Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 718
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Здравейте на всички мами,
искам един съвет от Вас понеже съм доста объркана.Имам 7 дневно закъснение на цикъла и вчера правих тест но ми отчете много бледа едвам забележима втора чертичка.Имам съмнения за евентуална бременност защото работиме по въпроса както се казва но симтомите са ми само напрегнати и болезнени гърди.Дали да посетя лекар да се види какво става или да изчакам още време да мине може пък да ми дойде.И ако се забавя с лекаря дали няма да стане късно за евентуални процедури, изследвания и т.н. с две думи искам съвет от Вас като отида на лекар в какво ще се състои прегледа и ако има бременност дали се прави нещо по специално което ако не отида днес или утре ще съм закъсняла.Понеже съм доста объркана и не съм минала по този път съм в пълна неизвестност по въпроса и се допитвам до Вас минали по този път и с натрупан вече опит!!!!!Благодаря Ви предварително!

Според мен не изчаквай, щом отчита бременност теста и лекар може да установи бременността. Все пак е друго да се види дали бебето си е "на място". След една извънматочна бременност моя съвет е при положителен тест, веднага на лекар. Peace

# 16
 И все пак в 5та седмица нищо няма да видите... Моя съвет е да изчакаш поне още 1-2 седмици. При всички положения, макар и бледа втора чертичка показва бременност, така че - честитио!   bouquet

# 17
  • Варна
И все пак в 5та седмица нищо няма да видите...

Вижда се, обикновено с вагинален видеозон.

# 18
И все пак в 5та седмица нищо няма да видите...

Вижда се, обикновено с вагинален видеозон.

Права си. На около 10тия ден след закъснението обикновено се вижда плоден сак. Приемам поправката...  Peace

# 19
Мисля да изчакам още 1-2 сидмици.Вие какво ще кажете.А що се отнася до извънматочната бременност има ли симптоми някакви за нея нещо болки и т.н.които да подскажат

# 20
  • Варна
Там е работата, че няма симптоми в ранен стадий. Когато започват да се проявяват, вече е твърде късно за други манипулации освен коремна операция. В моят случай беше животоспасяваща, не искам да плаша никого, но пък нищо не коства един по-ранен преглед.

# 21
До колкото знам в толкова ранна бременност - не. Но ти катоотидеш на лекар другата или по - другата седмица то ще се види. Ако искаш иди в отчетните теми, тъкмо да видиш другите мамчета на 5 седмици как я карат.  Party

Там е работата, че няма симптоми в ранен стадий. Когато започват да се проявяват, вече е твърде късно за други манипулации освен коремна операция. В моят случай беше животоспасяваща, не искам да плаша никого, но пък нищо не коства един по-ранен преглед.

На теб в коя седмица ти я откриха?

# 22

Благодаря за съвета!Значи ще трябва да ходя тези дни пък да видим.Каквото сабя покаже дето има една дума

# 23
Съглaсна съм за прегледа, заради извънматочна бременност. Майка ми навремето имаше такъв случай, спасиха я по чудо.
С тези неща трябва да се внимава  Peace

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 11:57 от a.velcheva

# 24
  • Варна
До колкото знам в толкова ранна бременност - не. Но ти катоотидеш на лекар другата или по - другата седмица то ще се види. Ако искаш иди в отчетните теми, тъкмо да видиш другите мамчета на 5 седмици как я карат.  Party

Не знам в коя седмица е било, дори не знаех, че съм бременна. Имах кръвотечение, за което мислех че е цикълът ми, но тъй като беше придружено с доста силна коремна болка отидох на лекар. Лекарката ми не видя НИЩО, не предположи извънматочна бременност и ме извика след няколко дни да ми правят пробен кюртаж. Слава богу до там не се стигна, в деня в който постъпих в болницата за кюртажа съм получила руптура на тръбата с ужасно силна болка. Моята лекарка се притесни и извика друг лекар да ме прегледа, другият лекар установи извънматочна бременност само с вагинален преглед. ooooh!.
 Последва тежка операция с отстраняване на тръбата, а заради коремния кръвоизлив са спасявали живота ми.

# 25

А къде са тези отчетни теми

# 26
# 27
  • София
здравейте момичета, моето бебе на края на 6-ти месец беше 1 килограм. ако можете да кажете колко са или колко са били вашите? просто искам да направя едно сравнение. благодаря предварително!
Според календара детето трябва да е около килограм. Не виждам защо се вкарваш във филми. Няма никакво значение колко е голямо бебето на този етап.
Не знам как ще ти прозвучи, но с предната бременност до края на 6м бебето ми растеше според очакванията, а след това започна здраво да трупа килограми. Наложи се да го извадят близо месец преди термина. Като го извадиха беше 5,180кг, а на термин щеше да е над-7,5кг според лекарите.

Нищо не зависи от теб - колкото му е писано, толкова ще се роди - така, че се успокой и се наслаждавай на бремеността си. Hug

# 28
Мале, ra4e, ти уби всичко детско в мен Simple Smile   bouquet

# 29
 WinkЗдравейте,на всички бъдещи мами.Искам и аз да получа съвет,защото нямам опит до сега.трябваше да ми доиде на 26.10(никога не ми е закаснявало до сега).На 27.10 си направих тест и втората чертичка беше много бледа  EFP.Имам симптомите като сутрешно гадене,санливости др.Но най-притеснено ми е че вчера прокарвих и имах много силни болки.Искам да ми кажете кога мога да посетя гинеколог и най- вече вазможно ли е да има бременност.Благодаря ви предварително,и желая касмет на всички мили бадещи мами.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт