операция на дискова херния!

• 233 302
  • 604
  •   1
Отговори
# 240
  • Burgas, Bulgaria
днес по БТВ говориха за доц.Гергелчев такива неща че направо се потресох.Аз лично дано не ставам досадна но на тозичовек само мога да съм му благодарна цял живот.Господ здраве да ме дава.

# 241
  • София
mama21, какво точно са говорили? негативни неща ли?

# 242
Здравейте,
Набързо прочетох коментарите ви за дисковите хернии. Точно преди 4 месеца и аз направих операция за 2 такива и ми беше много интересно да чета за общата ни болка. Мога ако иска някой да дам повече инфо - и без това съм в болнични и се чудя какво да правя.
само набързо ще ви пиша - от 8 години имам проблеми и какво не правих - стигнах до операция и за сега не е зле!
Очаквам включване!

# 243
mama21, разкажи какво казаха за Гергелчев? Ще е от полза за всички.
OK, каква е била твоята херниа. КАжи повече за операцията, къде, при кого, след това как е?

Майка ми е ходила много пъти на Пвел баня. Досега не е имала кой знае какво облекчение от там. Оказа се обаче, че втория път като е ходила са й правили екстензии на торакално ниво, където в момента е тази най-опасна херния. Професорът е казал, че са абсолютно противопоказни на това ниво.
Не знам вече какво да мисля. Уж там бяха големи специалисти, а е възможно те да са предизвикали хернията там.
Чудя се в България въобще знаят ли какво правят. Сега като се разчетох за проблема, тук правят сумата и процедури, които при майка ми не са правени. Чак ако не помогнат се прави операция. Намерих един форум за дискови хернии с онлайн консултации на Габровски. Там казва, че ендоскопските операции били операции за бедни и не се предпочитали пред микроскопските. Тук правят първо ендоскопски и ако не е възможна такава, тогава се прави микроскопска.

# 244
Сега като се разчетох за проблема, тук правят сумата и процедури, които при майка ми не са правени. Чак ако не помогнат се прави операция.

Виви, за какви процедури става въпрос?

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 16:21 от Ванилия Канелска

# 245
mama21, разкажи какво казаха за Гергелчев? Ще е от полза за всички.
OK, каква е била твоята херниа. КАжи повече за операцията, къде, при кого, след това как е?

Моите бяха на l4-l5 и l5-S1 или нещо такова. Преди 8 години получих силни болки и изтръпване на десния крак и отказах операция. Реших с ходене на Павел Баня да се оправя. И наистина получих доста голямо подобрение след процедурите. Основно упражнения в басейните и физиотерапия. Не се подложих на екстензии. В къщи продължих с обикновенно висене на лост, който инсталира мъж ми. Истина е, че имах подобрение след висенето на лоста. На това му се казва "суха екстензия". Но това действа при леки форми, аз не бях от тях. И така до август 2007, когато се влоши положението след пътуване във влак на климатик. До декември 2007, когато се оперирах, тъй като се повториха болките и изтръпването. Сега, 4 месеца след операцията съм много добре, само дето изтръпването остана, но се надявам да изчезне. Това не минава веднага. Операцията беше във Военната болница Варна в неврохирургия Доц. Филипов ( идва от София ). Там на място има един д-р Добрев за повече инфо.
На тези, които се страхуват от операция - не се мъчете! Моята операция беше ендоскопска, след нея спря всякаква болка ( Преди бях на морфинови хапчета и нямаше полза), нищо не усетих, надеждата за нормален живот се върна отново при мен! Толкова болка съм преживяла, че даже не ми се иска да си спомням! знам, че няма гаранция да стане пак същото.
Чух, че във Варна правят иглотерапия и озоновите инжекции, но не съм чула да имат ефект.

# 246
  • Burgas, Bulgaria
Гергелчев и днес го даваха лично него по БТВ и човека обясни каква е политиката на болницата и че аневризма на мозъка е най-тежкото заболяване.Аз лично видях след като оперира мен как една жена на 35 години беше с такъв аневризъм че 40 дни не беше ставала от леглото и най-накрая и обръснаха цялата глага та мъжа и  и купи перука.На тази жена доцента и поръча клипсите дето се слагат в мозъка и тя не си ги плати -до там е стигнала наглоста на тези хора че и до ден днешен те не са си платили тези неща които не се поемат от касата.Тогава доцента си е бръкнал в джоба щатото той казва че най-жалко е когато млади хора си отиват .А те с какво му се отблагодариха-  #2gunfire
Дъщер му е един от най-добрите детски невролози в София на 4-ти километър.
Жената която обвинява болницата в небрежност ги обвинява че не са направили спешна операция за анемризъм а са изчакали два дни.всеки който знае какво е неврохирургия е наясно че има моменти в които не може да се оперира човек.
Последния път в който лежах при него една майка се молеше да оперират сина и и си мислеше че и искат пари та за това не го отварят.А той имал предния ден Т .Доцент Гергелчев е много суеверен човек и за него щом нещо е попречило в последната мчинута на операцията значи не трябва да се бърза.
Незнам може и да е корумпиран но аз такова нещо не знам и несъм видяла принего за 8 години.Верно строг е но той казва-Ако ми нямаш доверие по-добре не стой тук а си намери друг лекар.
извинете за дългия пост.

# 247
Здравейте!И аз го гледах Гергелчев в сутрешния блок. Много се възмущавам на подобни скалъпени обвинения. Така наистина губим всички от и без това малкото останали кадърни специалисти в БГ. Аз съм оперирана преди 20 дни от същия този лекар и мога само да го благославям. Още ми е рано да стоя много седнала пред компютъра, но по-нататък ще отговоря с подробности на всеки който се интересува.

# 248
Здравейте,бивши и настоящи диско(ви) маниаци ! Аз съм едно от новите ви попълнения с диагностицирана(на скенер) медианна и двустранно парамедианна дискова херния на L4-L5.От четири месеца се пържа на същия огън добре познат на всички ви. Медикаментите не помагат, физиотерапия, масажи - същс. Изчетох всички форуми по темата и само във вас ми надеждата да си помогнем с информация. От пълно отрицание на оперативния метод съм почти готов да го приема, но ми ще да пробвам някои неоперативни . Ако някой от вас е пробвал лазерна иглотерапия-нека сподели. А сега , аз ще се опитам да ви бъда полезен. Ванилия , имам сестра живееща 17г. в Бавария-оказва се ,че ендоскопски операции като тези в Алфаклиник се правят на доста места дори в Бавария.Просто Алфаклиник е ВИП болница за тузари ,елитни спортисти и т.н. Другите са по поносими, като цени и допускат договаряне. 80% от операциите на дискова херния са ендоскопски безкръвни и едва 20% са микроскопски при вадене на диск и др.такива. Доц.Габровски ми обясни,че първите са за бедни,но от прочетеното разбрах(без да претендирам за 100% достоверност),че  при лазерната ендоскопия вероятността от рецидиви е много-много по малка.Някъде четох , че след отстраняването на хернията краищата се "обгаряли" с лазера и се получавало нещо като вакуум. Знам,че в България има добри специалисти,но ми е трудно да повярвам, че тузарите ,които ходят в Алфаклиник не могат да си позволят "по-добрата" микроскопска операция ,а предпочитат "бедняшката" безкръвна ендоскопска интервенция. Спирам да ви досаждам.Моля, да ме извините за предългия пост.                       

# 249
dzupo, благодаря за информацията, ще потърся и други клиники, пък дано мъжът ми да се реши.

Не съм чувала за лазерна иглотерапия - сега ходи на стандартната иглотерапия при един виетнамски професор в Будапеща, паралелно с това ходи на шиатцу. Днес пък е и на гимнастика. Не зная дали не греши като ходи на 100 места, но поне специалистите по шиатцу и акупунктура са на мнение, че методите им не си пречат взаимно.

Миналия четвъртък беше на акупунктура, в петък на шиатцу и там са му наместили прешлените с 5 мм. Беше изкривен като дъга надясно, за да не го боли, а след това стойката му беше учудващо подобрена и ефектът си стои и до днес. Обикновено е страшно изкривен в края на деня. След иглотерапията каза, че усеща затопляне в крака, който по принцип изтръпва, т.е. явно методът действа, въпреки че още не сме видели по-сериозни резултати.

Иначе специалистката по шиатцу е убедена, че с няколко процедури ще му помогне, но пък те всички така казват.

Успех на всички и лек ден!

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 10:23 от Ванилия Канелска

# 250
   Няма ли някой, който да правил лазерна иглотерапия в мед.център "Котекс"? Ако има такъв, нека даде инфо-резултати, цени и др. Ванилия, има ли ефект от шиатцуто и иглите при съпруга ти?  От Германия ми пратиха брошура на клиника във Vogtareuth,където правят същите операции като в Алфаклиник-Мюнхен на около половин цена/по неофициални данни/. Аз си бях пратил скенера за консултация, но отговорили, че по "това нещо" не може да се направи сериозна диагноза.Там просто си правят ЯМР и не  си правят експерименти да ти лекуват какво ли не, както честичко се случва. От GP-то си разбрах ,че за да си направя ЯМР /по здр.каса/ неврологът ми трябва да изпрати писмо до касата и ако тя разреши след време-става.Невероятна простотия-като знам какво ми лекуваха 2 месеца преди да ме пратят/по мое настояване/ на скенер а да не казвам, че колкото специалисти са го гледали, толкова са и мненията. Ако трябваше сам да се осигурявам здравно - никога не бих го направил, но това е дълга и тягостна тема. Адресът на клиниката във Vogtareuth e www.schoen-kliniken.de

# 251
dzupo, какво съвпадение!!! Като ми каза, че в други клиники в Бавария е по-евтино, намерих точно тази във Vogtareuth. Ако цените наистина са наполовина на Алфа-клиник, звучи много добре. Ти как си прати скенера - снимката или само заключението? Съпругът ми има 3 ЯМР, един от които е на CD, но за жалост точно първият. Вторият му го правиха миналото лято във Варна, в частна клиника "Темелков" и струваше 200 или 250 лв, не си спомням добре. Тук обаче не го харесаха и го пратиха на трети ЯМР.

За иглотерапията - вече минаха 5 процедури, остават още толкова. Четвъртата процедура била с нажежени игли. Като се върна едва седна да вечеря. Усеща затопляне по цялото тяло, което означавало, че действа. Обаче от една седмица го боли не само кръста, а целия гръб, особено плешките. Едва се обръща вечер в леглото. Надявам се това да е ефект на разнасянето на болката по пътя й към излизане от тялото Praynig. Вчера мъжът ми е питал акупунктуриста, нормално ли е това - обаче не е разбрал отговора - този китаец уж живеел от 16 години в Будапеща, но едва говори унгарски и не са се разбрали - само му боцнал по една игла и в раменете. Simple Smile Иначе на същото място има и лазерна акупунктура и такава с конец Shocked, но не знам защо мъжът ми са го започнали с традиционната, той не е казвал каква иска.

От шиатцуто е много доволен, но то е само веднъж седмично - сега в петък ще е пак, а през юни ще могат да му дадат часове за по-интензивно посещение.

Иначе и тука здравната система е същата. По отношение на диагнозата не е имало различни мнения, но общото е, че лекарите са безсилни. А операция никой не препоръчва, дори неврохирурзите - всички му казват да пробва консервативно лечение. Но вече е пробвал почти всичко. Sad

# 252
Името на мед.център от горния ми пост е"Кортекс", но явно никой от съфорумците не го е посещавал.Ванилия, във Vogtareuth изпратих и снимките и заключението от скенера по близка на сестра ми-мед.лице. За мнението им си чела вече, хората искат CD на ЯМР за диагноза и евентуално цена.Аз бях върл противник на операциите, но като имам впредвид непрестанната болка, прочетените ужасии на много хора от форумите и опитвали всичко друго /като вас/ и оперирали се тук в милата ни татковина, та като сложа на кантара рушветите, процента на успеваемост и т.н. и т.н.- не знам дали не е по разумно /и от медицинска и от финансова гледна точка/да се реша на такава безкръвна операция . Това си е мое лично  разсъждение и не цели да да убеждава, когото и да било, в каквото и да било . Ще разпитам в Здр.каса биха ли ми поели разноски- поне колкото на стандартна операция тук и ако-да въобще няма да мисля повече.Тази болка това усещане, че си половин човек не се търпи вече.

# 253
  • София
dzupo, не съм правила лазерна иглотерапия, но от няколко дни тръгнах на масажи и сякаш имам някакво леко подобрение. Да припомня, че в момента съм с пареза на десния карк, но съм се заинатила да мина без операция, пък да видим до къде ще се докарам.  newsm78

# 254
Софсан, и аз имам пододобрение и от масажите, и от калта ,но само докато ги правя -след това е същото.Дано при вас не е така.Чесно казано, възхищавам се на стоицизма на всички като теб, но на мен ми идва в повече.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт