Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 161 642
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,гледам че Тишката няма търпение,вече съм тук. HugСнощи се прибрахме късно от София понеже часа ми беше в 18.00 и сега сядам да ви информирам.Д-р Михов ми предложи да изчакаме да дойде пак проф.Рафаели,в момента бил в Куба,обучавал тамошните доктори.Каза ми че имало записани още 7 човека за тази операция,една жена която била със 7 операции също била в листата на чакащите.Пред мен имаше възрастен човек с 4 неуспешни които едва ходеше.Каза ми че нямам друг избор и ще се подложа на новата операция,но ми обясни че при някой хора които са оперирани от дх,поради това че се премахва част от диска се получава нестабилност на гр.стълб и че това също би могло да доведе до опъване не нервните коренчета а  оттам и до болка.С една дума не можело да се каже дали само срастванията играят роля при мен за болката но каза че се надява да е това,защото от ЯМР не се виждало да има проблем с диска.Обясни ми че ако болката не се повлияе от тази операция,можело да ми се направи друга класическа при която да се направи стабилизация на оперирания сегмент с пластини,но и на него самия идеята не му се нрави много,тъй като каза че това било доста сложна и тежка операция и съм била много млада за да ме обездвижат с такива пластини.Каза че може по време на операцията да вкарат озон в другия ми диск на горното ниво които е притрузирал,за да го "склерозират".Това което трябва да доплатя за операцията са 1100 евро както пишеше и още 100 лв. за озон.Разбрахме се да ми звънне в първата седмица на януари,и ако не е дошъл професора операцията ще направи той.Това е,смятам да опитам,нямам друг избор и се надявам че вече всичко ще е наред.Операцията ще е в София.Ако искате питайте нещо. Hug

Нали те мисля,  Hug Много се радвам за теб  Hug Дано дано  Praynig, всичко се оправи, Моето мнение да изчакаш професора Wink ако може разбира се. Но много михареса това, че първо мислят после оперират. Ето че има и друго усложнение при операциите. За това не трябва да се бърза. Другия проблем ни е сколиозата те не мислят за това,  а режат и после става още по зле работата с натоварването на гр. стълб на едната страна  ooooh! Ти сега как си? Как се чустваш?

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 10:01 от tishoo

# 436
  • Димитровград
Да Тишка,благодаря за загрижеността а и на Текс и всички останали. HugЩе го поизчакам тоя професор ние именнно затова се разбрахме да се чуем с Михов след празниците,понеже имало голяма вероятност да дойде пак.Сега като че ли съм малко по-добре от няколко дни не пия обезболяващи,сякаш самата мисъл че нещата най-после ще се оправят ми даде сили и кураж да издържа още малко и да се боря! baby_neutral

# 437
Да Тишка,благодаря за загрижеността а и на Текс и всички останали. HugЩе го поизчакам тоя професор ние именнно затова се разбрахме да се чуем с Михов след празниците,понеже имало голяма вероятност да дойде пак.Сега като че ли съм малко по-добре от няколко дни не пия обезболяващи,сякаш самата мисъл че нещата най-после ще се оправят ми даде сили и кураж да издържа още малко и да се боря! baby_neutral

Много е важна психическата ти нагласа, трябва да вярваш, че всичко ще се оправи и то найстина ще стане така  Hug

# 438
Здравейте,гледам че Тишката няма търпение,вече съм тук. HugСнощи се прибрахме късно от София понеже часа ми беше в 18.00 и сега сядам да ви информирам.Д-р Михов ми предложи да изчакаме да дойде пак проф.Рафаели,в момента бил в Куба,обучавал тамошните доктори.Каза ми че имало записани още 7 човека за тази операция,една жена която била със 7 операции също била в листата на чакащите.Пред мен имаше възрастен човек с 4 неуспешни които едва ходеше.Каза ми че нямам друг избор и ще се подложа на новата операция,но ми обясни че при някой хора които са оперирани от дх,поради това че се премахва част от диска се получава нестабилност на гр.стълб и че това също би могло да доведе до опъване не нервните коренчета а  оттам и до болка.С една дума не можело да се каже дали само срастванията играят роля при мен за болката но каза че се надява да е това,защото от ЯМР не се виждало да има проблем с диска.Обясни ми че ако болката не се повлияе от тази операция,можело да ми се направи друга класическа при която да се направи стабилизация на оперирания сегмент с пластини,но и на него самия идеята не му се нрави много,тъй като каза че това било доста сложна и тежка операция и съм била много млада за да ме обездвижат с такива пластини.Каза че може по време на операцията да вкарат озон в другия ми диск на горното ниво които е притрузирал,за да го "склерозират".Това което трябва да доплатя за операцията са 1100 евро както пишеше и още 100 лв. за озон.Разбрахме се да ми звънне в първата седмица на януари,и ако не е дошъл професора операцията ще направи той.Това е,смятам да опитам,нямам друг избор и се надявам че вече всичко ще е наред.Операцията ще е в София.Ако искате питайте нещо. Hug
Буболина може ли да ти дам един съвет-направи си поне още един консулт при друг доктор.Това което описваш е много тревожно.Препоръчвам ти доц.Габровски от Неврохирургия пирогов.А и рутинните операции са за предпочитане пред ози метод за който споменаваш.Преди да се подложа на 1,12,2009 г на операция изчетох може да се каже почти всичко по въпрова.Бях страшно уплашена но колкото повече се двуомиш толкова си навреждаш повече.Трябва да попаднеш на "твоя доктор".Относно озона-той не склерозира а просто облекчава болкота до следващата криза.И...имплантите не обездвижват -напротив помагат за по -доброто движение на гръбнака.Ако се разходиш 2.3 страници назад съм описала моята операция.
Успешен ден на всички и много усмивки от мен.

# 439
http://video.about.com/backandneck/Ruptured-Disc.htm
ето един сайт който може да ви е от полза

# 440
# 441
stregeta, Бубето има вече две операции и знае тези работи. Ние сме гърмяни зайци, за съжаление, и когато си препатил и нямаш друг вариант пробвеш.
Бубе, аз те подкрепям във всяко твое решение. Намъчи се ти много и на твое място и аз бих предприела същото (дано не ми се налага). И пак си мисля, че не само срастванията са ти проблема-дали са изчистили всичко втория път?

stregeta, връщам се да те попитам-какво разбираш под "рутинна операция"?

# 442
  • София
Искам да дам линк към една интересна тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=452318.0

Четете подред, на шеста страница става дума и за нас.

# 443

Много обнадежващо ми звучи, трябва да се опита  Peace
Някой доброволец?

п.с. кгб няма грешка  Laughing

# 444
  • София

Много обнадежващо ми звучи, трябва да се опита  Peace
Някой доброволец?

PinkPanther има няколко много интересни теми.
На който му е интересно, да хвърли по един поглед, особено на тази за Омега 3:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.0

п.с. кгб няма грешка  Laughing

КГБ никога не спи. Mr. Green

# 445

Много обнадежващо ми звучи, трябва да се опита  Peace
Някой доброволец?

PinkPanther има няколко много интересни теми.
На който му е интересно, да хвърли по един поглед, особено на тази за Омега 3:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.0

Много увлекателно пише, фен съм му вече  Laughing

И ние даваме на малкия Вигантол, как не съм се сетил по рано и аз да си пиивам  newsm78

