Толкова ли е страшен свинският грип?

• 84 816
  • 1 315
  •   1
Отговори
# 375
Ужасно ми е притеснено, прегледа я личната със слушалки, каза, че дробовете са чисти и няма нужда от АБ, но температурата тъкмо престана за два дни да я вдига и вчера пак. Днес ходихме отново, казаха ни, че било нормално 5-7 дни да вдига периодично, добре, че не ме шамаросаха с диагноза, току-виж се оказало, че сме си го изкарали на крак този пусти " свински " грип. А в Пирогов лекаря ни сюрпризира, че когато не било за неотложна лекарска намеса шефът разпоредил да се идва с направление, досега винаги са и се радвали много и снимки са ни правили безплатно толкова пъти, сега и за снимка се плащало, дори когато е по препоръка на личния лекар. А и кой може да каже кой случай е " спешен ", за мен едно дребосъче, което няма навършени три, пищи и се превива от болка си е неотложен случай.

# 376
На дъщеря ми и взеха секрет през нослето със закривена клечица.Болезнено е.Трябваше да настоявам за теста и да наблегна,че има разтройство.Не го предлагаха охотно,може би нямат достатъчно.
А на мен ми предложиха ударна доза разтворими витамини.Мен ме удари в синузита.
Ivonska- и аз ще потърся в тук (САЩ) от твоята ваксина-има резон.
Скорошно оздравяване.

# 377
  • София
Дъмби, Шош беше така - висока Т, която след няколко дни пак се яви. Блед, унил, ядеше само АМ. Плюс хрема и кашлица, де. Това не е беля - беля би било, ако стане някакво усложнение...

# 378
Аз лично такава масова психоза не си спомням да е имало предни години. Или преди като не съм треперила за дете съм гледала по-трезво на нещата или медиите просто се уляха. Явно тази зима ако не от грип, то от разни психози, депресии и пр. ще се боледува.
За сега спрях детето от ясла. Себе си и мъжът ми от работа не мога да спра. Тъй че ще се надявам на късмет.
Успешно и бързо оздравяване на всички.

# 379
Дъмби, Шош беше така - висока Т, която след няколко дни пак се яви. Блед, унил, ядеше само АМ. Плюс хрема и кашлица, де. Това не е беля - беля би било, ако стане някакво усложнение...
newsm62 newsm62 newsm62 барем се поразсмях, ако ще и да се тръшна скоро Joy
Желая и аз на всички бързо оздравяване,  разхождаме се сами, държа я далече от други деца, много е терсене така, защото обича да си контактува с други фъстъци, но това е положението, ще издържим известно време Confused

# 380
Мен ме удари в синузита.

Мила, моля те си кажи какви ти бяха сипмтомите??? Praynig Praynig

На всички болни - да оздравят бързо!

# 381
Започна със силна хрема(като алергична реакция),сълзи и главоболие в челото,вдигнах температура,после дойде тудно преглъщане...
 Sad

# 382
Започна със силна хрема(като алергична реакция),сълзи и главоболие в челото,вдигнах температура,после дойде тудно преглъщане...
 Sad

Сигурна ли си че е било свински грип?? Аз изкарах в края на септември ужасно възпаление на синузита ми, просто нямаше такава хрема Close, за 1 ден вдигнах Т, но я свалих сравнително бързо, имах и силно главоболие, пищене чак в ушите, почнах и да покашлям, не можех да погледна към светлина, камо ли съм слънцето - веднага ми текваха очите. Sad
По принцип предния ден стоях боса на едни плочки, защото бях на гости Twisted Evil и реших, че съм се простудила от студеното, но като чета твоите симптоми, започвам да се чудя да не е било вирусно???! newsm78

# 383
  • София
Ще цитирам Властелинът на вируси и бактерии: "Няма такова нещо като настинка - всичко е вирус"

# 384
Ще цитирам Властелинът на вируси и бактерии: "Няма такова нещо като настинка - всичко е вирус"

Е щом е така, значи ще да е било вирусно.  Thinking

# 385

Ivonska- и аз ще потърся в тук (САЩ) от твоята ваксина-има резон.

Няма нужда да търсиш, ако детето ти има всички поставени ваксини към момента, защото тя е една от тях. В Щатите е известна като Prevnar или PCV-7.

# 386
Температурата задължителна ''екстра'' ли е? Rolling Eyes

# 387
Температурата задължителна ''екстра'' ли е? Rolling Eyes
Ако при мен е било свински грип, значи Т не беше висока, не беше първи симптом или поне не беше през първия ден. Края на деня имах някаква Т, но колко не помня точно... Мен ме удари в главата - синузита ми е слабо място и имах и гадно главоболие. Все пак изобщо не твърдя, че е било грип моето, може и най-обикновен вирус, но аз се замислих като прочетох за симптомите на веселчето, които са същите като моите.  Rolling Eyes

# 388
Копирам пост от друга тема от форума: Каква е разликата между настинка,грип и вирус?

Важна информация за идентифициране и предпазване от свински грип

Разлики между обикновена настинка и свински грип

симптоми                    настинка                       свински грип 
температура               рядко                         обичайна, в 80%                                               
                                                                          от случаите е над     
                                                                          38 градуса за 3-4 дни
кашлица                     със секреция             суха кашлица
болки                           леки болки по           остри болки по     
                                      тялото                         тялото
запушен нос                типичен,                      нетипичен
                                       отминава до 7 дни
                                       спонтанно 
втрисане                      нетипично                  типично в 60% от
                                                                             случаите
умора                            лека                              умерена до силна
течащ нос                     типично                       нетипично
развитие на                  постепенно за              рязко от 3-6 часа
симптомите                  няколко дни               (вис.темп. и болки)
главоболие                   нетипично                   много типично в
                                                                              80% от случаите
възпалено гърло         типично                       нетипично
дискомфорт                  леко до средно           остро и силно
в гръден кош                                                     !!! ВЕДНАГА ДА
(затруднено дишане)                                        СЕ ПОТЪРСИ
                                                                              СПЕШНА                   
                                                                              ПОМОЩ

Предпазни мерки

Вие все още сте здрави и не сте почувствали симптомите на H1N1 инфекция, Запознайте се с няколко много прости стъпки по отношение на предпазване от развитието и усложненията на симптомите, както и развитието на вторични инфекции, които спокойно може да бъдат практикуване в ежедневието (вместо това на фокус е как да се котира Tamiflu)

1. Многократно измиване на ръцете (особено след посещение на публични места)

2. Да не се докосва (пипа) никаква част от лицето. Въздържайте се от всяко изкушение да докосвате лицето си (освен ако искате да се хранете, непременно след измиване на ръцете ви да става това)

3. Правете гаргара два пъти дневно със топла подсолена вода.
*H1N1 престоява до 2-3  дни след инфектиране на гърлото и носните кухини, където се размножава преди да се появят симптомите. Подсолената вода не допуска внедряване на вируса в клетките на гърлото и кухините. Не подценявайте този простичък, но много ефикасен метод за предпазване.

4. Подобен на описания в точка 3 е почистването
(промиването, смъркане) поне веднъж на ден на назалните кухини с топла леко подсолена вода или почистване с памучен тампон в дълбочина на ноздрите. Това е много ефективно за недопускане увеличаването на вирусната популация в носните кухини.

5. Засилете имунитета си с храни, които са богати на вит. С.
Ако поемате допълнителни таблетки от този витамин, добре е в добавка да има и Цинк, който ускорява абсорбцията му.

6. Пийте колкото се може повече топли течности.  Топлите напитки имат същия ефект, както гаргарата с подсолена вода, но в обратна посока. Те отмиват попадналите върху лигавицата на носоглътката вируси в стомаха, където те не могат да оцелеят, да се размножат и причинят вреда.

# 389
  • out of space
симптоми                    настинка                       свински грип
температура               рядко                         обичайна, в 80%                                              
                                                                          от случаите е над    
                                                                          38 градуса за 3-4 дни                                 САМО ЗА ЕДИН
кашлица                     със секреция             суха кашлица
болки                           леки болки по           остри болки по    
                                      тялото                         тялото                                                          И ДВЕТЕ
запушен нос                типичен,                      нетипичен                                                    СЛАБО
                                       отминава до 7 дни
                                       спонтанно
втрисане                      нетипично                  типично в 60% от                                         СИЛНО ИЗРАЗЕНО
                                                                             случаите
умора                            лека                              умерена до силна                                       СИЛНО ИЗРАЗЕНА
течащ нос                     типично                       нетипично                                                   СЛАБО
развитие на                  постепенно за              рязко от 3-6 часа
симптомите                  няколко дни               (вис.темп. и болки)                                         НЕ, САМО В ПЪРВИЯ ДЕН
главоболие                   нетипично                   много типично в
                                                                              80% от случаите                                      МНОГО СИЛНО!
възпалено гърло         типично                       нетипично
дискомфорт                  леко до средно           остро и силно                                                СПАДНАЛ ГЛАС
в гръден кош                                                     !!! ВЕДНАГА ДА                                             СУХА КАШЛИЦА
(затруднено дишане)                                        СЕ ПОТЪРСИ
                                                                              СПЕШНА                  
                                                                              ПОМОЩ

????????????????????

Общи условия

Активация на акаунт