Събирам забравени жестове ( леко носталгична) ІІ част

• 67 786
  • 1 513
  •   1
Отговори
# 45
  • густо майна Филибето
elica676 , аз пък нищо не виждам сега  Sad Обаче в  цитата копирах адреса и го пейстнах в лентата, и видях  Simple Smile. Може ли да ги качиш другаде Praynig
Знаете ли за кое много ме е яд - че събориха мовзолея на Димитров. Това си е история все пак! Защо не вземем да съборим пирамидите, ами фараоните може пък да са били тирани?!
В къщи се будалкаме, че можеха да направят от него дискотека за ЕМО-та. Или за някакви готик откачалки, а Г.Д. даже да си го оставят да си лежи там Laughing

# 46
Ljuboznatelna,те снимките не са нещо особено, но ги качих на друго място. Пик-а нещо се прецаква твърде често напоследък..
http://i942.photobucket.com/albums/ad270/elica_tomova/razni%20neshta/DSCF2161.jpg
http://i942.photobucket.com/albums/ad270/elica_tomova/razni%20neshta/DSCF2154.jpg

М/у другото ходихме с децата в София и съжалявам, че не успяхме тогава да видим мавзолея за последно-да им покажа все пак на децата историята. А идеята да се ползва нещо толкова здраво направено (вероятно помните героични и не особено успешни опити да го сринат) за нещо друго. Пък дори и за много здраво бомбоубежище  Wink
Наполеон е бил диктатор, ама я питайте французите дали са унищожили нещо от историята му-нее  Naughty всичко си пазят и се гордеят.
Жълтият Ламтурник -имаме подобни детски спомени  Grinning Много беше кеф след училище да се смъкнем до снекбара до Валентина, да пием оранжада и хапваме разкошни препечени сандвичи.
А като бях абитуриентка и булка-естествено се разписахме на Пантеона. Предполагам помниш и прословутия козел в морската градина. Наскоро минах оттам, но бързичко избягах,защото в тревата лежеше нещо пияно или дрогирано, издаващо немислим "аромат".
За един приятел от София, който призна, че никога не е идвал във Варна, ходих с фотоапарата цял ден и снимах различни кътчета на града, за да му подаря албум със снимки-тъй де-поне на картинка да се запознае  Peace

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 08:59 от Хера

# 47
Козела, що имам информация , че го няма? ooooh!
 Или друг са сложили? Praynig

# 48
Че то под снек бара се разбираше точно тоя, срещу Валентина. Козела го помня, веднъж целунах едно момиче, качено на него. А в Разград в парка имаше конче, имам снимки на сватбари от сватбата ни, е откраднаха го. И сръндак, сърничка и сърне откраднаха.
ОБаче скоро ходих във Варна, нацвъкали едни пвс магазинчета по улицата срещу Валентина, а какво широко беше.

# 49
Скромен принос от мен, обожавам го този стих, и на български преведен ми звучи страхотно:

И скучно, и грустно
М Лермонтов

И скучно и грустно, и некому руку подать
В минуту душевной невзгоды...
Желанья!.. что пользы напрасно и вечно желать?..
А годы проходят - все лучшие годы!

Любить... но кого же?.. на время - не стоит труда,
А вечно любить невозможно.
В себя ли заглянешь? - там прошлого нет и следа:
И радость, и муки, и всё там ничтожно...

Что страсти? - ведь рано иль поздно их сладкий недуг
Исчезнет при слове рассудка;
И жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг -
Такая пустая и глупая шутка...

Ах, спомен от 4-ти клас - ходих на "круиз" с кораба Айвазовски до Одеса. Голям кеф беше за жълти стотинки

Едит: На бас, че никой няма да се сети от коя песничка е стиха в подписа ми. Имам запис на изпълнението й от преди поне 30 години.

# 50
 Mr. Green В траве сидел кузнечик.

# 51
  • София
Може и вече да сте го виждали. Много неща тук ми навяват лекичка носталгия, други са ми ужасни. Изобщо - смесени чувства.

На всички носталгично настроени - вижте тук:
http://detstvoto.com/

Припомням ви списание Дъга - любимо - от корица до корица го излапвахме.

# 52
Вълчо, ще те призная за отличник, ако не си питал чичко Гугъл.
Поздрав  Click bowuu

# 53
Щях да ви изпреваря всички с верния отговор на песничката  smile3534 Ама ми дойде гостенче Simple Smile
prekrasna, благодаря за сайта-тъкмо се регвам  Hug

# 54
Не, че съм отличник, но преди 4 дни синът ми ме питаше какво се пее на видеоклипчето, та му я преведох буквално. Той не е учил руски.

# 55
  • София
Вълчо, на мен също ми се наложи да превеждам на дъщеря ми информация от руски сайтове за любимата й банда. Направо си качих авторитета във висините.  bowuu А мислех, че руския съм го забравила безвъзвратно, съдейки по опита ми да говоря по телефона с руснаци служебно Embarassed Нооо... толкова години зор в училище и то при истинска рускиня и бивш военен, не ми е носталгично някак. Трябва да си намеря тетрадката по руски при военния - всичко се подчертаваше по точно определен начин и с точно определен цвят, граматиката се рапортуваше наизуст. Ако сега някой даскал накара тийновете да го направят това ще се стигне до Страсбург. А за бригади от по един месец с "къпане" на чешмата на селския казан - направо и аз не го вярвам, че се е случвало.

# 56
  • густо майна Филибето
Не, че съм отличник, но преди 4 дни синът ми ме питаше какво се пее на видеоклипчето, та му я преведох буквално. Той не е учил руски.
Такава жизнерадостна песничка, а текста...хм.....твърде реалистичен Thinking
elica676 , не зная към мен ли е адресирано това за козела, но аз съм от Бургас  Simple Smile И там си имаме пантеон, даже по-голям Wink Как не са го съборили, не знам! И за паметника на Альоша имаше големи дискусии, но го оставиха. Както и Пловдивския.
Като ученичка ходих няколко пъти до Варна и се влюбих в града. Първото, което правеше впечатление, беше че влизайки във Варненски окръг, пътната настилка ставаше изведнъж по-хубава  Simple Smile Такова нещо после ми се случи 1990, когато влязох от България в Турция, през Малко Търново.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 13:04 от Ljuboznatelna

# 57
 По този повод с руския  си спомням как си кореспондирахме с руски другарчета - изпращаха ми много ваденки , които  смърдяха ужасно ....от  лепилото ли от що ли ..... newsm78

# 58
По този повод с руския  си спомням как си кореспондирахме с руски другарчета - изпращаха ми много ваденки , които  смърдяха ужасно ....от  лепилото ли от що ли ..... newsm78
И все си просеха жвачки.  Mr. Green Аз отначало пращах, ама имах едно все по-големи неща си просеше, та го отсвирих.

# 59
И все си просеха жвачки.  Mr. Green Аз отначало пращах, ама имах едно все по-големи неща си просеше, та го отсвирих.
Те нямаха  дъвки ...май имаха  някви гадни  Sick , които не правели балончета! Що дъвки съм пращала и бонбони .... Ама и на мен ми харесваха някои от  бонбоните им - имат голям избор - особено тези  с фондан .... аз тях харесвах  и се чудех , защо на никой не му харесват  ....ама имаше повече за мен ..

Общи условия

Активация на акаунт