Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 934
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
И аз бях сега при Томова и съм много доволна, много мила жена и изглеждаше да си разбира от работата. каза момче и досега на всички прегледи си излиза безапелационно момче... не я разбирам тази работа с коремите, не виждам какво общо може да има големината или формата на корема с пола...  Peace

# 541
  • София
Момичета вие като минахте през фетална морфология и като ви казаха пола сега като сте в по-големи месеци и като ви гледат познаха ли го? Много ми е любопитно, защото на мене ми казаха момиче, а които ме види като структура ми казва за момче

Има цяла тема за "бабините" методи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448013.0

Още на първата ФМ 13-14г.с д-р Димитрова ми каза пола. След това още няколко лекари потвърждаваха. evita72 - аз от Димитрова съм много доволна - ходила съм при нея и с дъщеря ми и сега, но сигурно си имаш причини  Peace.

# 542
Последното нещо което ме интересува е пола . Имаме две момчета , дали ще е пак момченце или момиченце ,каквото дал Господ , само живо и здраво  Peace
Сега не се сърдя на др.Димитрова , трябва да и благодаря че имам един сладкиш от бандата -Синдром на Даун . Много е готин и го обожаваме , не го сменян за друг елемент без хромозома  Peace .
Но сега се надявам да нямаме допълнителни екстри .
Може би е добра , така е но никой не е безгрешен . Нямам и доверие , нещото което е  мнооого важно Peace
Неможе да сме доволни всички от един доки , един фризьор или сладкар  Peace

# 543
  • София
Аз бях при д-р Славкова, в МЦ "Фемина". Попаднах случайно на нея. Като гледам, не е много търсена, но това не ме притеснява. Според мен си свърши добре работата. Прегледа ме старателно, обясни ми всичко с най - голямо търпение. Чудя дали младите специалисти понякога не са малко по - добри от тези с дълга практика и с много препоръки!  newsm12
При нас май ще настане голям купон! Казаха ми, че пак ще имам момче /първото ми дете е момче/!  newsm44

# 544
  • Sofia
Сега не се сърдя на др.Димитрова , трябва да и благодаря че имам един сладкиш от бандата -Синдром на Даун . Много е готин и го обожаваме , не го сменян за друг елемент без хромозома  Peace .

Hug  bouquet А БХС правила ли си? Как все пак е прпуснала такова нещо ?!

# 545
  • София
По какъв начин на Фм може да се види Даун-не е ли само,чрез БХС или амниоцентеза?

# 546

Hug  bouquet А БХС правила ли си? Как все пак е прпуснала такова нещо ?!

Само ако е правила амнио е сигурно. Всичко друго са математически сметки с малко връзка с реалността.

# 547
Нито БХС, нито ФМ могат да установят със 100% сигурност липсата или наличието на генетични аномалии. Единственото изледване, което е 100% сигурно е амницинтезата или CVS. Не бих обвинявала специалиста по ФМ, те все пак не са врачки.

# 548
Дори и амниото не дава 100 % гаранция за генетични аномалии. Въпреки това е вид изследване наѝ близко до истината, докато БХС то дава някъква вероятност.

# 549
Да се включа и аз по темата,доколкото знам при ФМ могат да се установят генетични малформации,които се правят с измервания на носна кухина и други такива, в първите седмици.А с БХС се открива вероятност за Синдром на Даун в мин проценти и се препоръчва амниоцентеза,която дава вече по-голям процент, но отново вероятност.Иначе е задължително всяка бременна да направи първите изследвания.
А на мен лично в 14г с ми казаха пола и дори сама го видях имаме и снимка -  мъж и до сега се вижда добре а и аз си го знам.А структурата е глупост-виждала съм еднакъв пол деца,от коренно различни бременности

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 19:26 от Ani-pprincess

# 550
не е задължително, тези изследвания се правят по желание на бременната, по скоро е препоръчително, най-вече ако си в рискова група.
аз лично не съм си правила нито БХМ, нито ранна ФМ, нито амнио.  Peace

# 551
не е задължително, тези изследвания се правят по желание на бременната, по скоро е препоръчително, най-вече ако си в рискова група.
аз лично не съм си правила нито БХМ, нито ранна ФМ, нито амнио.  Peace
Права си ,неправилно го формулирах,препоръчително е.Но така или иначе ако искаме да знаем какво се случва това е начинът.От професията ми се сблъсквам редовно с тежки случаи и това е така заради пропуснати изследвания.Може би аз по тази причина съм наплашена и предпазлива,иначе разбира се ,че всички трябва да мислим позитивно.

# 552
Сега както сме я подкарали ще стигнем до извода-има бебе има проблем Mr. Green Никои от нищо не е застрахован. Децата са дар Божии . Има случаи след перфектно БХС-проблем , и то по -голям от ДС , след амнио също .
Не го мислете толкова радвайте се на всяка една секунда от бременноста , и след това на многото вълшебни моменти  Hug
Аз имах предчувствие забравих как точно се нарича този синдром при бременелките Mr. Green Въпросното доки каза че е малко дребен , но щял да навакса , малък маркер  Mr. Green За амнио прецени че няма нужда . Пак казвам не и се сърдя

В 11-14 оптимално 12-13 седмица се мери- дебелината на нухалната транслуенция , и фетанлата носна кост . Това са едни от маркерите .БХС си е бошлаф според мен ,това си е мое мнение не го натрапвам. Засега амниоцентезата и в по-ранен етап- хорионна биопсия дават що годе точен резултат .

Просто много не го мислете (само малко Simple Smile) а на щастието се насладете  Peace

# 553
И да се оплача от" хипер любезност " зная че не е тук мястото ..ама.. Обадих се да си запиша час за фетална морфология във клиниката на др.Марков . Жената -секретарка , телефонистка или каквато е там , със възможно най-ледено надменен тон ми обясни, че нямат часове докрая на годината , видиш ли жените се записвали преди един месец , а аз мърлата съм спала едва ли не . Ееее трябва още щом видя двете чертички да се запиша , без да изчакам да се види сърчицето Cry Е оплаках се извините  Cry

Няколко пъти съм ходила в центъра на др. Марков, виждала съм жената на рецепция и съм я чувала по телефона как се държи с клиентите, ако си с час, се държи добре, ако си на зор, тогава става лошо, при мен така се получи. Въпреки това, смятам, че докторът е много добър, търпелив и подробно обяснява. Не е единственият естествено и не смятам, че сме "стадо" /както беше споменато по-горе/, като повечето се ориентираме към един и същи доктор, сигурно си има причина. Повечето майчета тук знаят, че във Фемина, жените на рецепция също се държат доста грубо, и там съм ходила, няколко пъти и знам. И при Томова съм ходила и съм доволна. С доц. Димитрова съм говорила веднъж само по телефона, и се държа  меко казано грубо.

# 554
две страници по-късно, но все пак - благодаря на всички, които дадоха някакъв съвет, ще пробвам!

Общи условия

Активация на акаунт