# 446
Здравейте, и  аз съм една от многото,които страдат от това ужасно заболяване.Случайно попаднах на темата ви,тук във форума,ровеща се в сайтовете,надявайки се да намеря информация.....ако има такова   Sad,за лечение на дисковата херния! Аз съм с двустранна ДХ , парамедианна вдясно дх L5 - S1, и тотална протрузия на L 4-5.Отгоре на всичкото,имам изкривени шийни 3-ти и 4-ти прешлен..получих изкривяване на гръбнака в средната част..което води до схващания на ръцете! Предполагам,че се дължи на хлътването на кръста,и от там.. изкривяванията и по-нагоре!Вече незнам в коя поза да застана..за да не ме боли,или скове! Миналата година получих дисковата херния,след вдигане на тежко,болката беше само от дясно,около  10-ина дни я търпях,само на обезболяващи..надявайки се,че ще премине!Когато вече не можех нито да седна,нито да легна..се обадих на мой познат лекар по мануална терапия ... и отидох...и познайте какво стана! Не можах да стана от масата за мануална терапия,след едно изпукване на гръбнака...и болката мина и в ляво! Доктора се уплаши и запозна с точкови масажи...но..вече това не помага! 3 дни след това минах на ULTRADEMOPLAST и др.обезболяващи! След месец...преминаха болките- аз прекалих с инжекциите( получих стероидна алергия)..но..болките минаха! До тази зима! Сега съм скована, в 3-ти подред болничен...бях на дексофен ( инж.),назначиха ми физиотерапия и ме изпращат за консултация в неврохирургията на Пирогов,при Узунов. Предполагам,че ще е мнение-за оперативно лечение...но,не съм склонна за това! Нямам никаква гаранция,че няма да се появи пак,на друго място. Темата ви е доста обширна,и предварително се извинявам,че много от мненията не съм изчела..но,бързах да ви пиша, Blushмного съм притеснена...вече болката започва да ми действа и психически!При много хора с това заболяване,мануалната терапия е помогнала...при много-НЕ! ФИЗИОТЕРАПЕВТИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ,ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ УВРЕДИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРЕШЛЕНА...А МАНУАЛНИТЕ ТЕРАПЕВТИ...ЧЕ НЯМА ДРУГ НАЧИН НА ЛЕЧЕНИЕ..ОСВЕН МЕХАНИЧНО СА СЕ "ОТХАПЕ" НЕРВА...
С ОЧИТЕ СИ СЪМ ВИЖДАЛА ХОРА СГЪНАТИ НА ДВЕ...КАК СЛЕД МАНУАЛНА ТЕРАПИЯ СЕ ОПРАВЯТ,НО,ВЪПРЕКИ ТОВА МЕ Е СТРАХ! от операция..още повече-страх! и вече незнам какво да правя!Дайте съвет! Cry Confused

# 447
Здравейте, и  аз съм една от многото,които страдат от това ужасно заболяване.Случайно попаднах на темата ви,тук във форума,ровеща се в сайтовете,надявайки се да намеря информация.....ако има такова   Sad,за лечение на дисковата херния! Аз съм с двустранна ДХ , парамедианна вдясно дх L5 - S1, и тотална протрузия на L 4-5.Отгоре на всичкото,имам изкривени шийни 3-ти и 4-ти прешлен..получих изкривяване на гръбнака в средната част..което води до схващания на ръцете! Предполагам,че се дължи на хлътването на кръста,и от там.. изкривяванията и по-нагоре!Вече незнам в коя поза да застана..за да не ме боли,или скове! Миналата година получих дисковата херния,след вдигане на тежко,болката беше само от дясно,около  10-ина дни я търпях,само на обезболяващи..надявайки се,че ще премине!Когато вече не можех нито да седна,нито да легна..се обадих на мой познат лекар по мануална терапия ... и отидох...и познайте какво стана! Не можах да стана от масата за мануална терапия,след едно изпукване на гръбнака...и болката мина и в ляво! Доктора се уплаши и запозна с точкови масажи...но..вече това не помага! 3 дни след това минах на ULTRADEMOPLAST и др.обезболяващи! След месец...преминаха болките- аз прекалих с инжекциите( получих стероидна алергия)..но..болките минаха! До тази зима! Сега съм скована, в 3-ти подред болничен...бях на дексофен ( инж.),назначиха ми физиотерапия и ме изпращат за консултация в неврохирургията на Пирогов,при Узунов. Предполагам,че ще е мнение-за оперативно лечение...но,не съм склонна за това! Нямам никаква гаранция,че няма да се появи пак,на друго място. Темата ви е доста обширна,и предварително се извинявам,че много от мненията не съм изчела..но,бързах да ви пиша, Blushмного съм притеснена...вече болката започва да ми действа и психически!При много хора с това заболяване,мануалната терапия е помогнала...при много-НЕ! ФИЗИОТЕРАПЕВТИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ,ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ УВРЕДИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРЕШЛЕНА...А МАНУАЛНИТЕ ТЕРАПЕВТИ...ЧЕ НЯМА ДРУГ НАЧИН НА ЛЕЧЕНИЕ..ОСВЕН МЕХАНИЧНО СА СЕ "ОТХАПЕ" НЕРВА...
С ОЧИТЕ СИ СЪМ ВИЖДАЛА ХОРА СГЪНАТИ НА ДВЕ...КАК СЛЕД МАНУАЛНА ТЕРАПИЯ СЕ ОПРАВЯТ,НО,ВЪПРЕКИ ТОВА МЕ Е СТРАХ! от операция..още повече-страх! и вече незнам какво да правя!Дайте съвет! Cry Confused

Здравей и добре дошла  Hug
Всички сме минали по тоя път  и знаем какво е, сега трябва да се успокоиш защото болките са и на психологична основа. Всичко това не значи, че си за операция, трябва да опиташ всички други неща и чак тогава да се оперираш Wink Имаш ли изтръпване по крака? Няма да се предаваш а ще се бориш до край, рано или късно ще си по добре Wink
Какво пиеш в момента? Ходи ли на физиотерапия?

# 448
[цитат автор ОК връзка = = = тема 440438.msg13422404 # msg13422404 дата = 1260436628]
stregeta, Бубето има вече две операции и знае тези работи. Ние сме гърмяни зайци, за съжаление, и когато си препатил и нямаш друг вариант пробвеш.
Бубе, аз те подкрепям във всяко твое решение. Намъчи се ти много и на твое място и аз бих предприела същото (дано не ми се налага). И пак си мисля, че не само срастванията са ти проблема-дали са изчистили всичко втория път?

stregeta, връщам се да те попитам-какво разбираш под "рутинна операция"?
[/ Цитат]
ОК благодаря за   пояснението относно състоянието на Буболина.Съжалявам за неуспешните операции.
"рутинна операция"? с това найменование докторите титоловат операцията на ДХ.Аз зададох същия въпрос на д-ра в Пирогов и те ми отговориха че за тях няма невъзможни неща.Въпреки че аз се оперирах в Ортопедия-избрах да вярвам на доктора който ме оперира.Не казвам че всичко ще е много розово защото никой не го гарантира.Възстановяването зависи само от нас самите.
Добре дошли на новите във форума.

# 449

"рутинна операция"? с това найменование докторите титоловат операцията на ДХ.Аз зададох същия въпрос на д-ра в Пирогов и те ми отговориха че за тях няма невъзможни неща.Въпреки че аз се оперирах в Ортопедия-избрах да вярвам на доктора който ме оперира.Не казвам че всичко ще е много розово защото никой не го гарантира.Възстановяването зависи само от нас самите.
Добре дошли на новите във форума.

stregeta, попитах те защото операциите в БГ (отделям ги категорично от операциите извън БГ) могат да са с нормален разрез и щадящи, микроскопски . За това те питах.
А това колко е голямо самочувствието на хирурзите коментирам много болезнено. Преди втората си операция поисках независимо мнение на друг хирург от този, дето ме оперира първия път. Направи ми отвратително впечатление начина, по който говореше за колегата си. Колко били добри старовремешните операции, как микроскопските (ендоскопски ) нищо не правили и т.н. А за това колко е щадяща микроскопската операция се убедих сама. Докато моя неврохирург не ме настройваше по никакъв начин, за което съм му благодарна, въпреки, че се отпита да ме пощади и да ми даде шанс да се справя сама с втората хертния, но не успя. Така, че изказвания от рода "за тях няма невъзможни неща" ми звучат по същия начин като изказване на моя син - пубер колко е велик и "от него по-добър няма".
Права си, stregeta, наистина трябва да повярваш на доктора преди да си повериш живота на него и асистентите му. Но не съм съгласна ,че възтановяването зависи само от нас-не точно така. Те да не ти направят съвестно операцията, пък ти иди се възтановявай.
Я кажи сега ти как се чувстваш след операцията? Звучиш бодро, което е супер!

Общи условия

Активация на акаунт