За Кортезите и етническите традиции.

• 12 926
  • 312
  •   1
Отговори
# 180
argun, що си токова докачлива?
Все пак в тая точно тема става въпрос за цигани....
Незнам, изкривявайки нещата, какво точно целиш, но комплексите си няма как да избиеш по този начин.

Май по заобиколен начин се опитваш да питаш дали не съм от някое малцинство, а?
Не се ли отказахте вече от тези селски закачки?

# 181
Не те питам, а знам. От друга тема, в която поведението ти беше същото.
Затова реших, че имаш комплекси някакви.

# 182
Според мен законите трябва да са едни за всички, няма значение дали са  българки задяващи женени мъже, забременяват и абортират или са циганки които се "омъжват" и раждат децата си. То си е до култура и възпитание, които много често липсват. При едните и при другите родителите са прекалено заети да изкарват прехраната за да си отворят очите за да видят  какво правят децата им.
Не ме е срам да си призная че съм циганка, омъжих се на 24 и сега имам дете на 8 месеца.

# 183
Според мен законите трябва да са едни за всички, няма значение дали са  българки задяващи женени мъже, забременяват и абортират ...
Joy Joy

# 184
  • Варна
Според мен законите трябва да са едни за всички, няма значение дали са  българки задяващи женени мъже, забременяват и абортират или са циганки които се "омъжват" и раждат децата си. То си е до култура и възпитание, които много често липсват. При едните и при другите родителите са прекалено заети да изкарват прехраната за да си отворят очите за да видят  какво правят децата им.
Не ме е срам да си призная че съм циганка, омъжих се на 24 и сега имам дете на 8 месеца.

Tsonichka, изневярата и аборта не са нарушение на закона, сексът с деца обаче е престъпление.
Така е всичко е до култура и възпитание, има и българи педофили, но не бива да се оправдава педофилията при един етнос, защото видите ли бил традиция.
Аз познавам също цигани, които работят и си плащат данъците и сметките, но съгласи се те са по-скоро изключение от общия случай.

# 185
Не те питам, а знам. От друга тема, в която поведението ти беше същото.
Затова реших, че имаш комплекси някакви.

Само това ще да е. Като не ти изнася, веднага закачаш етикета с комплексите, нали? Сигурно е по-лесно така, мдам.

# 186
Това оправдение с традициите на етноса е някакво си преразказано мнение на Пенка от Горно Нанадолнище, чуто по радиото.
Какво сте се хванали до го коментирате, все едно е писменото становище на главната прокуратура и спусната заповед към полицията и следовалите.

Истината е, че ораните на властта не си вършат работата, и че безхаберието, корупцията и политическите поръчки, които се ширят там, се забелязават и от космоса.

Ама по форумски е много по лесно да се плюят циганите, и като щраусите да се буха главата в земята. Насилникът сам да се арестува ли искате? Родителите сами да дойдат от Испания и да се самозаключат в затвора като подпомогнали престъплението ли очаквате? Изнасиленото дете само да се образова и да осъзнае какво става с нея ли да очаквате, пък и след това да си грабне детето и да дойде да живее у вас ли?

# 187
  • Варна

Истината е, че органите на властта не си вършат работата, и че безхаберието, корупцията и политическите поръчки, които се ширят там, се забелязават и от космоса.

202uu

# 188
Това оправдение с традициите на етноса е някакво си преразказано мнение на Пенка от Горно Нанадолнище, чуто по радиото.
Какво сте се хванали до го коментирате, все едно е писменото становище на главната прокуратура и спусната заповед към полицията и следовалите.
Позицията за етническите традиции не беше изказана точно от Пенка и преразказана от Станка, а видяна в национален ефир и изречена от двама члена на различни ромски организации. После го долових още няколко пъти като ехо в други предавания, та реших да подраскаме и във форума, да не би пък грешно да съм разбрала нагласите на хората. И тъй като в Лондон едва ли ви занимават няколко дни с този казус, не бързай с изводите. Има нюанси, които са ти убягнали. Стори ми се малко тенденциозно това ехо и се притесних, че някой се опитва да ни манипулира. Иначе, за не добре работещата държавна машина (това клише, вярвам, ще те зарадва) си напълно права.  Grinning

# 189
А на теб май ти убягнал нюанса, че в т.нар, национален ефир се излива помия, ежедневно и ежечасово. Ако си решила да я коментираш, ами добре.

Само че коментарите говорят просто и само за коментиращите, а заобикалят от-да-ле-че самия проблем.

На мен пък ме ни харесвт теми в стила на Борис: пльос фишека, без лични задълбочени наблюдения и разсъждения, просто седим да гледаме сеира. (Предварително благодаря за съветите "Ами не чети").

Та не знам дали грешно си разбрала "нагласите" на хората (на мен ми се струва като поза), но да предположим, че ти вчера си била напълно убедена, че щом филанкишията е споменал по радиото някаво си мнение, всички други хора също мислят така.

И понеже си добра гражданка, вместо (А) да се обадиш на членовете на парламента, за които си гласувала, или на кмета на Сливен, или в полицията или въобще да направиш нещо осезаемо, ти (Б) си раздаваш ценното време из клюкарника.

Ами, евалла.

# 190
Ми добре, щом мислите че е нормално непълнолетни да развалят семейства, да правят аборти без родителите им да знаят. Аз мисля, че е престъпление доктор да прави незаконни аборти на непълнолетни мадами, както в Пазарджишката болница, а и предполагам и не само там.
Съгласна съм, че педофилът си е педофил и няма смисъл да се оправдава да е мислил....

# 191
Алиса, рискуваме да попаднем в нелицеприятната лига на махленките, ако продължим в същия дух. Темата не е за мен и стилът ми. И ако беше излишна, позьорска или не намясто, модераторите щяха да вземат отношение. Но ти благодаря, че се включи и нацели проблема в сърцевината му! Съвети като "Не чети" не раздавам, но виж "Не пиши, ако ти е неприятно" може и да кажа.

# 192
Но ти благодаря, че се включи и нацели проблема в сърцевината му

Моля, пак заповядай.

# 193
Момичета, колкото и да се нападате, момичетата от този т.нар. етнос ще продължат да се женят на 11 и да раждат на 12.
Държавата е абдикирала от тези проблеми, защото има интерес от това. Имате нужда по телевизията някой да ви каже, че поддържането на циганите на дъното, необразовани и лесно манипулируеми е случайно?? Едва ли бихте повярвали на това.
Ако не се вдигне поне част от нашето "общество", нищо няма да се промени.
Преди години чух нечий вопъл да бъдат изолирани в гета тези групи...Веднага скочиха будни защитници на човешките права, които нарекоха тази идея "възстановяване на концентрационните лагери".
Но мълчат, когато убиха професора в Захарна фабрика.
Тази битка трябва да се води не на думи, а с дела.
Хиляди материали са правени до момента, и то от журналисти, които далеч не са предубедени. Няма реакция обаче, и няма да има.
Ако не стане чудо, и цигански катун не се засели в Банкя, де.
Не ме разбирайте погрешно, нямам против циганите. Но те разполагат, защото някой им разрешава. И са в правото си да защитават това статукво.

# 194
Добре де, Смарти, ти мислиш ли че в 21 век, в ЕС, е хуманно, да затвориш като животни един куп  хора с бодлива тел и картечници? Че не противоречи на един куп международни харти, които сме длъжни да спазваме за да сме част от цивилизацията? "Няма човек, няма проблем" е остарял принцип.
От време на време направо се изумявам колко ограничено се мисли, току се извъди някой радикалист и изреве да се режат ръцете на крадците, да се върне смъртното наказание и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт