За Кортезите и етническите традиции.

• 12 892
  • 312
  •   1
Отговори
# 165
Ще спазват законите на Мешерето, ако са в България. Както е тръгнало няма да има подобни останали тук екстремисти.

# 166
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
        Браво, приз за журналистика може да му дадем  Rolling Eyes. Мога да си сложа и на майка с деца и на пенсионер също така, но може би и това е писал? Да не говорим, че етноси в България много - отгде да знаеш, че плащаш пенсията на българин? И да дразни и да не дразни - ромите си работеха едно време, съответно си внасяха и пенсионни и всякакви. Сега защо е различно не мога да отговоря. А и не всички не работят - едни си продават кръвта, други събират боклука, трети носят на вторични суровини печки, перални и хладилници... Виждала съм и обикалящи да калайдисват... Някои участват в Биг Брадър... и така...

Архентина, нали се сещаш, че и майката с детето, и пенсионера са хора, които са работили и ще продължават да работят?И да си плащат данъците? Откъде накъде ги сравняваш с паразитиращия ром?

# 167
Aне съм се изразила добре, Архентина, копирам ти второ мнение със същия смисъл:

Престъпление е извършено и трябва да бъде изтърпяно наказание.

И никакви етнически спекулации не трябва да влияят на разрешаването на този казус.

Ако искат да са общество - да се развиват. Ако не щат да се развиват - ще слушат порасналите.

# 168
Архентина, нали се сещаш, че и майката с детето, и пенсионера са хора, които са работили и ще продължават да работят?И да си плащат данъците? Откъде накъде ги сравняваш с паразитиращия ром?
                          Майката с детето може и да не е работила реално. За да получаваш пенсия също може да не си работил... Не ми казвай, че за пръв път чуваш за подобно нещо.
                          А циганите които работиха до 89-та сега пенсионирани ли са?

# 169
Можеш да извадиш момичето от циганията, но не можея да извадиш циганията от момичето.  Това по повод кретеноидните обяснения на Ева (която живее в САЩ и ние имахме очаквания малко да й е просветнало по въпроса) как "негър" си била ОК дума. (Избрах думата „цигания”, за да е по темата.)

Ева, ако смяташ, че животът на нещастниците по гетата е толкова лесен и прекрасен, не се стеснявай да се преместиш там, сигурна съм ще във Факултето ще се намери място за още едно гърло. Хайде, като се установиш, и се намериш и с ток, и с компютър и без 5 пет гладни деца до полата, пиши оттам. Hug

Алиса, не си ме разбрала, ама никак. От началото на темата съм за ред, равни закони и интегрираност, ако трябва с твърда ръка.

Освен това прекали. Много.

# 170
Изобщо не е прекалила. И аз щях да пиша като се наредиш пак за удължаване на зелената карта, да не забравиш да свалиш цървулите, ей така за пред хората, ама ме домързя вчера.
Иначе тук всички сме за ред и закони.

# 171
Хм. Какъв ви е проблема на двете с Алиска?

За десети път казвам, че:

Съм за твърдата ръка и равните закони за малцинствата по същия начин, по който негрите са научени на ред и законнност в САЩ.
Случая с  11 годишната майка не може да остане така, не може да се толерира.
Употребата на думата черен или негър е въпрос на свободен избор на български.

Капиш?

Информирала съм модератор за обидите, които получих. Къде живея, как се изразявам и каква позиция защитавам не е и не може да бъде повод за такова отношение.
На път за гражданство съм, между другото, благодаря.  Grinning

# 172
Темата е интересна, хайде да не я разваляме.

# 173
...негрите са научени на ред и законнност в САЩ.
...

Научени? Т.е. преди да ги цивилизоват чрез робство не са знаели какво е ред?

# 174
  • Варна
...негрите са научени на ред и законнност в САЩ.
...

Научени? Т.е. преди да ги цивилизоват чрез робство не са знаели какво е ред?

Не знам дали са знаели какво е ред, но са научени да живеят според американските закони.
И не става въпрос само за негрите.

# 175
Е, стига с това сравнение на негрите и циганите.
Да са карани ромите насила да работят, да са връзвани и докарвани от някъде си като животни?

В САЩ всеки спазва законите. В страна, където има емнайсет на брой националности, които живеят на територията й, е нужен механизъм, по които да се управляват масите. И явно той е намерен.

# 176
В една дискусия е много вредно да изкривяваш смисъла на казаното или написаното от другите. Води до спорове в стил детска градина. Ако не желаеш да разбереш отсрещния, защо изобщо продължаваш разговора, argun?
Аз разбрах какво иска да каже Ева. И "научени" е точната дума.

# 177
В една дискусия е много вредно да изкривяваш смисъла на казаното или написаното от другите. Води до спорове в стил детска градина. Ако не желаеш да разбереш отсрещния, защо изобщо продължаваш разговора, argun?
Аз разбрах какво иска да каже Ева. И "научени" е точната дума.

Точно от желание да разбера задавам въпроси. Забранено ли е? Май да. Айде пускам ви да се забавлявате свободно за сметка на циганите и негрите, щом това ви носи някакво удовлетворение.

# 178
Добре, щом искаш да разбереш, ще отговоря. Афроамериканците (за да съм коректна) не са научени на ред чрез робството, а чрез прилагането на закони. Същото искаме да се случи и тук, нали. За да не се извиняваме с етнически и исторически натрупвания, следкато живеем на едно и също място, правилата ще трябва да важат за всички еднакво. И ако до момента по една или друга причина, някой не е разбрал това, то той ще трябва да бъде научен. Как? Превантивни образователни и социални програми (кадифената ръкавица) и наказания (желязната ръкавица). Достатъчно ли опростих?

# 179
argun, що си токова докачлива?
Все пак в тая точно тема става въпрос за цигани....
Незнам, изкривявайки нещата, какво точно целиш, но комплексите си няма как да избиеш по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт