Машина за хляб - 20 част

  • 43 912
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 8 494
Не съм чак толкова голям специалист по срадкарските изделия, но Бриоша по принцип е за малки форми на сладкиш, а не за цял хляб. Като чета това си е чисто маслено тесто, малко тежичко ми се вижда и не знам дали по технология после трябва да втасва, ама ако трябва явно ще трябва да му се даде повече време.

Апропо маслото трябва да е размекнато иначе ще се получи наистина на трохи.

# 181
  • Мнения: 679
Рецептата е дадена за една от програмите на машината. Това, което не спазих е, че сложих и олио освен маслото, защото не ми стигна. Резултатът беше "пържени трохи".
Сега ще пробвам някой класически хляб.

# 182
  • Мнения: 57
запис  и аз   bouquet
искам да ви попитам
пуснах машината,всичко дотук ОК
тестото си започна да втасва стана
огромно в казанчето и гледам аз че
лампичката не свети,а той малкия е
отишъл задържал копчето и съответно
я е изключил и сега я пуснах на бързата програма
но тя пак омеси тесто и сега дали ще стане нещо или
ще отиде в кофата за боклук Rolling Eyes

# 183
  • София
  • Мнения: 8 494
запис  и аз   bouquet
искам да ви попитам
пуснах машината,всичко дотук ОК
тестото си започна да втасва стана
огромно в казанчето и гледам аз че
лампичката не свети,а той малкия е
отишъл задържал копчето и съответно
я е изключил и сега я пуснах на бързата програма
но тя пак омеси тесто и сега дали ще стане нещо или
ще отиде в кофата за боклук Rolling Eyes

Ами трябваше просто да го пуснете на програмата за печене.

# 184
  • Мнения: 57
запис  и аз   bouquet
искам да ви попитам
пуснах машината,всичко дотук ОК
тестото си започна да втасва стана
огромно в казанчето и гледам аз че
лампичката не свети,а той малкия е
отишъл задържал копчето и съответно
я е изключил и сега я пуснах на бързата програма
но тя пак омеси тесто и сега дали ще стане нещо или
ще отиде в кофата за боклук Rolling Eyes

Ами трябваше просто да го пуснете на програмата за печене.
благодаря много зо отговора   bouquet
свърши вече то ще го хвърлям и ще слагам на ново  Simple Smile
опасен мъник е просто нямам думи
шета на всякъде човека

# 185
  • София
  • Мнения: 8 494
опасен мъник е просто нямам думи
шета на всякъде човека

Така е - днешните деца са напред с техниката и всичко им идва отръки.

# 186
  • Мнения: 760
Почвам да ви чета Simple Smile

# 187
  • Мнения: 561
Да знаете, зарибихте ме!!! Ще си купувам и аз машина, въпреки че отначало се противях. Но четох, четох, гледах ви прекрасните произведения и не се сдържах. У нас на почит е ръжения и пълнозърнест хляб, осветлете ми от къде да си купя такова брашно  Embarassed, моля.

# 188
  • Мнения: 2 675
Ати, не бой се сестро  Mr. Green първият път винаги е болезнено отчайващ  Laughing

аз правих пак козунак, този път по рецепта на Танита...  Flutter Пусти мързел...пак го оставих да се пече в машината, но да дам отчет все пак за кратката програма на която пекох стана добре.. Е, няма конци но има козуначен вкус...

Следващия път ще пусна тежката артилерия с предложението на Ердинч-овия козунак...  chef

ПРИЯТНА ВЕЧЕРЯ и влюбена нощ! загрявайте фурните.. Blush

# 189
  • Мнения: 4 458
Ати, не бой се сестро  Mr. Green първият път винаги е болезнено отчайващ  Laughing


Не съм съгласна, моя първи път беше повече от успешен  Grinning

Аз пак за козунак ще питам  Whistling

Как да направя плитката полу-шоколадова? Искам да сплета и съответно като се реже да е на шоколадови ивици.
Да сложа какао? Да сложа шоколадови капки? Да разделя тестото на 2 и едното да го позамеся на ръка със....  newsm78 и аз незнам какво и как  Blush

Давайте идеи  Praynig

# 190
  • Мнения: 9 785
Само за Бриош исках да вметна, че не е хляб, а по-скоро нещо като кекс Peace.

# 191
  • София
  • Мнения: 367
Ати, не бой се сестро  Mr. Green първият път винаги е болезнено отчайващ  Laughing


Не съм съгласна, моя първи път беше повече от успешен  Grinning

Аз пак за козунак ще питам  Whistling

Как да направя плитката полу-шоколадова? Искам да сплета и съответно като се реже да е на шоколадови ивици.
Да сложа какао? Да сложа шоколадови капки? Да разделя тестото на 2 и едното да го позамеся на ръка със....  newsm78 и аз незнам какво и как  Blush

Давайте идеи  Praynig
Чудесно си го измислила: разделяш и единия фитил го премесваш с малко какао, ама малко месене и не много какао, защото ще му промени твърдостта. Шоколадовите капки няма да се разтопят и няма да са на конци.

# 192
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
  • Мнения: 355
Здравейте,току що ми подариха машина за хляб Елта,искам да ви питам някой има ли такава и ако има може ли да ми каже някоя хубава рецепта за хляб,която да изпробвам като за първи път.
Предварително ви благодаря  bouquet

# 193
  • Мнения: 9 785
Здравейте,току що ми подариха машина за хляб Елта,искам да ви питам някой има ли такава и ако има може ли да ми каже някоя хубава рецепта за хляб,която да изпробвам като за първи път.
Предварително ви благодаря  bouquet

Не я знам тази марка, но честито! Избери си някоя рецепта от темата с Рецептите и действай. Успех Peace!

# 194
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте,току що ми подариха машина за хляб Елта,искам да ви питам някой има ли такава и ако има може ли да ми каже някоя хубава рецепта за хляб,която да изпробвам като за първи път.
Предварително ви благодаря  bouquet

Ако имаш възможност снимай машинката за да я видим,може да наподобява на някои от всичките които имаме.Ако е като тази на снимката е почти същата като моята само имената и дизайна са различни.Моята е Клатроник ВВА2865
А ето тук има рецепти и предложения само замашина за хляб изпробвани и сигурни.Избираш си някоя и почваш да правиш

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 19:25 от dunia53

Общи условия

Активация на акаунт