Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 58 011
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • ГО
Миналата седмица получих разстройство, което продължи 3 дни. Ето тази седмица съм пак с разтройство. Не съм болна, личната (защото само с нея успях да се свържа) ми кажа, че е от храна и ми каза да пия Хидрасек таблетки и Но шпа.
Сега търсих в нета някакви бабини рецепти за спиране на разстройството и прочетох също, че Хидрасека не се препоръчва по време на бременност. Да, ама за миналата седмица изпих 4 таблетки и днес една.
Ходя на частно на гинеколог и съответно човека не преглежда събота и неделя. Какво да правя? Какво мога да пия сега и с какво мога да съм навредила на беба с този Хидрасек?

# 226
  • София
И аз минах през това, още в самото начало. Ядох само препечени филийки и обезсолено сирене, три - четири дни и отмина. Но лекарства не съм пила. За това нямам съвет. Оправяй се бързо! Знам, че е много неприятно!

# 227
  • ГО
А ако изцедя сока на един, два лимона и го изпия? Дали ще има затягащ ефект?

# 228
  • Пловдив
А ако изцедя сока на един, два лимона и го изпия? Дали ще има затягащ ефект?

Може и да има обратен ефект
Препечени филии, чай/сок от дренки, шипков чай, варени картофи, оризова вода  Peace

# 229
Миналата седмица получих разстройство, което продължи 3 дни. Ето тази седмица съм пак с разтройство. Не съм болна, личната (защото само с нея успях да се свържа) ми кажа, че е от храна и ми каза да пия Хидрасек таблетки и Но шпа.
Сега търсих в нета някакви бабини рецепти за спиране на разстройството и прочетох също, че Хидрасека не се препоръчва по време на бременност. Да, ама за миналата седмица изпих 4 таблетки и днес една.
Ходя на частно на гинеколог и съответно човека не преглежда събота и неделя. Какво да правя? Какво мога да пия сега и с какво мога да съм навредила на беба с този Хидрасек?

Единственото,което мога да те посъветвам е да ядеш варен ориз.Той запича и спира разстройството.

# 230
  • ГО
Благодаря ви!
Хапвам компот от дренки, ама той свършва, ям препечен хляб със сирене. Уж пазя диета, ама....
А за Хидрасека дето го вземах, нещо да ми кажете, че май за това съм повече притеснена?

# 231
  • Варна
Благодаря ви!
Хапвам компот от дренки, ама той свършва, ям препечен хляб със сирене. Уж пазя диета, ама....
А за Хидрасека дето го вземах, нещо да ми кажете, че май за това съм повече притеснена?

Не съм го ползвала докато бях бременна, но го бяха изписали на дъщеря ми като беше на 5 месеца. Не помня да е било споменато да е противопоказен при бременност. (винаги чета листовките). Щом ти го е изписал лекар, мисля че не трябва да се притесняваш.

# 232
И аз мисля, че щом е назначен от лекар няма какво да те безпокои. Гинеколога ти поне не си ли вдига телефона събота и неделя него да питаш? Аз знам лек, но не съм наясно с рисковете от него. Една супена лъжица оцет оправя положението. Сетих се и за друго. Лечебното мляко на Хумана дали няма да свърши работа? Гадничко е, но пък е безвредно. Дано бързо ти минат неволите.

# 233
Смекта може да с епие при бременност,на мен ми я бяха предписали.

# 234
  Здравейте мамчета!  Имам да споделя нещо  с Хексе, Ники97, Галина743, Кюбит и още някой,не помня вече, понеже те отговориха на въпроса ми  от 30.10.и повече няма да ви притеснявам с нищо. КОЙТО ИМА СЛАБИ НЕРВИ И СЪРЦЕ, ДА НЕ ЧЕТЕ. Трябва да кажа истината. Аз бях миналата седмица във 21 седмица от 2 бременност и не усещах движенията на бебчето.  Освен това в края на септември се оказах с анемия- хемоглобин-111 и др.показатели също  понижени. Освен анемията имах предлежаща плацента.   Мисля,че закъсняхме с кръвните изследвания - направихме ги към края на 4 месец, можех да си направя лични /платени/ ПКК, но не ги направих. Така,щях да знам по-рано ,че имам анемия и да го споделя с гинеколожката.  Благодаря на всички за утехата!!! Но излезе това ,от което се опасявах.
На 02.11.09г. бях на видеозон. Не знаех досега полът на детето и размерите му. Надявах се тогава да ги науча. Гинеколожката ми каза, че не може да види пола и освен това има лоши новини за мен. Съмняваше се,че развитието на детето е спряло. Направо се бях вцепенила. Каза веднага да отида в Отделение Гинекология да ме видят още 2-3 лекари за потвърждение. Отидох там и диагнозата се потвърди. Бебето е спряло да се развива още на 16 седмици,въпреки, че си бях в 21.  Размерите му отговаряха на тази възраст. Не можех да повярвам!!! Как така цял месец е стояло мъртво в мене?!?!Досега нямах никакви отрицателни реакции от организма си!! Никакви болки никъде. И тогава се наложи да предизвикат аборт. До последния миг се надявах детето просто да спи, но то не мърдаше изобщо . Не се виждаше циркулация в него. И така, всичко мина на 02.11.  Всички в  отделението бяха много внимателни с мене. Причината за смъртта  ще стане ясна след няколко дни, но не съм сигурна, че ще я споделя с други. Не знам, ще видим.. Направете си изводите сами . Cry Cry Cry Cry Cry 
Останете здрави всички!ЗДрави и щастливи бебенца!  bouquet

Съжалявам много.

# 235
Здравей изпий 1-2 хапчета активен въглен,помага,и няма да те навреди!!!УСПЕХ!!!!! yes

# 236
Активен въглен при разстройство ли? Че той какво общо има със затягането? Не е ли за прочистване на организма? Не се ли повръща от него? Не съм в час затова искам разяснения. Даже се изумих, че и за това става.

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 00:05 от niki97

# 237
  • Пловдив
Да, и на мен са ми го изписвали при тежки разтройства
Ако е много тежко положението е добре да се спре всякаква храна за 20-ина часа поне  Peace

# 238
Смекта и активен въглен можеш да пиеш. Активния въглен се използва при диария и отравяния с вещества приети през устата, защото има силно абсорбционни способности. За него специално знам, че пресича разстройството много бързо. Ето тук можеш да прочетеш листовката - пише, че не са установени проблеми при приложение по време на бременност - http://www.medicine.bg/public/listovka/6191s.pdf.

Дано помогне!

# 239
и аз да се запиша при вас, аз от един месец повръщам след като хапна нещо и ми изписаха деган пия го вече 2 седмици и нямам гадне , но се чудя дали е напълно безвреден, много искам някоя майка ако знае да ми каже защото се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт