Машина за хляб - 20 част

  • 43 930
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 11 607
как имаш сили да месиш на ръка

Глад се не трай! Това е основното! Танита, благодаря ти за рецептата, често поглеждам към твоя блог, ако трябва да бъда честна до край - сложила съм си го във Февъритс за да го намирам бързо и лесно. А...и твоя мус за торти е много на почит сред голяма част от съфорумките - който и да питам за крем за торти - все към него ме препраща! Hug

Преди машинката месих на ръка. След това машинката ми даде възможност да експериментирам много. В интерес на истината - критериите на нашето семейство, вкл. и на децата, много пораснаха след като си купихме хлебопекарната. Не искаха вече обикновен хляб. Все нещо ново трябваше да измислям. Сега когато пак нямам машинка - самата аз не искам да ям хляб от магазина. Да не говоря за децата, които като разберат,че ще е от магазина - и започват да правят кисели физиономии. Просто си вкарах автогол с тази машинка. Та сега нямам избор - меся на ръка и това е. А и си признавам - неволята учи на много неща, вкл. и на това,че се научих да меся седнала, не си давам много зор, каквото стане - стане - все ще е по-добро от това, което предлагат в магазина.

Опитах да меся в робота - въобще не е същото, ама въобще! И се отказах. Само изхабявам продуктите така.

днес била лунната дита

Извинете, вие не знаете ли,че в тоз подфорум да се приказва за диети е еретично? Какви са тез мисли за диети, какви 5 лв. - я марш към поредния експеримент в хлебопекарната......  bouquet

# 586
  • София
  • Мнения: 372

днес била лунната дита

Извинете, вие не знаете ли,че в тоз подфорум да се приказва за диети е еретично? Какви са тез мисли за диети, какви 5 лв. - я марш към поредния експеримент в хлебопекарната......  bouquet

в подкрепа на написаното от Мамето, искам да кажа, че днес съм 1 кг по-слаба от вчера  Shocked
значи, балоните са подходящи за диетуващи! Честно ви казвам: вчера цял ден само от питката съм яла  Embarassed
сега сериозно - знаем, че от хляба не се дебелее, а от това покрай него  Wink по-скоро от комбинацията на продуктите ... поне при мен си го усещам така  Flutterтака че само балони  Peace

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 10:10 от addicted™

# 587
  • София
  • Мнения: 2 649
поздравления за прекрасните изкушения момичета!


Аз съм много доволна от резултата с картофа, хлебчето си е влажно и грам не е изсъхнало. Peace

# 588
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Привет, момичета!
Козунака МИ СТАНА! Снощи го правих, стана мек, вкусен ..абе козунак си...МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ЕРДИНЧ! Просто за моята "Северин" явно е неговата рецепта!
Старшни сте и ви благодаря, че много полезни съвити прочетох тук и давате добри напътствия по спешност bowuu НЕ съм снимала щото го излапахме овреме ooooh!

Би ли написала рецептата на Ердинч за козунака моля.

# 589
  • Мнения: 111
Здравейте,
Вчера варих картофи и си запазих водата да я сложа в хляба, но да питам - същия грамаж ли трябва да е като грамажа за течност и дали се разрежда защото може би от нишестето  на картофите водата е гъста почти като крем супа? Освен нея трябва ли да се слага и друга течност?
Благодаря

# 590
  • София
  • Мнения: 2 649
Здравейте,
Вчера варих картофи и си запазих водата да я сложа в хляба, но да питам - същия грамаж ли трябва да е като грамажа за течност и дали се разрежда защото може би от нишестето  на картофите водата е гъста почти като крем супа? Освен нея трябва ли да се слага и друга течност?
Благодаря
ами аз сложих малко от нея и после долях вода и кисело мляко(аз така си правя хляба). Сложих и един цял среден картоф, но ми отиде малко повече брашно заради него.

# 591
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 766
Здравейте хлебари и хлебарки!  Mr. Green

Кой ме помни, кой не ме помни с моите машинни одисеи покрай Великден и как си месих на ръка.

Имам едно въпросче. Досега съм пекла все на късата програма 1,20 часа. Хлебчетата си стават добре. Кажете ми какъв е плюса на една дълга програма, която е около 3 часа? Какво ще се промени в хляба като вкус, качество?

Предварително благодаря!   bouquet

Ами аз да си задам пак въпроса, че никой не ми отговори  Blush. Или въпросът ми е глупав, или сте прекалено заети в правенето на хлябове.

# 592
  • Мнения: 521
Благодаря ви много за рецептичката. Отрано я метнах да се пече питката. И ето го резултатът. Много е вкусна. Преди  и след:




Само че аз нямах суха мая и сложих жива, но предполагам не се променя вкуса. А вие всички ли тук имате машини за месене  newsm78, аз само на ръка меся
Здравейте хлебари и хлебарки!  Mr. Green

Кой ме помни, кой не ме помни с моите машинни одисеи покрай Великден и как си месих на ръка.

Имам едно въпросче. Досега съм пекла все на късата програма 1,20 часа. Хлебчетата си стават добре. Кажете ми какъв е плюса на една дълга програма, която е около 3 часа? Какво ще се промени в хляба като вкус, качество?

Предварително благодаря!   bouquet

Ами аз да си задам пак въпроса, че никой не ми отговори  Blush. Или въпросът ми е глупав, или сте прекалено заети в правенето на хлябове.

съжалявам, не мога да ти помогна  Sad

# 593
  • Мнения: 9 785
Миле, по принцип хляба на кратката програма не става така пухкав и бухнал, както на 3-часовата програма. Но това е по принцип. Някои момичета тук правят хляб само на кратки пр. Аз също съм правила, като обаче не винаги съм доволна от крайният резултат. Ти щом си доволна, прави си го така. Най-малкото си спестяваш от времето за чакане Laughing. Но изпълва ли ти се контейнера до горе? Хляба става ли разтърсен? Най-добре направи един за 3 часа и виж сама резултата.

tracy_t, всички имаме машинки, да Peace. Някои имаха, пък се счупиха също. Тя и темата е за машина за хляб. Чудесно ти се е получил балонестия Peace.

# 594
  • Мнения: 2 752
Здравейте хлебари и хлебарки!  Mr. Green

Кой ме помни, кой не ме помни с моите машинни одисеи покрай Великден и как си месих на ръка.

Имам едно въпросче. Досега съм пекла все на късата програма 1,20 часа. Хлебчетата си стават добре. Кажете ми какъв е плюса на една дълга програма, която е около 3 часа? Какво ще се промени в хляба като вкус, качество?

Предварително благодаря!   bouquet

Ами аз да си задам пак въпроса, че никой не ми отговори  Blush. Или въпросът ми е глупав, или сте прекалено заети в правенето на хлябове.

Пробвай веднъж дълга програма и сама ще откриеш разликата - определено е по-добър и на вкус и като консистенция, да не говорим, че и на следващите дни изглежда по-добре Peace Коментирали сме го и преди. Лично аз откакто имам машината (от август) само два пъти съм ползвала кратката - по спешност.

# 595
  • София
  • Мнения: 6 232
Здравейте хлебари и хлебарки!  Mr. Green

Кой ме помни, кой не ме помни с моите машинни одисеи покрай Великден и как си месих на ръка.

Имам едно въпросче. Досега съм пекла все на късата програма 1,20 часа. Хлебчетата си стават добре. Кажете ми какъв е плюса на една дълга програма, която е около 3 часа? Какво ще се промени в хляба като вкус, качество?

Предварително благодаря!   bouquet

Ами аз да си задам пак въпроса, че никой не ми отговори  Blush. Или въпросът ми е глупав, или сте прекалено заети в правенето на хлябове.
аз правих няколко пъти на къса, но вече минах на отложен старт, като нямам време да чакам, защото според мен, хлябът на пълната програма ми се надува поне два пъти повече- изпълва ми цялото казанче до капака/при една и съща доза и продукти/ и като вкус,мисля,че има разлика-в първия случай ми стои малко тежък, докато с всичките втасвания става въздушен и пухкав, въпреки,че на къса програма връщам старта 2 пъти след 10-тата минута, както имаше съвет, някъде тук.

# 596
  • София
  • Мнения: 2 649
Здравейте хлебари и хлебарки!  Mr. Green

Кой ме помни, кой не ме помни с моите машинни одисеи покрай Великден и как си месих на ръка.

Имам едно въпросче. Досега съм пекла все на късата програма 1,20 часа. Хлебчетата си стават добре. Кажете ми какъв е плюса на една дълга програма, която е около 3 часа? Какво ще се промени в хляба като вкус, качество?

Предварително благодаря!   bouquet

Ами аз да си задам пак въпроса, че никой не ми отговори  Blush. Или въпросът ми е глупав, или сте прекалено заети в правенето на хлябове.
направи си сама един хляб на дългата програма и ще видиш достатъчно плюсове. Аз на бърза съм правила две-три хлебчета и бих повторила само в най-краен случай.


tracy_t , в тази тема няма как да месим всички на ръка. Wink Аз лично вече изобщо не правя нищо ръчно.



# 597
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 766
МНООООГО ви благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

След ремонта в началото на юли нали беше жега, морета, плодове и затова все късата съм ползвала.
Пробата ще я пусна още днес.

# 598
  • Мнения: 2 132
Аз правих днес един бял хляб с чубрица на кратка програма, която при мен е 2 часа. Пуснах го Л размер и ми се вижда доста издут. Тези наблюдения, че при дългата програма ще е по-издут само за Мулинекса ли са? Този Л почти беше запълнил контейнера, а имам и опция ХЛ. Като пробвам на дългата програма ще докладвам при мен какво се получава.

# 599
  • София
  • Мнения: 6 232
Да, аз съм с Мулинекс 5003 за малкия хляб от 750 гр.

Общи условия

Активация на акаунт