Гука, не спира, АПРИЛчето сладко, за радост на мама и татко.

• 22 384
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте Hug
Поздрави за месечинките  ura
Принцеса рая, при нас не се получи с колекторите... Като се събуди Рини и махнахме памперса и със стерилна чашка я изчакахме да се изпишка. А докторката ни каза следното: дава се течност на бебето и след 5-10мин се почуква леко пикочния мехур и бебето се изпишква - това наистина действа, но нашия тати изтърва пишото Crazy не знае на къде пишкат момиченцата Joy
За разхлабване вчера дадох ябълка на Гербер само половинка от малкото и резултата е чудесен Peace
Да попитам дали мога да давам домашно приготвен ориз със зеленчуци newsm78 и дали мога да включа сладка царевица и грах?

# 466
Здравейте на всички майки и бебчета. Днес използвахме хубавото време и си направихме една голяма разходка с децата.
Мимето80, аз месото го давам от началото на 6 мес а вчера за пръв път дадох риба. А тия бабини дивитини не съм ги чувала. Я ги сподели може и ти да се включиш в наградата за златен зъб newsm62

Плодовите пюрета ги яде от 4 мес. С тях се захранихме всъщност. сутрин изяжда по една кафена чашка плодово пюре, но не винаги.След обед давам от тези плодовите дует- плодове с извара, с овесени ядки с грис и др.
А бебетата в какви колички ги разхождате? Ние сме още в коша за новороденото- повдигам му главата с възглавниции така гледа , а летния кош не смея да го сложа защото е много открит и ще духа от всякъде.

# 467
  • София
Мамасита - едно рамо и от мен! Нашата отявлена баба - форумска Mr. Green също ще гласува за теб! Кефиш! Heart Eyes

Наде, мисля, че е рано за подобен род "манджи". Някъде към 9 месеца трябва да свикват с по - нефинно смляна храна. Дотогава мисля, че ще се давят от частици. А ориза, граха, царевицата, колкото и да се пасират, са преседливи. Thinking

# 468
ИнаМама ами онзи ден споделих с майка ми за рибата и как една приятелка ми даде рецепта как да я готвя на Диди и майка като подскочи нее не давай на детето риба и аз ей така #Crazy що тя е полезна и тя ми вика докато не проговори не и давай и аз пак ама тя говори вика тата, мама, баба, деде, дай, айде неее дааа е то са все несъзнателни де ама говори Joy та тя ми вика докато не проговори съзнателно да не и давам за да  не би да не проговори детето( да е тихо като риба демек ooooh!) викам си леле що ми трябваше да споделям с теб та в такъв филм ме вкара сега не смея да я захраня с риба детето Blush

# 469

Наде, мисля, че е рано за подобен род "манджи". Някъде към 9 месеца трябва да свикват с по - нефинно смляна храна. Дотогава мисля, че ще се давят от частици. А ориза, граха, царевицата, колкото и да се пасират, са преседливи. Thinking

Сигурно си права  Thinking аз само се чудя с какво да и ранообразя менюто, нещо май не си пада по купешките пък и имам възможност да и готвя.....
 И друго да питам, как са ви косите моята като започна преди 3 месеца да пада та няма спирка толкова е зле и хем ползвам шампоан за косопад от фризьорката си ooooh! Мамите с повече опит, кажете до кога пада така?

# 470
  • София
  За по-големите частици, тъй като аз захранвам и по ПЗ със сигурност мога да заявя, че Елито не се дави и си яде сравнително големи парченца. Е ябълката я настъргах, но от банан, картоф или нещо друго мекичко и давам и по-големи парченца  Simple Smile

# 471
 За по-големите частици, тъй като аз захранвам и по ПЗ със сигурност мога да заявя, че Елито не се дави и си яде сравнително големи парченца. Е ябълката я настъргах, но от банан, картоф или нещо друго мекичко и давам и по-големи парченца  Simple Smile
Аз също.И пюре съм му давала с пасиран грах,хапва си детето и не се дави.

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 17:11 от TANITAFRESH

# 472
....аз пак ама тя говори вика тата, мама, баба, деде, дай, айде неее дааа е то са все несъзнателни де ама говори Joy....
Въобще не е несъзнателно. Прекрасно знаят и баба, и да, и не кога да казват.  Laughing Мария май се научи за казва цица, защото в два различни дни съм я питала какво яде и тя с едно тънко гласче сисе или цисе си казва.  Mr. Green
Разговор между баща и дъщеря, току що започнала да казва "да".
Тате, нали ти няма да закъсняваш от дискотека? Да.
Тате, нали мама не те слуша? Да.
Тате, нали ще четеш книжки? Да.  hahaha hahaha hahaha
Чичи ме гушка, а го е толкова страх от мен
Май мама
успя
да снима зъби
На Медун пак аз трябва да му оправя връзката

# 473
За рибата- направо изби рибата. Ачо опита трохичка от пъстърва един ден, много му хареса, ама още малко и ще хапне повече. Смятам, че е добра храна за бебета- гледа се в рибарници по планински реки. Вярно, породата е американска пъстърва и се храни с гранулирана храна, но поне е от чиста природа, а и на риба няма как да дадеш хормон.

Готвенето не е философия- в йенски съд във фурната с малко мазнина и някакви билки в коремчето.

За косата- явно някой го е хванал косопадът след раждането малко по-късно. Моята окапа и сега растат едни къси косъмчета- като проскубана катерица съм.

# 474
За рибената рецепта - беше сварена риба пасирана с домат, малко брашно за сгъстяване, магданоз и 2-3 капки олио Peace
За косопада аз пиех витамини до скоро и не съм имала такъв Peace
Рони  Мария  е много сладка с тези малки сладки забчета и пъпчиците по бузките, малка сладка чаровница да я нацелуваш от мен!

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 19:36 от mimeto80

# 475
Яна Кунчева,защо не пробваш на Аптамил млякото за рефлукс?Не помня мисля беше Аптамил АR,но не съм сигурна да не те подведа точно тзака ли беше.Иначе аз с Фризовома нямам проблем приготвям го точно за около7-8мин.Е за навън наистина не е удобно,ако не е приготвено предварително.

вики-мики,става въпрос за лечебно мляко, което изисква определена Т за да се ратворят едни частици иначе няма ефект и е безсмислено PeaceДокато повечето обикновени и нормални млека се приготвят на 37-40 гр..

Вери найс,аз и дадох на Ави парченце ябълка,тя я ръфа, смука мн и хареса ама взе да се размеква и да се отделят малки частици, които ме е страх да не вдиша и да се задави.Как става при вас с хляба,браво на Вики Grinning

Да ви кажа взех на Ави вчера безмлечна оризова каша на Милупа.Е няма такава гадна безвкусица SickВсе едно си сварил ориз,които си пасирал на пюре Closeбез абсолютно никакъв вкус и мирис.Та днес и купих бананова каша Слънчо и с охота си хапна 5 лъжички но спрях,понеже е нова храна.Утре повече.Да ви кажа вече се уморих да спазвам до стриктност кое правилно кое грешно.Толкова поколения сме израстнали със  захранване по бабини измишльотини,и пак сме оживяли.Даже навремето като е нямало АМ са действали с кисело мялко и каша от брашно.Вярно мялкото е било мляко.Имам някаква си моя преценка,че колкото по се променя живота по-кекави и изнежени и алергизирани порастват хората.Уж да спазваме това онова,и накрая пак сме болни и с проблеми.

# 476
  • София
  За ябълката освен настъргана съм я давала на Елена завита в парче тензух, така тя си я дъвче и изсмуква без да се притеснявам, че ще се задави. Давала съм и малки парчета, които аз и отчупвам, но си е доста играчка...

# 477
Имам някаква си моя преценка,че колкото по се променя живота по-кекави и изнежени и алергизирани порастват хората.Уж да спазваме това онова,и накрая пак сме болни и с проблеми.

Има една такава работа!!! Simple Smile
Аз вчера захраних с глутенова каша. С плодчета. А няколко часа преди това хапна и пица. Simple Smile)) Страшно му хареса!  Joy Седнахме с една приятелка да хапнем и той като започна да преглъща, да си смучи устните и гледа с едни голееееми очи! И аз махнах продуктите от горе и му дадох коричка. Смучка, смуууучка! Голяма вкусотия.
ЕЕЕЕ, Мимето80, това за рибата и мен ме разби!!!! Но аз така или иначе не вярвам на такива бабини диветинени. Сори, ама това не знам как се пише! Simple Smile Аз смятам да я въведа около 9 месеца. Така както е прието в Испания. Е там доста добре си говорят всички хорица.  Laughing
а за филмчетата, Миме, може ако нямаш регистрация във Facebook-а да не ти отваря. Явно някои са ги гледали и се отварят.
Mamacita Bandida, още вчера гласувах и щях да пиша днес на мамите да пуснат по един глас. С невероятно удоволствие чета твоите постове и добре си се смея.
Хайде да конкретизираме нашата срещичка: Желаещи за Петък, 15 ч, в морската градина - на кривото дърво. Там грип няма, да знаете  Wink
Ами хайде за днес това е.
Десито, чакаме те с ведро настроение!  Hug

# 478
Здравейте и от нас!
Ние още се мъчим с това захранване  ooooh! ех да можеше само на кърма  Whistling
Аз имам една питанка,трябва ли да съм въвела месото и тогава да започвам с попарата?
ПРеди с Десито бях въвела всички зеленчукови,плодови,месни пюрета,каши и после с попарата  Rolling Eyes
Иначе снощи Емо се захрани с топната хапка хляб в манджичка,пиле със зеле и ориз.Ох,такава наслада никъде няма  Mr. Green
Много ми е смешен като започне да си вдига дупето да пълзи и тръгва на зад да се плъзга  Heart Eyes,не може още момчето,ама кака му пък въобще не можеше на тази възраст!
Вече и ние сме от говорещите да,да да да да да ,тататататата,ъмнеееееееее,аде,аде аде.
Mamacita Bandida    Peace
Чоколина и за вас успях да гласувам!Успех!Да те питам тази твоита диета не пречи на кърменето,нали?
рони много сладка пухкавелка,че и зъбките си показва  Heart Eyes
Миме като я гледам Дидито все едно е родена няколко месеца по рано от Емича!
Сега малко още да се оплача,при нас положението с акането е направо трагично,има страшен запек,въпреки всичките разхлабващи храни,както е една седмица вече е на лактолоза!Днес беше кошмар ,толкова много го боли,че го е страх да се напъва и само плаче пък нищо не прави! CryМного ми е мъчно като го гледам Cry Confused,мъча се да му помагам ,но той не може да се напъва и само едни твърди барабонки!(извинявайте ,че ви занимавам,ама на кои да се оплача Tired)
Забравих,Десито много лошо нещо пак ти се е случило,дано вече да нямате такива премеждия!Аз Десито редовно я оставях сама докато спи  Blush,но я заключвах!Един ден бях слязла на първия етаж да пия кафе,пък тя се събудила и плаче Confused Embarassed пък майка й кафенце и лафче прави  Embarassed

# 479
desi054224, и Вики беше на същия хал, но на 7-я ден се оправи от пюре от спанак на обяд и вечерта круши+сини сливи.
Миме, действат разхлабващи спанака и броколите. Аз днес пак дадох броколи с тази цел, но хич не беше на кеф и яде малко, та пак се получи кораво в памперса. А това за рибата със сигурност не е вярно, защото Габи ядеше много риба, а сега не мога да я затворя устата, дори като спи Mr. Green Прилича ми на бабината девитина за заешкото: да не се дава, за да не е страхливо детето като заек.
Снеш, за срещата съм за Peace
Олче, мерси за мнението, аз най-вече за запек се притеснявам, макар че все още обмислям дали да включа АМ. От някоко вечер й давам към 7ч. (или поне се опитвам) каша. Когато е на кеф изяжда прилично количество от около 150гр., след 1 час сучи много стабилно и пак се буди по 100 пъти на нощ. Така, че не знам дали АМ ще оправи положението.
Силви, за кекавите и алергични деца, това не е от пазенето или прекаленото треперене, а от цялата мръсотия около нас-въздух, вода, почва-всичко е в отрови. Те затова децата на село са по-здрави и корави Laughing

Общи условия

Активация на акаунт