Във ВТОРИ клас е лесно, всички справят се чудесно

• 52 248
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
И при нас има състезание по математика на 07.11.09 год.

# 31
При нас също не се е чуло за олимпиада по математика. Вчера пред мен една баба пита учителката и тя каза след нова година.
Фенерите-тикви са много хубави.

# 32
  • София
И ние ще сме на математическото състезание на 7.11. На Монката му е за пръв път и според мен не е много наясно, че там задачките са малко по-трудни от стандартните в училище. Да видим докъде ще му стигне самочувствието. Гледам, че при нас са се записали и по-слабички по математика деца, та определено ще ми е интересно да видя какво е общото ниво.
Иначе той и тази седмица си е вкъщи, така че днес пропуска екскурзията до Копривщица. За хелоуин не съм чула да празнуват, пък и този празник не е популярен много у нас. Евентуално в школата по английски, но пък той и там не ходи тази седмица.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 10:38 от Aннa

# 33
И при нас има състезание по математика на 07.11.09 год.
Какво е това състезание, на нас нищо не са ни казвали? Може да е само за София?
Доколкото знам Салабашев е в началото на декември? а сега на 1.11 с Черноризец Храбър , но той е за деца от 3-ти клас нагоре.

Вече разбрах този на 7.11 е "Софийски турнир"

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 15:20 от soniapro

# 34
благодаря ви за гостоприемството  Hug, чочко точно това исках да видя, благодаря    bouquet

DIVA_ORHIDEQ, учебника ни по математика е  на този линк http://eservices.eduplace.com/epe/mw/MP20/MP20-NA5B/common/frame … ogin%2Ferror.html, можеш да го разгледаш, има и задачи, които могат да се решават онлайн (user name: munster2, password: student).
голямата разлика, която виждам засега е, че няма да учим умножение и деление.

нямам представа колко часа/ седмица имат математика тук. на училище е от 8:30 до 15:30, всеки ден има английски и математика, останалите предмети се редуват един или два пъти седмично. език, за мое огромно съжаление, не учат чак до мидъл скул (5-8 клас).

днес има хелоуин парти в училище, ще пусна някоя снимка по-късно Simple Smile

# 35
Записвам се при вас

# 36
stella_ars задължително да пуснеш, защото ние ще имаме в петък да взема малко идей. Калина има костюм, купих днес 2 тикви и ще правя ей това утре Mr. Green http://ricette.giallozafferano.it/Dita-della-strega.html
И едни тикви от хартия и ако дадеш идея за някой хубав пай.................

# 37
  • София
От училището им организират превоз и ги водят в 131 во в "Дружба" .Плуването е безплатно,но превоза струва 40лв Wink

На Росен още не са им казали къде ще се проведе състезанието newsm78

Aннa,защо не му свалиш някакви миналогодишни тестове,та да се запознае горе-долу с естеството на задачките.Да не се шашне детето. Laughing

# 38
  • София
liani, имаш ли идея откъде могат да се свалят миналогодишни тестове? Аз търсих, търсих и ...нищо. Има сборник със задачи от този турнир, но количествата са изчерпани както на Славейков, така и в on-line книжарниците.
Моят също ще се явява за първи път и не ми се иска да се стресне още от начало.

# 39
  • No Line On The Horizon
Писана, аз ще я водя в неделя, така че ако решиш може да се видим.

# 40
  • Linz
Моето диване тази вечер си забрави куфарче с половината от учебниниците в автобус 94. На етикетите пише Александра Иванова- 2Б кл. (ако случайно попаднат в някой, който реши да пробва да ни потърси в нета). Страшен заплес е! Най-редовно имаме нещо изгубено Confused

# 41
  • Варна
И аз да се опача, че необичайно дълго време не съм го правила. Днес Петьо е получил първата си двойка. По писмени упражнения. Правили са диктовка, има 7 грешки, отдолу пише "Слаб 2" и двойката е поправена на 3 от него със син химикал.  ooooh! И лъже, лъже...  Tired Нямам думи.

# 42
И аз да се опача, че необичайно дълго време не съм го правила. Днес Петьо е получил първата си двойка. По писмени упражнения. Правили са диктовка, има 7 грешки, отдолу пише "Слаб 2" и двойката е поправена на 3 от него със син химикал.  ooooh! И лъже, лъже...  Tired Нямам думи.

Хе-хе. Имате да ни гоните значи. Ние миналата година поправяхме оценките върху тестовете. Тази година имаме напредък - вече си пишем оценки в бележника. Онзи ден ми призля като отворих бележника му - написал си нашият оценка по английски и то не каква да е, а Отличен 6 +.

# 43
  • нейде там, където ....
Заповядайте
Здравейте, малко късно се сетих, но търся линкове със задачи от "по-стари години" за "Черноризец Харбър" и за Софийския математематически турнир за 3-ти клас.

http://www.math.bas.bg/ch/
http://www.math10.com/bg/olimpiadi/arhiv-ot-systezania/index.html

# 44

Хе-хе. Имате да ни гоните значи. Ние миналата година поправяхме оценките върху тестовете. Тази година имаме напредък - вече си пишем оценки в бележника. Онзи ден ми призля като отворих бележника му - написал си нашият оценка по английски и то не каква да е, а Отличен 6 +.

Мдааа значи да не се притеснявам и ние се развиваме нормално,  Party Stop Peace и Лъчи още миналата година си беше поправил една оценка на контролно и беше се карал на госпожата, как така ще му пише 2-ки тя, аааамаааа ха  Crossing Arms ooooh!
Умряла бях от срам, беше и казал че е гаднярка  Embarassed Embarassed Embarassed Shocked, добре че жената е наистина невероятна - изкоментирахме го, но нищо повече и грам последица нямаше за детето.

Общи условия

Активация на акаунт