За Кортезите и етническите традиции.

• 12 868
  • 312
  •   1
Отговори
# 195
В България проблема с кучетата не можем да решим, пък кво остава да си оправим циганията.

И ЕС рано или късно ще изреве с пълно гърло, щот толерантност и търпение има само докато проблема не стигне до задния ти двор.
А за САЩ , техните закони и " негри " само можем да си мечтаем.

# 196
Смарти, няма ли да ни удостоиш с твоите разсъждения за плюсовете и минусите на насилственото затваряне на един етнос в гето?
Също, на какво базираш извода си, че те и сега не са струпани в гета?

Има ли статистика каква част от убийствата са извършени от цигани, и каква- от други етноси? А показните убийства? Има ли статистика какъв е размерът на кражбите от цигани, и на какъв размер са кражбите от "цистите българи"? Искаш ли да отгатнеш какъв може да е резултатът?

# 197
В България проблема с кучетата не можем да решим, пък кво остава да си оправим циганията.

Докато сравняваме хората с животните така ще е.

# 198

Докато сравняваме хората с животните така ще е.

Като лично пострадала и от двата..хмм..проблема ще се въздържа от повече коментари, защото ми е достатъчно болно да се сещам, а и да споделя ще съм просто " част от статистиката "...

И само ще добавя, в едно далечно ( но не съвсем ) бъдеще именно някоя дружеска страна членка на ЕС ще опъне първата бодлива тел и ще има мноого обяснения за чие добро се прави това.  Peace

# 199
Добре де, Смарти, ти мислиш ли че в 21 век, в ЕС, е хуманно, да затвориш като животни един куп  хора с бодлива тел и картечници? Че не противоречи на един куп международни харти, които сме длъжни да спазваме за да сме част от цивилизацията? "Няма човек, няма проблем" е остарял принцип.
От време на време направо се изумявам колко ограничено се мисли, току се извъди някой радикалист и изреве да се режат ръцете на крадците, да се върне смъртното наказание и прочие.

Къде точно видяхте, че съм ЗА затварянето на циганите в гета? Просто споменах предложение и реакция. И дадох пример със случай, в който тя липсваше.
Ако трябва да бъда честна, аз лично решение нямам.

# 200
BlackSnake, неприятно.
Но това, че едно куче хапе, не означава, че всичките са злобни.
Същото се отнася и до ромите.
Аз пък съм била жертва на престъпление от страна на българин /нападна ме в асансьора/, това прави ли всички ни престъпници?

# 201
Смарти, няма ли да ни удостоиш с твоите разсъждения за плюсовете и минусите на насилственото затваряне на един етнос в гето?
Също, на какво базираш извода си, че те и сега не са струпани в гета?

Има ли статистика каква част от убийствата са извършени от цигани, и каква- от други етноси? А показните убийства? Има ли статистика какъв е размерът на кражбите от цигани, и на какъв размер са кражбите от "цистите българи"? Искаш ли да отгатнеш какъв може да е резултатът?

Естествено, че в статистиката циганите губят.
Показните убийства са в съвсем друга графа- те се правят от професионалисти, и на съвсем друго ниво.
Има и доста малки населени места, в които има набези и грабежи. По тв-то репортажи имаше бол. Но нищо не може да се направи.
Защото и тези, които го вършат имат своето оправдание- Няма работа. Никой не ни взима на работа, защото сме цигани..и т.н.
Омагьосан е този кръг, това искам да кажа.

Алиса, какво предлагаш ти?

# 202
  • Варна
BlackSnake, неприятно.
Но това, че едно куче хапе, не означава, че всичките са злобни.
Същото се отнася и до ромите.
Аз пък съм била жертва на престъпление от страна на българин /нападна ме в асансьора/, това прави ли всички ни престъпници?

Никой не е казвал подобно нещо. Ако сте следили темата, ще разберете, че не става въпрос да се сегрегира един етнос. Става въпрос за това, всички да сме равни пред закона. Правил си секс с 10 годишно дете -съд!
Няма значение дали ще се жениш за него.

# 203
Хексе, я се върни и прочети написаното от BlackSnake.

А за спазването на законите съм се изказала вече по темата.
Самоцитирам се:
Чета, чета и стигам до извода, че колкото по-рано ромската общност се интегрира или ние я интегрираме толкова по-добре.
Според статистиката в недалечната 2050 г. доста голяма част от населението на страната ни ще бъде от ромския етнос.
И съвсем в обозримо бъдеще логиката насочва към това, че и малкото обазовани и интелигентни роми, подтиквани от събратята си с пари ще решат, че имат пълно право да участват във властта. Та до тогава е добре да свикнат с нашите на българския етнос писани и неписани закони, за да не се налага или налагат на нашите внуци да се женят и раждат на 11 г и спазват законите на мешерето.

# 204
Хмм, всички сме единодушни в мнението си, че ако циганите живеят по-добре и ние ще живеем по-добре.
Никой не може да каже точно какви са причините за тяхното положение в момента.
Никой не може да определи точно какъв е начинът да им се помогне.

В тази тема ми стана ясно, че една от причините е обичаят според, който малки момичета могат да бъдат изнасилвани, взети от дома им и използвани за разплод. Вярно - това е традиция, осигуряваща оцеляването им - успешно.

Второто, което ми стана ясно е, че въпросната традиция трябва да бъде съобразена със закона. Мисля си, че ромските организации е редно да направят това. 
Не знам кой и защо може да ги задължи.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 15:27 от aneridi

# 205
  • Варна

Второто, което ми стана ясно е, че въпросната традиция трябва да бъде съобразена със закона. Мисля си, че ромските организации е редно да направят това. 
Не знам кой и защо може да ги задължи.

Силно се съмнявам, че ромските организации имат някаква власт.
Нашите институции имат властта и задължението да се грижат за спазването на законите.
Обаче не ми е ясно как може да ги накараме да заработят. Thinking

# 206
По времето на баба ми (т.е. не чак толкова отдавна) и българите са женели децата си рано.
Сега не го правим. Значи има начин. И не е кой знае колко дълъг процес. Или кой знае колко сложен.
Няма хуманитарна програма, която да не е прииложена в гетата. То не са безплатни обеди, закуски, кашони с храна, почивки, жилища (спомням си една циганка как се сърдеше, че плащала 10 лв наем, а друга по-нагоре била плащала 5)
Достатъчно моркови получиха. Ред е на тоягите. После, ако и това не помага, пак морков. Докато се оправи положението.
Обаче като не се прави нищо - няма как да стане чудо.
В дадения конкретен случай нищонеправенето също е престъпление.
И съответният кмет (или който отговаря за махалата) да си го отнесе порядъчно.

# 207
Кучето скача според тоягата.Така е и със хората.
Някой от вас влизал ли е в циганската махала?
Аз съм влизала.И имам приятели които живеят там.
Нищо им няма на хората.Защо никой отиде и види как живеят.
Една циганка да си иска детето и те/институциите/ да искам да и го вземат.
Когато с нашите приятели разговаряме и стане дума за нещо, казват-При нас не е така.Ние правим...еди как си.
Никой не дели циганите, те сами се отделят.Сами се оприличат като ,,,другите".
Имат дъщеря на 11 години, навърши ги през лятото.Ами тя вече живее с идеята каква булка ще е.
Когато майка й каза , че преди да навърши поне 17 год. не може,лицето й помръкна.Но нищо не каза.
Аз го обърнах на шега и казах че от мен ще я искат, но ще я дам когато видя диплома за средно образование.
Нека първо абитуриентка да се види, после булка.
И детето започна да описва каква рокля би облякла и да разпитва как се прави бал.
Има начин.Но насила хубост не става.

# 208
По времето на баба ми (т.е. не чак толкова отдавна) и българите са женели децата си рано. Сега не го правим. Значи има начин...
                              А кой твърди, че е по-добре да родиш късно (дори доста късно, ако се има предвид тенденцията)? От друга страна по-голямата част от децата правят секс доста рано, без значение етноса. Факт.
                              Любопитни са предразсъдъците... Докато за бабите ни момичето трябва да се е 'ориентирало' до 16 годишна възраст, и след примерно 23 вече закъснява, сега преди 28 се счита за глупаво да имаш планове за дете. На 25 са 'малкиWhistling.

# 209
Тук май нещо пак спорове и битки са се заформили. Аз съвсем мирно само ще си кажа мнението. Ако ще живеят етносите в една държава, трябва всички да спазват нейните закони. Ако законите на България казват, че секс с 10 или 11-годишно дете е педофилия, значи циганинът е педофил, и трябва да се накаже. Не му харесва ли? Традиция имал ли? Ами съжалявам, но на някои хора им харесва да правят секс и с 5-годишни, но това не значи че трябва да им разрешаваме; на някои народи традициите им са включвали мъчения, горене на кладата на "вещици" и какви ли не простотии, но това не значи, че трябва да се позволяват. Ако циганите не ги устройват нашите закони, какво правят в нашата страна тогава? Дали ще могат да си намерят друга, която узаконява педофилията? Може би някъде по размирните джунгли.

Всички трябва да бъдат равни пред закона, иначе законът губи смисъл и хората излизат из контрол. И така къде ще му излезе краят? Бременна първокласничка?

Общи условия

Активация на акаунт