Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 160 197
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Azalee, благодаря за мнението  Hug
Пуканка, аз съм още нова тук, но доколкото знам милгама е добре + някакво обезболяващо (на съпруга ми му предписваха парафкодал (комбинация аналгин, парацетамол, кофеин) + може би някакво нестероидно противовъзпалително средство (диклофенак напр. ) ако намаш проблеми със стомаха. Може би е най-добре обаче да те види невролог. Успех и бързо оздравяване  Peace

# 676
Дали човек с регистрирана дискова херния да се оперира или не, е едно много строго индивидуално решение /при препоръка от неврохирург,дори двама даже/.  Директните съвети на съфорумци могат ,както да ти помогнат ,така и навредят !Изчел съм този  форум 3 пъти ,на дир.бг -2 ,досега не съм прочел на някой с доказана ДХ-същата да му е изчезнала от нищото.Това не е съвет за обратното! Какво имам впредвид ? Всеки организъм си е уникален ,на един му влияят традиционните медикаменти на други -не .Един има висок праг на болка ,друг не.Един е активна личност и намаляването на активността му оказва негативни ефекти ,като цяло.Има хора ,които работят тежка физическа работа и не желаят да сменят професията си. Едни могат да правят упражнения до края на живота си/поне по веднъж дневно / -други -не. и т.н. и т.н. Като прочетеш всичко изписано по въпроса, прекараш чуждия опит и осмислиш твоето житие с лека визия за 20години напред -тогава сядаш претегляш всики плюсове и минуси и решаваш кое е най-добре за теб! Дали можеш да се спогодиш с ДХ си доживот и да изтърпяваш прищевките и един -два пъти годишно ? 
   Поста ми не цели да засегне никого ,просто споделям собствен опит.

# 677
И понеже написаното дотук звучи леко ,като " апотеоз на ножа" ще трябва да добавя ,че аз самия не съм опериран ,по съвсем други причини ,но нито за момент не отхвърлям тази възможност.След поредната си "яка" криза се крепя без никакви медикаменти ,редуциране на теглото до здравословен минимум /никога не съм имал по-голямо от нормите/ и упражнения сутрин -вечер ме домързява след храна.Елементарните упражнения на Ниши  и подобни производни от наша доцентка.Много пазене /работата ми го позволява- засега/,санаториум -поне веднъж годишно и кал и луга 15-20бр лятото.
Но, след всичко това ,мога да кажа ,че просто "удържам фронта"-вероятно мога да "избутам" до срещата със свети Петър при определени обстоятелства ....и тук следва още едно но-гръбначният стълб на човека и много важна и сложна част и като се наруши сходимоста и в следствие на механично увреждане-ДХ, сколиози и т.н. вероятноста проблема да се усложни е повече от 50% /за мен лично-съдейки по себе си./
Най-ниската оферта за "лазерна ендоскопия" в Германия е 4000-4500 евро с пълни изследвания и техен ЯМР и около седмица след оперативно възстановяване.Конкретика само след пълните изследвания!     

# 678
dzupo, благодаря за мненията ! Би ли ми дал координатите на една такава клиника за да опитам да се свържа с тях при нужда. За съжаление владея английски, а не немски и ще ми е по-трудно търсенето така.
За дългосрочния план си прав - но може ли да знаеш кое е действително правилното решение. Една голяма херния въобще не е шега работа, но пък и резултатите от операцията на такава са по-малко сигурни. Ние все още не сме говорили с неврохирург и предполагам, той би имал много разумни доводи в полза на операцията и не знам наистина какво ще решим, но благодаря на всички за менията, най-малко така ще знаем какви въпроси да задаваме.

# 679
Сесил,не мога да си открия сега материалите,погледни в по-старите ми постове -сигурен съм ,че съм дал коодинатите на другата клиника в Бавария ,а имаше и още инфо за друга в ,която работи и български лекар.
Иначе си права ,че и операцията няма 100% сигурност,но то в какво ли има днес..... Joy
Това е една от причините да не съм се оперирал тук- в БГ. Затова пък има и доста дето са го направили успешно ,......както и немалко неуспешно.....късмет,съдба  или Бог знае какво ? 

# 680
Добре дошла при нас  Hug
Виждам, че живееш в Германия, можеш л ида кажеш там как стоят нещата с операциите, и като цена колко излиза.
Благодаря ти предварително.   bouquet

за съжаление не знам колко струва такава ОП. Не е ставало въпрос за ОП при мен, пък и ако се налагаше, то здравната каса щеше да поеме разходите. Тук всякакво лечение назначено от лекар, се поема от касата, ние само си плащаме месечната здравна осигуровка, която е 14,5%  от брутната заплата, като половината се поема от работодателят + 0,9% или 1,5%  от брутната в зависимост от това, дали си семеен или не  Peace

Специално при мен моят ортопед с оглед на това какво работя и какви спортове правя, реши, че не се налага ОП.  А си ме болеше доста, и след седене, ако решах да се изправя, ми трябваха около 1-2 минути, стоях прегърбена и си масажирах кръста, че да се изправя. Признавам, че нищо не съм чела по въпроса. Изцяло се доверих на ортопеда ми (тук те са отговорни, а не невролозите) Обясни ми, че изтеклото вещество с времето ще се втвърди и няма да притиска ишиасния нерв, с което болката ще изчезне, и наистина така стана.

Странно ми стана, като прочетох, че някои от вас имат проблеми с хернията по няколко пъти годишно...
Преди дисковата херния, често ми се схващаше кръстът, но след нея такова схващане не съм имала. Та има все пак нещо позитивно  Wink

# 681
за съжаление не знам колко струва такава ОП. Не е ставало въпрос за ОП при мен, пък и ако се налагаше, то здравната каса щеше да поеме разходите. Тук всякакво лечение назначено от лекар, се поема от касата, ние само си плащаме месечната здравна осигуровка, която е 14,5%  от брутната заплата, като половината се поема от работодателят + 0,9% или 1,5%  от брутната в зависимост от това, дали си семеен или не  Peace

Специално при мен моят ортопед с оглед на това какво работя и какви спортове правя, реши, че не се налага ОП.  А си ме болеше доста, и след седене, ако решах да се изправя, ми трябваха около 1-2 минути, стоях прегърбена и си масажирах кръста, че да се изправя. Признавам, че нищо не съм чела по въпроса. Изцяло се доверих на ортопеда ми (тук те са отговорни, а не невролозите) Обясни ми, че изтеклото вещество с времето ще се втвърди и няма да притиска ишиасния нерв, с което болката ще изчезне, и наистина така стана.

Странно ми стана, като прочетох, че някои от вас имат проблеми с хернията по няколко пъти годишно...
Преди дисковата херния, често ми се схващаше кръстът, но след нея такова схващане не съм имала. Та има все пак нещо позитивно  Wink

Благодаря ти за инфото. Aз правя всичко възможно за да не получавам втора криза  Peace Правя си и едни инжекции Diskus compositum n,  които ми ги пратиха от Германия, те карат ДХ да се калцира и не притиска нерва  Wink Има голям резултата след тях  Praynig Знаеш ли нещо за тях, използват ли се често там?

# 682
Изтрили са старите теми ,май , преди да започнат "купонните"-доста ровене падна в  Гугала ,но с успех....

за тази клиника бях писал :http://www.schoen-kliniken.de/ptp/

# 683
Правя си и едни инжекции Diskus compositum n,  които ми ги пратиха от Германия, те карат ДХ да се калцира и не притиска нерва  Wink Има голям резултата след тях  Praynig Знаеш ли нещо за тях, използват ли се често там?
не съм ги чувала, а и  не съм се интересувала.
на мен ми слагаха 2x някаква инжекция, но беше заради възпаления нерв. За самото калциране трябва време- течността се "изпарява" и веществото изтекло извън дисковете се втвърдява. С което натискът върху нерва изчезва, с това и болката.
На мен ми костваше към 8 месеца- от първата усетена болка до окончателното й отшумяване.    

# 684
  • София
Изтрили са старите теми ,май , преди да започнат "купонните"-доста ровене падна в  Гугала ,но с успех....

за тази клиника бях писал :http://www.schoen-kliniken.de/ptp/

Дзупо, не са изтрити старите теми.
Линкове към тях има в първия пост и са активни.  Hug

# 685
  • София
Дзупо, ето оттук-нататък сме коментирали по темата за чужбинската клиника:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=133896.240

Прелиствайки темите, се сетих за Ванилия Канелска.
Съжалявам, че наскоро не ни е давала информация за мъжа си, което пък ми говори,
че за щастие той е добре. За тези, които не я познават - тя пишеше тук
заради мъжа си, който се оперира в Унгария, понеже там живеят. Тя писа скоро след
операцията му, че се чувства чудесно.

# 686
Браво,Софи ! Имах предвид ,че търсене по профил дава резултати от последните 5 теми ! Ти нали си ни " локалния дисков модератор и администратор" се справи отлично ,както винаги досега  newsm10.

# 687
Дзупо благодаря ти за координатите, наистина не бях попаднала на нея като търсих, благодаря и на Софи, че ме ориентира.
Тишо, тази инжекция звучи интересно, лекар ли ти я предписа ?
Azalee вдъхваш ми надежда, благодаря ти !
За всички хубава вечер от мен  Hug

# 688
На мен ми костваше към 8 месеца- от първата усетена болка до окончателното й отшумяване.    

Ха, и на мен толкова горе долу от Февруари до Септември  Crazy

Тишо, тази инжекция звучи интересно, лекар ли ти я предписа ?

Да, д-р Христо Георгиев, работи е Ортомед, Горна баня.

# 689
Дзупо, войводо, винаги си бил готин в постовете си! Браво! Много хубаво го каза!
Всеки трябва да преценява сам за себе си положението и да решава дали е за операция или не. Аз нямах избор, за съжаление, прагът на болката при мен не ми позволи да стискам зъби, не се траеше! Но други в моето състояние може би щяха даже да са в движение. В същото време не бих имала нищо напротив да се оперирам в Гремания, но нямах време да реагирам. И парите не биха ме спрели. Сигурна съм, че там е друга ситуацията, всечко бих дала да се лекувам там, но за съжаление при мен се наложи да използвам услугите на БГ докторите. хубаво е , че за сега не съжалявам, добре съм, все още кошмарите ми се връщат, но пък като е добре човек е друго чувството, даже и да сънуваш болката. Дълго време ще ме държи, като забравя все някой, който е покрай мен ми напомня, това е, ние никога не трябва да забравяме каква болест ни е споходила. Даже и да сме оперирани и вече да ги няма проклетите ДХ!

Общи условия

Активация на акаунт