Събирам забравени жестове ( леко носталгична) ІІ част

• 67 783
  • 1 513
  •   1
Отговори
# 60
Дъвките там бяха мечта ..... А когато тук , в БГ имахме паста за зъби - гадния "Поморин" - там нямаха и ползваха едих отвратилен порошок.
Поморина на фона порошка е като  Rolling Eyes няма сравним!
Това , което им признавам за ония години е сладоледа , който за разлика от тук се продава и в най- лютата зима

# 61
В 4.клас,никой нищо не вдяваше от руски език.Един съученик на дъската
-Просклоняй "город"
-Я город,тьi город,он город...
 Mr. Green

# 62
Трапезица, има буква ы, под цифрите 1 и 2.
Харесвам руската горчица скоросмъртница. Като френската, по цвят. Друго нищо общо.
Отпушва нос, синузит, слъзни канали.  Shocked

# 63
Дъвките там бяха мечта ..... А когато тук , в БГ имахме паста за зъби - гадния "Поморин" - там нямаха и ползваха едих отвратилен порошок.

bowuu да, пробвано  Sick

А тук нещо по темата Hug
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2541151

# 64
Aистенок,щъркелът на аватара ти  иска да литне или да падне?
Може и близнаци да е понесъл и да му е тежко.  Joy
Руските горчичници(прах от горчица на лист хартия) са много полезни,дори и неприятни при настинка.И стъклените вендузи със запалено памуче.А сливочното мороженное беше едно от най-вкусните сладости.Лижеш го,а накрая облизваш и станиолената опаковка.Формата е като тухличка-брик.При минус 25 градуса в Ленинград  майките гуляеха с бебките си отвън.Под ушанките ги завръзваха с платнени забрадчици.Бузките им червени като ябълчици.Валенките и вълнените палтенца допълваха тоалета.
На нашето бебе с Олди ще му поръчам валенки.С тази промяна на климата може и да е необходимо.То -плетени шушонки ще си има.
Русофилка съм.
Когато ти е тежко-четеш Блок.При любовен трепет-Пушкин,Ахматова...

# 65

elica676 , не зная към мен ли е адресирано това за козела, но аз съм от Бургас  Simple Smile И там си имаме пантеон, даже по-голям Wink Как не са го съборили, не знам! И за паметника на Альоша имаше големи дискусии, но го оставиха. Както и Пловдивския.
Като ученичка ходих няколко пъти до Варна и се влюбих в града. Първото, което правеше впечатление, беше че влизайки във Варненски окръг, пътната настилка ставаше изведнъж по-хубава  Simple Smile Такова нещо после ми се случи 1990, когато влязох от България в Турция, през Малко Търново.

Не беше за теб, просто спомен..Така и не го видях козела заради миризливия клошар, от който избягах. Но онова кътче, където беше козела ми беше любимо като дете-там има едни камъни като нарочно подбрани скулптори или поне такива ги виждах в детската си фантазия-крокодил, мечка, трон..
Тази година по случайност бях три пъти в Бургас и ми направи обратното впечатление-пътищата ви са нови и направо е кеф да се возиш по тях. И изобщо много красив град, забравила съм го, твърде отдавна не бях ходила. За Пантеона във Варна няма и дискусии да се маха и слава богу. Виж-паметника на руските воини, който е точно до езиковата гимназия (IV-та) е изоставен и рушащ се..
Смешен спомен от преди няколко години-две рускини ни питат за някакъв адрес и как да стигнат и докато аз обмислях да го обясня на блестящ руски без грешка в окончания и падежи, съпруга ми на развален руски им обясни надве-натри и жените отпрашиха. А аз още мислих  newsm78  Joy

# 66
  • густо майна Филибето
Предишния кмет, който се задържа няколко мандата, го поразкраси. Като дойдох в Пловдив преди десетина години, всичко ми се стори запуснато и неподдържано. Sad Оттогава няма голяма промяна де.

# 67
  • ВАРНА
Като отворихте руската тема,че се сетих.Баща ми всяка година тайно от майка ми канеше руснаци у дома.Като моряк от БМФ имаше много познати и аз още помня крясъците на маман при признанието,че пак е направил "приглашение".Тогава не я разбирах,но сега да.Това бяха 2 седмици адски запой.Един сладък одески чичо сподели,че истинския руснак спира да пие в 2 случая-когато водката свърши или щом падне под масата.Имам само хубави спомени от различните посещения.Срещите обаче спряха,когато станах на 12,защото един от гостите започна преговори подкрепени яко със златни бижута с цел да ме задоми със сина си-левент на 17 години,който естествено не бяхме виждали.Изпуснах възможноста да стана грузинска снаха.

# 68
Когато ти е тежко-четеш Блок.При любовен трепет-Пушкин,Ахматова...
Нали? А по всяко време можеш да четеш Лермонтов.
А като искаш да избягаш от действителността - Стругацки.

# 69
Поморина на фона порошка е като  Rolling Eyes няма сравним!
Това , което им признавам за ония години е сладоледа , който за разлика от тук се продава и в най- лютата зима
Ееее, няма по-лековита паста от Поморина - вътре има поморийска луга, която е мн полезна за зъбите, а сега е само боя и есенции! моля те недей така!

# 70
Точно така,Вълчо.  Embarassed
Иланг-Иланг-мислех си за многогласния мъжки грузински хор ,който щеше да пее на свадбата ви .И за красивите тостове.И печените хлебчета с кашкавал-хачапури.И супата -Харчо.И черно вино от рог.И мъжете с тъмни вежди и мустаци задължително.
 Laughing
Нотар- Peace

# 71
И шашлаки, и жените с тъмни вежди и мустаци задължително.
Една жена по телевизията я питаха за шантавата й мечта, тя каза - да пея в грузински хор.
Що само мъжете пеят, загадка.
Абе кой филм беше, за един пилот на хеликонтер, от село Телави. Дето мечтаеше за международните полети. В Париж по грешка телефонистките го свързаха не с Телави, а с Тел Авиф.

# 72
Жените танцуват основно-финно,ситно,като че ли плуват по сцената.Лезгинката е мъжки танц-високи подскоци,завъртания -танц на пръсти.Жената е нежна,неиздаваща емоциите си.Мъжът е агресия,мощ,взрив.На края кляка в краката и.
http://www.youtube.com/watch?v=J0YeGSwxRcw
Майката в грузинското семейство е Бог.
Ако говоря за космите ще ме пратиш в Красива мама,нали? Joy

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 17:08 от veselcheto

# 73
  • Варна
И шашлаки, и жените с тъмни вежди и мустаци задължително.
Една жена по телевизията я питаха за шантавата й мечта, тя каза - да пея в грузински хор.
Що само мъжете пеят, загадка.
Абе кой филм беше, за един пилот на хеликонтер, от село Телави. Дето мечтаеше за международните полети. В Париж по грешка телефонистките го свързаха не с Телави, а с Тел Авиф.

E, как - "Мимино". Sunglasses

http://www.imdb.com/title/tt0076391/

# 74
Е, благодаря, никога нямаше да се досетя. Господ здраве да ти дава и много деца.

Общи условия

Активация на акаунт