Машина за хляб - 20 част

• 43 812
  • 775
  •   1
Отговори
# 735
  • в обкръжаващия ме хаос
Няколко хляба поред не стават  ooooh! стигнах до извода , че е от брашното.Ще го сменям , но с какво?
Сподели какво е брашното, от което не си доволна?

# 736
на София Мел  опаковано по 2 кг. Досега бях доволна , но от известно време хляба не става. Може партидата да не е добра.

# 737
  • Географският център на България-Габрово
Момичета аз съм много доволна от брашното което се продава в Билла с марката Клевер.Отначало бях скептично настроена към него ,но след като започнах да правя всичко с него,хлябът става много хубав,а и не само той.Милинки,тутманика и пицата правя с него.

# 738
на София Мел  опаковано по 2 кг. Досега бях доволна , но от известно време хляба не става. Може партидата да не е добра.

Странна работа. Само такова ползвам. Може и от партидата да е. Аз имам малко от мелницата и ще видя с него какво ще става. Отдавна не съм ползвала такова, а знам, че не всяко е подходящо за машина Rolling Eyes. Дано не си проваля домашното производство Laughing.

# 739
И аз попаднах на гадно брашно на София мел. не втасва а се разтича и почва да лепи. Замесва се добре в машината, става на топка и като почне да втасва ....

# 740

Странна работа. Само такова ползвам.
И аз само такова купувам....От 2 кг.....Досега не ми се е случвало...
Да не би да е от маята си мисля аз.... Thinking

# 741
И аз ползвам само брашно на София мел, купуваме стек от шест пакета по два кг. от Метро и нямам забележки.  Peace

# 742
не е от маята защото многозърнестия хляб ми стана супер

# 743
  • в обкръжаващия ме хаос
Момичета, за кое брашно на София мел говорите - това в синия пакет, където пише, че е "екстра" ли? Първо бях купила едно тип 500, а сега съм взела от синия пакет и да ви кажа не забелязах разлика, но то пък и аз съм доста невежа по темата за брашна, теста и други от сорта, за това питам, да се образовам

# 744
Аз купувам само белите пакети.

# 745
Момичета, за кое брашно на София мел говорите - това в синия пакет, където пише, че е "екстра" ли? Първо бях купила едно тип 500, а сега съм взела от синия пакет и да ви кажа не забелязах разлика, но то пък и аз съм доста невежа по темата за брашна, теста и други от сорта, за това питам, да се образовам
За това говорим

А екстра-та има набухвател вътре и аз лично не го ползвам

# 746
Екстрата няма набухватели. С набухватели е едно в червена опаковка. Аз ползвам екстра, но онзи ден мъжът ми взел обикновеното въпреки, че му повторих три пъти думите екстра и син пакет Simple Smile Май се различават по пепелно съдържание, но не съм сигурна.

# 747
Здравейте!
Чела съм голяма част от темата, много ме амбицирахте да си вземе хлебопекарна и днес ходих на оглед. В технополис видях страхотна Мулинекс модел 6000, освен с приставка за багети, прави всякакви други неща, поне така ми обясни продавачката. Цената обаче е просто огромна в сравнение с другите модели - 389 лв. Кажете заслужава ли си? Другият модел дета е само за багети беше 200 и нещо, не запомних точно.
Също така една приятелка в щатите ползва машина на панасоник, супер доволна е, а и опитах хляба, който прави, също да си оближеш пръстите. Тук обаче никой не е споменавал да има такава.
Моля за съвет, искам хубаво изпичане отгоре да не остава бяло и да има хубави програми. Цената не е водеща, но качеството определено. Все пак близо 400 лв. ми се струват много и ми се ще да чуя отзиви, иначе другата само за багети много ми допадна.
Ще съм благодарна за всякави мнения, а скоро ще искам и съвети!

Намерих линк към машинката - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09061028

И забравих да кажа, че към нея има и диск с рецепти и т.н

# 748
Daniela S аз съм с Панасоник СД250. Май съм първата в нашия форум, защото ги внасят в БГ от 1 месец. Няколко страници по-назад съм писала за машината. Ако нещо те интересува конкретно ме питай Simple Smile

# 749
Много искам и аз такава машина, направо ме зарибихте  Simple Smile.
Само че се чудя коя да бъде, коя е  най хубава и такива въпроси ме вълнуват.
Четох четох темата, ама то има 20 теми с по 50 страници мнения и имам идея, ако е възможно да се направи нова тема, само със мнения и препоръки за машинките. Че така трябва с дни да се чете и умува коя по си заслужава  #Crazy.
Досега от изчетеното разбрах че Мулинекс 2000 http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09025452 , не прави хубава коричка, че е хубаво да има багети ( което дори не знам какво е  Embarassed) и два реотана, че е хубаво да се гледа дали тавичката е хоризонтална или вертикална...и общо взето това разбрах.
Мисля си че такава тема, ще бъде мнго полезна за хора като мен  Simple Smile

Ако ви хареса идеята ми, супер   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт