подсъзнанието може всичко 18

• 110 401
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Миринда фон Щирлиц - ей как се радвам да прочета мнението ти. Аз пуснах това с писането с другата ръка. Аз пиша всеки ден и получавам неверояни отговори. Вече 6-7 отговора са се изпълнили.
Питам за всичко, което ми хрумне и някак си отговорите идват сами и са невероятно интересни.

# 511
  • София
Кристофър, не спирай да пишеш, само защото някой е подметнал нещо. Случват се такива неща, не само в темата и форума ами и в живота. Приеми ги не като критика, а като нормално явление.  Peace
 svetlina_8,благодарности за ценната информация! Никога не бях чувала за тези неща. Не знам защо, но  ми се вижда малко сложничко, а може и да се бъркам. Thinking

И аз така... чувствам се като че ли висша математика чета... тоест нещо много извън моите разбирания. Явно съм недорасла все още или пък прекалено елементарна... Rolling Eyes
Може по-късно ще стигна и до тук, защото отскоро изведнъж ме обзе странно желание да науча повече за Рейки и търся моя Мастер, а някога не знаех за какво иде реч. Ще споделя, когато стане.

П.П. Моля, май съм пропуснала, не се сърдете... пуснете линк, ако по-рано сте обсъждали това за писане с другата ръка.
Иначе аз пробвах преди доста време да пиша с лявата при техниката 21 по 21 за да може дясното полукълбо да се задейства по-добре, но такива грозотии се получиха, че ако не знаех какво пиша, никога нямаше да разчета.  Laughing

# 512
Здравейте отново и от мен
вече мога да се похваля,че при мен нещата започнаха да се получават. Колкото и малки да са промените в живота ми, все пак ги има. Вярно е,че преминавам и през доста трудни моменти, но вече не се страхувам и вярвам, че и те ще преминат и ще се случи това,което е най-добре за мен.
Сега се сетих да попитам,май не се сещам да съм срещала обяснение за това,дали когато се случи нещо хубаво на човек трябва да го сподели или да го запази за себеси? Досега доста често ми се е случвало, когато се похваля за нещо хубаво в живота ми,скоро след това да го загубя. Но сега,вярвам че нещата са се променили. Но все още не смея да се похваля с конкретни случки,които съм сигурна са вследствие от промяната на мисленето ми, и всичко останало,което темата промени в мен.
Доста често започнах да виждам около себе си бели перца,които моите ангелчета ми изпращат.
Но преди 2 дни открих едно такова бяло перце измежду едни документи. Много му се зарадвах, дори си го прибрах и си го нося със себе си в чантичката. Наистина на доста странно място го открих, все пак беше доста далеч от прозорец или врата,откъдето може да е прехвърчало. Беше точно между две папки. Нали няма някаква вероятност да е поставено там нарочно от някоя зложелателна личност,която знам че има достъп до това място? Не ми се вярва да е носител на нещо лошо, обаче все пак исках да попитам,защото реших да си го нося със себе си.

# 513
isskrata, радвам се, че животът ти се подобрява! Не се страхувай. Бялото перо обикновено е ангелски знак. Ако си ги намерила във важен за теб момент, ако те е зарадвало и успокоило - значи 100 % е ангелски знак. Не се поддавай на съмнението веднага. Зложелателни персони ще ти навредят само ако го допуснеш, ако им се поддаваш, и тогава ще ти навредят и без поставяне на перца тук-там Wink Но ако те притеснява - не го носи със себе си. Ангелите са ти дали знак, не е нужно да го превръщаш в талисман. Прецени си сама.

За споделянето на радостта, на успеха - моето мнение е, че повечето проблеми при хората идват от дълбоко вкоренените суеверия от типа на "след всяко добро идва зло", "да не чуе дяволът", "да не ме урочасат" и т.н. И аз много съм разсъждавала по въпроса за споделянето на хубавите неща, и си мисля, че е по-добре да споделиш радостта си (ако не е нещо много лично, разбира се). Но да се боиш от щастието, за да не вземе да избяга - най-много сама да го изгониш.
Моята майка не ми дава да се похваля, че цветята ми цъфтят. Щото според нея ако взема много да им се радвам, ще увяхнат може би. Не я разбирам - ако не им се радвам, за какво са ми?
Не се връзвай на суеверия само защото са традиция. Нашият народ, поради вековете робство, освен много мъдрост е насъбрал и много вредни, негативни "традиции". Всичките презастраховки - ама ако е рекъл Бог, ако сме живи и здрави, ако не ни чуе дяволът... Всички страхове - ако има нещо хубаво, да не се похвалиш, да не покажеш, че си щастлив - защото лошите сили ще ти го върнат. Не вярвам в това. И като не вярвам, то не ме стига.

Момичета, много съм мислила за това - страховете, негативизма, неспособността да се радваме на живота. Пътувала съм много, познавам други народи. И те имат суеверия, но никъде не е като тука - вманиачено чукане на дърво по повод и без повод, постоянно позоваване на "мъдрости" колко е полезно да си траем, да не се радваме, за да не станем много щастливи случайно. Имате ли мнение защо е така? Ще се радвам да споделите.

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 09:18 от MissMaple

# 514
isskrata,  Момичета, много съм мислила за това - страховете, негативизма, неспособността да се радваме на живота. Пътувала съм много, познавам други народи. И те имат суеверия, но никъде не е като тука - вманиачено чукане на дърво по повод и без повод, постоянно позоваване на "мъдрости" колко е полезно да си траем, да не се радваме, за да не станем много щастливи случайно. Имате ли мнение защо е така? Ще се радвам да споделите.

при арабите е същото- независимо дали християни или мюсюлмани. НА всяка дума "Ако е рекъл Господ, Иншалла, Да не чуе Дявола, да не дава Господ"...даже повече и от нас. Може би идва от  400 те години турско робство и при тях

# 515
isskrata,  Момичета, много съм мислила за това - страховете, негативизма, неспособността да се радваме на живота. Пътувала съм много, познавам други народи. И те имат суеверия, но никъде не е като тука - вманиачено чукане на дърво по повод и без повод, постоянно позоваване на "мъдрости" колко е полезно да си траем, да не се радваме, за да не станем много щастливи случайно. Имате ли мнение защо е така? Ще се радвам да споделите.

при арабите е същото- независимо дали християни или мюсюлмани. НА всяка дума "Ако е рекъл Господ, Иншалла, Да не чуе Дявола, да не дава Господ"...даже повече и от нас. Може би идва от  400 те години турско робство и при тях

Laughing точно така трябва да е,защото и тука е било силно мавританското влияние близо 300години !
Ако е рекъл Господ  е на всяка трета дума-дори от неизкушени в религията  Peace
Но отговора на поздрава´´ как си?´´- ´´Горе-долу ! ´´ е български патент  Mr. Green

# 516
  • София
А на руски е "более-менее", което е същото. Wink Но и те са славяни, а според някакви изследвания именно славянските народи най-много вярват и прибягват към използването на мгии, суеверия и тем подобни неща. Вероятно всичко идва от несигурността, която явно е заложена в нас вече, та се налага да разчитаме на някой там отгоре, а не на себе си.

# 517

П.П. Моля, май съм пропуснала, не се сърдете... пуснете линк, ако по-рано сте обсъждали това за писане с другата ръка.

Ето линк - Автоматичното писане

# 518
  • Tам през Атлантическия океан
някакви изследвания именно славянските народи най-много вярват и прибягват към използването на мгии, суеверия и тем подобни неща. Вероятно всичко идва от несигурността, която явно е заложена в нас вече, та се налага да разчитаме на някой там отгоре, а не на себе си.
Naughty Мисля че не само славянските народи т.е. навсякъде има суеверия , "магийки" и т.н.  Wink

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 09:30 от Desss

# 519
когато се случи нещо хубаво на човек трябва да го сподели или да го запази за себеси?

Направи така, както чувстваш нещата и хората. Ако чувстваш, че човек е добронамерен - защо да не споделиш?
Лично аз обаче мисля, че това дали ще споделиш хубавото нещо с другите или не, по никакъв начин не може да доведе до отнемането му от теб впоследствие  Wink

И в този ред на мисли, ако ми позволите да припомня: СЛЕД ХУБАВОТО ИДВА ОЩЕ ПО-ХУБАВО!!!   Grinning

Прекрасен петъчен ден ви желая     bouquet

П.П. Деси, все забравям да ти кажа, че аватара ти е много провокативен и много шик  Wink  Hug

# 520
  • Tам през Атлантическия океан

И в този ред на мисли, ако ми позволите да припомня: СЛЕД ХУБАВОТО ИДВА ОЩЕ ПО-ХУБАВО!!!   Grinning

Прекрасен петъчен ден ви желая     bouquet

П.П. Деси, все забравям да ти кажа, че аватара ти е много провокативен и много шик  Wink  Hug

В този ред на мисли .... и пари при пари отиват т.е. колкото повече , толкова повече    Grinning

Прекрасен петък и от мен  newsm53

# 521
Кристофър, не спирай да пишеш, само защото някой е подметнал нещо. Случват се такива неща, не само в темата и форума ами и в живота. Приеми ги не като критика, а като нормално явление.  Peace
 svetlina_8,благодарности за ценната информация! Никога не бях чувала за тези неща. Не знам защо, но  ми се вижда малко сложничко, а може и да се бъркам. Thinking

И аз така... чувствам се като че ли висша математика чета... тоест нещо много извън моите разбирания. Явно съм недорасла все още или пък прекалено елементарна... Rolling Eyes

ООО Висшата математика е песен!  Laughing

# 522
# 523
Лилиан, да, ти ми каза да пиша с дясната. След първия път се чудех дали нещата се получават като при вас, които пишете с лявата. Нали различните ръце отговарят за различни полукълба. Даже мислех да ви изредя какво съм писала. Имах чуството, че изброявам думи от речник на чужд език, като търся тая с най-близко значение до мисълта ми. Установих и че мозъкът ми много дърдори, поднася готови отговори, не може да се успокои. И затова другото ми Аз трудно може да вземе думата.
Най-забележителен беше моментът, когато написах за един човек "Иска пък..." и не можех да схвана другата дума. Почнах я като месо -ме.......и като че се пребориха с мен и написаха ....ше.
И аз се изненадах да прочета "Иска пък меше"  (Иска да се меси, да помогне), което беше точен отговор на думите ми да не се притесняват за мен.
 Да ви питам за мудрите. Има ли значение в какво положение на тялото се правят и други обстоятелства? Понеже аз правя една в градския транспорт и добре ми действа...

# 524
Момичета  Hug , относно Монадите и нещата, които ви изглеждат трудни или неразбираеми, не се притеснявайте  Grinning
Може би това наистина е малко по-сложна материя и се изисква известно време и натрупвания, за да бъде осъзната като информация  Hug

Аз с нетърпение очаквам поредното "включване" на Светлината с продължението  Wink

Общи условия

Активация на акаунт