Машина за хляб - 20 част

• 43 939
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
хора спешен въпрооос...
Правя козунака на Ердинч, жесток стана ама ми опря в капака, леко се е залепил имам още 50 мин печене..мисля че няма да "излезе" от формата ама кво да правя бе
 newsm78

# 526
  • София
Пускай фурната на 180 и го меткай вътре с все казанчето!
Успех!
И аз съм правила веднъж така - няма проблем  Hug

# 527
Ако искаш - режи му капачето, ще се развали търговския вид, но поне няма да потече към реотаните.
Или го пъхай във фурната, както те е посъветвала addicted

# 528
  • София
добре де, само моят Мулинекс 5000 ли препича на сухар коричката отдолу и отстрани? Чак на следващия ден омеква. Докато е пресен и особено топъл, коричките са точно като сухари.

И моята го прави. Намали си силата на изпичане тогава. Печи на по светла кора.

дядо хаджия, браво за смелостта да направиш споменатият хляб изцяло в машината  bouquet! Ако може накратко малко повече подробности за технологията. Получил ти се е много добре Peace.

Ами няма нищо особено в технологията. Просто оформените топчета се връщат обратно в контейнера.

Но все пак:

1. Месене и първо втасване така както е описано в оригиналната рецепта.
2. Изваждате тестото от контейнерчето в някакъв съд.
3. Правите топчета, които обаче в този вариант са по-голями, защото съдът е тесен и дълбок и няма къде да наредите 56 топки. Впрочем ще имате но ще направите повече от два-три реда и това вече си губи смисъла защото при втасването средните редове ще се слеят с долния и горния.
4. Докато ги редите пуснете машината на печене за 3-4 минути да загрее (ще ви трябва топлина за второто втасване) и я изключете.
5. Нареждате си там балоните, камъните или каквото и да е и връщате контейнера обратно в машината за второто втасване. Второто втасване правите в машината без тя да е включена на някаква програма (ще използваме остатъчната топлина от загряването в предходната точка). Следите тестото да удвои обема си, тоест нямате установено време за втасване. Имайте в предвид, че и в началото на печенето втасването продължава.
6. Печете на средна коричка 40 минути. Ако прецените после може да удължите времето с още 10 минути.
7. Оставете хляба около половин час в машината след печене и след това си го извадете.

От тук нататък ако искате може да го ядете или пък просто да му се радвате, но при всички случаи първо го снимате и публикувате снимките тук.

# 529
  • в обкръжаващия ме хаос
добре де, само моят Мулинекс 5000 ли препича на сухар коричката отдолу и отстрани? Чак на следващия ден омеква. Докато е пресен и особено топъл, коричките са точно като сухари.
И моята прави същата коричка. До сега съм изпекла само 2 хляба на средна коричка.

# 530
Мерси момичета!!
Капачето се залепи за прозорчето, изстъргах го мн. бързо с шпатула, получи се лека вдлъбнатина по средата, но няма значение. Намазах отгоре с жълтък и поръсих със захар..ще видим кво ще стане...Във фурната щеше да спадне както е студена.. Thinking

# 531
  • Бургас
Здравейте,добре заварили!
От петък има хлебопекарна-Мулинекс 5003-с опции за багети.
Правих още вечерта рецептата от тяхната книжка за начинаещи,получи се чудесно. Дега съм в процес на изчитане на темите,но те край нямат.Моята коричка къщо стана доста твърда,но ние не го огтрязохме вечерта,пових го в едно месалче и на сутринта чак се престраших. Сега съм се заредила с разни видове брашна и семена-сусам,мак,кимион.
Нямам търпение да направя багетите, обаче това количество хляб дето го изпекох доста ни поозори с мъжо.
Имам много въпроси,но по реда им,като почна да пека пак ,ще питам.

# 532
От тук нататък ако искате може да го ядете или пък просто да му се радвате, но при всички случаи първо го снимате и публикувате снимките тук.

Joy

Много благодаря за обясненията  Hug Ще пробвам твоя вариант и дано стане че с моя усет за готвене и премерване на времети съм много скарана  Blush 

# 533
  • София
Благодаря на всички, които ми отговориха за препичането на коричката. Hug Понеже няколко пъти го бях споменала, а никой не каза, че и при него е така реших, че моята е дефектна и снощи казах на мъжа ми, че я нося на ремонт. Crazy

Днес съм решила да прибавя и един сварен картоф и малко от водичката пък да видим как ще се получи.

# 534
  • София
...
Днес съм решила да прибавя и един сварен картоф и малко от водичката пък да видим как ще се получи.

Ами няма да ти се промени коричката, ако това ти е целта.
Значи по принцип ако трябва да спазваме изискванията на здравословното хранене - хляб се яде най рано 6 часа след неговото изпичане.

# 535
... Значи по принцип ако трябва да спазваме изискванията на здравословното хранене - хляб се яде най рано 6 часа след неговото изпичане.

Винаги ми е било интересно защо е така, може ли повече разяснения? Чела съм (в някаква биография), че навремето са Фердинанд е давал на децата си само вчерашен хляб, но не знаех защо.

# 536
Дядо Хаджия, да му мислим всички, които обичаме току-що изпечен хляб  Laughing А какво не му е наред на хляба до 6 часа?

# 537
  • София
...

Ами няма да ти се промени коричката, ако това ти е целта.
Значи по принцип ако трябва да спазваме изискванията на здравословното хранене - хляб се яде най рано 6 часа след неговото изпичане.
а, не е заради коричката, а заради вкуса. Simple Smile

# 538
Ще правя хляб с грис.Че нали го похвалихте..Колко да е количеството на гриса? Моята машина е до 1500гр вместимост с две бъркалки(Мулинекс)...Ако това ще помогне като информация....

# 539
  • в обкръжаващия ме хаос

Добро утро! Първо да кажа, че хлябът, приготвен на хлебопекарната наистина е много по-вкусен от купешкия. А бихте ли споделили как влияе свареният картоф на хляба?
      Когато приготвяте хляб с яйца разбивате ли ги предварително или направо цели (без черупките де) ги слагате в контейнера на машината? А царевичен хляб на коя програма ще е най-подходящо да се пече - на дългата за основен хляб, за ръжен или бързата? Решила съм да направя по някоя от рецептите за царевичен, които е дала polin_a   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт