Машина за хляб - 20 част

  • 44 144
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 1 248
Здравейте от още една новачка в хлебоправенето Hug
Влизам с молба за съвет, попрочетох малко, но като че ли съмненията ми се увеличиха Tired
Машината е Moulinex OW 2000, ватовете 610...та проблема е че не се запича коричката, иначе хляба е перфектен, но дори и след 20 мин. допичане пак не я докарвам коричката. Tired
Започвам да се чудя дали пък няма проблем самата машина и да трябва да я нося в сервиз, или при този модел си е така?
Ето това е резултата, след няколко кратни опита ooooh! малко е мътна снимката, за което се извинявам


Това е същото хлебче след 20 мин. допичане... отстрани е добре, но отгоре доста бледичко.


Кажете си моля мнението, да се обърна ли към сервиз, или просто машинката си е слабичка и не трябва да очаквам повече? newsm78
Иначе прочетох за значението на маята и много внимавам да не слагам повече, за това хлебче сложих 1 ч.л. за 750 гр. хлебче на бързата програма, която е малко под 2 часа.

# 211
  • София
  • Мнения: 6 732
не съм с Мулинекс, но момичетата тук доста са коментирали, че това е проблем на самата марка. моя приятелка е също с Мулинекс и хлябът й става по-светъл от този в моята машина.

аз пък днес направих първото си пълнозърнесто хлебче  Grinning очаквах някакво паве като този с триците дето става, но то си бухна чудесно (може би и вит. С помогна Wink), а вътре на едни големи шупли, коричката препечена мммм Simple Smile ама снимки по-натам ще кача. макс-мама, тутманикът стана страхотен вчера! този път го оставих да втаса малко в машината, после пак като го навих на кифлички, сложих обилно сирене и извара...  chef

# 212
  • Мнения: 767
Привет  Hug
Рових в темите, но не открих  Flutter Дали може някой да ме насочи към приготвяне на здравословен хляб. Имам ръжено брашно и грахам, както и различни видове семена. Не ми се експериментира, че съм още новак  Flutter

Виж тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg4455070#msg4455070 Stop

# 213
  • Мнения: 936
Здравейте. От два дни имам машина за хляб, Мулинекс 5000. Досега сме правили 2 пъти хляб, обикновен. Искам да попитам може ли в него да сложа чубрица и колко да е тя за 1 кг. хляб? Заради нея трябва ли да променям грамажа на другите продукти?

# 214
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте от още една новачка в хлебоправенето Hug
Влизам с молба за съвет, попрочетох малко, но като че ли съмненията ми се увеличиха Tired
Машината е Moulinex OW 2000, ватовете 610...та проблема е че не се запича коричката, иначе хляба е перфектен, но дори и след 20 мин. допичане пак не я докарвам коричката. Tired
Започвам да се чудя дали пък няма проблем самата машина и да трябва да я нося в сервиз, или при този модел си е така?
Ето това е резултата, след няколко кратни опита ooooh! малко е мътна снимката, за което се извинявам


Това е същото хлебче след 20 мин. допичане... отстрани е добре, но отгоре доста бледичко.


Кажете си моля мнението, да се обърна ли към сервиз, или просто машинката си е слабичка и не трябва да очаквам повече? newsm78
Иначе прочетох за значението на маята и много внимавам да не слагам повече, за това хлебче сложих 1 ч.л. за 750 гр. хлебче на бързата програма, която е малко под 2 часа.

Всеобщо мнение от форума е ,че на бързата програма почти винаги,хлябът не става такъв какъвто трябва да бъде.Опитай на нормалната програма и ще видиш разликата.

# 215
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте. От два дни имам машина за хляб, Мулинекс 5000. Досега сме правили 2 пъти хляб, обикновен. Искам да попитам може ли в него да сложа чубрица и колко да е тя за 1 кг. хляб? Заради нея трябва ли да променям грамажа на другите продукти?


Не е необходимо да се променя грамажът,слага се малко около 2 чаени лъжици , а не да стане така,че целият да мирише на чубрица,а не на хляб

# 216
  • Мнения: 936
Благодаря за отговора. Мисля да сложа 2 ч.л. чубрица.
Свекърът ми купува хляб с много чубрица от една пекарна, страшно вкусен, и оттам се сетих да пробвам.

# 217
  • Мнения: 767
Благодаря за отговора. Мисля да сложа 2 ч.л. чубрица.
Свекърът ми купува хляб с много чубрица от една пекарна, страшно вкусен, и оттам се сетих да пробвам.
За сега съм изпробвала с риган, самардала и пикантина - балканска ръсеница. Страшно ароматен и вкусен хляб.  chef

# 218
  • София
  • Мнения: 2 102
Влизам с благодарности към max-mamа, за рецептата за козунак на Танита. Получи се страхотен и с разкошни конци   chef  chef.  Пак ще се прави.
Дай те ми моля ви рецептата PraynigСега си взех тази машина-http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024752 и почвам с експериментите  chef

# 219
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Влизам с благодарности към max-mamа, за рецептата за козунак на Танита. Получи се страхотен и с разкошни конци   chef  chef.  Пак ще се прави.
Дай те ми моля ви рецептата PraynigСега си взех тази машина-http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024752 и почвам с експериментите  chef

Ето тук по средата е рецептата за козунаците

http://tanitaang.blogspot.com/2008_04_01_archive.html

# 220
  • Мнения: 2 172
Здравейте  Grinning

Не съм писала никога в тази тема,поради простата причина,че си нямам машина за хляб.Но сега много съм се "зарибила",особено след прочетеното тук.Нещата,които сте показали са простоо...нямам думи.

Искам да ви попитам каква машина да си взема.Бюджетът ми е до 150-160 лв.Колебая се между Мулинекс/610 вата/ и тази Аляска от Метро/100-тина лв/.Всъщност аз незнам какви други има,само за тези прочетох.Кое според вас е по-доброто?Искам да има отложен старт,да има различни програми и да става хубава препечена коричка.А някой тук сподели,че с Мулинекса май не ставала такава коричка  newsm78

# 221
  • Мнения: 1 248
Аня, благодаря за отговора, лошото е , че аз дори не мога да нареча кората на моите хлебчета светла, по скоро хляба ми стои недопечен без допълнително печене. Ако твоята приятелка е успяла да намери някакво решение на проблема, ще се радвам да споделиш Hug

dunia53, благодаря и на теб за съвета, обикновено ползвам основната програма, днес ползвах бързата, защото имах съмнения че втасва повече от нужното...но разлика няма в резултата. Tired



# 222
  • Мнения: 383
Здравейте  Grinning

Бюджетът ми е до 150-160 лв.Колебая се между Мулинекс/610 вата/ и тази Аляска от Метро/100-тина лв/.

Искам да има отложен старт,да има различни програми и да става хубава препечена коричка.

А някой тук сподели,че с Мулинекса май не ставала такава коричка  newsm78

Добре дошла elfi4ka

има един Мулинекс 5003 с два реотана, мисля че е добър, внимавай че имаше и един модел, 2000 май беше(виж по горе поста на tony_t ), 
даже му сложиха/хме прякор "Бледонекс"  Mr. Green

аз ползвам Северин 3986 от март09 насам, за сега нямам оплаквания, доволен съм,  но  все още не ми вдъхва доверие

макар че и малко по скъпа, бих ви препоръчал Тая машина, ако намеря свободно време даже мисля да прескоча до Бг и да си я купя(щото тука го няма тоя модел)

разгледай и тука

една друга най важната точка е сервиза и техническото обслужване, не знам как стоят нещата в Бг, но внимавай, недей да бързаш

 Hug

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 16:14 от Ердинч

# 223
  • Мнения: 7 275

Ей на това аз му викам произведение на изкуството!!!
БРАВО!!! smile3501
Дали ще имам време да направя нещо подобно??? Sad


има един Мулинекс 5003 с два реотана, мисля че е добър, внимавай че имаше и един модел, 2000 май беше(виж по горе поста на tony_t ),  
макар че и малко по скъпа, бих ви препоръчал Тая машина, ако намеря свободно време даже мисля да прескоча до Бг и да си я купя(щото тука го няма тоя модел)

разгледай и тука
една друга най важната точка е сервиза и техническото обслужване, не знам как стоят нещата в Бг, но внимавай, недей да бързаш
 Hug

И тук си в десятката!!! Peace Според мен!!!
Колебаех се между Мулинекс 5003 и Тефал.
Заложих на Мулинекс 5003 и не съжалявам.
А и рецептите са страхотни.Поне аз нямам издънки. Grinning
Тефала има по-добър дизайн  Grinning, но пък няма багети. Wink

# 224
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Влизам с благодарности към max-mamа, за рецептата за козунак на Танита. Получи се страхотен и с разкошни конци   chef  chef.  Пак ще се прави.
Дай те ми моля ви рецептата PraynigСега си взех тази машина-http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024752 и почвам с експериментите  chef

За нищо,vangobi,аз пък видях от Викито. Hug  bouquet

Линк към рецептата има и на първа и на втора страница от темата.

Днес пак правих половин доза от питката с кисело мляко

Общи условия

Активация на акаунт