Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 160 200
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Azalee разрових се в интернет и мисля, че това, което казваш е възможно. На английски прочетох дори за случай за spontaneous disk herniation regression (т.е. спонтанно обратно развитие на хернията) и то на две различни хернии появили се при един пациент по различно време; как е станало това засега май не е съвсем ясно; Попаднах и на материал, в който пише че при 80% от големите лезии може да се наблюдава реабсробиране и намаляване на размера на хернията до 50% и съответно намаляне на натиска върху нервните коренчета. Но това не винаги се случва, а сигурно има значение положението на хернията и се преценява за всеки отделен случай. По принцип впечталението ми от това, което прочетох са, че се залага на консервативна терапия и физиотерапия поне в началото.

# 706
  • София
  Здравейте момичета!

Имам две операции от дискови хернии, но бях забравила какво е дискова херния. Свикнах си с парезите и не им обръщах внимание. НО миналата неделя пак ме захапа дисковата херния, но сега ми се случва, нещо, което не ми се е случвало преди.Та се чудя дали е възможно да е свързано с дисковата херния или си е нещо отделно. От както ме е захапало, започнах да вдигам кръвното, и получих непрекъснато гадене и световъртеж.Та се питам възможно ли е от блокажа в кръста да стане това?Да се е нарушило някак кръворосяването, но пък кръста е доста далече от главата.То кръвното не е високо 130/80, но за мен е, защото съм свикнала на 100/70, и се чувствам много зле.

# 707
 Здравейте момичета!

Имам две операции от дискови хернии, но бях забравила какво е дискова херния. Свикнах си с парезите и не им обръщах внимание. НО миналата неделя пак ме захапа дисковата херния, но сега ми се случва, нещо, което не ми се е случвало преди.Та се чудя дали е възможно да е свързано с дисковата херния или си е нещо отделно. От както ме е захапало, започнах да вдигам кръвното, и получих непрекъснато гадене и световъртеж.Та се питам възможно ли е от блокажа в кръста да стане това?Да се е нарушило някак кръворосяването, но пък кръста е доста далече от главата.То кръвното не е високо 130/80, но за мен е, защото съм свикнала на 100/70, и се чувствам много зле.

Здравей и добре дошла  Hug
Аз имам подобен проблем, само дето съм като пиян не ми се върти нищо, просто с равновесието имам проблем. Отиди на лекар. Според мен нямат нищо общо, по вероятно е да си се притиснила и да си вдигнала кръвното, но отиди на лекар.  Peace

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 21:10 от tishoo

# 708
  • София
   А може би е от друго? Аз пия лекарства за диабет и Волтарена, дето си бия и пия, не е препоръчителен в комплект с лекарствата за диабет.Само  където не знам какво става като се комбинират. Може и от това да е.А на лекар не ми се ходи, защото нищо от лекарствата, които ще ми предложи не мога да пия..А и много чакане е там - веднъж 4-5 часа при личен за направление,после още толкова  и при невролога. Сега ще потърся някой медицински форум , да питам за взаимодействието между лекарствата.

# 709
  • София
  А може би е от друго? Аз пия лекарства за диабет и Волтарена, дето си бия и пия, не е препоръчителен в комплект с лекарствата за диабет.Само  където не знам какво става като се комбинират. Може и от това да е.А на лекар не ми се ходи, защото нищо от лекарствата, които ще ми предложи не мога да пия..А и много чакане е там - веднъж 4-5 часа при личен за направление,после още толкова  и при невролога. Сега ще потърся някой медицински форум , да питам за взаимодействието между лекарствата.

Волтаренът вдига кръвното, това го знам със сигурност.  Hug
Хапни чесън с кисело мляко, сваля доста добре кръвното.

