Машина за хляб - 20 част

• 43 911
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
  • София
polin a, от рецептите с царевично брашно, които си пуснала, коя е най-хубавата? Днес си купих и утре мисля да тествам и такова хлебче.

# 556

Моят хляб с грис (и не само) - почти опря прозорчето.

# 557
  • Бг-мама
Към правилите козунак , кога да поръся със захар .Ако го направя преди печенето няма ли опасност захарта да се каремелизира и загори? Tired

# 558
Ето и моето хлебче на балончета, което изпекох като нормален хляб и стана много, много вкусничко

Разрез

# 559
Искам да попитам дали някой има инфо за хлебопекарна Tefal XXL?

# 560
  • Разград
Към правилите козунак , кога да поръся със захар .Ако го направя преди печенето няма ли опасност захарта да се каремелизира и загори? Tired

Малко преди да започне печенето намазваш с жълтък или там,каквото си отделила за намазване и поръсваш със захар.
Преди обяда правих хляба на балончета,опря в стъклото.

# 561
  • Бг-мама
max-mama , благодаря точно твоя козунак правя.Е не го докарах като твоя ама като за пръв път май ще се получи Hug Peace

# 562
Да се отчета и аз Simple Smile
Вчера правих пълнозърнест хляб, изцяло с брашно тип 1850 + малко пшеничен зародиш. Стана много симпатична дебела тухла Simple Smile Изпече се много добре и на мен ми беше много вкусен. За днес сутринта обаче нещо не нацелих хляба.. Правих един по рецепта от книжката - хляб с добавка. Добавката ми бяха маслини,  но вместо 500гр бяло брашно както е по рецепта, сложих 400гр + 100гр царевично. Хлябът не беше бухнал. На размер беше станал малко по-висок от пълнозърнестия и вътре беше влажен Rolling Eyes Пекох го на основна програма с добавки, която е 4 часа, а в самия окнтейнер е престоял общо 9 часа заради отложения старт. Някакви препоръки, че да не става пак влажен и защо не е бухнал?

# 563
  • Бг-мама
Козунакът на max-mama

# 564
Зечова прати едно парче, че много вкусен ми изглежда Simple Smile

# 565
  • София
аз сега разрязах моето хлебче с картоф, много е вкусно. Simple Smile Ще видя и утре как ще е.

# 566
Искам да попитам дали някой има инфо за хлебопекарна Tefal XXL?

За Тефал знам само тази хлебопекарна - http://www.tefal.bg/All+Products/Cooking+appliances/Breadmakers/ … al+Home+Baker.htm или в Техномаркет - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09045908

Иначе може и на Мулинекс - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09027639

# 567
Свекърва ми си взе на Тефал и добре става хлябът, но не виждам да има разлика от машината на Мулинекс, освен, ако не държиш на кръглата форма.

# 568
  • Разград
Зечова,браво,много добре изглежда Peace.А опитахте ли го,как е на вкус?

# 569
  • в обкръжаващия ме хаос
Ох, този козунак изглежда страхотно, браво на Зечова  Hug
А аз днес направих царевичен хляб по тази рецепта на polin_a
ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ - joana

450 гр. бяло брашно
225 гр. царевично брашно
250 мл. хладка вода
7 гр. суха мая
150 мл. топло прясно мляко
2 суп. лъж. зехтин
1/2 суп. лъж. сол
1 ч. лъж. захар
Получи се добре според мен, само в единия край от горната страна леко е хлътнал, но иначе вътре е добре изпечен, не е много висок като белия хляб. Пуснах го на основната програма за 1 кг. Като поредност на слагане на продуктите спазвах инструкциите от книжката на машината - първо течностите, после брашното и накрая маята. Различен е на вкус от купешкия царевичен. По-късно може да кача снимки.

Общи условия

Активация на акаунт