път до към 5 а снощи дори се е събудила ( бях я оставила с тати да спинкат, че аз съм на работа) и тати спи дълбоко и не я е чул като се е въртяла да и даде бибката и са се люляли 1час на ръце  Crazy

# 577
  • София
Момичетаааа, докога са тези нощни хранения?! Аз вече сдавам багажа  Tired През деня Миша суче ,ама някак повече за успокоение и вместо вода, която предлагам, но която отказва. ПРез ноща става някакво вселенско ядене на 2-3 часа, все едно цял ден детето гладува. Пазя сънчото на тати, затова не давам на Миша на пореве и да заспи гладна, но не знам, дали това няма да остане като навик и през години? Какво мислите?
   Моите каки сучеха много до късно нощем, но в даден момент сами престанаха. Стана си от само себе си както и преместването в техните легълца. Убедена съм че можеше да ги накарам и по-рано но предпочетох този вариант.
   Ето и линк към добро четиво за спането - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154850.0;all
   Другото което е ако денем не поема достатъчно кърма е нормално нощем да си наваксва, така че опитай да и даваш повече мляко през деня...

# 578
Честита седма месечка на Томи и  Heart Eyes на него и гаджето.  Simple Smile
ЧРД на голямото човече на Девик!    bouquet
Айла, дай координати на чувалчето за количка, моля.

# 579
Енигма,честита ви 7 месечинка!!
Честит 4 рожден ден на рожбата на Девик!
Да е жив и здрав Даниел, и да радва мама и тати!
Ние все още нямаме кьорав зъб на хоризонта,обаче от два дена има писъци до небесата и не мога да разбера на какво се дължат.Преди като го оставя в кошарата си кротуваше и се занимаваше с разни играчки,а сега само тръгвам да го оставям и "О,боже!",ще ми пукне тъпанчетата.Преди малко му дадох един сухар да гризе и успях да се навечерям.Да се надяваме скоро този период да премине.Вече не иска да го оставям за секунда,само като види че тръгвам към вратата и надува гайдата.

# 580
  • Варна
Честита 7 месечинка на Томи!

Честит рожден ден на Дейвид!!!

За диетата - не пия фрешове, нито пък хапчетата мента-глог-валериана. Но резултата има - за една седмица, откакто я започнах пак, съм свалила 2 кг. и така ми остават още 4-5 кг. до теглото, на което забременях. Peace

Варненки, дайде снимков материал от днешната среща, не се спотайвайте! Че аз, като никога, този път пропуснах, ама така е с гостите. Wink

# 581
Браво Чоки,само така!
Аз да се поФалА малко.Тук всичко ми е адски вкусно и откакто сме дошли,не съм се спряла да се тъпча,но въпреки това се върнах на килограмите преди да забременея,че  дори и по/малко bowuu

Мацки,а сега един голям похвал от мене

вече съм шофьоркааааааааааааааааааа

черпя с всичко,без алкохол!!!

Голям зор беше,но се справихме!И утре се връщаме в Немско.Нямам търпение да видим татито и най/вече той да види Фия,че я забрави Sad
А тя расте като гъба. Той сигурно няма да я познае. Има си вече първите два зъба Пълзи като за световно. Докато погледна от единия ъгъл е вече в другия и разбира се всичко,което не е играчка е адско интересно.Усеща се като и се карам,че е направила нещо нередно. Аз повиша тон,тя се спира ,поглежда ме,усмихва ми и чака аз да и се усмихна,ама нъцки и тогава  надува свирката hahahaИграе го Многострадална Геновева Whistling

Леле,като ви гледам менютата,повечето сте много напред с материала. София досега е яла само тиква,морков,пъщърнак и ябълка.Като комбинацията ябълка с морков и е любима и яде само по един път на ден.Харесва си му  на дятито  кърмицата на мама и това е!Гледам,говорите си за нощното кърмене.Фия си папка по няколко пъти нощем,но нали си спинка при мене,аз само и дам и тя продължава да кърти  като така си спим двенките до 10,11 часа сутринта Mr. Green
Айла тази агнешка козина е изключително популярна в Германия,особено през зимата. Майките ги слагат в количките и топлят перфектно Peace

Честито на всички месечинковци,именници и рожденници с пожелания за много здраве и щастие  bouquet

# 582
Добро утро!
 Mара Подробната честито ти шофьорска книжка,със здраве да си караш колата  Hug
Уф аз пак от 5 и 30 съм кукнала.Емича го болят ушенцата  ooooh! аз си мислех,че коремчето,пък той днес вече ми показа,че са ушичките,плаче и си пипа ушенцето и аз като го натиснах и той пропищя.Сложих му капки и сега го приспах на ново! Tired
Енигма ти днес май спиш  Mr. Green,гледам не си се отчела рано рано! Hug

# 583
Mара Подробната , честита ти шофьорска книжка, безаварийно да си караш колата  Hug
desi054224 , силно да нагушкаш Емича от мен. Милото мъниче, аз от малка имам проблем с ушите и като знам колко боли и ми стана така жално за сладкия Емко  Hug Мноогооо, мноогооо силно и оздравително да го нацелуваш от мен  Hug А ти с какви капки го лекуваш?

Аз ставам все по- болна...двамата мъже се излекуваха ...но аз геройски паднах...противна кашлица и всякакви грозни секрети които няма да описвам....и като слушам Само пак да кашля си мисля, че заради мен ще повтори болестта  ooooh!....ама няма и минута на коо да го оставя че да си изнеса бацилите някъде далеч от него, че всички около нас са болни....еее момичета, стегна ни се душата в къщи- аз не съм илизала от входа на апартамента от една седмица...а Самуил от повече  Crazy
 Приключвам че съм налазена...сакън ако 15 мин не ми е в ръцете  Tired

# 584
poem като се събуди ще му предам  hug spoko
А ти да оздравяваш бързо,няма да заразиш малкия,не се тревожи  Hug.Капките са отипакс!

Общи условия

Активация на акаунт