Ето я листовката на Волтарена, погледни при възможните нежелани лекарствени реакции:
http://www.framar.bg/%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B5% … -pid03005855.html

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 22:00 от sophsan

# 710
  • София
   Много ти благодаря  Hug! Не знаех! Аз и аспирин  пия и съдоразширяващи, май ми е дошло в повече.Главата ще ми се пръсне от бучене и болка,гадене, световъртеж, а кръвното ми се води за нормално. Като кажа вдигам кръвно ми се смеят, а на мен ми е зле. Peace

# 711
Какво става хора,нещо не мога да се ориентирам.Или всички болежки изчезнаха или има нова тема,която немога да намеря.Simple Smile

# 712
Какво става хора,нещо не мога да се ориентирам.Или всички болежки изчезнаха или има нова тема,която немога да намеря.Simple Smile

Май ще да е от студа-всички са се покрили с надеждата нищо да не ни боли newsm78 newsm78 newsm78

# 713
  • София
На всички привет  bouquetОтдавна не съм писала ,но ме налегнаха болежки и реших да отида на лекар,да потърся второ мнение,както съм ви писала имам повече проблеми с крампите отколкото с болки в гърба,но от около 5месеца се радвам,,....,, и на завидно главоболие с повръщане и всички симптоми на мигрената.Моля за помощ.Някой ако може да ми даде мнение за една докторка от,,Св.Иван Рилски,,Бояна Милева.Тя направо обърна представите ми за лекарска помощ,като ме прати на .....психиатър #Crazy.Ако някой има наблюдения,или е чул нещо за нея, моля да ми каже,може и на лични.От вчера място не мога да си намеря и прочетох сума ти статии на психолози и психиатри които описвот силни болки като химери и свръхчувтвителност към болката с лека насоченост към депресивни състояния.Още ме посъветва да отида на съдов хирург за крампите та ако знаете добър такъв моля да кажете,някой който работи по здравна каса.
Тише приемам поканата за купона отФБ. Mr. Green

# 714
  • София
Привет Simple Smile

Вчера в "На кафе" демонстрираха някакво корейско изобретение хибрид между традиционната медицина и новите технологии. Мисля че това представяха: http://www.theramax.org/theramax.htm
При демонстрацията Гала легна да го пробва и остана силно впечатлена, изобщо не й се ставаше да води  Crazy
Един от ефектите му  е леката екстензия която създава при движението на тази "нефритена ролка" , което облекчава до голяма степен болките в гръбнака.

Копирано от сайта: Нагряващите се нефритови ролки стимулират биологично активните точки и едновременно въздействат с инфра червени лъчи, за да повишат метаболизма в тъканите и микроциркулацията в гръбнака, да свали енергиините блокове в меридианите и да възстанови потока от енергия в човешкото тяло.

Съчетанието от различни методики е позволило да се сдобием с голям терапевтичен ефект при лечение на широк спектър заболявания.

Ще взема да питам все пак колко струва това чудо на техниката Simple Smile

Керамичната постелка за крака също е доста полезна. Имате ли наблюдение върху йонизаторите на въздух, понеже от доста време мисля да си купя такова нещо.

Не знам дали го има онлайн това предаване, но определено беше интригуващо!

# 715
На всички привет  bouquetОтдавна не съм писала ,но ме налегнаха болежки и реших да отида на лекар,да потърся второ мнение,както съм ви писала имам повече проблеми с крампите отколкото с болки в гърба,но от около 5месеца се радвам,,....,, и на завидно главоболие с повръщане и всички симптоми на мигрената.Моля за помощ.Някой ако може да ми даде мнение за една докторка от,,Св.Иван Рилски,,Бояна Милева.Тя направо обърна представите ми за лекарска помощ,като ме прати на .....психиатър #Crazy.Ако някой има наблюдения,или е чул нещо за нея, моля да ми каже,може и на лични.От вчера място не мога да си намеря и прочетох сума ти статии на психолози и психиатри които описвот силни болки като химери и свръхчувтвителност към болката с лека насоченост към депресивни състояния.Още ме посъветва да отида на съдов хирург за крампите та ако знаете добър такъв моля да кажете,някой който работи по здравна каса.
Тише приемам поканата за купона отФБ. Mr. Green

Аз съм с мигрена и то от поне 4-5 години. Но моето няма нищо общо с твоята мирена-при мен е наследствена и то след 45 години. До сега съм се докарвала два пъти до зверски болки до повръщане, тогава само инжекция деган и болкоуспокоителни. Но според мен е било съчетание с вирус.
За мигрена сестра ми (тя има много страшни кризи) пие някакви лекарства с кофеин и определено кае-кофеинът помага. И аз съм забелязала-когато пия кафе не ме мъчи главоболие. Иначе с кокстрал се оправям.
Ще питам приятелката ми за крампите-тя е съдов хирург. Но и аз съм имала крампи, но не ми е казвале нещо специално освен- доколкото си спомням - калий.

# 716
  • София
Привет Simple Smile

Вчера в "На кафе" демонстрираха някакво корейско изобретение хибрид между традиционната медицина и новите технологии. Мисля че това представяха: http://www.theramax.org/theramax.htm
При демонстрацията Гала легна да го пробва и остана силно впечатлена, изобщо не й се ставаше да води  Crazy
Един от ефектите му  е леката екстензия която създава при движението на тази "нефритена ролка" , което облекчава до голяма степен болките в гръбнака.

Копирано от сайта: Нагряващите се нефритови ролки стимулират биологично активните точки и едновременно въздействат с инфра червени лъчи, за да повишат метаболизма в тъканите и микроциркулацията в гръбнака, да свали енергиините блокове в меридианите и да възстанови потока от енергия в човешкото тяло.

Съчетанието от различни методики е позволило да се сдобием с голям терапевтичен ефект при лечение на широк спектър заболявания.

Ще взема да питам все пак колко струва това чудо на техниката Simple Smile

Керамичната постелка за крака също е доста полезна. Имате ли наблюдение върху йонизаторите на въздух, понеже от доста време мисля да си купя такова нещо.

Не знам дали го има онлайн това предаване, но определено беше интригуващо!
Сигурно е много скъпо? Аз вчера направо и завидях на Гала, искаше ми се да си имам едно такова легло в нас, да се опна,че как ме е сковалоо!

# 717
Здравейте, момичета! Извинявайте, че така смело скачам в темата. Обикновено чета повече, обаче сега просто нямам възможност. На мъжа ми му  направиха ЯМР и му откриха дискова херния на врата - С5-С6. Неврохирургът бил категоричен, че е за операция, но то от неврохирург какво друго да очакваш. Със сигурност ще потърсим и второ мнение. Въпросът ми е, какво ви е мнението за лазер и озонотерапия? Много е модерно, много се пише, но ми се иска да чуя мнения и коментари от потърпевши. Още веднъж се извинявам, ако вече сте дискутирали тези варианти. Един линк за този вид лечение също ще ми свърши работа! Благодаря,благодаря,благодаря предварително.  bouquet

# 718
Добър ден и от мен!
Ако малко се върнете назад във форума ще прочетете, че вече е коментирано "корейското изобретение.....)
http://www.migunoxylife.com/

chevroleta, направете непременно консултации и с други лекари, намерете добри невролози. Неврохирурзите не пускат скалпела от ръката си. Те друго лечение не знаят да приложат.
Аз също бях в "много страшно положение за операция, дори нямах да време да чакам", според хирурзите. Имам цели три хернии на врата, и с последици от тях. Но почнах кинезитерапия - масажи, лекарство с инфрачервени лъчи, гимнастика, малко НСПВС, витамини. По-добре съм и дори се върнах на работа (на компютър по 9-10 ч.) Сега периодично ходя на масажи.
Тук има няколко изпитали не особени големия ефект от озоно- и лазертерапията. Не ги отричам, чета и в друг форум за някои подобрили се от тях. Подчертавам подобрили, не оправили се! Това са временни състояния. Както и с масажите, физиотерапията, санаториумите, трябва да се правят системно за поддържане да се задържи, но да не се развие в по-лошо положението.
Лек ден!

Едно момиче на около 20-25 години си оперира дх на врата в Пирогов. Сложиха й 1 мобилен (напълно запазва функционалност и движение на врата) и 1 полуподвижен кейдж. Скъпички са тези неща, но като се налага. Много бързо се възстановяваше след операцията. Дори не е носила яка. Добре се чувства, казва че има подобрение. Тези дни от студовете много силно я болеше врата, неврохирургът й е казал, че ще усеща промяната във времето. Можело да се оправи занапред, но няма гаранция!!!

Някъде назад имаше публикувани клипчета за операция на шията. Мииля, че Текс ги беше пуснал.

# 719
Здравейте всички! Искам да попитам,оперираните,след колко време доло-горе,може да се получат сраствания и как би се разбрало. В смисъл какво се усеща.

Общи условия

Активация на акаунт